Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 17, 2006

Van hot naar haar

Veel tijd om Florida te missen heb ik niet, dat is zeker! Er zijn allerlei verjaardagen, Sinterklaas en dan natuurlijk Kerst en Oud en Nieuw op komst, waarvoor ik echt even goed moet plannen, wil ik mezelf niet achterna rennen.

Of het nou de koudere temperaturen zijn, of de alledaagse stress (die ik toch echt niet erg vind), maar de pijnen zijn weer helemaal terug. Het is dus zaak om zoveel mogelijk te bewegen!

Gelukkig straalt ons vandaag weer een staalblauwe lucht tegemoet en de temperatuur is ook aangenaam. Aoife is vandaag jarig en ik besluit met de meisjes naar school te lopen, zodat ik haar kan helpen haar te tracteren koekjes te dragen. Als ik ze bij hun klaslokaal heb afgezet, neem ik de lange weg terug naar huis. Die is bijna twee kilometer, dus goede beweging al om te beginnen.

Al zijn de meeste bladeren nu van de bomen, er is nog meer dan genoeg kleur te bekennen. Zo zijn de Japanse maples nu op hun mooist, de blaadjes een diep knalrood. Ook vermaak ik me weer om mijn vriendjes, de eekhoorns. De wintervoorraad is kennelijk nog niet aangelegd, want het is een bedrijvigheid van jewelste in de tuinen.

Voor de vakantie in Florida heb ik een nieuw scherm op mijn "reis"laptop laten zetten door Richards Computer. Echter is daarmee het probleem van de verticale lijnen, die, als de computer opwarmt, verschijnen, niet opgelost. Ook zie ik in het nieuwe scherm bruine vlekjes (volgens Rick "blownout pixels") en dat kan ik met mijn fotografie hobby niet hebben. Mijn eerste gang van vandaag is dus naar Richards om die laptop weer af te geven. Gelukkig heb ik er nog een, zodat het niet uitmaakt, hoe lang de reparatie gaat duren.

Keurig om tien uur ben ik daarna bij Whole Foods, waar ik met Kirsten ga lopen op het W&OD pad. We lopen iets meer dan tien kilometer, waarvan de helft hard.

Zelf had ik nog langer kunnen joggen, maar Kirsten is helemaal buiten adem en wil gaan snelwandelen. Hoe ze over drie weken dan een 10k race wil gaan hardlopen is me een raadsel, maar ik pas me natuurlijk aan haar aan, mijn been begon toch alweer pijn te doen.

Terug bij Whole Foods koop ik onder anderen dessert voor vanavond (angel food cake met verse vruchten en slagroom) en lunch voor Katja en mij. Katja voelde zich vanochtend misselijk en is thuisgebleven. Ik denk, dat ze oververmoeid is van het lange en late werken. Hopelijk wordt dat na volgende week (drukste shopping weekend van het jaar, dat na Thanksgiving) minder.

Op de terugweg naar huis breng ik het gel zadel, dat niet precies was, wat Petra nodig had, terug naar Spokes Etc. Zonder vragen of problemen krijg ik het geld teruggestort op mijn credit card.

Vervolgens bestel ik Ricks verjaardagscake bij Amphora. Dit is een Griekse bakkerij en ze hebben er de heerlijkste dingen! Het is maar goed, dat ik er niet vaak kom! Voor Rick, die gek is op chocola, kies ik hun double mousse cake.

Als ik thuiskom voelt Katja zich gelukkig weer beter en ik neem van de gelegenheid gebruik er een paar uurtjes met mijn oudste alleen uit te slepen. En waar beter met een tiener, dan bij de mall!

We gaan naar Fair Oaks, want een aantal wensen op Ricks verjaardagslijstje zijn bij Sears te koop en die is niet in Tysons Corner.

Helaas heeft Sears geen van de accessoires voor de Zune, die Rick op zijn lijst noemt. Maar hij wil ook een schroevendraaier set en die vinden we wel. Hopelijk komen de dingen, die ik al online voor hem heb besteld, op maandag aan, want dit is wel een saai cadeau!

Bij CVS kopen we verjaarskaarten, voor Rick, maar ook voor Saskia's vriendinnetjes Laura en Aoife, die beiden morgen hun verjaarspartijtje hebben. Bij K. B. Toys vinden we voor Laura het spel Jumanji, voor Aoife hebben we al een cadeautje.

Van alle malls hier in de buurt heeft Fair Oaks de leukste kerstversieringen, vind ik. Overal staan enorme pluche wilde dieren en kerstbomen en takjes. Tot Katja's ergernis maak ik er een foto van:


Ook de Kerstman zit er al en heeft het nog helemaal niet druk. Ik vraag of Katja met hem op de foto wil, maar ze gaat dat bewaren, tot ze samen met Leah kan. Ik stel me zo die oudere man voor met twee jongen blommen van tieners op zijn schoot, weer eens wat anders, dan de snotterige kleintjes.

Mijn lijstje is afgewerkt en we hebben nog wat shopping tijd over. Met Petra heb ik gezien, dat Express leuke dingen heeft en we vinden inderdaad van alles! Het is leuk zo samen passen en we hebben nu dezelfde maat in shirts en truien, dus we besluiten te gaan delen. Ik kies een fel turquoise trui en Katja dezelfde in electrisch blauw. Verder vind ik zwarte jeans (voor maar $15!) en een lang blauw met zwart gestreept vest met daaronder een blauw topje met spaghetti bandjes.

Bij het afrekenen is het meisje zo langzaam, dat we alsnog in tijdsnood komen, want Katja moet om vier uur bij Old Navy in Tysons Corner zijn. Tot overmaat van ramp komen we op de snelweg ook nog in langzaam rijdend verkeer terecht. Katja belt haar werk, maar uiteindelijk weet ik haar door sluiproutes te nemen toch om klokslag vier uur af te leveren. Over ophalen hoeven we ons niet druk te maken, dat doet Angelo, toch wel makkelijk zo'n vriendje.

Thuis klop ik de slagroom en vertrekken we, nadat Rick ook thuis is gekomen, richting Karin en Frank. Niet veel later komen Christine, Chuck en Mallory ook en genieten we van de heerlijke spaghetti met saus, die Karin heeft gemaakt. Ook het door ons meegebrachte dessert gaat er goed in.

Na het eten trekken we namen voor ons gezamenlijke Sinterklaas feest op 2 december. Er worden twee potjes gemaakt, een voor de kinderen en een voor de volwassenen. Aangezien hier verscheidene deelnemers meelezen schrijf ik niet, wie wij getrokken hebben, dat zal tot de tweede moeten wachten! Ik heb er nu al zin in.

0 reacties: