Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 08, 2006

De sneeuwman staat nog!

Ok, rare titel, ik weet het, maar ik ben er helemaal blij om. Zoals op foto's te zien is geweest, hebben wij een verlichte sneeuwman in de tuin staan. Die is overdag leuk, want hij glinstert en 's avonds leuk verlicht. Maar...hij is niet bepaald sterk (zoals het sneeuwmannen betaamt, dat is wel zo).

Bij elk zuchtje wind valt (of liever, viel) hij om. En laten we nu opeens de ene dag na de andere harde wind hebben! Het was zelfs zo erg, dat een stuk metaal brak door de windkracht en de arme sneeuwman al bij het minste zuchtje op zijn rug lag.

In een straat, waar iedereen perfect verlicht is, kan zo'n manke sneeuwman natuurlijk niet. Dus ben ik er eergisteren met een rol brede plakband tegenaan gegaan (die net iets minder sterk is dan duct tape, maar niet veel!). En sindsdien, ondanks harde wind, staat onze sneeuwman gelukkig te stralen. Waar plakband al niet goed voor is!

Intussen zorgt die harde wind voor temperaturen, die ver onder het vriespunt voelen. Als ik rond kwart voor tien bij vriendin Katja aankom ben ik dik ingepakt. Het vriest een paar graden en met de wind voelt dat als meer dan -10.

Maar Katja en ik zijn er tegen bestend en haar poedel, Merlin, huppelt fijn met ons mee. We lopen maar liefst een uur en drie kwartier en meer dan tien kilometer. Dat maakt mijn totaal voor de week tot meer dan 40 kilometer. Niet slecht!

Mijn oren zijn koud en ondanks de ski handschoenen duurt het zeker een uur voor mijn handen weer warm zijn, maar het was erg leuk om zo bij te kletsen. Gauw spring ik thuis onder de douche, want om half een heb ik een afspraak voor mijn nagels.

Morgen is het grote Kerstfeest van Ricks werk en dan moet ik natuurlijk speciale nagels hebben. Phuong schildert bekwaam een paar kerstboompjes op de nagels van mijn ringvingers, als Kerstster is er een "diamant".

Na afloop ga ik naar het postkantoor. Het is niet zo druk als ik vreesde en alles is nu onderweg naar Nederland en morgen gaan de Amerikaanse kaarten de deur uit (ze liggen nu in onze mailbox met het vlaggetje omhoog). Hopelijk komt alles voor Kerst aan!


Het kleine Kerstboompje op ons keuken eiland

Als ik thuiskom is Katja er al en samen zoeken we foto's uit voor de kalender, die ik ieder jaar aan Rick geef van Kodakgallery. We lachen ons rot om sommigen, die ik wel in de kalender wil, maar Katja keurt ze af, helaas!

Dan zie ik Petra op MSN en zij verveelt zich. Nou, dat komt mooi uit, kunnen we mooi via instant messaging giebelen. Daar hebben we absoluut nooit problemen mee, hi hi.

Rick komt thuis en we bestellen makkelijk pizza van Vocelli. Ik ben dol op hun Garlic Spinaci, met knoflook, spinazie, tomaat en champignon. Het smaakt zoals altijd heerlijk!


De kunstboom voor

Katja werkt vanavond en Rick, Kai, Saskia en Tabatha gaan naar Santa Clause 3. Dit is een film, waar ik niet veel om geef, dus ik blijf heerlijk thuis met een glaasje wijn en de tv en doe online Kerst inkopen. Het is buiten toch te koud voor mijn spieren!

0 reacties: