Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 25, 2006

Een heerlijk Kerstfeest!

Gisteren werd ik helemaal blij wakker, denkend wat een fantastisch leven we toch hebben! Een prachtig huis, een goed huwelijk, gezonde kinderen, fijne vrienden, het is allemaal iets om ontzettend dankbaar voor te zijn! In mijn achterhoofd bekruipt me dan meteen de gedachte, dat er ooit iets mis zal moeten gaan, maar die schuif ik heel gauw naar de achtergrond en geniet van het nu.


Een aantal van de lekkernijen van de buren


Deze Kerstavond werd het weer heerlijk weer en na het inpakken van de laatste cadeautjes was ik helemaal klaar. Katja moest werken van tien tot half zeven en Saskia ging schaatsen met een vriendinnetje. Om onverklaarbare redenen had Rick nog zin om zich in de mensen menigte te wagen en wat te gaan winkelen.

Kai en ik bleven dus thuis en ik installeerde me met tijdschriften, iets te drinken en de telefoon op het stoepje voor ons huis in het zonnetje. Het was zo warm, dat ik bijna te dik gekleed was in mijn Kersttrui! En dat op 24 december! Ik besloot om gezellig even Petra op te bellen en we kletsten een dik uur!

Om half zes kwamen Chuck, Christine en Mallory en toen Katja thuis was hebben we heerlijk van ons buffetje gegeten. Er was natuurlijk veel te veel eten, dus we hebben heel wat ingevroren voor later. Maar lekker, dat het was! Allerlei vleeswaren en kazen, verschillende soorten brood, zalm en zure haring, gehaktballetjes, warme hapjes, en rauwe groenten en de verse Poolse Kielbasa, die Ricks vader met Thanksgiving meenam.


Rick is helemaal in de Spirit!



De Glovers proberen het buffet uit

"Toe" snackten van de vele zoetigheden, die we hebben gemaakt en van de buurt hebben gekregen. De kinderen kleedden zich alvast in de traditionele pijama's, die ze onder de boom vonden. Saskia en Katja kregen heerlijke fleece broeken en t-shirts van Old Navy en Kai een broek met Homer Simpson van Target. Rick en ik pakten onze pijamas uit, toen de Glovers vertrokken waren. Ik gaf hem een broek met Stewie van Family Guy en ik kreeg een mooie blauwgroene satijnen pijama van Frederick's en een heerlijke Kerst fleece broek van Old Navy van hem.
De hele avond volgden we via de computer, waar Santa was. Vooral Mallory en Saskia kwamen telkens met updates. De meisjes strooiden hun rendiervoedsel op de oprit, zodat Santa ons huis helemaal goed zou kunnen vinden.


In pijama cadeautjes voelen, ook een traditie...



Onze jaarlijkse familie Kerst foto

Rond half tien namen de Glovers afscheid en verplaatsten wij ons naar de living room, waar de pakketjes van alle verre familie onder de kunstboom lagen. We werden schromelijk verwend! Van mijn zusje kreeg ik een mini statiefje voor op tafel en een lampring met een lekker luchtje, mijn broer verblijdde me met wat make up, mijn schoonzusje gaf mij een paar boeken en een spiegeltje voor aan mijn fiets en van mijn schoonvader kreeg ik een cadeaubon van REI voor maar liefst $50!!! Dat wordt shoppen geblazen!


Klaar om familie cadeaus te openen



Wat zou "Grampa" mij gegeven hebben?

De kinderen gingen naar bed en Rick en ik hielpen Santa een handje. Omdat de kinderen nu tegelijk met ons naar bed gaan, gaf ik ze al gisteravond hun traditionele kerstversiering voor in de boom. Katja krijgt altijd een engeltje, Kai een Kerstman en Saskia een sneeuwman of notenkraker. Op die manier hebben ze, als ze eenmaal hun eerste boom op gaan tuigen, alvast wat versieringen. Dit jaar kregen ze twee versieringen (de tweede in hun Kerstsok), omdat ik bang was, dat de versieringen met hun namen erop niet op tijd aan zouden komen.

Hierna was ik zo moe, dat ik Rick niet eens meer naar boven hoorde komen. Hij wilde me nog een kaart geven, maar ik was al naar Dromenland vertrokken! Jammer toch, dat we geen eindeloze energie hebben!

Die kaart is dus het eerste, wat ik vanochtend krijg, hij is erg lief! We worden gewekt door een Kerst piano serenade van Kai en Saskia. Giechelend zijn ze bezig. Katja is echter nog in geen velden of wegen te bekennen.

Zoals ieder jaar gaat Rick eerst naar beneden om alles op te zetten, vooral het filmapparaat. Saskia en Kai wachten ongeduldig bovenaan de trap en proberen (zonder succes) Katja te wekken.

Eindelijk mogen we naar beneden en daar zijn de katten ook! Santa heeft ze een paar speeltjes met catnip gegeven en hun Kerst is al helemaal goed. Het is kostelijk, hoe ze zich ermee vermaken. Maar nog geen Katja...






Kattenspel!

Saskia leest het briefje, dat Santa heeft achtergelaten, nadat hij haar koekjes en worteltjes voor de rendieren heeft verorberd. Ze zit ook vol afwachting naast haar Kerstsok. Ook Kai kan zijn nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen.


Santa is echt geweest!



De stockings zijn gevuld en de katten kunnen niet wachten




Kai en Saskia ook niet, waar blijft die zus nou!

Om negen uur vinden Rick en ik het ook tijd, dat Katja zich bij ons komt voegen. Met heel veel tegenzin en allemaal dekens lukt dat uiteindelijk! Gelukkig verbetert haar humeur snel tijdens het openen van de Kerstsok cadeautjes!

Wat heeft Santa mij gebracht? Een Zune!!! Eindelijk kan ik alle muziek, die ik maar wil downloaden!! Verder zitten in mijn sok: heerlijke Lake Champlain truffels, een witte reep Lindt (we missen Brynna deze Kerst erg, maar een voordeel is, dat al dit snoep gewoon op de grond kan blijven liggen), lekkere eau de toilette (Cherry Blossom geur van Bath and Body Works, doet me aan de lente denken!)en een mini mini mini parapluutje van Totes.

Rick krijgt een regulator voor zijn duikpak en een waterdicht iets om zijn mobieltje in te doen. Verder allerlei creme likeurtjes, een enorm pak met chocola en Lindt truffels en al zijn favoriete striptijdschriften.

Nadat de sokken zijn uitgepakt eten we een lekker ontbijtje. Van de World Market heb ik een Kerststol met spijs. Alleen Rick en ik vinden die lekker, dus de kinderen eten een English muffin met boter en jam. Rick en ik hebben ook wat Amaretto in onze koffie, jammie!


Alles valt goed in de smaak, ook bij onze speciale gast

Dan gaan we de cadeautjes aan elkaar uitpakken. Een voor een deelt Santa Saskia ze uit, van jongste naar oudste. Er zijn precies evenveel cadeautjes voor iedereen, iets dat we altijd al vol hebben gehouden. Het uitpakken is het leukste, tenslotte.


Saskia is helemaal in de stemming, niet een, maar twee strikken sieren haar!

Alle drie de kinderen hebben ook iets voor hun brusjes en ons gekocht, heel leuk. Van Kai krijg ik de dvd van "The Devil wears Prada", een film, die ik nog niet gezien heb. Van Katja is er een kalender van Marjolein Bastin, suede handschoenen en het boek "The Dante Club". En Saskia verblijdt me met een lekker fleece hardloopshirt van Champion (zoals ze zelf zegt "je hebt het zelf uitgekozen, Mammie!", maar ik ben er erg blij mee).

En dan komt Santa Rick, mijn hemel, wat een leuke dingen allemaal! Een nieuwe handtas, een externe flits voor mijn camera, prachtige oorbellen, boeken en meer. Het is allemaal even leuk!

Ook bij de anderen valt alles goed in de smaak. Vooral wat Katja betreft slaakt deze Santa een zucht van verlichting. Ze vindt de handtas, die ik voor haar heb uitgekozen leuk, is blij met de truien (toch ook een erg persoonlijk iets) en de zilveren ketting. Favorieten bij haar zijn de doucheradio en het kussensloop met een foto van Sushi (en Saskia is dolblij met die met Meike, een grote verrassing voor haar).

Iedereen is meer dan voldaan, dat is zeker. De rest van de dag blijven we in pijama. We praten met broers en zussen, ervaringen uitwisselend. We downloaden muziek voor onze Zunes (de kinderen kregen er ieder ook een), zoveel, dat het hele internet langzamer gaat werken en onze provider dat als reden geeft!

Het is allemaal heerlijk ontspannen, een dag helemaal niets moeten! Helaas heeft Katja hoofdpijn, dus die slaapt het grootste gedeelte van de middag.

Als avondeten geen super net iets, maar wel erg lekker: ham met ananas ringen, scalloped potatoes, asperges, appelmoes en brood als hoofdgerecht. Vooraf een garnalen cocktail en heerlijke tomatensoep. Het toetje moet bij dit schrijven nog komen, maar zal caramel ijs met schuimpjes en slagroom zijn. Te lekker voor woorden!


Vooruit dan, nog een laatste foto van ons heel low key Christmas dinner! (dit was echt de laatste keer, dat de kinderen vandaag poseerden, de glimlachen zijn die van die spreekwoordelijke boer!

Kerst is weer voorbij, maar genieten was het!

0 reacties: