Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 11, 2006

Een zieke verjaardag



Hoe anders kunnen dingen toch lopen, dan je ze gedroomd hebt. Al wekenlang keek Saskia uit naar haar "gouden" verjaardag: ze wordt 11 op de 11e. Zoals in het weblog van gisteren te lezen en zien was, heeft ze veel tijd besteed aan het maken van de perfecte cupcakes om te trakteren.

Maar om middernacht feliciteert Rick Saskia niet met haar verjaardag, maar assisteert haar met het overgeven in een bak. Ze voelt zich miserabel en dat gaat de hele nacht door. We doen geen oog dicht en helaas krijgt ze geen waarschuwing, wanneer ze moet overgeven, dus alles wordt vies. Aiaiai!

Uiteindelijk is haar kamer helemaal vies en komt ze om drie uur naast Ricks bed liggen. Iedere keer als ze overgeeft, vraagt ze, wanneer ze haar cadeautjes zal krijgen en zegt ze, dat ze toch naar school wil. Ik heb daar zo mijn twijfels over, maar midden in de nacht uit ik die maar niet.

Rond vijf uur vallen we uitgeput in een rare, droomgevulde slaap. Ricks wekker gaat om tien voor half zeven weer en hij maakt de tieners wakker. Ik zweef tussen dromen en waken, zo moe ben ik!

Saskia krijgt haar cadeautjes voor Kai en Katja naar school gaan rond half zeven. Ze krijgt een mobieltje, het spel Mad Gab en een tv spel van Nickelodeon. Ze is er erg blij mee, maar voelt zich duidelijk vreselijk. Rick rijdt Kai gauw naar de busstop en Katja gaat met Leah mee.

Dan slapen we alle drie nog verder, want we zijn uitgeput! Rick neemt Saskia om een uur of acht naar beneden en legt haar op de bank. Dat ze niet naar school kan, is overduidelijk. Wat een balen op je gouden verjaardag!

Maar, zoals altijd als de kinderen ziek zijn, ze neemt het allemaal zoals het komt en is superlief. Ze belt Aoife om te vertellen, dat ze ziek is op haar nieuwe mobieltje en verder ligt ze als een verlamd vogeltje op de bank. Zo zielig!

Rick blijft nog even thuis, zodat ik kan gaan lopen met Christine. We lopen anderhalf uur en 4,5 mijl. Het is heerlijk buiten, vijftien graden! Ik loop zonder jas.


Meike vindt de Kerstboom toch wel erg interessant

Als ik thuiskom vertrekt Rick naar zijn werk en Saskia slaapt. Als ze wakker wordt is haar koorts opgelopen tot 40 graden! Gauw leg ik koude compressen op haar hoofdje en dat brengt de temperatuur wat omlaag.


Nederlandse invloeden in de Kerstboom



Na school komen vier vriendinnetjes, Laura, Abby, Maggie en Mary Kate, langs om haar een "Happy Birthday" te wensen, zo lief! Ze vertellen haar over de dag en dat ze van zitplaatsen zijn veranderd. Later in de middag komt Aoife ook even kletsen. Heel speciaal, hoor, dat had ik vroeger toch echt niet, zo'n vriendinnenschaar! Ik moet echt even slikken, bij dit soort vriendschap! Ik had elk van die meisjes even een heel grote hug willen geven, wat een schatten!

Wat Saskia nog het ergste vond van deze speciale dag op school missen, is de "announcements". Na het volkslied en de Pledge of Allegiance zijn er altijd mededelingen, waaronder de verjaardagen van die dag. Dit jaar zou Cameron, onze buurjongen, haar omroepen en, zo zegt ze, hij zou de eerste geweest zijn, die haar naam helemaal goed zou zeggen. Ach, gos!

Ze valt weer in slaap en ik besluit haar niet alleen te laten, maar te wachten tot Kai en Katja thuiskomen. Intussen doe ik wat online Kerst bestellingen, daarmee ben ik nog steeds niet klaar. Tussen de bedrijven door doe ik de ene lading was, na de andere. Hopelijk waren dit "gewoon" slechte kipnuggets van McDonald's, die haar zo ziek maken, maar als het een virus is, hoop ik dat de rest van ons het niet zullen krijgen!

Als de oudsten thuis zijn ga ik naar Party Mania om verjaardagsballonnen kopen en bij Giant haal ik Gatorade, het "zieken"drankje hier en crackers. Ook vind ik een lief Ty hondje en een blad voor pre-tieners voor Saskia. Een beetje leuk mag haar verjaardag nog wel zijn, ik heb zo met haar te doen!


Kai bewondert de opgetuigde Kerstboom, gisteren met behulp van een ladder gedaan

We verplaatsen het verjaardagshoppen bij de mall en haar verjaarsmaaltijd naar woensdag, hopelijk gaat het dan beter. Helemaal niet de elfde verjaardag, die Sas voor ogen had. Maar de e-kaarten van een aantal lezeressen hier en het bezoek van de vriendinnetjes maakten veel goed!

Omdat ik er vrijwel zeker van ben, dat Saskia morgen nog ziek thuis zal zijn, wil ik vragen, of jullie haar e-kaarten kunnen sturen. Ze vond degenen, die ze vandaag kreeg zo leuk, dat ik denk, dat het haar erg zal opvrolijken. Ze kunnen naar mijn email adres gezonden worden (zie rechter strook van dit blog).

0 reacties: