Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 07, 2006

Errands

"Running errands" heet het hier, als je van hot naar haar moet rijden om van alles te verkrijgen. Op mijn lijstje staan een heel aantal "errands" vandaag.

Maar als eerste loop ik met Saskia mee naar school, met gewichten, en daarna de lange weg terug. Zo heb ik alvast iets meer dan twee kilometer gesport. Saskia's rugzak is stuk, de rits werkt niet meer. Gelukkig heeft ze nog een rollende rugzak, maar dat vindt ze, vooral in de winter onpraktisch. Bij Land's End shoppen we dus voor een nieuwe, het wordt de "lake blue".

Als ik thuiskom en de garage binnenloop, zie ik, dat een van de katten (waarschijnlijk Snickers) ons een "cadeautje" heeft gebracht. Vlak naast de wielen van de van ligt een dooie mol. Jasses!! Ik durf die beestjes niet op te rapen, dus ik rijd er de hele dag voorzichtig omheen, wachtend, tot Rick hem op kan ruimen. Hoe die dieren er iedere keer weer een vinden!


Ik vind cadeautjes leuk, maar niet als ze dood zijn!

Voor ik andere gedachten kan krijgen spring ik op de fiets. Het is vandaag vrij aangenaam weer en de tien mijl zitten er zo op. Het is heel rustig op het pad, enkel de dakloze dame, nu in blauwe winterjas gehuld (ik ben er vrijwel zeker van, dat ze dakloos is, maar slecht ziet ze er niet uit, iemand zorgt voor haar), fietst voorbij. Hierdoor zijn er extra veel vogels, het blauw van de Blue Jays en het rood van de Cardinalen flitst telkens voor me heen. Mooi!

Na een uur ben ik thuis en spring onder de douche. Dan wordt het lijstje afgewerkt, van Falls Church naar Fairfax en terug naar Vienna.

In Falls Church ga ik naar Metro Run and Walk. Ik heb heel hard nieuwe (hard)loopschoenen nodig en zij hebben zeker degenen, die mij lekker zitten. Tien minuten later sta ik buiten met nieuwe Nike's. Thuis doe ik er de rode veters in, die Petra me in Florida heeft gegeven. Ze zijn voor een goed doel, dus moeten natuurlijk geshowed worden. Ik wilde wachten op een nieuw paar schoenen, dus nu is de tijd. Wie weet krijgen we zo in de VS ook zo'n campagne.


De nieuwe schoenen (Saskia vond ze al "cool")

In gedachten heb ik de kaart van de plaatsen, die ik moet aandoen. Ze liggen namelijk nogal uit elkaar en gelukkig heb ik van tevoren gebeld, om zeker te zijn, dat bepaalde produkten voorradig zijn.

De volgende stop is dus Richards computers. Volgens hen is mijn andere laptop nu zo goed als nieuw, dus haal ik hem op. Hij heeft een nieuw systemboard en scherm. Maar als ik hem thuis aan probeer te doen, moet ik dat drie keer achter elkaar proberen, voor hij opstart. Grrr!!! Ik heb geen zin om alweer terug te gaan, maar met zoiets duurs is dat dus wel zaak. Toshiba staat bekend als een van de beste laptop makers, maar ik heb twee citroenen getroffen, dan!

Stop nummer drie, dit keer in Fairfax (ik maak trouwens goede tijd, met al die kilometers in net iets meer dan een half uur), is Home Depot. Ik ben op zoek naar een plastic zak om om de kerstboom te doen, als we hem "uitgebloeid" weer naar buiten moeten doen.

Gelukkig heb ik van tevoren gebeld, want de Home Depot vlakbij Richards Computer heeft ze niet meer (en hun parkeersituatie is erbarmelijk). Maar in Fairfax zijn er volop, dus ik koop er gelijk drie, zo hoef me er de komende drie jaar niet druk om te maken!

Helemaal blij met al deze successen rijd ik naar Michael's in het Panam Center. Daar heb ik drie winkels te bezoeken en dan ben ik (voor vandaag althans) klaar!

Bij Michael's vind ik alles en meer, dat ik nodig heb. Microcenter ligt ernaast en ik heb kaarten nodig om te printen. Ook kijk ik even bij de computerspelletjes, maar zie er niet meteen iets voor de kinderen.

Als laatste doe ik Safeway aan. Voor de verandering hebben ze meer kassa's open en ik sta al gauw weer buiten, want ik had alleen maar benodigdheden voor de beef stew van vanavond nodig.

Thuis gooi ik gauw alles in de crockpot om die beef stew te maken. Iedereen, behalve Saskia, vindt dat heerlijk. Zo kan het lekker pruttelen en vanavond moeten we op verschillende tijden eten, want Katja moet werken, dus het past precies.

Er liggen een aantal pakketjes op de stoep, gewoon in deze tijd van het jaar en ik kijk meestal niet zo goed, waar ze vandaan komen, want Rick bestelt ook heel wat. Maar een ervan komt van REI en bevat een band, die ik om mijn bovenbeen kan doen, om de pijn te verlichten. Ik loop er de hele middag mee, wat een verschil! Nu heb ik nog niet gesport met deze band, maar zonder sporten al is de pijn beduidend minder. Als dat zo blijft bestel ik er ook een voor het andere been! Alle beetjes helpen!

De rest van de middag besteed ik aan het uitprinten, schrijven, adresseren etc. van alle 62 Kerstkaarten. Ze liggen klaar om verzonden te worden, op twee na, waarvan ik de volledige adressen nog niet heb. Hopelijk lukt het morgen naar het postkantoor te gaan.

Vanavond besteed ik aan het bestellen van cadeautjes voor mijn zus en haar gezin. Ik wou, dat ik het hier kon zeggen, wat ik voor haar heb, want ik ben er zelf erg tevreden over. Maar zij leest hier regelmatig mee, dus het zal moeten wachten.

Al met al voor mij een heel productieve dag! Daar komt nog bij, dat Mona, van de kapsalon, helemaal blij was met mijn ontwerpen voor de prijslijsten. It's going swimmingly, zoals we dat hier zeggen!



Een poging om de verlichting in de cul de sac vast te leggen. Wel wat bewogen, maar het is ook bitterkoud en heel winderig buiten

0 reacties: