Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 30, 2006

The Holiday

Hè, hè, eindelijk eens een nacht deze week, waarin ik pas om half zes wakker word! De pijn is dankzij de Mineral Ice ook minder, dat is echt een toverspulletje!

Heerlijk is het om te blijven liggen mijmeren over ons nieuwe hondebeestje. Ik heb het lekker lopen met een hond tijdens Brynna's laatste jaren echt gemist. Het is maar goed, dat het leven zo druk is, anders zou januari nog langzamer voortkruipen, dan gewoonlijk!

Maar eerst werken we de laatste dagen van 2006 nog af. Wat een druk en bij tijd en wijlen emotioneel jaar is dit geweest! Als gezin zijn we naar mijn gevoel nog dichter naar elkaar toe gegroeid en dat vind ik erg speciaal. En nu is het morgen Oudejaarsdag, onvoorstelbaar! Het voelt helemaal niet als eind december met de zon en de temperaturen!

Helaas wordt voor morgenavond wel regen voorspeld, hopelijk zullen we ons vuurwerk toch kunnen afsteken. En zo niet, dan komen nog bijna al onze goede buren en vrienden om met ons het nieuwe jaar in te luiden. Gezellig zal het dus zeker zijn!

Christine belt, of ik een flink stuk wil gaan lopen, want dat heeft ze na al het lekker eten hard nodig. Nou, ik ook, dus daar ben ik meteen voor te vinden! Als we weggaan hangt er dichte mist en als we terugkomen is de lucht staalblauw! En dat in maar net iets meer dan een uur!

Het is al bijna twaalf uur en in mijn sportkleding ga ik meteen met Rick erop uit om de laatste boodschappen (hoop ik!) in 2006 te doen bij Wegmans. Het is, als we aankomen, een stuk rustiger, dan vorige week, maar dat verandert snel! We slaan allerlei lekkers in voor het buffet van morgenavond en er zijn allerlei lekkere hapjes te proeven onderweg.

En we mogen echte champagne proberen, een fles kost $40! Ik proef het er niet vanaf, dus ik sla een paar Barefoot Bubbly flessen in voor $8, methode champenoise. Het effect is hetzelfde.


Gisteravond heeft Rick de hot tub gebruiksklaar gemaakt. Van champagne bubbles ga ik de therapeuthische bubbles in en met een paar tijdschriften laat ik die bubbles hun best doen op mijn spieren. Helemaal loom kom ik er een uurtje later uit, waarna de tub meteen wordt overgenomen door Saskia, Tabatha en Parker!

Al een lange tijd willen Rick en ik naar de film "The Holiday". Katja heeft hem al gezien en vond hem erg goed en de andere twee zijn er niet in geinteresseerd. Van alle avonden deze Kerstvakantie is vanavond de aangewezen tijd.

We besluiten eerst samen te gaan eten bij Coastal Flats en bellen om onze naam op de lijst te zetten. Dat is maar goed ook, want als we er aankomen is de wachttijd twee uur! Dit is zo'n populair restaurant!

Het eten en de service zijn er dan ook naar. Hun tonijn salade (met sushi tonijn en allerlei verschillende groentes) is zo lekker, dat ik hem werkelijk iedere keer bestel. Bijna had ik de zeebaars besteld, maar kon het toch niet laten, die tonijn salade is te lekker!

De film is zo goed als iedereen heeft gezegd, een heerlijke zwijmel film. We vragen ons af, waarom er een groepje tienerjongens voor ons zit en die beginnen ook al vrijwel meteen vervelend te doen. Gelukkig besluiten ze, dat dit niet hun genre film is, en verdwijnen. De hele twee uur en een kwartier geniet ik van de mooie mensen op het scherm. Jude Law mag er echt heel erg zijn!

Op het nieuws zien we de rijen mensen, die wachten om President Ford in het Capitool te zien liggen. Het lijkt mij een fantastische ervaring, maar zes uur in de rij staan breng ik niet op, helaas. Gekke gedachte, dat dit allemaal zo'n twintig kilometer bij ons vandaan plaatsvindt. Hopelijk gaat de volgende ex-president tijdens een niet-toeristische periode dood, zodat wij ook nog eens een kans hebben om dat in het Capitool mee te maken.

Katja komt net thuis, ze moet morgen van 15 tot 20 uur werken! Balen! Rick zal haar daarna naar een party bij een vriendin brengen. Het zal de eerste keer zijn, dat we met Oud en Nieuw niet allemaal samen zijn. De eerste van vele keren, natuurlijk, het is een natuurlijke progressie.

Toch vind ik het moeilijk, Oud en Nieuw is traditioneel voor mij een familie affaire. Maar wie weet verandert ze nog van gedachten, tenslotte hebben wij hier een buffet met haar favoriete eten en vuurwerk (als het niet te hard regent) en daar zal ze pizza krijgen.

Aangezien dit waarschijnlijk mijn laatste log van 2006 zal zijn, wens ik iedereen, die hier meeleest een ontzettend leuke avond, morgenavond en een heel goed en voorspoedig 2007! Ik heb de afgelopen paar jaren via dit blog zoveel fantastische contacten en vriendschappen opgedaan, ik hoop, dat dat volgend jaar door zal gaan.


Bedankt voor alle virtuele steun en medeleven met leuke en minder leuke dingen, die ik van jullie dit jaar heb mogen ontvangen. Wie zegt, dat een virtuele gemeenschap niet "echt" is?

Happy New Year!!!

0 reacties: