Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 23, 2006

Lekkers maken

Na de regen van gisteren komt de zon vanochtend alweer gauw tevoorschijn. Ik haal Rick over tot een wandeling, maar hij is niet erg energiek, dus het worden maar twee mijl. Ach, beter iets, dan niets, denk ik maar, want zelf wil ik ook liever gewoon niksen. Maar we lopen zonder jas, dat mag toch in de krant! Op deze 23e december wordt het 16 graden, de hele dag staat de achterdeur open!

Christine belt, Chuck vliegt van Kansas City naar Washington en wordt als een held binnen gehaald. Wat zullen we morgenavond een lol hebben met zijn allen, alle spanning van zijn reis is weg. En die voelden wij ook wel degelijk! Het is gewoon niet hetzelfde, als een persoon er niet is!

Saskia en ik gaan naar Michael's, waar de Kerstschappen kaalgeplukt zijn, het is een beetje een mistroostig gezicht. Bijna koop ik ons "Santa" pakpapier hier, maar Saskia wil nog zo graag geloven en die zou dat meteen herkennen. Het nieuwste is, dat zij en Aoife elkaar om middernacht Kerstnacht op hun mobieltjes gaan bellen om te bespreken of ze al iets horen. Je moet ze toch knuffelen!


Op de Michael's parkeerplaats bewijs van de vele versierde auto's hier

We kiezen leuke Kerstdoosjes van stof uit om onze lekkernijen voor de buren en kennissen in te doen. Ze zijn halve prijs, dus $2 per stuk en zien er erg leuk uit. Dit is een jaarlijks terugkerende traditie. Iedereen uit de buurt bakt de paar dagen voor Kerst lekkernijen en die krijgen wij op leuke Kerstbordjes en -bakjes langs de deur gebracht.


Geen sneeuw hier, maar wel mooie druppels



Reflecties van de fotografe

Wij kunnen dus niet achterblijven en dit is de enige keer in het jaar, dat ik met schort aan in de keuken zoete dingen sta te maken! Op het menu dit jaar: Peppermint bark, zowel witte als melkchocolade, Rocky Road (melk chocolade met marshmellows), Cocoa Puffs marshmallow treats (worden altijd met Rice Krispies gemaakt, maar Saskia vindt ze heerlijk met Cocoa Puffs), Cornflakes kransjes en Kerstkoekjes (dat laatste is erg makkelijk, die komen al voorgesneden in een pakje).


Cornflake kransjes

Met gemak vullen we twaalf doosjes en Saskia en Madison brengen ze langs bij de buren. Madison neemt zelf een doosje mee naar huis en morgen geven we er nog een aan Aoife's familie en Christine, Chuck en Mallory. Het is toch wel bevredigend zo te koken en alles goed te hebben lukken!


De doosjes voor ze bezorgd worden

Katja moet werken, maar de rest ontspant lekker thuis, allerlei Kerst films op de tv en ik zoek naar nestjes Australische herders en email een paar fokkers. We zullen zien, veel zijn er niet, dus we zullen misschien even moeten wachten voor we een pup vinden. In ieder geval is de speurtocht en het bekijken van al die schattige pup foto's al erg leuk.

In navolging van Hilde ben ik ook nog steeds benieuwd, wie de ongeveer 150 unieke bezoekers van dit log zijn (gedurende de week is het nummer meestal tussen de 160 en 170 en in het weekend lager, misschien leest men meer op het werk ;)?). Als je zin hebt, laat dan een Kerstgroet achter, het wordt erg op prijs gesteld. Tot nu toe hebben we slechts een papieren Kerstkaart uit Nederland ontvangen (dank je wel, Nel, en ik weet, dat er meer onderweg zijn) en een paar e-kaarten, die we ook heel erg leuk vinden. Al die kaarten deel ik met het hele gezin, tenslotte zijn zij de hoofdspelers in dit dagboek. Alles wordt zeer gewaardeerd! Reacties blijven het leukste onderdeel van een blog schrijven!

Als je zelf een blog hebt, waar ik nog niet heb gereageerd, hoor ik het ook graag, ik zal die blogs aan mijn Bloglines toevoegen, zodat ik alle updates kan volgen. Fijne Kerstavond, allemaal!

0 reacties: