Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 14, 2006

Oeps, daar lag ie dan!

Gisteravond, rond etenstijd, begon Rick zich ook niet lekker te voelen. Hij ging op bed en een paar uur later had hij koorts. Gelukkig voor hem had hij "enkel" maagpijn, ik heb hem in ons hele huwelijk nog nooit zien overgeven! Nu is "het virus" dus door ons allen gepasseerd, wat een virulent (toepasselijk woord, nu ik erover nadenk) iets, zeg!

Omdat Katja en Kai zich nog steeds lamlendig voelden, hebben we gisteravond al besloten, dat ze nog een dagje thuis zouden blijven. Alleen Saskia is weer springlevend en vol energie. Zij staat dus op tijd op om ontbijt te eten.

Terwijl Rick en ik ons klaarmaken om haar gezelschap te houden, komt ze terug naar boven rennen. Er is iets ergs gebeurd! De boom is omgevallen!

Het duurt even voor we in onze mistige hoofden door hebben, waar ze het over heeft, maar de Kerstboom ligt omver in de kamer, overal gebroken versieringen, vertelt ze opgewonden! Hoe heeft dat nu kunnen gebeuren?

Inderdaad treffen we in de family room een ravage aan. Boom omver, overal gebroken glas en nieuwsgierige katten eromheen. Vreemd, want om vier uur was ik nog beneden om Brynna naar buiten te laten en toen stond de boom nog fier. Ik heb een vaag vermoeden, dat Brynna later weer naar beneden is gegaan, want ze vindt het onder de boom om onverklaarbare redenen erg leuk.


Snickers vindt de nu aan te raken versieringen maar wat interessant!




Er moet ook nog in gebeten worden (ik heb het meteen na de foto van hem afgepakt)

In ieder geval duwt Rick de boom, hoe slecht hij zich ook voelt, weer in de stand en ik stofzuig en zoek de niet gebroken versieringen. Daarvan zijn er gelukkig heel wat, want de meeste versieringen in deze boom zijn onverwoestbaar. In sommige gevallen moet je daar "helaas" bij denken.

Zo is er de plastic witte gans, die in onze eerste Kerstboom hing. Nostalgisch ben ik niet, maar Rick wel. Het beest ziet er niet meer uit, maar hij moet en zal blijven en is bij deze crash alweer levend tevoorschijn gekomen. En zo zijn er nog meer, maar toch is het bijzonder, zo'n boom vol herinneringen, voor ons volgend jaar twintig jaar.

Rick moet toch even naar zijn werk, ondanks de koorts en ik ga een stuk lopen. Ik neem me voor het rustig aan te doen, maar het is zo lekker buiten, ik hoef zelfs geen jas aan. Ik loop op een rap tempo 5 kilometer (binnen de vijfenveertig minuten "gewoon" lopen), maar ik voel, dat ik niet mijn oude zelf ben. Moeheid overheerst.

Na een snelle lunch ga ik dus maar even liggen. Na twee uur word ik met schrik wakker, kennelijk had ik dat "even liggen" hard nodig!

Saskia komt uit school en ik heb haar beloofd om voor de "engel" te gaan winkelen bij Target. Zij wil ook nog naar de mall, maar daar heb ik echt geen fut voor!

Nu we toch bij Target zijn, laat ik Saskia ook gelijk haar Kerstcadeautjes voor ons uitkiezen. Voordeel: ik kan het mijne uitkiezen en ik vertel niet wat het is. Nou vooruit dan, het is een heerlijk Champion fleece sporttopje. Net iets warmer, dan degene, die ik al heb en met een ritszakje op de arm voor bijvoorbeeld mijn sleutels. Ik kan niet wachten het te dragen!

We kiezen twee leuke outfits uit voor Sona, het engeltje, en nog een extra trui. Daarbij wilde ze een step, die we ook vinden en een spelletje, Yahtzee. Ik trek altijd zo'n $100 uit voor onze engel en het blijkt $101 bij elkaar te zijn, beter kan niet.

Als Saskia al haar Kerstcadeautjes bij elkaar heeft zoeken we samen een nieuwe ster voor op de boom. De oude heeft het vanochtend helaas begeven. We vinden er twee met verlichting en ik laat Saskia kiezen. Het is een mooie ster, alleen heeft hij wit snoer, wat vreemd zal staan, maar vooruit. Volgend jaar vinden we misschien een betere. Nu maar hopen, dat boomlief blijft staan tot hij naar buiten wordt gesleept!

Op de terugweg naar huis kom ik onverwachts in de file terecht. Saskia haalt haar pianoles maar net en ik ben op. Eigenlijk zouden we vanavond naar het Kerstfeestje van de buurt bij That's Amore gaan, maar noch Rick noch ik voelt zich goed genoeg. Balen! Maar ja, Saskia heeft al haar verjaardagslol moeten missen, dus een feestje voor ons is daar niets bij vergeleken.

Nu we allemaal weer aan de beterende hand zijn, gaan we weer volop van de Kersttijd genieten!

0 reacties: