Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 01, 2006

Recordtemperatuur en de Sint is klaar

Al bij het opstaan is het buiten 18 graden! Saskia gaat in korte mouwen, maar met een paraplu naar school. Het regent namelijk zo af en toe een beetje.

In een groot deel van het land is het gisteren en vandaag wild weer geweest. Vluchten zijn gecanceled, passagiers meer dan 24 uur gestrand en hier worden ook allerlei spannende weersomstandigheden voorspeld. Voor we het weten hebben we een High Wind Advisory (dat inderdaad terecht is) en een Severe Thunderstorm Watch. De temperatuur loopt op tot een record voor de dag: 75 graden Fahrenheit, dus bijna 24 graden! De wolken racen boven ons hoofd voorbij met meer dan 60 mijl per uur.

Als het tijd wordt om te gaan bewegen, regent het, dus ik ga naar boven. Gelukkig heb ik een heel repertoire aan gewichtenoefeningen en cardiosport routines, die binnen gedaan kunnen worden. Na een uur heb ik echt het gevoel flink gesport te hebben en ik zie een zonnestraal buiten. Omdat mijn reumatologe vindt, dat ik tenminste een half uur buiten moet zijn, ga ik toch maar even lopen.

Gelukkig kies ik een korte route, want net als ik de cul de sac, in mijn korte mouwen, weer binnenloop, plenst het opeens. Het blijft de hele dag zo raar wisselvallig, maar vreselijk warm.

De Sint is nog niet klaar, dus ik ga weer op hulpmissie. Dit keer naar Tysons Corner op zoek naar (vrijwel) het enige, waar onze tienerdochter in is geinteresseerd: kleding.

De mall is gezellig druk en er speelt Kerstmuziek. Nu zijn die liedjes nog leuk, op 26 december zal het een verademing zijn ze niet meer te horen. De grote boom met "angels" valt me meteen op, maar ik wil, dat Saskia en Kai mee zijn, als we er een kiezen.

Verderop zit Santa net te wachten op zijn volgende "klant". Hij kijkt vriendelijk naar mijn fototoestel. Wat een baan!


Na H&M, Forever 21, Urban Outfitters en Delia's slaag ik eindelijk bij Papaya! Dit is een heel nieuw bedrijf en de kleding prijzen zijn onvoorstelbaar laag! Sint heeft zijn taak volbracht en vindt bovendien nog twee andere mooie truien om zijn neef Santa mee te helpen.

Alle weerswaarschuwingen ten spijt blijft het enkel bij heel hard waaien. De rest van de dag is het gewoon een rustige vrijdag, die ik besteed aan online shoppen voor de rest van de uitgebreide familie. Katja moet werken en Tabatha blijft logeren.

De meisjes en ik kijken Trading Spouses, altijd een idiote reality show met tegengestelde families (in deze aflevering kun je duidelijk zien, dat lang niet alle Amerikanen godsdienstig zijn). Tabby heeft voor de tweede keer dit jaar haar pols gebroken en die zit nu in prachtig groen en rood gips (voor Kerst). Mallory's gips is knalroze en nu wil Saskia ook iets breken om een kleur gips te kunnen kiezen. Um, ik denk het niet!


Tabatha's rood-groene "candy cane"

Als je zo zit met de kinderen komt er van alles los, zo heb ik net geleerd dat een Nutella sandwich heel populair is. Hij kan enkel geruild worden voor twee chicken nuggets en een Oreo koekje. Het is een hele handel, dat lunch ruilen. Gelukkig doet Saskia er niet veel aan mee, want ze vindt veel dingen niet lekker.

En zo begint een nieuw weekend, een Sinterklaas weekend, een Nederlandse traditie, die ook hier in den vreemde nog met enthousiasme wordt gevierd.

0 reacties: