Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 04, 2006

Vrieskou

Na de lange lappen tekst en foto's van dit weekend beloof ik het vandaag "short and sweet" (althans voor mij) te houden. Gelukkig is niet iedere dag zo avontuurlijk, zo af en toe even adem kunnen halen is vooral in dit seizoen wel lekker.

Schreef ik vrijdag nog over record warmte temperaturen, nu zijn we in de winter beland. Ik hoor bij het opstaan de bomen naast het huis al, er staat een fikse wind. Op de thermometer op het deck, die ik vanuit de slaapkamer kan zien, staat de wijzer ergens tussen 20 en 30, het vriest dus! Brrr!!!

Maar ik heb me voorgenomen om weer met Saskia naar school te gaan wandelen en daarna door te lopen. Op die manier begint mijn dag al met een wandeling van twee kilometer en ik neem mijn gewichten mee, zodat het een kleine "workout" wordt.

Het is koud! De wind snijdt door merg en been, Saskia doet haar sjaal zo voor haar gezicht, dat alleen haar ogen zichtbaar zijn. De "wind chill" is waarschijnlijk zeker -10! En ik heb geen sjaal, het is afzien!

Met Christine heb ik afgesproken bij haar in de buurt te gaan lopen om half tien. Eerst ga ik nog even naar Safeway, want ik wil vanavond taco soep maken, dat is de nummer een maaltijd hier met koud weer.

Binnen vijf minuten heb ik al mijn boodschappen bij elkaar en dan sta ik, zoals altijd bij Safeway, in een lange rij voor de kassa! Belachelijk, gewoon! Ze hebben er maar twee open op maandag, een van de drukkere dagen!

Alleen daarom rijd ik al liever ietsje verder naar Giant . Daar hoef je nooit te wachten en ze hebben Self Checkouts. Kennelijk is dit niet de enige Safeway, die zo is, want Christine gaat ook al niet naar die bij haar in de buurt om die reden.

Door dit kassa oponthoud kom ik later dan afgesproken bij Christine, maar misschien is het daardoor ook een graad warmer. Na de subtropische temperaturen van vorige week voelt het net of we op de Noordpool beland zijn vandaag! We lopen een uur en een kwartier en bij thuiskomst voel ik mijn bovenbenen niet meer.

Gelukkig heeft Christine een heel lekkere soep van Harry and David met een toastje met gesmolten kaas als lunch. Heerlijk warm en zoals zij zegt, veel gezelliger om met iemand anders te eten, dan alleen! Het smaakt erg goed, moet ik zeggen.

Omdat maandag een halve dag is moet ik om een uur weer terug zijn, want Saskia komt dan thuis. Natuurlijk komen er allerlei vriendinnetjes spelen en ik maak intussen wijnbedeltjes om als kleine Kerstcadeautjes te sturen.

Na het vele malen uitgesteld te hebben, vanwege zijn football trainingen, is Kai om half vier eindelijk aan de beurt voor een tandartsafspraak. Blij is hij er niet mee, maar na een half uurtje staat hij met schone tanden en zonder gaatjes weer voor me. Zowel Kai als Katja heeft nog een gaaf gebit, wel bijzonder, als je nagaat, dat Rick en ik beiden heel wat vullingen hadden op hun leeftijd.

Als ik thuiskom, staat Katja's bijleslerares bij de deur. Door een stroomuitval vanochtend doet de bel het kennelijk niet. Maar Katja is ook nergens te bekennen, terwijl ze "alleen maar" met Angelo naar CVS zou gaan.

Ze voelt zich heel erg schuldig, als ik haar opbel, want ze is met Angelo naar Chantilly gegaan, zeker een half uur weg. Ze was vergeten, dat ze bijles had. Ook mijn fout, want ik heb het niet op mijn agenda gezet en dan wordt het vergeten. Gelukkig is Katherine, de lerares, een heel lief iemand en ze heeft tijd om te wachten. Katja heeft de bijles namelijk hard nodig, haar cijfer voor Algebra is op het moment een F, zwaar onvoldoende, dus.

De bel doet het inmiddels weer en speelt "Jingle Bells". De taco soep is op, de haard aan en morgen komt Sinterklaas. Eigenlijk is koud weer toch wel heel gezellig! En als ik dan het gezin vanavond bij Supernanny zie, hebben wij het toch maar heel goed.

0 reacties: