Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 29, 2007

Eerste puppy training

Wat is het toch met januari, dat zoveel mensen een beetje depri zijn? En waarom lijkt januari zo vreselijk lang, terwijl maart, mei en juli voorbij lijken te vliegen? Vreemd, toch?

Iedereen om me heen lijkt een beetje in een "funk" te verkeren, ik zelf ook. Het koude weer nodigt niet uit om buiten te gaan lopen, al is er een stralend blauwe lucht. Dus doe ik mijn gewichten routine voor de open haard en kijkend naar CNN Headline News.

En dan is het tijd om met Cosmo naar zijn eerste training te gaan! Ik doe hem in zijn "slaap" bench in de auto. Dit is de eerste keer in de auto, nadat we hem mee naar huis hebben genomen en we moeten duidelijk meer oefenen, want meneer protesteert wel.

Maar als we eenmaal in het klasje staan, weet hij zich van blijdschap geen raad! Al die vriendjes om mee te spelen! De trainer kijkt naar zijn inentingen en het blijkt, dat hij er eigenlijk nog niet genoeg heeft om mee te mogen doen. Oeps!

Pas op 8 februari kan hij zijn volgende ronde krijgen, dus ik moet nog even uitvinden, of hij volgende week dan uit moet zitten. Vandaag mag hij gelukkig wel meedoen.

De andere puppies zijn een toy poedeltje, een shihtzu, een lahsa apso, een mix zwarte labrador, een sheltie en een oerlelijke (excuses aan bulldog liefhebbers) witte bulldog. Die laatste beweegt zich echt nauwelijks en haar eigenares vertelt trots, dat bulldogs alleen maar willen slapen en geen beweging willen. Lijkt me doodsaai!

We leren de "Sit" en "Wait" commando's. Cosmo weet al hoe hij moet zitten en als een trotse moeder zie ik, dat hij daarin de beste van de klas is. Alleen vind hij de hondensnoepjes, die ik mee heb, niet lekker en het is daarom moeilijk zijn aandacht af te leiden van al die vriendjes en vriendinnetjes!

De snoepjes van de trainer vindt hij daarentegen super lekker, dus ze geeft er mij een paar. Die hoef ik maar voor zijn neus te houden en ik heb zijn complete attentie!

Het "Wait" commando vind ik zelf verwarrend. We moeten "Wait" zeggen en dan moet de hond stoppen of zitten. Dat gaat dus nog niet zo goed en als huiswerk moeten we dat oefenen. Het uur is voorbij voor Cosmo en ik het weten.

Petsmart (en Petco) zijn de enige winkels, waar huisdieren mee naar binnen mogen, dus gaan Cosmo en ik nog even shoppen. Ik vind heerlijke hoefjes met kaas en pindakaas smaak, die hij al in de winkel begint te knauwen.


Heerlijk knauwen

En een worstje, dat opgesneden kan worden in kleinere "snoepjes". Die ruikt zo lekker, dat later op de middag zelfs andere honden aan mijn jaszak beginnen te snuffelen, waar de snoepjes in zitten!

Buiten doet Cosmo keurig een plasje (zie je, hij is al helemaal mijn "baby"!) en we rijden naar huis. Hij slaapt verder bijna de hele middag, dus de training was lekker uitputtend. Ik heb geen hond meer aan hem!


Uitgeteld!

Katja en ik gaan nog even naar Cenan's, waar ik stokbroden voor vanavond koop. Het is een Turkse bakkerij en ze hebben heerlijk brood. Ik koop "gewoon" stokbrood, maar ook een met tomaten en basilicum, een met sesamzaad en een met knoflook en Parmezaanse kaas.

Om half zeven komen Karin en Sylvia me ophalen om te gaan fonduen bij Lilian. Dit is de eerste "Nederlandse damesavond" van het nieuwe jaar, dus we toasten om te beginnen met champagne op het nieuwe jaar. Dan gaan we fonduen in bouillon en we smullen van de biefstuk, kip, garnalen en kokkels en de voortreffelijke sausjes erbij!

Als toetje heeft Marie Jose superlekkere chocolaatjes gemaakt! Rick komt mij ophalen, want Karin en Sylvia willen langer blijven. Het was weer dolgezellig en voor de zoveelste keer verbaas ik me erover, dat ik in twee jaar tijd plotseling zo'n leuke Nederlandse vriendinnenkring heb opgebouwd. Twee jaar geleden kende ik nog niemand Nederlands hier in Virginia!

0 reacties: