Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 07, 2007

Gewoon een zondag

Het kon natuurlijk niet duren, die hele hoge temperaturen en al schijnt de zon, het is bij het opstaan beduidend koeler. Als ik wakker word blijf ik nog even liggen en denk aan de hondenperikelen. Even mentaal van "Cash" naar "Stone" overschakelen, beiden natuurlijk knuffelige wolbaaltjes. Ik kan soms Brynna ook nog zo erg missen! Een nieuw hondenmaatje lijkt me heerlijk!

Tabatha is blijven logeren, als de meisjes de kans kregen, zouden ze ieder weekend een logeerpartij hebben hier! Mark grapt soms, als Tabatha hem na zo'n logeerpartij eindelijk eens halverwege de middag belt: "Tabatha who? I used to have a daughter by that name, I think..." Ze zijn duidelijk beste vriendinnetjes, er valt nooit een onvertogen woord.

Als ik de meisjes en mezelf (de rest ligt nog op een oor) van ontbijt heb voorzien, belt Mary Ellen. Heb ik zin om te gaan lopen? Nou ja, zin... mijn dijbenen protesteren bij iedere beweging, maar natuurlijk zeg ik "Ja". Beter samen met een gezellige vriendin, dan in mijn eentje!

Terwijl ik met Mary Ellen aan de telefoon zit, belt Christine er doorheen. Ook al om te vragen of ik wil gaan lopen! Ik vertel haar, dat ze net achter het net vist. Ze is teleurgesteld, want nu moet zij wel alleen.

Mary Ellen laat mij altijd de route van onze jog bepalen en per ongeluk kies ik er dit keer een met vrijwel alleen heuvel op! Au, au, au, mijn dijbenen en Mary Ellen kreunt en steunt ook.

Onderweg zien we een boxer loslopen, die duidelijk weg is gelopen. Een auto stopt en ook uit een aangrenzend huis komen mensen naar buiten om hem of haar te lokken. Maar wat ook uit dat huis komt heeft mijn aandacht: een prachtige Australian Shepherd met blauwe ogen! Ik vertel de eigenaren, dat wij er binnenkort ook een krijgen en ze kunnen niet genoeg goeds over het ras zeggen. Leuk!

Helaas duurt het superlang voor Garmin een GPS signaal krijgt, maar ik weet zeker, dat we iets meer dan 5 kilometer hebben gelopen in iets meer dan een half uur. Het is koeler, dan gisteren, maar als we thuiskomen druipen we allebei van het zweet. Teken, dat we er hard aan getrokken hebben! Mijn hartslag, gewoonlijk op zijn hoogst in de 150, haalde vandaag waarempel 172!

Om het huis wat gezelliger te maken leg ik de Valentijnsspullen neer. Voornamelijk zijn dit donkerrode accenten, die gezellig staan bij onze zilveren/blauwe keuken en family room. Morgen of overmorgen nog even naar Target en Michael's om er wat aan toe te voegen en ik voel de warmte weer.

Na alle Kerstspullen is het toch altijd weer kaal! Rick merkte zelfs op, dat het leek, alsof we net verhuisd waren. Maar rood is lekker warm en zal tot de lente voldoen.

Overtuigd, dat ik alle beweging voor het weekend nu wel binnen heb, plant ik me op mijn stoel met laptop. De kleine meisjes spelen Zoo Tycoon 2 en Sims, in die laatste heeft Saskia een Australian shepherd gecreeerd. Hij ziet er bijna net zo uit als Stone!

Woensdag heb ik me weer ingeschreven bij Betterphoto.com voor een fotografie cursus. Dit keer om mijn fototoestel beter te leren gebruiken, deze cursus duurt vier weken. Vanmiddag lees ik de hele les door en oefen met white balance en ISO, morgen of overmorgen zal ik de opdrachten doen, eerst nog even goede onderwerpen vinden!


Als avondeten hebben we "appetizers". Mini quiches nog over van Oud en Nieuw, lekkere Thaise salade en de lamsworstjes, die we vorige week in Waterford kochten. Die worstjes zijn werkelijk heerlijk! Rick heeft ze in een beetje rode wijn gekookt en ze zijn helemaal niet vet (wat ik gevreesd had). Het wordt een heerlijke maaltijd, zo bij elkaar geraapt!

En sinds vorige week heeft Washington waarempel een aantrekkelijke burgemeester! Adrian Fenty is lekker jong en enthousiast, misschien verbetert er nu eens iets aan de scholen, wegen en andere dingen in de stad, die al jaren verbetering nodig hebben. Nu Washington toch echt is uitgegroeid tot een wereldstad moeten dat soort dingen toch echt ook meegroeien!

Hij is leuk om te zien, maar zijn vrouw mag er helemaal zijn. Hoera, eindelijk een aantrekkelijk én intelligent burgemeesterspaar in de stad!

0 reacties: