Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, januari 20, 2007

Groot, groter, grootst!

Vrijdag

De dagen met Roland en Marjan zijn voorbij gevlogen en rond kwart voor negen nemen we afscheid en rijden ze weg, op weg naar Noord-Pennsylvania en moderator PeeJay. Onderweg willen ze langs Gettysburg, dus ik geef ze een route, die met het spitsuur het snelste is. Het was in ieder geval erg gezellig met ze!

Gauw maak ik wijnbedeltjes met verjaardagsbedeltjes en met de letters van Christine's naam en ga dan op weg.

Vandaag is Christine namelijk jarig en ik heb afgesproken met haar naar de nieuwe Whole Foods in haar buurt te gaan wandelen en haar daar op de lunch te trakteren. Volgens haar zal ik niet weten, wat ik zie, ik ben benieuwd!

Toen de Safeway hier in de buurt geopend werd, was dat een van de grootste supermarkten, die ik ooit had gezien. Niet veel later overtrof Wegmans die grootte en liep ik met open mond en watertandend door de gangen van die supermarkt.

Daarom kan ik me nauwelijks voorstellen, dat deze Whole Foods me nog iets zal doen. Door de snijdende wind lopen we de paar mijl naar de winkel. Hij ziet er van buiten al prachtig uit, maar wat we van binnen zien overtreft mijn stoutste verwachtingen!

Het is een delicatessenzaak met de heerlijkste vleeswaren, vissoorten, kaassoorten, prachtig uitziende groentes en fruit, allerlei klaargemaakte gerechten, drie verschillende soorten "bars" met allerlei salades en veel, veel meer! Ik had het niet voor mogelijk gehouden, maar deze Whole Foods overtreft Wegmans op vele fronten!

Christine en ik vullen een bord met allerlei exotisch klinkende salades. Zo ligt er bijvoorbeeld verboden rijst en Bhutaanse rijst op mijn bord. We gaan in het gedeelte zitten, waar je een glas wijn kunt bestellen. Zo hebben we een heel smakelijke en feestelijke lunch.

Omdat ik Cosmo niet te lang alleen wil laten, ga ik meteen weer naar huis. Hij zit lief te wachten tot ik hem uit de bench laat en doet buiten meteen zijn behoefte. Ik merk, dat als we hem zo om de paar uur naar buiten nemen, hij vrijwel geen "ongelukjes" in huis heeft.

Eigenlijk ben ik doodmoe, door de kou heb ik weer meer pijn en ik denk, dat ik toch de afgelopen paar dagen wat teveel van mezelf heb gevraagd. Het liefst zou ik dus gewoon even rustig computeren voor de kinderen thuiskomen, maar Cosmo wil spelen! Dan toch maar weer naar buiten met hem, want dat vindt hij nu al heerlijk.

Er wordt op opwaaiende blaadjes gejaagd, gesnuffeld aan de kat van de buren, die niet weet, wat ervan te denken en natuurlijk gespeeld met de riem. Hij rent er lekker op los en na een half uurtje gaat hij liggen. Hoera, moegespeeld!


Lekker knauwen op een hoef



Snickers vindt het nog maar niets, die indringer



Eten doen we ook graag!



Moe gespeeld!



De poezen slaan het allemaal vanaf een veilige hoge plek gaande

Rick belt, dat hij weer op Dulles is aangekomen. Helaas heeft hij een nare verkoudheid opgelopen en voelt zich niet lekker. We houden het dus heel rustig vanavond, bestellen pizza en kijken tv. Katja moet werken en komt net voor tienen thuis. Tabatha blijft logeren en de meisjes nemen Cosmo vannacht in hun kamer. Om 1 uur horen we ze naar buiten sluipen om hem even uit te laten.

Zaterdag

De wind huilt om het huis als ik om half negen opsta. Kennelijk heeft Cosmo goed geslapen, want er is nog geen geluid uit de kamer van de meisjes te vernemen. Ietsje later komen ze naar beneden en laten baby uit.

Het is buiten prachtig zonnig, maar zo koud met die wind, dat ik het mijn spieren niet aan wil doen om verkleumd te raken. Ik ga dus boven mijn Fitness routine doen. Veel van de oefeningen beginnen makkelijker te voelen, dus ik volg hun "challenge yourself" instructies. Oef, dat is echt een uitdaging! Na een uur heb ik echt het gevoel flink gewerkt te hebben!

Cosmo is helemaal gewend inmiddels en bezig het huis te verkennen. Zijn speeltjes liggen overal en hij is zeer geinteresseerd in de katten, die hem argwanend vanaf een hogere plek gadeslaan.

Rick neemt Saskia mee naar de mall. Op de een of andere manier heeft zij maar twee broeken, die nog passen en een trui! Ze gaan naar Limited Too en Papaya en slagen er leuk. Ze eten ook samen lunch, dus het is een goede vader-dochter activiteit.

Zelf bewerk ik de foto's, die ik deze week heb genomen. Verder loop ik achter met mijn fotolessen, dus lees de les voor deze week door. Morgen maar eens aan de opdrachten werken.




Aan liefde en aandacht geen gebrek





Teddy is favoriet!



Er moet van alles geknauwd worden





Vanavond hebben we Christine's verjaardagsfeest en voor het eerst dit seizoen is het koud genoeg om mijn "nieuwe" winterkleding aan te trekken! Er wordt voor morgen wat sneeuw voorspeld, we hebben een "Winter Weather Advisory". Ik ben benieuwd! Het is in ieder geval flink "blustery" op het moment, dus er koud genoeg voor.

1 reacties:

Cathy zei

Remember what should be remembered, and forget what should be forgotten. Alter what is changeable, and accept what is mutable.


...........................