Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, januari 13, 2007

In blijde afwachting

Zaterdag

Na veel te lang uitgeslapen te hebben, sta ik pas om negen uur op! De rest van het gezin laat zich nog zeker een uur niet zien, hoe ze het volhouden zo lang is me een raadsel. Zonde van de dag vind ik!

Het weer is veel beter, dan ik had verwacht, want er werd regen voorspeld, maar ik zie zelfs zo af en toe een straaltje zon. Bovendien is het heerlijk warm, zo'n 17 graden! Ik wijzig dus mijn plan om binnen gewichten te doen en ga met mijn 8 pond gewichten tien kilometer lopen. Wat een weer voor midden-januari, weer!

Een groot deel van de middag besteed ik aan mijn fotoles. Die is een beetje saai, deze week, over lenzen en flitsen. Op het moment heb ik geen nieuwe lenzen nodig, dus dat hele stuk komt misschien later nog van pas, maar zin en tijd om lenzen te gaan uitproberen, zoals de opdracht luidt, heb ik niet.

Het flitsen gedeelte is wel interessant, want met Kerst heb ik een externe flits gehad en natuurlijk is het heel handig om dan ook te weten, hoe die te gebruiken!

Rond vijf uur gaan we naar Petsmart om dingen voor de hond te gaan uitkiezen. Saskia is niet mee, ze is met Tabatha's familie mee en we kunnen haar niet bereiken. Als ze later hoort, dat we zonder haar gegaan zijn is ze boos, tot ik haar beloof dan morgen met haar naar Petco zal gaan.

Het duurt even voor we al onze keuzes gemaakt hebben, want er is zoveel keuze in alles! Alleen de schappen met verschillende kauwdingen beslaan al een heel gangpad! En dan de halsbanden, tientallen verschillende! Maar na een uurtje hebben we alles gelukkig bij elkaar.


Speeltjes, alleen het gele gedeelte hier!



Rechts het schap me alleen maar botjes!

Als ik er dan toch ben schrijf ik ons ook maar gelijk in voor puppy training. Tot mijn blijdschap blijkt, dat Petsmart aan "Clickertraining" doet. Daar heb ik net (na een aanbeveling van een kennis) veel over gelezen en de methode spreekt me erg aan. We beginnen op 29 januari en ik krijg alvast een clicker mee. Dan kunnen we meteen gaan oefenen, straks!

Nu we toch bij het Fair Lakes Shopping Center zijn en het etenstijd is, kiezen we een restaurant hier. Het wordt Red Robin en we kunnen al gauw een tafeltje in de bar krijgen. Dit restaurant is helemaal non-smoking, heerlijk! Hun menu bestaat voornamelijk uit "burgers", maar bij nadere inspectie blijkt de "kipburger" kippenborst te zijn en de "visburger" zalmfilet. Ik kies voor het laatste en het smaakt prima.

Omdat Katja het vuurwerk met Oud en Nieuw moest missen, heeft Rick wat siervuurwerk achter gehouden. Op blote voeten, in korte mouwen en zittend op de oprit, zo warm is het nog, genieten we van het (mini) spektakel!


In afwachting van het vuurwerk



Nog even wat vuurwerk, maar mag het eigenlijk wel?

Katja gaat daarna met Tabatha en Saskia Scattergories spelen en Rick, Kai en ik kijken naar de film "The Terminal" met Tom Hanks.

Zondag

Het lijkt wel een herhaling van gisteren! Alweer slaap ik veel te lang uit, daar moet (en zal met behulp van puppy-lief ook vast wel) verandering in komen! En alweer is het bij het opstaan droog met zo af en toe een zonnestraaltje en warm!

Gelukkig staat Rick vandaag ook wat eerder op en het lukt me hem over te halen om te gaan fietsen. Dat heb ik al weken niet gedaan en ik heb er zo'n zin in! Eindelijk kan ik dan ook het achteruitkijkspiegeltje, dat ik van mijn schoonzus voor Kerst kreeg, uitproberen.

We fietsen door Vienna naar het W&OD pad. Mijn fiets heeft geen spatborden en nu merk ik daar het gemis van. De straten zijn nat en ik voel langzaam mijn achterwerk ook nat worden. Maar ach, het is bijna 20 graden, dus koud krijg ik het zeker niet!

Het is superdruk op het pad, ondanks de druppels, die zo af en toe uit de lucht vallen. Iedereen wil natuurlijk gebruik maken van de fantastische temperatuur! Rick en ik rijden vijf mijl naar het westen en gaan dan terug. Fietsen blijft toch mijn favoriete manier van bewegen, al is het dit keer te druk om wild te zien.

Na een snelle lunch ga ik naar de nagelsalon. Ik neem mijn "Dog training for Dummies" boek mee en leer heel wat tijdens het uur, dat mijn nagels weer helemaal netjes gemaakt worden. Het is tenslotte al twaalf jaar geleden, dat we een puppy hadden, langer nog geleden, dan dat we een baby hadden!

Bij de Starbucks naast de nagelsalon haal ik nieuwe koffie, Caffe Verona. Volgens hen is die "bold", ik ben benieuwd. En om te drinken kies ik een non-fat Chai Tea latte, lekkere pittige thee!

Als ik thuiskom is Rick weg om Katja naar haar werk te brengen. Ik roep Saskia en Tabatha, die dit weekend weer dag èn nacht onafscheidelijk zijn. Met zijn drieen gaan we naar Petco, zoals gisteren beloofd. De meisjes maken een identiteitsplaatje in de vorm van een hartje voor de nieuwe huisgenoot en ik koop nog maar wat extra schoonmaakspullen in geval van "ongelukjes", die er vast zullen zijn.

De rest van de middag werk ik aan mijn foto's, ik loop zwaar achter met online zetten! De Florida foto's, van de vakantie met Petra, zijn hier te bezichtigen. En de foto's van mijn bezoek aan mijn zusje in Massachusetts hier.



We zijn er klaar voor!

0 reacties: