Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 22, 2007

Sneeuw en ijs



Om half zes komt Katja verkondigen, dat de scholen twee uur vertraagd open zullen gaan. We draaien ons dus nog eens lekker om en staan pas om acht uur op. Als ontbijt maakt Rick, zoals beloofd, cinnamon rolls.


IJspareltjes op draadjes



Bevroren siergras

Cosmo komt uit Katja's kamer en moet naar buiten. Ik trek mijn sneeuwlaarzen aan en stap uit de garage en glij bijna op mijn snufferd!!! Cosmo glijdt ook helemaal naar beneden (onze oprit loopt af). Er ligt een verraderlijk dun laagje ijs bovenop de sneeuw!


Het is zo glad, dat er op het nieuws kwade ouders te zien zijn, die vinden, dat de scholen gesloten hadden moeten worden. De buurten zijn namelijk niet schoongemaakt, waardoor er allerlei ongelukken gebeuren. Ook Christine belt boos naar Fairfax County Public Schools. Zij heeft een slip met een schoolbus voor haar neus zien gebeuren en heeft zelf een enge rit naar Mallory's school moeten maken.


Dit alles is een jaarlijks terugkerend probleem. Men wil liever geen sneeuwdag opgeven voor vijf centimeter sneeuw en een vijfde centimeter ijs. Maar aan de andere kant zijn de gemeentes niet bereid hun wegen schoon te maken, waardoor zelfs zo'n dun laagje ijzel levensgevaarlijk wordt.


Al opgekomen tulpenbladeren zitten vol ijs

Gelukkig zijn de straten in Vienna wel gezouten en Rick brengt zonder problemen Katja en Kai naar school. Terwijl Saskia en haar vriendjes buiten spelen doe ik mijn goede daad van vandaag. Ik maak de stoepen langs Marshall Road schoon, zodat straks de kinderen veilig kunnen lopen en de moeders met kinderwagens ook.


Beijsde besjes

Het is best zwaar werk en ik ben een half uur bezig. Aangezien de energie me ontbreekt verder, besluit ik, dat dit mijn beweging voor de dag is. Hoe leuk ik sneeuw ook vind, ik kan niet wachten tot de lente temperaturen terug zijn, dan voel ik me zo ontzettend veel beter!

Rick blijft thuis werken en ik ga er met mijn fototoestel op uit. Een laagje ijs op bomen en planten maakt voor mooie fotografie onderwerpen!

Rick haalt lunch van Subway, die we gezellig samen opeten. Hun wraps vind ik heerlijk, aangezien ik niet zo'n broodliefhebster ben.

Cosmo speelt met Sandy, het hondje van Jeanne, en met Quincy, Leah's teckel. Hij vindt het ijs maar wat leuk en wil de hele tijd naar buiten. Brrr!! Gelukkig zijn de kinderen vroeg thuis en nemen hem mee, zodat ik warm kan blijven.


Heel erg speels!



Even een lekker hondenkoekje verorberen


Katja heeft de hele week midterms en studeert daar hard voor. Die van vandaag (AP Biologie) was al erg moeilijk, zegt ze. Kai's slang eet nog steeds niet en hij is hard bezig met zijn Science Fair project. Hij moet aantonen, dat een pijama ook na vele keren wassen vuurbestendig blijft.

Als avondeten hebben we varkenshaas met een ananas dijon mosterd saus uit de crockpot. Het smaakt werkelijk heerlijk! Toe hebben de meisjes verse chocolate chip cookies gebakken.






0 reacties: