Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 16, 2007

Sneeuwbuien!

Gisteren werd het maar liefst 24 graden en vandaag valt het kwik naar 4 graden en er staat een ijzige wind! Brrr! Wat een verschil ineens! En dan zien we vanmiddag opeens iets, wat we dit seizoen nog niet gehad hebben: sneeuwvlokken! Van zomerse temperaturen naar de winter, het blijft fascinerend hoe dat hier gaat.

Cosmo's eerste nacht heeft hij in zijn draagbare bench naast mijn bed doorgebracht. De bovenkant hiervan kan open en ik had mijn hand erin. Hij ging meteen slapen! Pas om tien voor half vijf werd hij wakker om even te plassen en ging daarna meteen verder slapen. Ideaal! Ik hoop, dat het zo blijft!

Voor vandaag heb ik het expres zo geregeld, dat ik nergens heen hoef. Zo kan Cosmo even aan alle luchtjes en benches wennen. Hij leert heel snel, ik hoef hem maar een paar keer een snoepje voor te houden en hij gaat al vanzelf zitten!


Lekker knauwen!

Omdat ik voor vandaag een gewichtenroutine op het programma heb staan, sluit ik Cosmo met teddyberen, botjes en water in Brynna's grote bench. Hij zal daar morgen, als ik met Roland en Marjan op stap ga, zo'n vier uur in moeten. Hij jankt een kwartiertje, maar niet hartverscheurend, dus ik ga er niet heen. Hij mag er toch niet uit, want dan leert hij, dat janken helpt. Na dat kwartiertje is het helemaal stil voor zeker een uur!


Als ik na mijn workout naar beneden kom, zit hij me al aan te kijken. Het lijkt een heel rustig hondje, hij speelt graag, maar is niet wild, ook niet naar de katten toe. Dat laatste is goed, want Sushi ligt bijvoorbeeld gewoon bij ons in de family room op de grond te slapen.


Daar zie ik dat fototoestel alweer! Gauw pakken!



De schoonmaaksters komen en ook daarvan wordt hij (gelukkig) niet warm of koud. Ze stofzuigen zelfs best dichtbij hem en toch slaapt hij door. Maar ja, hij heeft dan ook net daarvoor heerlijk in de tuin achter een bal aangerend.

Zo ben ik de hele ochtend met hem bezig en slaak wel even een zucht van verlichting als hij na zijn middageten als een blok in slaap valt. Pas als Laura komt om een massage te geven wordt hij wakker.

Als de kinderen thuiskomen, neemt Katja hem mee voor zijn eerste wandeling aan de lijn. Hij doet het goed en dartelt vrolijk naast haar mee. Natuurlijk komt de halve buurt naar hem kijken en daar wordt hij goed moe van. De kinderen vinden het jammer, maar Cosmo wil gewoon telkens slapen.




Snickers, de kat, die hondensnacks lekker vindt

Intussen doet hij keurig de meesten van zijn behoeftes buiten! Alleen twee keer, als ik hem boven zie snuffelen, ben ik net te laat.

Terwijl Kai "oppast" gaan Katja en ik gauw naar Michael's en Safeway voor wat benodigdheden. Het sneeuwt buiten, wat een tiental telefoontjes op Katja's mobieltje tot gevolg heeft. Helaas voor de tieners zijn het slechts een paar buitjes en wordt er verder niets voorspeld, deze week.

Roland belt net als ik buiten ben en laat een berichtje achter, dat de vlucht, die hij en Marjan vanuit Cincinnati zullen nemen, flink vertraagd is. In plaats van om kwart over twee zal hij nu rond half zes vertrekken. Jammer, zo verliezen ze een groot deel van een vakantiedag op een (nogal saai) vliegveld. Maar ja, niets aan te doen!

Op de website van United heb ik gezien, dat hun vlucht om 17:09 vertrokken is en ze rond half zeven aankomen. In ieder geval zijn de bedden opgemaakt (Snickers moest nog even "helpen" met het luchtbed van Roland, natuurlijk) en verheugen wij ons allemaal op hun komst. Helaas zal het wel flink koud zijn, opeens, maar het schijnt ook zonnig te worden.



De lucht van vanavond

0 reacties: