Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 11, 2007

When the going gets tough, the tough go shopping!!

Alweer vriest het flink bij het opstaan, maar ik loop toch met Saskia mee naar school en dan de cirkel van iets meer dan een mijl terug naar huis. Onderweg kom ik Freya tegen en loop een stuk met haar op. Freya heeft vorig jaar haar man verloren en gaat daar heel bewonderenswaardig mee om, vind ik. Gelijk lijken mijn muizenissen van de afgelopen dagen niets in vergelijking!

Telkens kom ik met steenkoude handen thuis, ondanks de handschoenen. Ik moet toch maar eens naar dikkere handschoenen gaan zoeken. Ik pak de Zune en Garmin en besluit vijf kilometer te gaan (hard)lopen. Dat warmt wel lekker op, na een mijl kan ik zelfs opeens de handschoenen uitdoen!

Omdat we beiden zin hadden in gewoon een leuke dag hebben Christine en ik afgesproken te gaan shoppen. Haar arm is gelukkig een stuk beter na alle antibiotica!

We gaan naar Fairfax Corner en ontmoeten elkaar bij Lucy. Hier wordt veel hoge kwaliteit sportkleding verkocht, die ook leuk genoeg is om "gewoon" te dragen. Aangezien Christine en ik vrijwel elke dag zeker de helft van de dag in sportkleding lopen dus erg aantrekkelijk.

We vallen met onze neus in de boter, want er is een mega "sale" aan de gang! Vrijwel alle winterspullen zijn meer dan 50% afgeprijsd en daar bovenop nog eens 50%! De topjes met lange mouwen kosten hierdoor $12, terwijl de originele prijs $65 was!

Na een uur passen kies ik drie mouwloze (die $5 per stuk kosten!!) en vier lange mouwen shirts, een ontzettend zacht aanvoelend jasje en twee lange broeken. Die laatste twee zijn vooral fantastisch, want ze zijn extra lang, dus eindelijk lang genoeg voor mij! Nu hoef ik tenminste twee keer per week niet met hoog water te lopen, hoera! Christine slaagt ook heel goed. Wat een buit!


Mijn "buit"

Helemaal blij met onze geslaagde shopping trip besluiten we bij CPK te gaan lunchen. We willen allebei een beetje op de calorieen letten en bestellen een lekker kop tortilla soep en een halve Waldorf salade. Lekker veel groente en precies genoeg.

Na een gezellige lunch rijden we naar Target. Omdat Michael's zo weinig leuke Valentijns spulletjes had, wil ik nog een paar accenten, zoals iets voor bij de open haard en een kaars. Ook hier slaag ik prima voor en vind zelfs nog een heel leuke loper voor op de eettafel.


Onze Valentijnstafel

Christine is op zoek naar een goede workout dvd en daarin heeft Target maar weinig keus. Als laatste stop samen rijden we naar Barnes and Noble, waar ze de keus heeft uit wel vijftig verschillende dvd's!

Van mezelf weet ik, dat ik daar nooit naar kijk, want ik heb de lopende band en de elliptische machine, die ik bij slecht weer liever doe. Maar het is verleidelijk, al die dans- en aerobics routines! Christine kiest er eentje van Denise Austin.

Op weg naar de kassa komen we langs de hondenafdeling en daar kies ik twee boeken over puppy training uit. We zijn natuurlijk ook van plan om een klasje te gaan volgen met onze nieuwe aanwinst, maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Hierna scheiden onze wegen zich, Christine gaat naar huis en ik naar de Carwash. Ik kan me niet eens meer herinneren, wanneer de van voor het laatst gewassen is en hij ziet er niet uit! Binnen tien minuten heb ik weer een helderblauwe, glinsterende wagen klaarstaan.

Bij Lofty Salon geef ik de cd met de foto's voor de wedstrijd af. Mona is helemaal opgewonden, want ze zit in de top drie in twee categorieen, tot nu toe! Het zou wel heel leuk zijn, als ze won! In ieder geval zal het aan de foto's niet liggen, ik heb de mooiste eruit gezocht.

De laatste stop is Giant, want ik heb nog geen avondeten in huis. Ik besluit het makkelijk te maken en haal Stouffer's lasagne, knoflookbrood en salade.

Katja en Kai zijn al thuis en opeens zie ik in de achtertuin Snickers met iets roods in zijn bek rennen! Oh nee! Hij heeft een cardinaaltje gevangen, ik zie het vrouwtje in de boom toekijken.


Een veilig cardinaaltje vorig jaar

Gauw rennen Katja en ik het deck op, Snickers roepend, maar die is al niet meer te bekennen. Als Katja vervolgens de deur naar de garage opend om te zien of hij voor is, rent hij met een luid piepend cardinaaltje het huis binnen.

Overal liggen rode veertjes, maar het diertje leeft nog. Wij drijven Snickers in een hoek in onze slaapkamer en hij laat het vogeltje los. In paniek vliegt het boven op de kast.

Met moeite (hij pikt haar in de vingers) krijgt Katja hem te pakken. Hij is duidelijk uitgeput en heeft pijn, maar kan kennelijk nog wel vliegen. We brengen hem naar buiten en hij fladdert de tuin van de buren in.

Daar zie ik hem nog een tijdje zitten uitrusten, maar een half uurtje later hipt hij weg en vliegt op een lage tak in een boom. Ik hoop, dat we hem gered hebben! Zo zielig en wat een prachtige vogeltjes zijn het toch. Katja en ik hebben hem geaaid om hem gerust te stellen en dat was natuurlijk wel bijzonder, want wanneer kun je nu een wild vogeltje aaien. Maar zo zielig!

Als we dit weekend spullen voor de puppy gaan kopen, koop ik ook gelijk een halsbandje met belletjes voor Snickers! Tot voor kort ving hij geen vogels, maar dit is al de tweede in een week, die hij het huis in bracht!

Vanavond heb ik Bunco, dus vandaar een vroeger logje vandaag. Het thema is "New Year's Resolutions" en daarvoor heb ik een springtouw bij Target gekocht. Wie heeft er namelijk geen voornemen om extra te gaan bewegen?

0 reacties: