Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 23, 2007

Winter is hier en blijft



Zou dit de enige keer dit jaar zijn voor een witte wereld?

Tja, ik vind even sneeuw en ijs echt prachtig, maar vanochtend lig ik al in bed te bedenken, wat ik nu weer als oefening zal gaan doen. Het koude weer is funest voor mijn spieren en het vergt heel veel zelf-discipline om erin naar buiten te gaan.

Gelukkig komt vandaag de zon weer te voorschijn en Christine belt, of ik met haar wil gaan lopen. Ja!!! Ik ben haar helemaal dankbaar, want alleen zag ik helemaal niet zitten vandaag.

Voor Christine komt mat ik Cosmo zoveel mogelijk af. We lopen wat verder en rennen wat en daarna speelt hij nog met een bal. Ik hoop hem zo in zijn bench in slaap te krijgen.

Helaas komen, terwijl Christine en ik op weg zijn, de schoonmaaksters. Cosmo vindt dat niets en is maar wat blij als ik hem "verlos". Tussen de schoonmaaksters en mij zit een grote taalbarriere (zij spreken enkel Spaans), maar dat we het hondje allemaal lief vinden spreekt uit de glimlachen en gebarentaal.

Op onze wandeling zien Christine en ik allerlei doodgevroren bloemen en knoppen. Zonde! Bij het Community Center zie je de narcissen al in de knop en zo af en toe is er een bevroren forsytia. Zouden die in de lente nu weer bloeien? of wordt dit een minder mooie lente? En voor de komende week worden er geen warmere temperaturen voorspeld.

Laura komt om te masseren. Ook zij is helemaal verliefd op ons Cosmootje! Maar hij voelt zich niet lekker en geeft zijn hele "lunch" over. Misschien toch te veel sneeuw en ijs gegeten buiten?

De massage is erg pijnlijk. Laura zegt, dat mijn spieren veel slechter voelen, dan vorige week. Zoveel invloed heeft het weer dus! Ik lijd op die tafel en ze verontschuldigt zich vele malen, maar ik weet, dat dit gaat helpen, dus tanden op elkaar! Later vraagt Saskia, waarom massages mij pijn doen, zij vindt ze heerlijk. Tja!

Gelukkig komen de kinderen al gauw thuis uit school en kunnen zij met Cosmo spelen. Ik maak mijn fotografie les af, ik wil toch iedere opdracht volbrengen, al ben ik teleurgesteld in deze cursus.

Zo krijg ik een certificaat van volbrenging en die tellen mee voor een studie fotografie. Ik had gehoopt van alles over mijn fototoestel te leren, maar in plaats daarvan bestaan de lessen uit aanbevelingen over welke lenzen, flitsen, filters en meer te kopen voor dit toestel. Niet, wat ik ervan verwachtte, dus.

Vanavond eten we weer uit de crockpot. Chicken and Veggie Bake heet het in mijn nieuwe kookboek, maar ik maak het al jaren als Italian Chicken Meal: kippeborst, aardappelen, gemengde groentes (diepvries) en Italian dressing. Heerlijk!!

Straks zullen we moeten lijden onder de State of the Union van Bush. Hoewel het geklap en geknipmes altijd wel vermakelijk is om te zien. Maar nu kijken we even American Idol. Onvoorstelbaar welke mensen denken, dat ze fantastisch talent hebben!

Vandaag kreeg ik een mailtje van mijn tante, een van mijn neefjes heeft zijn eerste kind! Mark Floris Frederik, heel leuke namen ook nog eens! Er zijn foto's en ik zie een schattig koppie. Mijn neven en nichten van die kant zijn een stuk jonger dan wij, dus het is vreemd hen als ouders te zien! Maar dit is de perfecte kans om op zoek te gaan naar een leuk Amerikaanse baby cadeautje!

Nog even, de Democraten antwoorden met Jim Webb, de Democraat, die wij in Virginia de Senaat in hebben gestemd. De vlag van Virginia is op de achtergrond. Wat veel Nederlanders zich niet realiseren is, dat een staat bijna net als een land is. Ik ben om te beginnen Virginiaans, op de tweede plaats Amerikaans. Jim Webb spreekt heel erg goed, ik heb geen spijt van mijn stem!



0 reacties: