Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 16, 2007

Extra vakantietje

Tja, als we dan geen officiele wintervakantie krijgen (dit weekend is slechts een lang weekend, we komen maandag alweer terug van het skien), dan helpt het weer even mee en krijgen we zomaar een mini-vakantie van zes dagen voorgeschoteld!

Het ijs blijkt erg moeilijk te ruimen van de parkeerplaatsen en stoepen (ik weet het, ik heb het geprobeerd achter ons huis en opgegeven, ik zou een beitel nodig hebben!).

Leah belde gisteren al aan het begin van de middag, dat ze dacht, dat we vandaag ook vrij zouden hebben, want de parkeerplaats bij de high school was nog een grote ijsvlakte. En inderdaad, op het internet stond de aankondiging al:
All Fairfax County public schools will be closed on Friday, February 16.

Offices will be open with a liberal leave policy in effect. Essential personnel should report to work.

The primary reason for the school closing is that many sidewalks are still not safe for children to walk on. Many side roads also remain covered with ice and snow. We urgently ask county residents to please clear their sidewalks.

This school day will be made up on Friday, March 30, which was previously designated as a student holiday. Schools will also be closed for the Presidents' Day holiday on Monday, February 19.


Ze hebben dus vier dagen om alles ijsvrij te krijgen, dat moet toch lukken. Wel jammer, dat we nu 30 maart als vrije dag in moeten leveren. Veel mensen zullen die dag toch vrij nemen, want reizen voor de Paasvakantie worden natuurlijk ver van tevoren geboekt. Of wij dat ook zullen doen, weet ik nog niet.


Na een uur op de elliptische machine te hebben gestaan ben ik nog even naar buiten gegaan om met Saskia, Tabatha en Cosmo te spelen. De gevoelstemperatuur was echter -20 en lang hield ik het niet uit.






De meisjes leken de kou niet te voelen en gleden zeker een uur van het ijs op de heuvel naast ons huis af. Al ziet alles er hier mooi wit en sneeuwerig uit, in werkelijkheid is het een zware laag ijs van 15 centimeter. Ik ben blij, dat we meteen onze oprit hebben schoongemaakt, want ik zag op het nieuws mensen, die daar een hele kluif aan hadden.


Genoeg van al het geglij!

Rick kwam vroeg thuis, want hij en Katja wilden naar een Volkswagen gaan kijken. Een paar uur later belden ze super-enthousiast op, ze hebben een aanbetaling gedaan. Ze hebben goed op de prijs kunnen afdingen, de auto is in perfecte conditie en ze gaan vanochtend nog de auto ophalen! Dus volgende week heeft onze oudste haar eigen "wielen"!

Zelf ga ik zo wat met gewichten zwaaien, de motivatie ontbreekt, maar met een autorit van 5+ uren voor de boeg moet ik wat doen om de spieren los te krijgen. Onze hondenbaby gaat voor het eerst naar de kennel, Brynna vond het daar altijd prima, dus hopelijk hij ook!

En dan hopen we rond het middaguur af te rijden naar Snowshoe, West-Virginia. We zullen in de Mountain Crest Condo's logeren, te zien op deze kaart. Het is daar wel ontbeschrijflijk koud, -25 vanochtend, dus ik zal wel veel bij de open haard te vinden zijn!

Nog even gauw voor we weggaan een foto van een zeer trotse en blije Katja:


Daar zit ze dan!

0 reacties: