Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 08, 2007

Hoe stralend weer misleidend kan zijn



Voor het eerst deze week gaat de wekker om zes uur en zorg ik, dat Katja en Kai opstaan (Katja is al op, die wil tegenwoordig om kwart voor zes opstaan, te vroeg voor mij!).

Als ik een paar uur later met Saskia en Cosmo naar de school loop, valt me op, dat de stoepen ijsbanen zijn en sommige straten ook! Echt slecht, hoe er schoon wordt gemaakt en dat maakt het gevaarlijk voor de kinderen.

Bij de school is Cosmo opeens doodsbang van de rij schoolbussen met draaiende motoren. De meisjes, Aoife en Saskia, hebben medelijden en willen hem aaien. Maar ik weet, dat je daardoor angstig gedrag juist bevestigt. Ik weerhoud ze en trek Cosmo mee. Na een paar stappen loopt hij weer gewoon mee. Op deze manier leert hij wel goed met onverwachte dingen omgaan, hoop ik!

Het is stralend vriesweer, -7, en ik loop dit keer de lange route terug. Cosmo vindt het prachtig en als we weer terug zijn valt hij prompt voor de open haard in slaap. Hoera, mission accomplished!

Om tien uur heb ik met Kirsten afgesproken bij Whole Foods om te gaan lopen. Het lijkt de perfecte dag ervoor, stralend blauwe hemel, zon. Het vriest weliswaar, maar minder, dan voorafgaande dagen.

Onder protest doe ik Cosmo in zijn bench en keurig op tijd parkeer ik de van. Omdat Kirsten duidelijk zei haast te hebben, verwacht ik haar al daar. Maar pas na tien ijskoude minuten arriveert zij.

Waar we geen van beiden op hebben gerekend is de heel harde wind, die er waait! Ik heb tenminste nog oorwarmers mee en heb een ski jack aan. Kirsten arriveert in een fleece jack en heeft geen bescherming voor haar gezicht of oren.

Na tien stappen op het W&OD pad bepalen we al, dat dit niet gaat lukken. Mijn gezicht doet pijn van de kou en Kirsten lijdt helemaal, want die is hier niet op gekleed. We besluiten maar in de buurten te gaan lopen, zodat er wat bescherming van de huizen is.

Optimistisch heb ik mijn grote fototoestel mee, hopend wat mooie cardinaaltjes te fotograferen. Maar die kunnen met deze wind niet eens op een takje blijven zitten, dus zitten ze allemaal onder de struiken!

Volgens mij verbranden we al allerlei calorieen om gewoon warm te blijven. Mijn hemel, het lijkt zo mooi buiten, maar het is me toch genadeloos koud!! Terug lopen we wel over het pad, met de wind in de rug is het een stuk aangenamer. Voor ons stuift de sneeuw door de wind gedreven over het pad. Tot mijn verbazing komen er een paar fietsers langs, terwijl het pad grotendeels een ijsvlakte is!


Sneeuw wordt over het pad geblazen

We lopen bijna een uur, ongelooflijk, maar waar! En het duurt daarna meer dan een uur om weer warm te worden! Bah!!! Ik haat dit weer!!!


Besjes met sneeuw

Thuis lees ik allerlei emails over de Nederlandse sneeuw, die niet echt zo erg was, als het KNMI voorspelde. Maar wel lekkere sneeuwpoppen sneeuw en dat is die van ons niet. Als je er een handje van oppakt is het net zand!

Cosmo speelt met zijn speeltjes, terwijl ik mijn eerste hondenfotografie les doorlees. Hij heeft een eigen klein mandje met zijn speeltjes en weet dat al precies!

Hij is nu groot genoeg om op de bank te springen en kan bij de tafel. Dat vergt dus even extra opletten en minder veilige plekken voor de katten, die hem nog steeds liever zien gaan dan komen. Als lezers nog suggesties hebben om wat dat betreft "Af" aan te leren, hoor ik ze graag!

Zodra Saskia thuiskomt vertrekken we naar Tysons Corner. Saskia wil graag een nieuwe outfit voor haar dans morgenavond. Ze heeft hard online gezocht en er een gevonden bij Abercrombie, de kinderafdeling van Abercrombie and Fitch.

Het is rustig bij de mall, kennelijk shopt men niet als het buiten bitterkoud is. Gelukkig zijn Saskia's favorieten voorradig en het staat haar erg leuk. Ook vinden we nog een vest voor haar. Abercrombie is duur, maar voor Saskia is het op het moment belangrijk om er trendy uit te zien, dus vooruit.

Saskia heeft haar rapport mee en het is prima, beter dan vorig kwartaal! Ze is er dan ook erg trots op.


Saskia's rapport, allemaal A's en B's!

Voor de tweede keer deze week eten we Chinees van East Chateau. Ik ben namelijk dol op hun soep en Edamame. En de kinderen vinden hun eten ook lekker. De bezorger kent ons al helemaal, een vriendelijke Aziaat, hij spreekt geen Engels, maar is zeer gecharmeerd van Saskia en Cosmo.

Katja werkt vanavond en de rest gaat vroeg naar bed. Het haardvuur brandt en ik heb het eindelijk behaaglijk warm. Rick zou vanavond gaan skien in Snoqualmie, Washington. Hopelijk breekt hij niets, zodat hij morgen heelhuids thuis kan komen! Grapje, hoor, hij heeft een beetje ontspanning heel erg verdiend!



0 reacties: