Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 09, 2007

Koudste februari?

De laatste schoolochtend van de week en Katja en Kai zijn keurig op tijd wakker (Katja hoor ik om kwart voor zes alweer bezig!). Alweer hoor ik de wind om het huis huilen, het moet flink koud zijn.

Dit weekend moeten we gewoon een winterjack voor Kai gaan zoeken, of hij nou wil of niet! Ondertussen staat hij in een dikke trui, waar de wind zo door waait, op de bus te wachten om kwart voor zeven!

Op het nieuws horen we, dat deze februari maand met een gemiddelde temperatuur van -3,5 graden tot dusver de op een na koudste februari maand is, sinds temperaturen gemeten werden. De global warming is hier even op vakantie, kennelijk. En die groundhog? Ik geloof hem nooit weer!

Cosmo komt in onze kamer en Saskia en ik doezelen nog even door, tot Christine, zoals iedere ochtend om kwart voor acht, onze "wake up call" is. Chuck is al dagen ziek en niet de makkelijkste patient. Als een goede vriendin hoor ik het allemaal aan. Inderdaad is zij al de hele week druk met wassen en schoonmaken, ondanks zelf ziek geweest te zijn dit weekend en hij verwacht allerlei verzorging van haar. Ik begrijp haar wel. Gelukkig ben ik wat haar virus betreft de dans ontsprongen!

Als ik me klaar maak om met Saskia en Cosmo naar de school te wandelen kan ik mijn oorwarmers niet vinden! Dan maar een of ander gezichtsmasker van Rick dragen, waarmee ik zonder problemen een bank zou kunnen beroven en niet herkend zou worden. Saskia vindt het maar matig, maar ik ga niet nog eens onbeschermd deze temperaturen in!

Dit weekend moeten we echt even inventariseren, want als we volgend weekend willen gaan skien in het veel koudere West-Virginia, moeten we wel goed uitgerust zijn! Al vind ik reizen altijd leuk, ik kan niet zeggen, dat ik uitzie naar nog meer kou en er dan ook nog de hele dag buiten in zijn. Maar wie weet valt het mee. De rest van het gezin is nu eenmaal dol op skien (en in Kai's geval snowboarden).

Over skien gesproken, Rick belt, dat ik me moet voorbereiden op een gehavend gezicht. Hij is gisteren toch gevallen en de condities waren zo slecht, dat de sneeuw als grint reageerde. Oef, dat moet pijn hebben gedaan!

Net voor ik mijn gewichtenroutine wil gaan beginnen belt Katja B. We zouden samen gaan lunchen, maar ze heeft griep. Opeens ligt dus de hele middag open voor mij. Heerlijk urenlang lummelen in het warme huis.

Behalve een paar wandelingetjes met Cosmo hoef ik er pas als Saskia uit school komt weer op uit. Cosmo gaat mee in de auto. Na een stop bij de bank en het postkantoor mag hij er bij Lofty Salon weer uit. Inmiddels is hij al stil in de auto, dat is vooruitgang!

Saskia heeft een afspraak om haar haar te laten knippen en Mona wilde Cosmo ontmoeten. Hij gedraagt zich voorbeeldig, nadat hij iedereen begroet heeft en alles besnuffeld heeft, kijkt hij rustig in mijn armen toe, hoe Saskia geknipt wordt. Gelukkig plast hij niet binnen, daar was ik wel bang voor!

Zodra we buiten zijn bewatert hij de planten van Mona, maar beter, dan haar tegelvloer! Het was duidelijk, dat sommigen van haar klanten en medewerksters minder gecharmeerd waren van onze viervoeter.

Saskia's kortere haar staat haar fantastisch! Het lange haar stond (vond ik) lijzig en het was iedere ochtend weer een heel gedoe om het uit te kammen. En dan nog de nieuwe outfit van Abercrombie van gisteren en een heel happy meisje gaat met Aoife en haar familie naar de "Sock Hop" bij haar op school.


Katja heeft mijn van mee naar het werk en Rick komt tijdens die sock hop thuis, plus mijn kuit doet nog pijn (al voelt het beter). Dus ik ben blij, dat Serena en Niall haar mee kunnen nemen!

Kai is hard bezig (nou ja, hard...) om zijn slang aan het eten te krijgen. Die leeft tot mijn verbazing nog, maar heeft slangenanorexia. Wat we daar aan kunnen doen, weet ik niet. Maar, al heb ik niets met reptielen, ik vind het toch zielig. En dus moet Kai er van mij aan werken.

Terwijl ik dit schrijf is Rick al geland en op weg naar huis. Het weekend kan beginnen!

En tot slot iets, wat ik niet vaak doe, een landgenote voor schut zetten. Maar dit is zo stom, we lagen er allemaal dubbel om! "Clueless" is dit mens!! Gelukkig was niemand gewond! Kijk naar de video, het is natuurlijk een Marylander, die zo dom was, hi hi!

0 reacties: