Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 15, 2007

Valentijns storm

Midden in de nacht word ik wakker, het lijkt wel of er kogels tegen onze ramen gegooid worden! Geen van mijn familieleden wordt er wakker van, dus ik probeer door te slapen. Buiten ziet het er erg wit uit, niet zoals je zou verwachten met een ijzelstorm.

Om kwart voor zes vertelt Katja, dat de scholen gesloten zijn. Waarom ze dat gisteravond al niet konden zeggen is een raadsel. We slapen lekker uit, hoewel ik nog steeds het ijs tegen de ramen hoor.

Bij het opstaan zien we een witte wereld, maar het blijkt geen sneeuw te zijn, het is voornamelijk ijs! En wel bijna 15 centimeter dik, dit hebben we nog nooit meegemaakt! Het hele gebied heeft problemen.


Cosmo vindt de sneeuw prachtig om in te graven



En hij "helpt" ook fijn mee

Gauw ontbijten we en beginnen aan het schoonmaken van de oprit. Dat valt niet mee! Het is superzwaar en na een uur en een kwartier doen mijn armen en handen zo'n pijn, dat ik het verder aan Katja en Kai overlaat. Die doen er daarna nog een uur over, voor hij helemaal schoon is!


Het is hard werken!



De straat achter ons huis

Ondanks het ijzige van de "sneeuw" vermaken de kinderen zich met sleeen en igloos bouwen. Het duurt lang voor de straten worden geploegd. Men was voorbereid op een ijsstorm, dus de zouttrucks stonden klaar. En toen moesten opeens de ploegen uitrukken, dus dat creeerde nogal wat problemen. Pas om 17 uur wordt ons pleintje gedaan!


Eindelijk worden wij uitgegraven

Intussen wordt er een prachtig boeket verschillend gekleurde rozen voor mij bezorgd van mijn romantische man. Ondanks de moeilijk begaanbare wegen toch keurig op Valentijnsdag. De bezorger kwam te voet, want hij was bang in onze cul de sac vast te komen zitten.


Mijn Valentijnsboeket

Dat laatste gebeurde de postbode wel. Die reed te dicht bij onze postbus en kwam in een sneeuwberg vast te zitten. Het heeft met behulp van duwende buren zo'n tien minuten geduurd, voor hij weer verder kon!

Halverwege de middag krijgen we een email, dat de scholen morgen ook gesloten zullen zijn. Inmiddels is het keihard gaan waaien en zien we de stroom een paar keer flikkeren! Gelukkig blijft hij wel aan, want dat lijkt me echt vreselijk, in de diepvries zonder stroom! Hoewel we de inhoud van onze vrieskast gewoon op het deck zouden kunnen leggen, het vriest hard genoeg.

Rick gaat even naar CVS, waar hij Valentijnskaarten en een doosje chocola voor de kinderen koopt. Ik vind Valentijnsdag een leuke traditie. Natuurlijk laat je elkaar op "gewone" dagen ook weten, dat je om elkaar geeft, maar zo'n vrolijke dag met veel rood middenin de kleurloze winter vind ik erg leuk.

Vroeger, voor ik Rick leerde kennen, was het helemaal spannend. Dan kreeg ik op mijn werk boeketten van "secret Valentines". Van sommigen vond ik later uit, wie ze gezonden had. Maar twee jaar achter elkaar kreeg ik er een, waarvan ik nu nog niet weet, wie de zender was!

Dit jaar zou Rick eerst op reis zijn vandaag, maar die reis ging (gelukkig!) niet door. Hij heeft dus een reservering gemaakt bij een van onze favoriete restaurants hier in Vienna, Cafe Renaissance.

Door de ijzige straten rijden we ernaar toe. Het is een geglibber van jewelste, maar in het restaurant is het behaaglijk warm en gezellig. Bij iedere tafel hangt een rode ballon in de vorm van een hart.

Het eten is erg lekker. Het voorafje bestaat uit oesters met crab en een rode paprika saus. Dan kies ik voor de kreeft met garnalen en een champagne saus (een voortreffelijke combinatie). Als kiezen we toetje profiterolles gevuld met slagroom. We genieten, niet alleen van het eten, maar ook van elkaars gezelschap. En ik ben heel blij, dat Rick met deze sneeuwstorm thuis was en niet weer in Seattle zat!


Proost met de Kir Royal!

Vandaag hebben we dus nog steeds vrij. Het probleem voor de scholen was, dat er niet genoeg ploegen beschikbaar waren om de parkeerplaatsen en de buslanen op tijd schoon te krijgen. Nu hebben we onze drie ingebouwde sneeuwdagen opgemaakt (wie had dat tijdens de warme januari maand gedacht!). Bij de volgende sneeuwdag moeten we een vrije dag inleveren.

Maar het is fijn om een dag te hebben om me op de ski trip voor te bereiden. Ik wil, dat de kinderen vandaag inpakken, zodat we morgen zodra ze uit school komen kunnen vertrekken. Hopelijk zijn de wegen in West-Virginia redelijk schoongemaakt!

0 reacties: