Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 22, 2007

Voordelen van ziek zijn

Ja, je leest het goed, die zijn er ook, althans voor een virus als het mijne, waarvan je weet, dat het ooit weer over gaat. De hoofdreden, waarom ik er zo'n moeite mee heb een dag (of twee) mijn lichaam complete rust te geven, is, dat ik zo weken heb doorgebracht, voor ik leerde, dat beweging juist datgene was, wat mijn fibromyalgie zou helpen. Daarvoor lag ik in de winter wekenlang met veel pijn door re-runs op de tv te zappen. Als er iets deprimerend is!

Maar we zijn vele jaren verder en eigenlijk zijn zo'n paar daagjes gedwongen rust best lekker. De top tien "voordelen" van ziek zijn:
1. (en met stip!) Ibuprofen! Zonder zou ik me de hele dag miserabel en koortsig voelen. Met voel ik me enkel miserabel. Het zijn de kleine dingen...

2. Zuster Saskia, die vandaag thuisblijft uit school, omdat ze zo graag voor mij en Cosmo wil zorgen. En ze doet het toch goed!!

3. En dit klinkt raar, maar toch waar: ik hoef van mezelf geen lichamelijke oefening te doen. Of de pijn in mijn armen en benen door fibromyalgie of "het" virus komt maakt toch niet uit.

4. We zijn helemaal bij met de afleveringen van Desperate Housewives

5. Omdat alle blogs, emails en forumberichtjes zijn gelezen heb ik "tijd" om wat internet spelletjes bij MSN Games te spelen.

6. Kai, Saskia en ik kijken acht afleveringen van "The Dog Whisperer", die ik van Laura geleend heb, en leren heel wat.

7. Rick komt thuis van zijn reis en ik mag mijn favoriete (natuurlijk Japanse!) liflafjes kiezen, dan haalt hij ze op. Rauwe vis is zacht voor de keel, heerlijk!

8. Bij het horen van mijn hese stem krijg ik allerlei sympathie en hulp. Even van genieten, want tijdens de slechtste fibromyalgie dagen hoort of ziet niemand iets aan me. En eigenlijk voel ik me dan net zo beroerd.

9. Eindelijk lukt het me een goed aantal van de (Nederlandse) tijdschriften te lezen, zodat ik ze maandag (hopelijk weer beter) door kan geven aan andere Nederlandse dames. Vooral Vriendin vind ik een leuk blad, dat is nieuw voor mij, die alleen de Libelle en Margriet kende.

10. Het besef, dat, ook al heb ik voor mijn gevoel "niets" gedaan, ik toch wel wat voor elkaar heb gekregen, als ik dit zo terug lees.

Iedere keer als de Ibuprofen uitwerkt schiet mijn koorts nog omhoog, hoesten doet pijn, maar ik geef eraan toe en merk een heel langzame vooruitgang. Straks weer lekker vroeg naar bed en hopelijk meer slaap, dan de afgelopen nachten. Kai is in ieder geval weer beter, dus ik weet, dat dat ook in mijn verschiet ligt. Katja ging vandaag ook weer naar school en is nu aan het werk, dus bij haar lijkt dit virus niet zo toe te slaan.

Nu houden we onze vingers, ogen en tenen gekruisd, dat Rick en Saskia gezond blijven!

0 reacties: