Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 13, 2007

Vreselijk weer!

Om half zes voel ik geknaag aan mijn bed. Cosmo, die vannacht in onze kamer slaapt, is kennelijk wakker. Verder heeft hij heel rustig geslapen, dus dat gaat de goede kant op. Als ik hem weer terug in zijn bench doe slaapt hij lief verder.

Door de open kier onder de lamellen zie ik witte velden. We blijken een "Winter Storm Warning" te hebben. Maar de scholen beginnen op tijd. Het blijkt nog maar net begonnen met sneeuwen. Gedurende de ochtend wordt het steeds witter en blijft het ook op de wegen liggen.

Met Cosmo loop ik een flink blok om. Hij heeft al helemaal een routine en als er niet gewandeld wordt, wordt meneer vervelend. De sneeuw vindt hij echter prachtig, alles moet besnuffeld worden. Om hem en mijzelf niet te vervelen neem ik telkens een wat andere route.


Hondenportret




Spelen met een kapotte plastic fles

Morgen komt de nieuwe fotografie les uit, dus ik wil mijn foto opdrachten volbrengen. We moeten een "before" en "after" geven van een van de suggesties. Ik kies maar het van boven fotograferen of het op ooghoogte fotograferen, want de lichtval buiten werkt niet mee voor de andere portret suggesties. Cosmo is een gewillig model in de sneeuw.


"Cosmo, come!" geeft deze reactie




Hij hoort iets

Al vriest het buiten en sneeuwt het gestaag, de wegen blijven redelijk begaanbaar. Daar ben ik wel blij mee, want zo kunnen de schoonmaaksters komen en Laura ook. Met dit weer is een massage onontbeerlijk voor mij!

Binnen gaat de telefoon, het is Christine. Heb ik het gehoord? Nee? De scholen gaan twee uur vroeger uit. Dit verbaast me niets, er wordt voor vanmiddag ijsregen verwacht, wat het verkeer op zijn minst zal ontregelen.

Het betekent wel, dat Kai en Katja al om half een thuis zullen zijn. Ik ga meteen naar boven om op de lopende band een uur een heuvelprogramma af te werken. Ik voel, dat ik lekker hard bezig ben, voor het eerst in een aantal dagen. Cosmo knaagt intussen lief op een hoefje, die heeft zijn beweging weer eventjes gehad. Terwijl ik zweet hoor ik de schoonmaaksters binnen komen. Mooi, dan zijn ze klaar voor Laura komt. Het past allemaal precies!

De kinderen komen thuis en Katja neemt Cosmo mee naar Leah, waar hij kletsnat wordt in de achtertuin van het spelen met Quincy. Heerlijk, dan is hij lekker moe! Ik moet toegeven, dat ik het wel even lekker vind, als hij ergens anders is. Net als een moeder het weleens fijn vindt, als iemand anders haar baby bezig houdt. Ha ha!

De massage is extra pijnlijk en naderhand voel ik me niet bepaald beter (gewoonlijk wel). Zou het weer zo'n invloed hebben? Het ergste deel van de storm moet namelijk volgens de weerberichten nog komen.

Gelukkig staat de taco soep al in de crockpot te pruttelen. Dit blijft ons aller favoriete maaltijd, zeker op avonden als deze. Rick komt na een vreselijke rit door files ook eindelijk thuis en met de open haard kijken we American Idol.

En ik verlang naar de kleur van de lente! Alles is buiten wit, grijs en zwart. Voor vannacht wordt zware ijzel voorspeld, waarom krijgen wij nu niet de mooie sneeuw? Het is er telkens koud genoeg voor, tenzij er een storm komt, dan overwint de warme lucht uit de Carolina's!

0 reacties: