Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 19, 2007

Cosmo's drukke dag

Rick voelt zich vandaag weer helemaal de oude en gaat gewoon naar zijn werk. Het zonnetje schijnt, maar het vriest buiten. Christine belt om te vragen, wat ik als beweging ga doen vandaag. Dat weet ik nog niet en we spreken af later op de ochtend te gaan lopen.

Na mijn ochtendoefeningen gaan Cosmo en ik met Saskia mee naar school. Ik neem mijn acht pond gewichten ook mee, zodat ik wat extra sport-uitdaging krijg. De gentle leader werkt fantastisch, hij trekt vrijwel niet meer. Ook lijkt hij er al aan gewend, zijn oortjes staan niet meer naar achteren als hij loopt, vorige week wel.

Thuis doe ik gauw een gewichtenroutine, want ik heb net gelezen hoe belangrijk dat is in de preventie van osteoporose, een aandoening, waar mijn moeder erge last van heeft.

De tijd vliegt en voor ik het weet is het kwart voor tien. Om tien uur begint Cosmo's training, maar op het laatste moment herinner ik me, dat ik mijn crockpotmaaltijd nog klaar moet maken. Hoezo scatterbrained?

Als een razende schil ik de zoete aardappelen en maak de wortels schoon, ik gooi ze in de crockpot, de stukken ham erbovenop, een kopje maple syrup en hup, crockpot aan. Een van onze favoriete maaltijden kookt, terwijl onze dag voortgaat.

Gelukkig is het helemaal niet druk op de weg, dus binnen tien minuten (ok, ik heb de snelheidslimiet ietwat overschreden) parkeer ik voor Petsmart. Daar hangen allerlei borden over de recall van het honden- en katteneten. Mensen brengen zakken blikjes terug! Ik heb alles, wat we hebben, nagekeken en geen van onze blikjes hebben de betrokken nummers gelukkig.

De klas is al begonnen, maar we worden allervriendelijkst begroet, zowel door de menselijke als de viervoetige deelnemers. Dit is de voorlaatste klas, volgende week is "graduation". Dat schijnt een hele happening te zijn, dus ik ben blij, dat Rick dan meekan. Op 9 april gaan we dan verder met de volgende klas.

We leren vandaag voornamelijk over het onderhoud van onze honden: oren, tanden, kammen, nagels knippen etc. Nu knip ik Cosmo's nagels al zelf, die zijn makkelijk, want in tegenstelling tot Brynna's (bij wie ik soms helaas wel in het kwik knipte, het arme dier) zijn ze helemaal wit.

Zoals altijd is Cosmo doodmoe van de klas. We gaan meteen terug naar huis, want Christine komt.

Het is inmiddels een aangename temperatuur van zo'n tien graden en we lopen door een langzaam ontwakende natuur. De maples zijn rood aan het bloeien, sommige magnolia zijn open, maar de bloemen zien er bevroren uit, narcissen komen aarzelend op, een enkele bloeit. De natuur is achter, dit jaar! De forsythia bloeit gewoonlijk half maart allang, nu staat hij nog maar net in de knop. Raar, hoor, als je overal hoort over Global Warming!

Na vijf mijl zijn we terug bij ons huis. Saskia komt net thuis uit school. Deze hele week staat voor hen in het teken van Annie, de musical, die vanaf woensdag iedere avond zal worden opgevoerd. Saskia doet er niet aan mee, maar het betekent voor haar ook, dat haar vriendinnetjes er niet zijn om mee te spelen (een paar zijn weesjes in de musical, anderen doen mee in het koor). En dat is heel moeilijk voor Sas, die niet heel is, zonder vriendinnetje!

Maar zoals het een dochter van mij betaamt vindt ze precies het ene vriendinnetje, dat ook niet meedoet, en speelt daarmee.

Het is vandaag Cosmo's dag, want hij moet ook zijn derde ronde vaccinaties hebben. De afspraak is om vier uur en Katja gaat mee. We moeten een kwartier wachten en Cosmo vindt het erg moeilijk om rustig te blijven met al die verschillende luchtjes van andere dieren. Gelukkig heb ik snoepjes mee voor hem, dat helpt zijn aandacht af te leiden van die miauwende poezen achter ons.

Eindelijk mogen we de behandelkamer in. Cosmo wordt gewogen en weegt 32,5 pond!!! Vorige maand was dat nog 23 pond, hij groeit dus goed! Deze dierenarts zien we al jaren en hij is helemaal weg van Cosmo. Als trotse ouders staan Katja en ik te glunderen, gek eigenlijk.

Zonder een piepje ondergaat Cosmo zijn derde Distemper en zijn Hondsdolheid injectie. Dan kunnen we, na betaling van $103, weer huiswaarts.

De dierenarts ligt vlakbij de dealer, waar Katja haar auto heeft gekregen (en wij hem hebben gekocht). Katja's tijdelijke nummerbord (je krijgt er zo een voor dertig dagen, als je een auto hebt gekocht) verliep op vrijdag. Nu dachten wij even snel de nummerborden op te gaan halen.

We laten Cosmo in de van en gaan naar binnen. Degene, die over de nummerborden gaat, is ziek naar huis gegaan, dus krijgen we een invalster. Wel een heel aardig iemand, daar niet van (ik kijk zo eens rond en de kerels, de "dealers" zien er overal hetzelfde uit: veel juwelen, donker met gel achterover gekamd haar en een hanenloopje (oh, en hun schoenen zijn puntig)).

Maar helaas vindt ze geen nummerborden, wel een "title" (het document, dat aantoont, dat je officieel bezitter bent van een auto of huis). Het blijkt, dat Rick bij aankoop geen Virginia belasting te hebben betaald (wist hij niet) en daarom heeft de dealer ook geen nummerborden aangevraagd.

Er wordt ons nu verteld, dat we, als we de belasting betalen, de nummerborden kunnen krijgen. Dus laat ik bijna $500 van onze credit card afschrijven en Katja neemt een paar nummerborden met "Jamestown 400 years America's history" (o.i.d) in ontvangst. Ze moet alleen nog een "emissions" test laten doen en dan zit ze goed. Wat een gedoe!

Maar nu rijdt ze dus weer legaal rond. Maar goed ook, want zij en Kai moeten naar een Relay for Life vergadering. Katja is op het moment hard bezig met bijdragen vergaren. Als er mensen hier zijn (en grote dank aan degenen, die al gegeven hebben!), die haar en de American Cancer Society willen helpen, je kunt op Katja's site geven.

De crockpotmaaltijd komt zo goed van pas, want de twee tieners eten pas later. Ik weet niet of zoete aardappelen makkelijk verkrijgbaar zijn in Nederland en maple syrup misschien helemaal niet. Maar dit is een simpel recept, dat iedereen, zelfs Saskia lekker vindt!

12 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk, de temperatuur gaat bij jullie aan het eind van de week weer flink omhoog, daar kunnen wij alleen maar van dromen!
Zoete aardappels kun je tegenwoordig bij sommige groentenzaken/supermarkten wel kopen, maar ik vind het zoooo vies, kan maar niet aan die smaak wennen. Geef mij dan maar een gewone Hollandse aardappel!

Anoniem zei

Je recepten van de crockpot klinken altijd lekker. Zoete aardappelen kan ik zelfs in het dorp hier krijgen! Het probleem is de crockpot zelf, ik zoek al een tijdje maar nog nergens gevonden. Jammer, maar ik blijf door zoeken.
Annet

Anoniem zei

Fijn dat Rick weer beter is.
Wat een brave Cosmo, training en ook nog injecties!

Over crockpots gesproken....ik heb ze hier al vaak gezien hoor, bij speciale kookwinkels!

ilse zei

Die autoverkopers zijn blijkbaar overal hetzelfde eh.

Annemiek zei

Cosmo heeft wel een druk dagje achter de rug. De natuur loopt wel wat achter, ik weet nog dat die forsytsia's bloeiden toen we bij jullie waren in maart (een eeuwigheid geleden alweer).

Anoniem zei

Welja, zonder blikken of blozen 500 dollar belasting betalen. Een auto kado, en hup het kan niet op. Makkelijk hoor, als dingen je zo makkelijk komen aanwaaien op die leeftijd. Nou wat zijn we toch trots!

Anoniem zei

Jeetje, dan is Cosmo bijna 10 kilo aangekomen in een maand, die heeft het niet slecht bij jullie...
Wel fijn te weten dat alles goed gaat met hem, het is dan ook een prachtbeest. Annie, een leuke musical, waarom doet Saskia niet mee?? Zijn de kinderen daarvoor uitgekozen op inschrijving of zo??

Anoniem zei

Hier heb je vele soorten zoete aardappelen, maar ook soorten zoete knolrapen. Maar blijkbaar moet je het recept kennen want als ik ze klaarmaak smaakt het nergens naar.
Die verhalen over Cosmo maken me wat mistroostig. Dan mis ik Boef wel. Maar leuk om te lezen hoe goed Cosmo het doet hoor.

Petra zei

@Anonymous -- Als je iets te zeggen hebt, doe het dan met naam en toenaam.
En ja, zeker trots, want ik ben ervan overtuigd, dat mijn dochter niet anoniem jaloerse commentaren op andermans blog achterlaat :-P.

Anoniem zei

jammer van zulke commentaren..gelukkig kun je daar boven staan, het zegt meer over hem/haar dan over jullie..
Blijf lekker trots op je gezin hoor, dat kun je gerust zijn!

An zei

Fijn dat Rick weer beter is; geen chili voorlopig???

Wat is Cosmo toch een heerlijke en mooie hond....hij is om op te eten.

Deze anonieme reactie zou ik onmiddellijk verwijderen; bah, zo laf en het klinkt wel heel afgunstig. Katja's plezier zal er niet minder om zijn!

Op de temperatuur bij jullie ben ik wel een beetje jaloers; het is hier weer behoorlijk koud.

Groetjes, An :-)

blips zei

Wat een gedoe met zo'n kenteken zeg, overal zijn de regeltjes dus anders, konden ze dat niet even vertellen toen je de auto kocht?
Lekker die crockpot, wist ook eerst neit wat het was maar vind het nu heerlijk.