Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 23, 2007

Fantastisch lenteweer

Al tijdens het wandelen naar Saskia's school is te voelen, dat het vandaag heerlijk warm gaat worden. De vogels zingen uitbundig en Saskia wijst me iedere cardinaal aan. Hun gezang is luid boven het gezang van de anderen uit te horen, vooral het mannetje fluit een heel mooi deuntje.

Met dit weer moet ik gewoon gaan fietsen! Met mijn fototoestel in de speciale "runner" tas ga ik erop uit. Bij het Community Center ga ik het W&OD pad op. Eerst rijd ik in oostelijke richting met de (alweer ijdele, helaas) hoop om een van de jonge vosjes daar te zien.

Wel rent er een chipmunk bijna recht onder mijn wielen en even later schrik ik me lam van een kamikaze eekhoorntje! Gelukkig kan ik nog net remmen.

Bij het stoplicht draai ik om en ga verder in westelijke richting. Als ik langs de plek, waar ik vorige week kikkers hoorde, kom, is het helemaal stil. Helaas voor Kai zijn de kikkers naar andere oorden vertrokken.


Wie weet welk vreemd gewas hier opkomt, mag het zeggen!

Het is stil op het pad en zo af en toe stop ik om van de geluiden van de natuur te genieten. Een beekje kabbelt vlak langs het pad, in de verte hoor ik een specht hakken en een havik krijsen. Dit is echt genieten!


Het beekje langs het pad

Na 14 mijl (iets meer dan 22 kilometer) ben ik weer thuis. Daar staat een man bij de voordeur, die naar onze verlichting in de achtertuin komt kijken. Sommige lampjes doen het niet meer. Hij vertelt me, hoe we dat zelf kunnen maken, want als zij het zouden doen, zouden we $500-1000 klaar zijn! Zelf doen kost minder $100, dus die keuze is niet moeilijk te maken.

Na de lunch loop ik naar Saskia's school. Vandaag zullen we eindelijk na vaak uitstellen over Rembrandt onderwijzen. Ik doe dit keer het praatje over zijn leven en de kinderen vinden het prachtig te horen, dat zijn vrouw Saskia heette.


Saskia is hard bezig aan haar zelf-portret

Het project, dat ze moeten doen is een zelf-portret, omdat Rembrandt daar meer dan 100 van heeft geproduceerd. De kinderen krijgen een stuk zwart papier en verschillende kleuren verf. Er wordt heel enthousiast gewerkt, zelfs de juf maakt haar zelf-portret, zo leuk!


Mrs. Esterson doet ook haar best

Het is maar goed, dat het zulk mooi weer is, want het klaslokaal (in een losse trailer) heeft geen gootsteen. Pamela heeft een grote thermos met water mee en het vieze water gooien de kinderen buiten weg. Het wordt een heel leuke en geanimeerde Artsmart les.

Al gauw nadat Saskia uit school komt, komen Christine en Mallory buurten. Chuck is ook op reis, dus we hebben besloten deze avond gezellig samen door te brengen. Op het deck drinken Christine en ik een wijntje, terwijl de meisjes voor het huis touwtje springen.

Dat laatste is op het moment helemaal in, ook al omdat Saskia volgende week een half uur gaat touwtje springen voor de American Heart Association. Hiervoor vraagt ze "pledges", kleine bedragen van buren en vrienden voor de bestrijding van hart- en vaatziekten. Ik vind het een goede manier om de kinderen te leren iets voor een goed doel te doen.

Als avondeten halen we quesadilla's bij Tequila Grande, die heerlijk smaken. Christine en Mallory blijven tot half tien en daarna zijn Saskia en ik zo moe, dat we meteen ons bed in duiken!!

16 reacties:

Anoniem zei

Ha! Precies 12 uur later post je je update. Voel je niet schuldig voor niet posten. Ik bewonder je voor je wilskracht om elke avond iets te posten.

Anoniem zei

Leuk, die zelfportretten! Ik val in als juf op de Nederlandse School hier (5x op zaterdag) en we hebben net de Gouden Eeuw behandeld. Vorige week hebben we in het kader van schilders een "klaslokaal van Jan Steen" gemaakt (iedereen mocht zichzelf tekenen, de klas op papier was een chaos waar iedereen deed wat hij/zij wou), morgen ga ik Rembrandt doen.. zelfportretten. Je brengt me op een idee met dat zwarte papier: ziet er leuk uit. Snel naar Office Depot om wat zwarte vellen te halen! :))

Anoniem zei

Hey! Wat leuk om te lezen, dat je de zo vaak uitgestelde les over Rembrandt nu eindelijk in de praktijk heb kunnen brengen. Ik vroeg me af of waardoor je interesse (als ik dat zo mag noemen) in kunstgeschiedenis is ontstaan? Heb je er een studie in gevolgd? Weet niet of dit misschien eerder al hebt beantwoord, maar dat zal dan liggen aan mij (aangezien je archief zo ver terug gaat, heb ik nog geen tijd gevonden om terug te lezen). Ik vind in ieder geval je ideeën erg inspirerend. Groetjes, en ga zo door! Marc

Anoniem zei

Wat een prachtige fietstocht en dan ook nog dat lekkere weer, oh oh je maakt me een beetje jaloers! Geniet er maar lekker van.

ilse zei

Tof dat de kinderen het boeiend vonden. Daarvoor doe je het toch.
Moeten ze eigenlijk nog lang in die trailers zitten? Lijkt me toch niet echt handig.
Geniet van de lente.

Anoniem zei

Saskia kent zichzelf goed, ik vind dat haar zelfportret goed geslaagd is!

Ook hier was het gisteren prachtig weer, maar vandaag is het alweer flink aan het regenen. Goed voor de tuin.

Prettig weekend!

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Anoniem zei

Heerlijk dat het zo lekker warm was. Wat een leuke Rembrandt work-shop hebben de kinderen èn Mrs. Esterson gehad. Leuk.
Doosje is op de post!

Annemiek zei

Die plant heet skunk cabbage :) Vraag me niet hoe ik dat nu weet, want ik het zelf nog niet in het echt gezien. Het is gewoon een naam die in mijn hoofd is blijven plakken :)
Leuk dat Rembrandt eindelijk aan de beurt is gekomen.

Anoniem zei

Een mooie maar vreemde plant. Ik lees net bij Annemieke welke het is. Nooit van gehoord, dus weer iets geleerd.

gr Petra

Anoniem zei

Wat leuk en ik heb weer wat geleerd, ik wist niet dat zijn vrouw Saskia heette....
Fijn weekend en gniet van de heerlijke temperatuur!
Groetjes

Anoniem zei

die plant heet skunk cabbage. breek het blad en het stinkt. we hebben er hier heel veel in ons bos in n.e. usa.
tineke

Petra zei

@Andrea -- Leuk, zeg, dat we je op een idee brachten! Maar ik kan daar geen credit voor nemen, het was een van mijn Artsmart mede-docenten.

@Marc -- Ik heb Italiaans gestudeerd, gedeeltelijk vanwege het (kunst)geschiedenis gedeelte. Het heeft simpelweg mijn interesse, dus geen speciale opleiding :). Leuk, dat je meeleest!

@Ilse -- Hopelijk is dit het enige jaar, dat ze in de trailer moeten zitten. Hoewel de arme teachers er kennelijk jaren moeten zitten, Saskia's lerares zit er al twee jaar.

@Annemiek en Tineke -- Bedankt!!! Nu ga ik die plant natuurlijk ook ruiken, volgende keer. EEEEEEEWWW ;)!!

Larissa zei

Wat kan Saskia mooi schilderen zeg! Haar zelfportret doet mij trouwens denken aan de hoofden van poppetjes die 'vroeger' altijd in de Fancy (een meisjesblad) stonden.
Zie hier een plaatje van zo'n poppetje.
http://gilde.vanderleden.com/images/avatars/9060851944578b58de54b.gif

Ik vind trouwens dat hier erg weinig wordt gedaan aan Nederlandse schilders. Op mijn vorige stageschool hadden ze een heel project ervan gemaakt en de kinderen leerden van alles over schilders en verschillende technieken, maar op mijn huidige stageschool wordt er volgens mij erg weinig aan gedaan. Ik zal eens vragen of ik een les over Rembrandt mag geven en dan ook de kids zelfportretten laten schilderen op zwart papier!

Larissa zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Larissa zei

Oh, de link doet het niet zie ik! Ik heb de afbeelding in photobucket gezet, nu kun je um wel zien als het goed is:

http://i142.photobucket.com/albums/r87/LarissaMalestein/fancy.gif

Larissa zei

Grrmbl, waarom staat de link er nu voor de helft op? Nou oke dan doen we het zo: typ bij google (afbeeldingen) het volgende in: fancy poppetjes. De afbeelding heeft een rode achtergrond en staat op de eerste pagina. Ik hoop dat het je lukt om um te zien, want het lijkt echt heel erg op Saskia's zelfportret!