Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 29, 2007

In de herkansing

Als het stralend zonnig weer is, is het zoveel makkelijker opstaan! Vanochtend voel ik die zonnestralen door de lamellen. Christine is op reis en belt dus niet zoals iedere ochtend om kwart voor acht. Jammer, geen gezellig telefoontje, maar aan de andere kant wel veel meer tijd om rustig Saskia naar school te helpen. Ik denk, dat ik het telefoontje in de toekomst toch maar moet verkorten, want Saskia vindt het natuurlijk wel gezellig, als ik samen met haar ontbijt.

Natuurlijk staan er weer allerlei voorbereidingen voor de reis op het programma, maar in tegenstelling tot gisteren voel ik me lekker energiek! Na het dagelijks telefoontje met mijn zusje ga ik er met Cosmo op uit.

Op het moment loop ik ongeveer twee mijl met hem. Meer durf ik nog niet, omdat hij nog zo jong is, al heeft hij al energie voor drie keer zoveel, volgens mij. Hij wordt helemaal vervelend, als ik niet met hem uitga, dat belooft nog wat!

Gisteren was Kai zo teleurgesteld, dat ik, met Ricks goedkeuring, besluit langs het W&OD pad op zoek te gaan naar meer kikkervisjes. Ik parkeer de auto bij het oude Vienna stationnetje, waar een grote brandweerwagen staat. Gelukkig blijkt het maar een oefening te zijn, er staat een dure verzameling treintjes in dat stationsgebouwtje!

Met Cosmo heb ik 2,08 mijl gelopen en ik wil bij elkaar tenminste tien kilometer lopen. Ik jog langs het pad en het gaat lekker, veel sneller, dan ik had gedacht. Helaas begint mijn rechterbeen wel weer flink pijn te doen, dus ik loop 2,5 mijl hard en keer dan om. Natuurlijk kan ik met kikkervisjes in een bakje niet meer hardlopen.

Bij het eerste grotere moerasplasje (deze kikkervisjes bevinden zich in zeer drassig, maar heel ondiep water) probeer ik of er kikkervisjes zitten. De dril is al verdwenen, maar ik vang twee dikkopjes. Beet, alvast!

Maar de plek, waar Kai en ik de dril haalden is nog een mijl verderop. Voorzichtig loop ik met de dikkopjes verder. Wat voor soort kikker zou dit zijn? Ze zijn al veel groter, dan de anderen en ik heb bullfrog geluiden op die plek gehoord.

Op de plek, waar we zondag de kikkerdril haalden liggen nog steeds de nu lege eitjes. Terwijl mijn tenen nat worden in mijn schoenen (ik heb toch maar wat over voor mijn zoon!), schep ik er een hap water uit. En jawel, hoor, zo'n tiental kikkervisjes zit erbij. Dit keer neem ik ook veel meer "oorspronkelijk" water mee.

Tevreden loop ik terug naar de auto. Hopelijk overleven deze kikkertjes wel. Thuis ga ik verder met het afwerken van de reislijst. AAA staat op het programma, het is altijd fijn om een tourbook en kaarten te hebben!

Het inpakken gaat voorspoedig en we eten een beef stew uit de crockpot. En dan... heb ik zin in iets zoets en neem een sweetwater taffy (soort toffee). Krak, voel ik! Oh jee!!! Een van mijn kronen heeft een barst! Hij zit er nog op, maar natuurlijk heel vervelend, zo vlak voor een reis. Helaas is de tandarts niet bereikbaar, morgen dus maar gauw bellen.

Zolang hij er nog op zit maar voorzichtig met de andere kant eten. Balen!!! Maar ja, ik ga maar zo voorzichtig mogelijk eten aan die kant, wie weet blijft hij nog wel een weekje zitten.

Onze vlucht gaat om kwart voor een morgenmiddag. Daarvoor moet Katja nog naar school om een essay (dat ze net in Word helemaal klaar had en nu kwijt is, het arme kind, de moderne technologie heeft wel nadelen!) in te leveren en een AP Biologie test te doen. Ik denk niet, dat ze vannacht veel slaap zal krijgen, nu ze haar essay opnieuw moet schrijven. Ik heb aangeboden te helpen, maar dat kan niet.

Enfin, een paar obstakels voor we op een hopelijk heerlijke vakantie kunnen gaan. We zijn er allemaal aan toe, dat ene weekje vrij met Kerst was niet genoeg! De volgende update uit Californie, al kan ik niet beloven iedere dag te schrijven. Ook denk ik niet, dat ik andere weblogs bij zal kunnen houden, dus allemaal tot over een week!!

19 reacties:

Anoniem zei

Goede reis! Geniet ervan en maak je niet druk om je weblog of die van anderen...

En hopelijk ondervind je niet teveel nadelen van je tand... Niet leuk als zoiets net voor de vakantie gebeurt. Maar wordt het vervelend of pijnlijk, dan kan je nog steeds ginds naar de tandarts...

Groetjes,

Anoniem zei

Oh wat vervelend voor Katja! 't Is niet te hopen dat die kikkervisjes uitgroeien tot van die grote brulkikkers LOL. Hier lieten ze van de week op de tv een pad zo groot als een jonge hond zien (in Australië) je moet er toch niet aan denken om zoiets in je achtertuin te hebben.
Succes met je kies, hopenlijk valt het mee.
Groetjes en heel veel plezier de komende week.

Anoniem zei

Ik wens jullie een heel fijne vakantie; geniet er van!

Anoniem zei

Een fijne vakantie voor jullie allemaal!!!!
Hopelijk komt het met je kroon ook nog in orde.
Veel plezier en geniet ze!

Groetjes Marjan

Anoniem zei

Allemaal heel veel plezier in Californië! Geniet ervan!

Enneh, sterkte met je kroon, hopelijk heb je er niet teveel last van of kun je er vandaag nog wat aan laten doen.

Groetjes,

Roland

Larissa zei

Vervelend voor Katja zeg! Ik heb dat ook wel een aantal keren gehad, erg irritant ja!

Ik hoop voor Kai dat deze kikkervisjes wel blijven leven en uitgroeien tot echte kikkers, behalve als het dan die brulkikkers zijn, haha.

Laten we hopen dat het goed komt met je kroon!

Heeeeel veel plezier in California! Geniet ervan allemaal!

Anoniem zei

Hopelijk houdt je kroon het inderdaad en anders maar daarginds naar de tandarts!
Goede reis en geniet van jullie week in LA!

Anoniem zei

Ik wens jullie een hele prettige vakantie!
Geniet ervan, en wie weet als je terug komt heb je kikkers in the home

Anoniem zei

Als dat maar goed gaat met je kroon, altijd vervelend zoiets, en dan ook nog vlak voor je vertrek.
Fijne vakantie en geniet ervan!

Anoniem zei

Hi Petra,

Een hele leuke en gezellige vakantie gewenst,voor jullie allemaal!!

Succes met je kroon,hopelijk blijft hij nog even zitten!!

Groetjes uit bonaire
Karin

Anoniem zei

Oops een gebroken kroon is niet zo lekker maar niet zo erg als een afgebroken echte tand dus dat valt dan weer mee. Als je trouwens een pocketphone of ziets hebt kun je gewoon mijn weblog blijven lezen, vandaag nieuw geinstalleerd. :)
Vast heel veel plezier, en dinsdag dateline msnbc kijkken hoor.!

Anoniem zei

Jullie zijn al lang op het vliegveld....heel veel plezier in Califonië! Ik hop dat je nog iets hebt kunnen doen aan de kroon....
Er is wel een foefje om een verdwenen document te zoeken....maar daar heb je nu niets meer aan.
Enjoy, have a safe trip, en veel knuffels!!

ilse zei

Een heel leuke vakantie voor de hele famlie. Geniet ervan.

Anoniem zei

Goeie reis en veel plezier!

Gr Petra

Anoniem zei

Wat balen voor Katja zeg. Ik hoop dat ze alles nog heeft afgekregen.
Ook pech voor jou dat je kroon net nu moet barsten. Succes ermee.
Ik wens jullie een hele fijne vakantie allemaal!

Anoniem zei

Wat leuk dat jullie zo bezig zijn met de dikkoppies (zo noemen wij ze nog steeds). Alle jaren hebben wij dril in onze eigen vijver en binnen gaat het eigenlijk altijd fout. Heeft te maken met de stroming in het water. Dril komt binnenshuis te snel uit en dan overleven de dikkoppies nooit. Vaak doen ze het buiten in een bak het beste en inderdaad met het water uit hun omgeving (vaak bijgieten dus af en toe met je emmer naar de sloot). Ze eten gewoon vissenvoer uit zo'n potje. Veel plezier ermee en sterkte bij de tandarts. Groetjes 10

Anoniem zei

Ik kom niet zo vaak hier lezen.
Maar je blog is wel veel mooier geworden Petra.
Blauw is nu eenmaal mijn fav colour.

Grtz
Hans

Anoniem zei

fijne vakantie.

Anoniem zei

Auww, hoop dat die kroon niet vervelend gaat doen komende week! Mcoht je nog ergens koffie willen drinken, dan mail je me maar. Lijkt me gezellig, wij hebben vrij. Maar kan me ook voorstellen dat jullie het hartstikke druk hebben, deze week. Ik hoor het wel.

andrea.glass@cox.net