Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 08, 2007

International Night

Om kwart voor zes kondigt Katja aan, dat de scholen twee uur later open gaan. Daarmee gaat zij weer lekker terug naar bed, maar ze heeft inmiddels wel Cosmo wakker gemaakt. Dus gaat Rick in pijama en op slippers hem gauw even uitlaten. Dat heeft hij geweten!

Er is een reden, dat de scholen later beginnen, want de straten zijn een ijsvlakte en Rick gaat tegen die vlakte aan. Gelukkig is alles nog heel, als hij weer binnen komt, behalve zijn humeur. Maar een goede beslissing van de scholen, die wij gisteren niet verwachtten, omdat de sneeuw niet bleef liggen.

Dit alles betekent wel weer, dat er helemaal geen ritme in mijn dag zit. Nu begint Saskia's school pas om vijf over half elf en alweer kan ik me er niet toe zetten om binnen te sporten.


Robins en andere vogels in de bomen achter ons huis



Het is wel stralend weer en ook niet zo koud als de afgelopen paar dagen. Na vriesweer met harde wind voelt om het vriespunt bijna warm, bovendien heeft de zon al heel wat kracht.

Als beweging loop ik dus met Cosmo mee naar Saskia's school en daarna lopen we twee mijl, heuvel op, heuvel af. Dat moet maar genoeg "officiele" beweging zijn voor vandaag. Zoals Christine zegt, dat is meer dan heel veel mensen op een dag als vandaag doen, maar ja, ik ben gewend aan minstens een uur intensief bezig zijn.


Behalve zijn wandeling speelt Cosmo ook weer met Dave, de beagle hier achter

Nu duurt een wandeling van twee mijl met Cosmo wel 50 minuten, want er moet gesnuffeld, geluisterd (naar andere honden, gekke geluiden etc.) en voor mijn voeten gelopen worden.

Thuis ben ik net van plan in de douche te stappen, als de telefoon gaat. Het is de garage deur meneer, hij wil vroeger komen (was tussen 1 en 4 afgesproken) en wel nu, is dat goed? Gauw kleed ik me weer aan, want dit betekent, dat ik geen hele middag hoef te wachten op hem.

De garage deur is een paar weken geleden helemaal nagekeken, want met koud weer sloot hij niet. En raad eens, wat er gebeurde, toen het deze week weer koud werd? Juist.

Hij werkt een kwartiertje aan de deur en komt dan proberen, of ik ook weer wil betalen. Ik dacht het niet, dit is net iets te snel na de vorige opknapbeurt. Hij probeert het nog op het electronische "oog" te gooien, dat volgens hem verplaatst was. Maar die vlieger gaat niet op, want dan zou de garage deur nooit vanzelf dichtgaan en dat doet hij wel als het warmer wordt. Hij druipt af zonder verder argument, ik ben benieuwd of we nog een rekening krijgen.

Na de lunch en douche ga ik met Cosmo naar Eckerd. Ik neem Cosmo mee, omdat ik wil, dat hij eraan went even in de auto te wachten. Hier haal ik de tweede ronde antibiotica, want in plaats van beter voel ik me de afgelopen paar dagen juist weer slechter. Hopelijk doet deze zijn werk, want ik heb genoeg van de pijn en het gesnotter!

Terwijl ik wacht tot mijn recept klaar is werk ik de rest van mijn lijstje af. Heel belangrijk is, dat mijn oogschaduw op is en dus ga ik daar eerst naar op zoek. Daar zie ik nog een Bunco maatje, Anna Marie. We kletsen even, ik vind mijn oogschaduw en omdat Cosmo in de auto wacht ga ik gauw verder.

Vanavond is International Night en Katja heeft daarvoor al 30 rollen Mentos voor me gekocht. Dit is niet genoeg, weet ik uit ervaring, dus ik koop er nog eens dertig. Voornamelijk Fruit Mentos, want daarvan weet ik, dat het het lekkerst wordt gevonden.

Cosmo heeft keurig gewacht en is erg rustig. Dit is een grote tegenstelling met Brynna, die altijd hyper-nerveus was in de auto. Fijn, dan kan ik hem meenemen naar allerlei parken!


Hij is wel fotogeniek!


Thuis verzamel ik de dingen, die ik meestal meeneem naar International Night. Dit zal de elfde keer achter elkaar zijn, dat ik meedoe (Rick helpt altijd, maar vorig jaar was hij er niet, dus voor hem is het de tiende). Niemand in de zaal doet al zo lang mee.

Vroeger doorzocht ik het hele huis voor ieder Nederlands voorwerp, dat we hadden. Inmiddels is het veel makkelijker. Ik breng een aantal boeken (Escher, verschillende schilders, kookboeken e.d.), een reproductie van de Nachtwacht, zijden tulpen, een Nederlands vlaggetje, een Brand en een Heineken opener (helaas mag het bier niet) en een Delfts blauwe koe.

Verder heb ik kartonnen borden met allerlei informatie over Nederland en een Powerpoint presentatie op mijn laptop. Ook brengt iedereen wel iets te eten van het land van herkomst mee.

Meestal breng ik Mentos (lekker makkelijk!) en speculaasjes (ook makkelijk), maar dit keer heb ik geen speculaasjes kunnen vinden. Whole Foods had echter een goede prijs voor Uniekaas jonge Goudse ($5 per pond, Nederlanders vinden dat waarschijnlijk enorm duur). Dus daar snij ik drie stukken van in kleine blokjes.

De derde snack, die ik meeneem, is een doos met borrelnootjes. Hier in de VS kennen we die nootjes niet en ik ben wel benieuwd of er animo voor is.

Als alles klaar is ga ik naar buiten met Cosmo. Ik wil nog even oefenen met de suggesties, die de fotografe gaf voor het verbeteren van de actiefoto's van hem. Even later komt Saskia me daarmee helpen, zodat ik hem ook eens van opzij kan fotograferen.




Het meisje met haar hondje



Om een uur of zes verkleden Saskia en ik onszelf in onze Volendamse kostuums. Wat een ongemakkelijk ding is dat kostuum toch! Saskia past nog net in dat van haar, het is wel veel te kort. Of het volgend jaar nog zal lukken, valt te betwijfelen.


Dat van mij zet ik met allerlei veiligheidsspelden vast. Hoe vrouwen hier gewoon in konden lopen ontgaat me! Ook de klompen gaan aan, nog zo'n harde uitvinding. Ik ben blij, dat ik niet tweehonderd jaar geleden (of hoe lang geleden men dit kostuum nog standaard droeg) in Volendam woonde!


Saskia kan nog lachen, ondanks het ongemakkelijke kostuum!

Rick komt net op tijd thuis en met alle spullen rijden we naar de school. Daar staan tafels van 22 landen in het gymlokaal opgesteld. Onze "buren" zijn bekenden: Niall en Serena en Amy met Ierland en Celine met Belgie. Onze echte buren uit de cul de sac staan er ook met Griekenland.


Onze tafel

Gauw zetten we op, want voor het eerst in die elf jaren heb ik nog niets gegeten, voor we beginnen. Voor zeven uur mogen de mensen, die tafels hebben, namelijk genieten van het eten van de andere tafels.



Onze Ierse vriend, Niall, achter zijn tafel

Als eerste neem ik een hap van het Soda brood van onze Ierse vrienden. Dat smaakt goed, maar is wat droog. Bangladesh heeft een heerlijk soort pannenkoekjes met groente erin en lekker pittig.

Griekenland sla ik even over (al klets ik wel met buurman Charles), want zij hebben baklava. Korea heeft, zoals altijd, een enorme tafel. Hun Duitse buurman vertelt me, dat hij erbij in het niet valt, maar ook hij heeft een leuke tafel.

Maar inderdaad, bij Korea valt iedereen in het niet, er zijn dan ook zeker tien families, die aan die tafel meewerken. Aangezien ik dol ben op Koreaans eten komt hier het gros van mijn diner vandaan. Ze hebben lekkere dumplings, sushi, kimshi en een doorzichtige soort pasta.


Korea

Bij Zweden haal ik een lekker stukje roggebrood met zalm, mijn Bunco vriendin Madeleine wil ook graag, dat ik een foto maak, zij is haar camera vergeten.


Felicia poseert voor hun Zweedse tafel

Als laatste doe ik Denemarken aan. Kirsten heeft werkelijk heel hard gewerkt aan haar tafel! Ze heeft twee vleesgerechten en super lekkere desserts! Naast haar staat Japan, waar ook een lekker bordje met Japans eten staat (kip met rijst en zeewier).


Kirstens prachtige tafel

Achter onze tafel eet ik het allemaal op en het smaakt voortreffelijk. Dit is zeker voldoende voor mijn avondeten! Rick doet zich ook aan van alles tegoed, maar Saskia vindt alleen de zoete dingen lekker.

Om zeven uur gaan de deuren open en binnen de kortste keren is het lokaal hondsdruk. Eigenlijk is er niet genoeg plaats voor al deze mensen, maar een groter lokaal heeft de school niet. We zien veel bekenden en mijn vingers doen pijn van de rollen Mentos, die ik heb leeggedrukt.

Alle zestig rollen gaan er doorheen, maar volgend jaar neem ik alleen Fruit Mentos mee, dat vinden ze duidelijk lekkerder (hoewel de mint wel goedkoper is, dan, hi hi). Sommige kinderen moeten we echt stoppen, want die nemen zo een hele hand met snoepjes! Zoals ieder jaar zijn heel veel mensen verbaasd om uit te vinden, dat Mentos uit Nederland komen (ok, ze worden tegenwoordig geloof ik in Brazilie gemaakt, maar ze zijn nog altijd van van Melle!). Ook de kaas wordt lekker gevonden en zelfs de borrelnootjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Voor we het weten is het uur voorbij en kunnen we weer opruimen. Saskia gaat naar de mode show kijken. Rick rijdt mij met alle spullen terug naar huis en gaat dan zijn Volendamse schone (zoals hij haar noemt) ophalen. Ik heb er van tevoren nooit veel zin in, maar het is toch altijd een van de leukste schoolavonden van het jaar.

19 reacties:

Patrick zei

Allereerst: je blog layout is nu echt geslaagd.

Toch wel mooi om te zien hoeveel culturen er samen komen in Amerika. Ziet er allemaal prachtig uit op de foto's en dat Koreaans eten.... hmmm

Anoniem zei

Leuk zeg, die internationale avond en wat heeft iedereen er een werk van gemaakt! Ik vind de prijs van de kaas nog wel meevallen, hier betaal je toch ook al gauw 8-9 euro voor een kilo.
Mooi je nieuwe layout-kleur, toch heb ik nog steeds het idee dat de webcam-foto kleiner is, ben ik de enige??? Wel makkelijk de temperatuur in C.

Ineke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Mooi, de nieuwe layout. Ik vind het wel fijn dat de temperaturen in celsius aangegeven worden.

Anoniem zei

Ziet er leuk uit hoor, al die presentaties. En iedere keer weer valt me op dat Saskia echt net zo'n vrolijke snoet heeft als Rick.

Nee, ik vind je kaas niet zo enorm duur hoor al is jonge kaas in Nederland wel een stuk goedkoper dan oudere kaas. Als je uitgaat van 10 USD is 8 Euro dan is het bij jullie maar net iets duurder. Toevallig stond dit weekend in de krant een heel artikel over prijsvergelijkingen in steden over de hele wereld.
Oslo is de duurste stad, daarna Parijs, dan Londen. Amsterdam en NY deelden een plaats, waren precies even duur.

Is je webcam nu kleiner? Of nou ja, de foto? En ik verbaas me erover hoe snel het verandert. Het ene moment zie je Saskia op een foto heel zomers gekleed op straat spelen, dan weer speelt ze in de tuin met laarzen aan, weer een ander moment enorm veel sneeuw.
Maar nu ziet het er wel weer lekker uit op de foto.

kastelke zei

Leuke layout, Petra!

En wat ik mij nu af vraag: welke klederdracht droeg je Belgische buur?... Toevallig heb je geen fotootje van haar tafel? En hoe is deze dame in Amerika geraakt? Blogt ze ook?
(hahaha, lijkt wel een kruisverhoor, maar je vindt zo zelden Belgjes)

Anoniem zei

Hoi Petra,

ik vind de nieuwe layout heel mooi staan. Het blauwe is prettig aan de ogen. Wel is mijn scherm maar voor een derde gevuld (ik heb 1680 x 1050 pixels) en dat was voorheen waarschijnlijk ook zo maar valt nu meer op.

De afbeelding van het weer komt er niet niet helemaal op. Rechts bij Your Forecast zie ik All 15 Days er niet niet helemaal op. Maar voor de rest ziet het er prima uit.

Had je op de International Night de Berenburg die Rick van ons gekregen had niet kunnen meenemen... ;-)

Becs zei

Wat gezellig zeg zo een internationale avond! Het moet toch wel een hele aparte sfeer zijn al die verschillende culturen bij elkaar! Kan me voorstellen dat jullie je heerlijk te goed hebben gedaan aan de lekkernijen van andere landen

Anoniem zei

Ook ik wist niet dat mentos uit Nederland kwamen!
Ik vind je nieuwe layout trouwens leuk!
groetjes,
www.honeheke.com/annelica

Anoniem zei

Ik vind je nieuwe layout erg leuk en fris. Hier (in Nederland) heb ik gistermiddag in de tuin gezeten om de eerste zonnestralen op te vangen. Het was heerlijk. En vandaag is het weer helemaal anders: regen en wind. Ik ben dan ook kletsnat van mijn werk thuisgekomen. Thuis lekker droge kleren aan de de verwarming hoog.
Groetjes,
Wilma

Anoniem zei

Hey Peet, weet je dat Van Melle tegenwoordig niet meer Nederlands is? Een aantal jaren geleden is het overgenomen door Italianen (Peretti). En vriend van mij werkte vroeger voor van Melle hier in Manila waar een fabriek staat. Wat een geweldig mooie hond is die Cosmo. Wij hebben sinds kort ook 2 puppies (via keizersnede 'geworpen' door ons Yorkie uitjapan. Heb je laatst mijn email ontvangen? Ik ben bang van niet want het niets meergehoord. Veel liefs, Marie-Anne

Anoniem zei

Hoi Petra,

Ik wil nog even terug komen op "My Big Fat Greek Wedding". Begreep ik het nou goed, is dat familie van jou?

groet,
Bas N.

Anoniem zei

He mooi geworden hier!
Die foto in het volendamse kostuum is heel herkenbaar, ergens moet ik er ook nog een hebben liggen met de hele familie erop.

Anoniem zei

Leuk al die verschillende nationaliteiten en hun voedsel.
Wij kopen hier eigenlijk zelden kaas, al valt de prijs nog best mee. We vinden het op de een of andere manier alleen zonde om op brood te doen. Eigenlijk moeten we niet zeuren en het gewoon kopen. Ik verheug me nu al op al het Nederlands lekkers over ruim een week als we naar NL gaan.
Groetjes

Anoniem zei

Dat ziet er leuk uit zo'n avond. Lekker smikkelen van produkten uit allerlei landen.
De foto's van Cosmo zijn deze keer ook weer erg mooi!

Anoniem zei

Moet wel een heel geslaags avondje zijn geweest met als die landen zo samen. Foto van jou met je dochter is zo leuk. Ik kan me voorstellen dat jullie blij waren dat die klederdracht thuis aangekomen direct uitkon. Lijkt mij ook niet lekker zitten. Had je er ook stijfsel in zitten hihiihih. Trouwens al je foto's zijn weer plaatjes. Cosmo, wat een drol is het toch.

Anoniem zei

Proficiat met je blog! Vind ik heel geslaagd, hoor!

Leuk zo'n internationale avond, dat hebben we hier nog niet gehad (er wonen hier ook niet zoveel buitenlanders als bij jullie, vermoed ik!) Ik had dezelfde vragen als Kastelke toen ik het las... Geen fotootje van de Belg en hoe was die dan gekleed en wat stelde hij/zij tentoon?

Groetjes,

Petra zei

@Ineke en Marion -- De webcam foto is dezelfde maat, misschien dat het grotere font en het grotere weer plaatje het kleiner doen lijken? Daar is niets aan veranderd!

@Elke en Hilde -- De Belgische "buur" was niet verkleed. Hun tafel bestond vooral uit een poster over stripfiguren (Marsipulami, Boule et Bill, Lucky Luke etc.). Verder hadden ze een computer presentatie en deelden ze Cote d'Or uit (heerlijk!). Mijn foto van hun tafel is mislukt, omdat ik niet doorhad, dat er net een kind voor mijn lens langs liep :(. Volgend jaar beter!

@Roland -- Helaas laat noch Accuweather, noch Blogger het toe de breedte van hun plaatje te veranderen, dus moeten die 15 days er maar niet op, want ik wil dit weerplaatje ;). Wat de Berenburg betreft, ieder jaar weer grappen Niall en Rick, dat alcohol het geheel nog wat leuker zou maken ;). (Dat is natuurlijk een totale no-no hier!)

@Marie-Anne -- Ja, stiekem weet ik dat wel, hoor, maar van oorsprong is het Nederlands ;), het gemak dient de mens, ha ha. Yorkie? Dan moet ik meteen aan Jumbo denken. En nee, ik heb je email niet ontvangen, anders had ik meteen terug geschreven, ik heb je vandaag weer geprobeerd te emailen op een adres, dat ik online vond, hopelijk komt deze aan!

@Bas -- Nee, in die film geen familie van mij, wel had het zo kunnen zijn, want mijn broers geschiedenis met mijn Grieks-Canadese schoonzusje lijkt er precies op!

Groetjes,

Petra

Anoniem zei

ZO even eenweekje druk en ik loop opeens heel erg achtr. Leukje nieuwe layout. Dat blauw doet idd prettige aan je ogen.
Mentos komt idd nu uit Brazilie maar de producent heet hier anders (kan er even niet opkomen).
over 2 weken hebben wij een international fair op school. Altijd zeer groots opgezet met een echte kraam en een hele boel eten. Dat wordt dus weer uren bakken. We willen dit jaar ook oudhollandse spelletjes gaan doen en een optreden (ik sta met een andere ned. familie...die heeft 'ons land' als entertainment opgegeven haha). We gaan voor de landen-eretitel dit jaar! Maar wel heel leuk om te doen