Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 28, 2007

Potholes en slangen

Jee, wat heb ik een zin in onze reis en eigenlijk helemaal geen zin in de komende paar dagen vol opruimen en pakken! Vandaag heb ik niets gepland, behalve een lijstje met dingen, die voor de reis gedaan moeten worden. Het wordt weer lekker lente weer, hoewel minder warm, dan gisteren.

Zoals iedere dag overleg ik met mezelf, hoe ik vandaag mijn nodige beweging ga krijgen. Natuurlijk begin ik met een (voor hem) lange wandeling met Cosmo, die steeds beter gaat wandelen en er flink wat plezier in heeft de eekhoorntjes te jagen.


De magnolia is helaas bijna uitgebloeid, dus nog gauw een foto!

Het is heerlijk fietsweer en dus ga ik er, toch maar met mijn "HOLLAND" jasje aan, op uit. Dat blijkt later toch wel warm te zijn, maar beter te warm, dan te koud. Veel dieren zie ik vandaag niet, behalve de hard nestenbouwende Cardinalen en Blue Jays.

En ik zie een dier, dat veel mensen liever niet zien, en niet maar een maar een heel stel: slangen! Als ik over het onverharde pad naast het W&OD pad fiets, hoor ik allerlei geritsel in het gewas naast me. Het klinkt anders, dan eekhoorntjes en vogeltjes, een glijdend geluid. En dan zie ik ze, een heel aantal common ribbon slangen, hetzelfde soort, dat Kai en ik zondag zagen. Tja, het is ook wild, dus ik vind het wel bijzonder. Er is hier vast een slangennestplaats.


De middelste "tak" is in werkelijkheid een slang, ze hebben de perfecte schutkleuren!

Het W&OD pad is altijd goed onderhouden, maar de straten van Vienna laten de sporen van het koude en dan weer warme winterweer zien. Het is enorm uitkijken voor "potholes", plotselinge gaten, die in het asfalt gevallen zijn. Die kunnen flink diep zijn en niet goed voor fietsbanden!


Zo erg is het gelukkig nog niet!

Langs de snelweg rijden, nu de dreiging van vorst en sneeuw voorbij is, ook "mobile pothole crews". Die blokkeren dan twee banen om de gevallen gaten te dichten en creeren vervelende files. Maar ja, beter dat, dan dat er een velg of erger stuk gaat aan zo'n enorm gat in de weg!

De bloeiende bloesembomen maken Vienna een genot om doorheen te rijden. Het is zo ontzettend genieten, al die prille lentekleuren!


Park Street heeft zijn naam niet voor niets gekregen



Voor de kinderen thuis komen ga ik nog even naar het Community Center om tickets voor "You're a Good Man, Charlie Brown" te kopen. Op 21 april gaan we hier met Christine, Chuck en Mallory heen.

Dan ga ik gauw door naar Giant. We komen de zaterdag voor Pasen thuis en natuurlijk moet de Paashaas dan zondag toch onze deur weer kunnen vinden.

Het is werkelijk onvoorstelbaar, wat een keuze aan Paassnoepjes, -beestjes, -kaarten etc. etc. er bij de gewone supermarkt liggen! Een hele gang vol! Helaas heb ik geen camera mee, want het ziet er kleurig en vrolijk uit.

Precies tegelijk met Kai kom ik thuis, hij probeert de garage met het electronische paneel te openen en ik doe hem vanuit de auto weer dicht. Kai snapt er eerst niets van, ik lach me rot om zijn verbaasde gezicht!

Maar even later lacht Kai niet meer, want mijn vrees van eerder vanochtend is uitgekomen: vrijwel alle kikkervisjes zijn dood! Slechts een of twee zwemmen nog rond. Wat een teleurstelling, vooral voor Kai, die helemaal onderzocht had, wat ze nodig zouden hebben om te overleven.

We denken, dat hij of te veel water in het aquarium heeft gedaan of dat de schok van opeens in ander water zwemmen teveel voor ze was. Omdat er twee over zijn heb ik nu opeens wel heel erge associaties met sperma! Maar die gedachte deel ik maar niet met Kai, hi hi.

Het is weer zo lekker buiten, dus de computer gaat mee het deck op, telefoon en diet Coke naast me, Cosmo aan mijn voeten, luxe! Sylvia belt, ze komt even langs met Teddie om wat geld, dat ze me nog verschuldigd is te brengen. Ze blijft natuurlijk ook even kletsen. Gezellig!

Teddie is om te beginnen wat bang van Cosmo's enthousiaste speel-avances, maar gelukkig zijn daar Kai en zijn drie bijna 15-jarige vrienden, die de "damsel in distress" redden. Teddie vindt het prachtig en een tijdje spelen ze met Tucker, de schildpad, en dan op de "speeltuin" in onze tuin.


Dit spechtje zit iedere dag in de maple voor het huis van de buren

Als Sylvia naar huis wil heeft ze de grootste moeite Teddie mee te krijgen, die vindt die grote jongens prachtig! En die vinden haar natuurlijk ook schattig. Sylvia heeft zo nog vier babysitters!

Kai en Katja eten bij een Relay for Life meeting en Rick, Saskia en ik eten mijn Italiaanse kip crockpot maaltijd. Die smaakt altijd prima en is lekker makkelijk.

13 reacties:

Anoniem zei

Prachtig gezicht al die bloeiende bomen, wat gaat dat nu supersnel bij jullie.
Succes met het inpakken en alvast een hele fijne vakantieweek.

Anoniem zei

Het is zo ontzettend mooi, al die bloei!! We hebben hier in Nederland een paar dagen lang heerlijk zonnig weer gehad, en dan komen gelijk de zomerkriebels bij mij op. Ook hier eea in bloei, maar niet zoveel als bij jullie! Nog een paar maanden, en dan komen we de omgeving (en veel van New England) zelf bewonderen. Ben wel heel benieuwd hoe alles in het "echt" is. Door jou zijn we in onze vorige vakantie (Westkust) bij de Whole Foods terechtgekomen, en wat een genot was dat. Het was een feestje om iedere keer een Whole Foods op te zoeken, overal waar we waren. Gezond en heerlijk eten, en je ogen uitkijken van de hoeveelheid! Ik heb dus zeker de grote Whole Foods bij jou in de buurt op mijn verlanglijstje staan.
Alvast veel plezier in LA!

Annemiek zei

Wat jammer van de kikkervisjes. Het kan aan het water liggen. Hier hadden de lagere school onderwijzeressen bijna standaard ieder jaar kikkervisjes in hun klas; ze vulden het hele aquarium met water van de vijver waar ze de kikkerdril uithaalden. Wat ze aten weet ik niet.

Annemiek zei

Ik heb er wat meer over gevonden. Het kan de chloor in het water zijn geweest; http://allaboutfrogs.org/info/tadpoles/

Anoniem zei

Ach, die arme kikkertjes....Ik was tussen de middag even in Utrecht en bij V&D lag het ook vol met chocoladeeitjes, haasjes en andere chocoladedingetjes. (om misselijk van te worden)
Succes met inpakken! Niet teveel hè....

Petra zei

@Annemiek -- Kai heeft wel van die dechlorinerende (is dat een NL woord?) tabletjes gebruikt. Inmiddels heb ik er weer een paar gevangen, we zullen ze nu in hun oorspronkelijke water houden, zien wat er gebeurt.

Anoniem zei

Inderdaad jammer van de kikkervisjes. Het is dat je het eronder had geschreven over die slang, anders had ik hem niet gezien. Hmm...je hebt ooit eens het recept van die kip op je log gezet, toch ? Mooi alles in bloei hè ? Succes met inpakken !

Anoniem zei

Ik had Kai zijn gezicht wel eens willen zien toen je hem voor de gek hield met de garagedeur!
Wat ontzettend jammer van de kikkervisjes, moet een erge teleurstelling voor hem zijn. Hopelijk komt het met de twee die over zijn nog goed.
Succes met inpakken, dat is altijd het minst leuke deel dat bij de vakantie hoort!!
En natuurlijk alvast een hele fijne vakantie. Ben benieuwd naar je LA-verhalen.

Anoniem zei

Wat een heerlijk weertje toch, net als in nederland komen de bloesems weer aan de bomen en die specht kom ik ook altijd tegen in het bos als ik aan het hardlopen ben.
Lekker dit weer en geniet ze.
Groet Rinus.

Anoniem zei

Ik denk er precies hetzelfde over Petra: zin om weg te gaan, maar niet al die voorbereidingen!!! Jij gaat a.s. week naar L.A., schitterend!
Wij een week later naar Rome, een beetje dichter bij huis!

Is het elk jaar zo, dat na de winter er zo veel gaten in de weg vallen?

Anyway: veel succes met het inpakken en alvast veel voorpret!

Anoniem zei

Mooie foto van de slang, ik vind dat je hem wel goed kan zien! De foto van de specht is ook leuk! Alvast een leuke tijd in LA gewenst! Weer een groetje uit Spijkenisse van Henny.

Anoniem zei

Wat een prachtig gezicht die magnolia. Heerlijk die lente.
Jammer van de kikkervisjes, hopelijk dat de 'nieuwe lichting' wel bljft leven. Succes met de voorbereidingen voor de vakantie.

Anoniem zei

Wat ziet het er bij jullie al lente achtig uit zeg. Hier nog verre van dat. De zon schijnt en de laatste sneeuw is bijna weg.

Het is maar goed dat je even aangaf waar die slang zat want ik zag hem zo gauw niet. Brr ik ben er ook geen fan van hoor!