Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 14, 2007

Zeventien jaar ouderschap!



Ergens midden in de nacht komt Rick thuis. Hij ligt althans als ik wakker word naast me. Heel ongewoon, dat ik er niets van merk, dat hij binnenkomt!

Al net na vijven hoor ik Katja bezig in de badkamer. Voor je zeventiende verjaardag moet je er natuurlijk ook op en top uitzien! Iets na zessen kruipt ze, geheel aangekleed in een leuk gestreept rokje en trui, naast mij in bed. Zo gezellig, mijn zeventienjarige is weer even net zo knuffelig, als toen ze zeven was. Dit is net als de kleine Katja, die dat iedere weekend ochtend deed, voor ze langer ging uitslapen, dan wij! Het enige verschil is haar lengte, natuurlijk.

We doezelen een kwartiertje en dan halen we Kai (die zijn ontbijt eet) en Saskia (die zich niet lekker voelt en geen stem heeft) erbij. Natuurlijk was Katja's grote verjaarscadeau haar autootje, maar om nu helemaal niets te geven is te saai.

Van ons ieder leest ze een grappige kaart (die van ons "lacht" zelfs, Ricks keuze, want ik vond het knap irritant met schrijven en hij zelf vanochtend ook, hi hi) en opent een cadeautje. Ze krijgt een paar dingen om haar Zune in de auto te kunnen afspelen, een emergency kit en een Volkswagen sleutelhanger.

Blij vertrekt ze met Leah naar Starbucks (de reden voor het vroege opstaan), waar een groepje vrienden en vriendinnen haar onthalen. Kai gaat met de bus en Rick en ik gaan terug naar bed. Saskia voelt zich naar en moe en blijft thuis van school.

Om half negen kruip ik met moeite uit mijn warme bed. Dat gemiste uur voor de zomertijd speelt me nog steeds parten! Het is alweer prachtig zonnig buiten en het belooft nog warmer dan gisteren te worden.

Christine belt, dat ze bij de Carwash staat, daarna zal ze deze kant opkomen. Dat geeft mij mooi de kans om een stuk met Cosmo te gaan wandelen. Dat is echt nodig, want als ik niet met hem wandel, wordt hij stomvervelend.

Zonder jas ga ik lopen en eigenlijk heb ik het dan al warm. Maar voor Christine komt heb ik geen tijd om me te verkleden. Dus loop ik met een lange broek en shirt met lange mouwen, te warm! Maar ja, mouwen kunnen opgestroopt en het is wel even flink genieten in de 20+ graden temperaturen!

We lopen naar het W&OD pad, waar ik alweer hoop vossen te zien. Als we dat gedeelte bereiken zoeken we naar vossenkopjes. Net als ik teleurgesteld verzucht, dat ze er weer niet zijn, zie ik iets in het bos liggen.


Als je goed kijkt, zie je drie herten liggen

We moeten echt even een paar keer kijken, maar daar ligt dus heel rustig een hert. Ze kijkt even naar ons, maar blijft rustig liggen. Deze herten hebben in de winter een ontzettende schutkleur, maar als we beter kijken, zien we er nog zeker twee liggen. Allemaal op zo'n driehonderd meter afstand, zo niet dichterbij!


Nadat ik wat foto's heb genomen, lopen we verder. Ik probeer zo af en toe een cardinaaltje op de foto te vangen, maar ze vliegen allemaal prompt weg. Al zijn mijn vorige foto's van die vogeltjes niet perfect, ik begin er toch blij mee te zijn, want een schichtiger vogeltje ken ik bijna niet!

Bij het kruispunt keren we om en op de terugweg zien we meneer Hert liggen. Hij heeft een prachtig gewei en ook hij ligt heel rustig rond te kijken. Niet ver van hen is het best druk op het pad, fietsers, hardlopers, wandelaars. Het deert ze allemaal niets, zij rusten en dat om half elf 's ochtends!


Christine en ik lopen via het Community Center terug. Al met al lopen we 6,99 mijl, zo'n elf kilometer. Als ik thuiskom ben ik zowaar verbrand! Kon het dit weer maar blijven, maar we krijgen er nu even een voorproefje van.

Het wordt uiteindelijk 27 graden, maar het warmte-record staat nog steeds op Katja's geboorte dag: 32 graden! Toen we uit het ziekenhuis kwamen was het twintig graden kouder. Deze week zal dat ook gebeuren, morgen wordt het nog lekker, maar op vrijdag wordt het maar 8 graden! Nog even genieten, dus.

Saskia en ik gaan lunch halen bij Subway, mijn favoriet is een roast beef wrap met alle groentes. Saskia, die gewoon een erge verkoudheid heeft, geeft de voorkeur aan een sub met gehaktballen.

Na de lunch halen we de ijscake voor Katja bij Coldstone Creamery. De ijssmaak, die zij wilde, was "cake batter", dat smaakt als ongebakken cake (erg lekker!).

Katja komt helemaal happy thuis met zakken vol cadeautjes, zelf gemaakte brownies, ballonnen en een t-shirt met "It's my Bday" en op haar rug haar foto, dat Leah en Elena voor haar hebben gemaakt. Zo leuk, allemaal!!


De birthday girl



De hele middag (met uitzondering van een korte regenbui) zit ik met de computer buiten. Cosmo vermaakt zich er ook, voornamelijk met takjes eten in de tuin, er is niets, dat ik kan doen, om dat te voorkomen!


Kai neemt Pandora mee naar buiten, die zich met plezier om de Dogwood windt. Ik zeg hem uit te kijken, dat ze er niet vandoor gaat. Zo'n slang lijkt langzaam, maar als ze eenmaal in hun element zijn, kunnen ze heel snel zijn!


Voor het huis, in de zon en uit de wind, loopt alles met een vaart uit. Ik zie het eerste geel van een narcis en de magnolia laat al veel roze zien. Hopelijk gaat het de komende week niet te hard vriezen, want de afgelopen paar jaar zijn de magnolia's bevroren en dan krijg je van die lelijke bruine bloemen.


Rick komt thuis en Leah gaat mee voor het grote verjaarsetentje. De jarige heeft haar keuze gemaakt: Lebanese Taverna. We hebben een reservering voor kwart voor zeven gemaakt.

Katja en Leah volgen Ricks auto in haar kevertje. Op de ramen daarvan staat nu "It's ma 17th birthday", "I'm so hot" (op de achterruit!), "Honk, if it's your birthday too". Leah heeft dat er laat gisteravond op geschreven. Katja wil nog even de aandacht daarvoor hebben, voor ze het eraf wast. Vooral dat "I'm so hot" creeerde nogal wat toeters, volgens haar.

We krijgen een grote "booth", twee banken met in het midden een granieten tafel. Een mandje met super verse (en heel hete) pita staat er meteen en we krijgen er hummus en knoflook saus bij.

We bespreken Leah's (die op 24 april 17 wordt) en Katja's plannen voor hun gezamenlijke verjaarsfeestje. Ze willen bij het park hier dichtbij hot dogs en hamburgers grillen en spelletjes doen. Ze willen daarna onze hot tub gaan gebruiken, wat prima is, maar we zetten dit keer wel een limiet van hoeveel er tegelijk in kunnen gaan!

Thuis eten we een hapje cake en dan gaat Leah naar huis en Katja begint aan haar huiswerk: 70 pagina's van een boek voor Engels en nog iets voor Biologie. Hopelijk staat ze niet weer om half twee voor mijn bed!

Net op tijd voor American Idol doen we de tv aan. Degene, waarvan we willen, dat hij wordt weggestemd, blijft nog een week. Onvoorstelbaar! Laat wel zien, dat het niet alleen een zangcompetitie is. Er wordt wel degelijk op uiterlijk gestemd.

Als ik terugkijk op Katja's zeventiende verjaardag zie ik vooral haar prachtige, gelukkige glimlach! Met alles wat je leest over ongelukkige tieners ben ik blij, dat Katja zo'n leuke vriendenkring heeft. En dat ze gewoon zo'n heel leuke persoon is. Echt een kind om trots op te zijn!

20 reacties:

Anoniem zei

Katja,

Alsnog van harte gefeliciteerd met je 17e verjaardag! Je hebt zo te lezen een mooie dag gehad.

@ Petra: De foto van Kai's slang om de boom vind ik heel erg mooi. Mag je gerust vaker foto's van maken. ;-)

Groetjes,

Roland

Anoniem zei

Katja van harte gefeliciteerd met je 17de verjaardag. Volgens mij, als ik dit zo lees en zie, was het een geslaagde dag.

Anoniem zei

Geweldig om je kind te zien opgroeien tot de bijna volwassene die ze nu is en met een eigen persoonlijkheid. Zeker iemand om trots op te zijn!
Jullie hebben een heerlijke dag achter de rug. Lekker die zon! De herten zijn echt niet schuw hè? Hier zie je de magnolia ook al uitlopen, prachtig gezicht.

Becs zei

Happy Birthday Katja!!!!! Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad!

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne dag hebben gehad! Je kleine meisje wordt volwassen Petra, ik kan me voorstellen dat je het dan heerlijk vind als ze nog even lekker bij je komt kroelen

Petra zei

Van Harte Gefeliciteerd Katja!
Nice shirt!!

Annemiek zei

Proficiat nog Katja!
Zo te lezen heeft ze een erg leuke dag gehad!

Anoniem zei

Gefeliciteerd Katja

Anoniem zei

Mooi meisje hoor and very happy!

Zie ik niet heel veel gelijkenis met haar mammie op de foto hierboven?

Gelukzalig moment: je dochter van zeventien nog even bij je in bed!Dat is iets om te koesteren.

Anoniem zei

Wat leuk zoals haar vrienden omgaan met haar verjaardag: 's morgens gezellig naar Starbucks en op school allerlei kadootjes krijgen! Super hoor.
Mijn zoontje van 6 is een echte knuffelkont en ik vraag altijd of hij dat nog steeds doet als hij 18 is. Blijkbaar zit die kans er dus nog wel in op die leeftijd (hoewel meisjes natuurlijk anders zijn dan jongens!)

Patrick zei

Gefeliciteerd, Katja!

Ben het helemaal met Ann eens. Wat lijken mams en dochter toch veel op elkaar. Is dat qua karakter ook zo? Vast wel.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je dochter en wat een mooie leeftijd.En ik zie nu een gele kever op de webcam staan, mooie auto hoor.
De tijd gaat snel en geniet ervan.
Trouwens, mooi weer bij jullie, zo zie je overal sneeuw bij jullie en nu lopen ze in de zwembroek rond ;-).
Groet Rinus.

Anoniem zei

Wat leuk dat haar vriendinnen die T-shirt & andere kadootjes maakten! Ze blijken heel creatief!

Ook het opschrift op haar auto was heel grappig!

Nogmaals, van harte, Katja! Petra, je mag inderdaad trots zijn op zo' leuke dochter...

Groetjes,

Larissa zei

Wat leuk zeg, wat haar vrienden allemaal voor haar doen als ze jarig is! In Nederland wordt dat een stuk minder gedaan (of eigenlijk bijna niet).

Brrr...moet er niet aan denken om zo'n slang in huis te hebben, krijg alleen al de creeps als ik eraan denk! Hij zal toch maar ontsnappen joh! Hij doet waarschijnlijk niks, maar toch, het idee;)

Anoniem zei

Katja, van harte gefeliciteerd met je verjaardag ! Super leuk T shirt en inderdaad wat heb jij leuke vriendinnen, maar soort zoekt soort zullen we maar zeggen. Klinkt als een erg leuke verjaardag..toet toet !

Anoniem zei

Nog even...Petra, wat fijn dat Rick weer thuis is. Het gaat prima zo zonder man, maar het is gewoon veel gezelliger als hij er wel is, toch ? Ik wens jullie gezin een heel fijn weekend toe ..groetjes.

Anoniem zei

Gisteren Katja gefeliciteerd dus vandaag ben jij aan de beurt:)
Van harte gefeliciteerd met je dochter, zoals je al schreef al weer z'on tijd ouder en fijn dat je het er goed vanaf hebt gebracht.

Heb je de winterjas alweer klaar gelegd?
groetjes!

Anoniem zei

Katja nog van Harte en wat een mooie foto had je achterop je shirt staan! Petra, jullie natuurlijk van harte met jullie dochter!
Vieren jullie het nederlands, cadeau's gelijk 's ochtends in bed?
Een heel fijn weekend weer met z'n allen!
Groetjes

blips zei

Als mosterd na de maaltijd, mar alsnog van harte met die ouderschap van 17 jaar. :) Het lijkt me een leuke vrolijke meid die dochter van je. Wij hebben er 4 , niet meer thuis wonende hoor, 2 in NL en 2 in de US. Ben ook al twee keer Opa. :) Dus wacht maar tot ze groter zijn.
Zoals altijd heb je het weer heel mooi in beeld gebracht. De slang mocht dus buiten spelen, grappige foto alsof ze in het wild leven bij jullie.

Anoniem zei

Wat leuk dat Katja zich zo vermaakt heeft op haar verjaardag en dat ze zulke lieve vrienden en vriendinnen heeft. Even een vraagje, is mijn digitale kaartje nog aangekomen?? Hij was nl. ook bij iemand anders aangekomen, hoe dat kan snap ik echter niet, ik heb echt jouw email-adres gebruikt.
Fijn weekend allemaal!!!

Groetjes Ludy.

Anoniem zei

Nog van harte Katja. jij, Nick met je dochter en Kai en Sakia met je zus.