Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 13, 2007

Groene waas

Eindelijk vrijdag, morgenochtend kunnen we eindelijk bijslapen en helemaal over de jetlag van vorige week heen komen. Saskia staat al compleet klaar om naar school te gaan, als ze met een zielig dun stemmetje zegt: "Maar, ik voel niet lekker (de "me" is er in de vertaling uit het Engels niet)".

Ze is al sinds we terug zijn heel erg verstopt en klaagt over oorpijn. Nu heeft ze ook verhoging en keelpijn. Het is een miserabel vogeltje, zoals ze op de bank ligt. Ze vindt het heel vervelend, want vandaag ging haar klas terugschrijven aan de Nederlandse klas en zou de lerares foto's maken. En nu staat Saskia daar niet op. Ik kan me haar frustratie voorstellen, zij is tenslotte de "Nederlandse" van die klas. Maar ja, het is niet anders, ze is ziek.

Buiten wordt het, ondanks de koele temperaturen, toch steeds groener. Dat prille lichte lentegroen in de vroege ochtendzon vind ik altijd prachtig. Het ziet er allemaal zo kleurig uit, de rode maples, de prilgroene tulpenbomen en de bijna bloeiende dogwoods. Ook de narcissen, hyacinthen en forsytia bloeien nog, terwijl de tulpen en blauwe druifjes ook uitkomen.

Door het koudere weer staat deze lente weer alles tegelijk in bloei en dat betekent: pollen! Ik voel het in mijn ogen en neus en als Christine en ik door Vienna lopen valt ons de groene waas, die op alle auto's ligt, op. Proest, proest en hatsjoe! Ik denk, dat Saskia's problemen ook gedeeltelijk met allergieen te maken hebben.

Met Christine haal ik bij Whole Foods wat benodigdheden en met onze boodschappen lopen we terug. Saskia's bestelling voor lunch was een bagel met cream cheese en die van Whole Foods smaakt heerlijk!

Katja belt van school, ze heeft een migraine achtige hoofdpijn en ik moet de schoolnurse laten weten, dat Katja naar huis mag. Als ze thuiskomt ziet ze letterlijk groen. Ik ben bang, dat ze gaat overgeven en zeg haar, dat ik de volgende keer niet wil, dat ze zelf rijdt, als het zo erg is.

Na een paar Excedrin gaat ze naar bed en slaapt tot na vieren. Ook Saskia gaat uit eigen beweging naar bed, een teken, dat ze zich echt niet lekker voelt, en dan blijf ik met Cosmo achter.

Inmiddels is het prachtig zonnig weer, al waait de wind hard. Ik grijp mijn fototoestel, ga wat "fetch" spelen met Cosmo en hem fotograferen. Hij is nog zo'n heerlijke onbeholpen puppy, valt over zijn eigen poten als hij te hard rent en hij wil zijn bal telkens in de mulch begraven. Geen wonder, dat hij altijd met vieze poten binnenkomt!


Deze stok, die bijna groter is dan hij, nam hij de hele wandeling vanochtend mee!

Daarna doe ik mijn macrolens op mijn toestel en neem Cosmo mee op een flinke wandeling. De bloemen zijn dankbare onderwerpen, al maakt de harde wind scherpe foto's een uitdaging. Cosmo zit iedere keer lief, als ik foto's wil maken. Hij is echt een lekkere rustige hond over het algemeen.


De maple voor ons huis'



De kersenbloesems in Washington hebben we gemist dit jaar, maar hier zijn sommige boompjes nog in bloei



Roze dogwood



Kai is inmiddels thuis en ik draag hem en zijn vriend John op Cosmo verder uit te putten. Ik zie wel, dat Cosmo inderdaad ontzettend veel vertier nodig heeft. Vandaag voel ik me minder, dus ik verwacht ook wat van mijn bijna vijftienjarige zoon, die ook heel graag deze hond wilde hebben. Ik pretendeer zijn rollende ogen maar even niet te zien.

Zelf ga ik op het stoepje voor het huis in de zon mijn achterstallige Nederlandse tijdschriften lezen. Gisteren arriveerden er maar liefst vier Margrieten in een keer! Leuk, want ik volg Sanne en nu kan ik zo vier afleveringen lezen.

De buren zijn ook buiten en we kletsen even. Don en Wendy maken zich klaar om weer naar hun tweede huis in Maryland te gaan, al zijn de weersvoorspellingen voor het weekend niet bepaald goed.

En Lorraine en haar vader zijn hard bezig in de tuin. Lorraine's gezin heeft erge last van hooikoorts en zoekt naar oplossingen. Ik ken geen drukker gezin, dan dat van onze buren, het is zeldzaam om Lorraine, zoals vandaag, niet achter het stuur van haar van te zien!

Als ik zo om me heen kijk hangt overal een groene waas. Niet alleen over de bomen, die overwegend nog kaal zijn, maar dat prille groen tonen. Maar ook over de opritten, natuurlijk het gras, dat overal begint te groeien, de auto's, en zelfs de daken van de huizen zien er groen uit. Maar morgen zal dat wel veranderen, als een enorm regengebied over ons heen trekt, bah!

Na nog een gegooi met ballen en een onhandig rennende Cosmo ben ik echt uitgeput en heeft mijn hoofdpijn ook grote proporties aangenomen. Gelukkig is Cosmo nu ook eindelijk uitgeput!


Moeten we nog een keer?



Nou, vooruit!

John gaat naar huis, Saskia voelt zich nog steeds slecht en Katja is genoeg opgekalefaterd om naar haar werk te gaan. Vandaag was zo'n dag, waarin ik de hele tijd heb geprobeerd te negeren, dat ik me dodelijk vermoeid voel en overal pijn heb (vooral hoofdpijn). Mijn ogen branden en dat is eigenlijk nog het vervelendst, want ik wil dingen lezen en kijken.

Waarom moeten we nu net een koude lente hebben? Maar ja, niets is veranderlijker, dan het weer, dus hopelijk wordt het ook gauw weer lekker warm.

12 reacties:

Anoniem zei

Hallo Petra,zo ik ben weer eens een keer de eerste die een comment schrijft.Hoe gaat het met Saskia is ze al wat opgeknapt?Nog een tip die ik je een paar dagen geleden wilde geven,als mijn honden diaree hebben geef ik ze altijd gekookte rijst,dat helpt heel erg goed.leuke foto's maak je trouwens van cosmo,hij ziet er ondeugend uit op die laatste foto.he blijft leuk elke dag je blog te lezen,ik geniet er nog steeds van!!ook al schrijf ik niet elke dag een comment,ik vind dat je heel leuk schrijft en ik hoop dat je nog lang door blijft gaan met je blog!!groetjes uit Bonaire,Karin.
p.s komen jullie nog richting Bonaire dit jaar??

Sandra zei

Hi Petra,

Wat mij echt heel goed helpt tegen hooikoorts is Flexonase (op mijn neusspray staat: Fluticasonpropionaat.) Als je dit 2x per dag gebruikt heb je echt geen last meer. Het is wel op doktersrecept hier, maar ik weet niet hoe dat bij jullie werkt? Heb genoten trouwens van je reisverslag. Wij zitten ons hier nu rot te plannen voor a.s. augustus. We gaan oa. naar Washington, Williamsburg, Gettysburg etc. dus ik zit vaak op Allesamerika forum te kijken. Wat is Cosmo trouwens al groot!!!

Anoniem zei

Maak er maar een rustig weekend van. Even bijkomen van de migraine aanvallen. Beterschap voor allemaal!

Larissa zei

Aaw nee dat Saskia uiteraard weer gister ziek moest zijn zeg, wat naar voor haar! Misschien kun jij een mooie foto van Saskia maken, zodat haar juf die bij de brief kan doen? Mijn kinders zijn namelijk érg geinteresserd in het meisje met een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader! Ze zullen het jammer vinden als ze geen foto van haar zullen zien! Gaat het alweer wat beter met haar?

Het was hier vandaag héérlijk weer! 26 graden maar wel een lekker windje erbij! Ik heb de hele dag heerlijk buiten gezeten, wel met leerwerk helaas, haha.

Ik heb je mail ontvangen (bedankt daarvoor!), en zal morgen een mail terugsturen. Ik duik nu mijn bed in, want mijn bovenlichaam doet mega zeer.

Anoniem zei

Het is me het weekje wel bij jullie zeg!

Ik hoop dat "de ziekenboeg" snel opknapt. Wel sneu dat ze nu net weer z'on foto meot missen.

gr Petra

Becs zei

Ach jeetje, wat jammer voor Saskia dat zij nu net die foto dag mist! Waarschijnlijk wordt dat op de een of andere manier nog wel in orde gemaakt denk ik zo ;-)

Ik hoop dat ze zich weer snel beter voelt!

Anoniem zei

He jammer, ziek zijn komt zelden goed uit.
We reden vandaag nog "langs" je huis, bah wat was het druk op weg naar het vliegveld.
Hopelijk is iedereen opgeknapt en komt de zon weer terug!

Petra zei

@Karin -- Ja, hoor, we zijn nog steeds van plan om naar Bonaire te gaan! Zoals altijd duurt het even voor we onze plannen "verzilveren", maar hopelijk gaan we in augustus die kant op.

@Leipoh-- Als er nog vragen zijn beantwoord ik ze graag! Leuk, dat jullie deze kant op komen!

@Larissa -- Kan ik zeker doen. Artsmart ging vrijdag dus ook niet door, want zowel Saskia als het zoontje van mijn mede-docent waren ziek.

Anoniem zei

Bah, het ziet er nu bij jou akelig nat en koud uit. Durf niet te schrijven hoe warm en zonnig het nu in Nl is. Hoop dat het weer snel opknapt bij jullie.

Anoniem zei

Wat een toestanden met al die hoofdpijn. Ik hoop dat iedereen inmiddels een beetje opgeknapt is.
En die Cosmo maar rennen en spelen:)

ilse zei

Ik hoop dat jullie intussen een leuk weekend gehad hebben en dat er niemand geen last meer had van hoofdpijnen etc.

Anoniem zei

Ja,ik vermoed dat jullie het slechte regenweer van ons hier uit de Midwest hebben gekregen... Hier is het eindelijk voorbij getrokken en voor het eerst in 10 dagen hebben we een beetje warm weer.

Hopelijk zijn er geen zieken meer en voel je je ook beter. Ik moet zeggen dat ik ook beter functioneer bij warm weer... Ik hou absoluut niet van winter- en regenweer!

Groetjes,