Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 12, 2007

Het mysterie van de dode robin

Cosmo heeft vannacht in onze badkamer geslapen, op de tegels, voor het geval dat. Maar het geval dat gebeurde niet, dus hij is beter en waar die tummy troubles van kwamen zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Midden in de nacht hoor ik het plenzen van de regen, maar bij het wakker worden is het droog en de zon komt zo af en toe door. Ik heb er zin in vandaag, het nieuwe dekbedovertrek voelde heerlijk en een goede nachtrust doet wonderen. Als ik nu nog even de spierpijnen weg kon halen zou het perfect zijn.

Aoife en Aisling komen Saskia ophalen en niet veel later ga ik een stuk met Cosmo wandelen. Iedere dag probeer ik een andere route te nemen, bij de Dog Whisperer heb ik geleerd, dat dat belangrijk is. Volgens Cesar Millan houdt dat het brein van de hond alert, andere luchtjes, geluiden, etc.

Christine komt om te gaan lopen en omdat het lekker weer is laat ik Cosmo buiten in de tuin. Hij vindt dat veel fijner, dan zijn bench (en komt dan lekker vies weer binnen van al het graven).

Wij lopen bijna 7 mijl door een snel groener wordend en uitbundig bloeiend Vienna. Toch loopt de natuur ver achter op andere jaren, de tulpen zijn nog niet uit en de narcissen bloeien nog. Vreemd, hoor! En dit weekend wordt het weer een stuk kouder, bah! Toch vind ik de lente hier het mooiste seizoen en de belofte van het warme weer, dat eens zal komen, maakt dat ook zo.

Thuis kijk ik vanuit de keuken (op de tweede verdieping) de tuin in en zie Cosmo bij een vreemd gekleurd iets. Ik denk, dat hij misschien heeft overgegeven, maar bij nadere inspectie is het een (ter plekke) kaal geplukte robin. Brr, doodeng om te zien!

Cosmo toont er niet veel aandacht voor, dus ik heb een paar scenario's:
1. Snickers of een van de katten van de buren hebben dit gedaan
2. Snickers of een van de katten van de buren hebben de robin gedood, Cosmo heeft de rest gedaan
3. Cosmo heeft de robin gevangen en geplukt.

Alle drie zijn nogal vreemd, want in het eerste geval: waar was Cosmo dan? In het tweede geval (eigenlijk het meest voor de hand liggend) is Cosmo wel erg ongeinteresseerd in de robin als ik er ben. En het laatste geval lijkt me erg onwaarschijnlijk, want ik heb Cosmo zelfs nog niet achter een eekhoorn aan zien gaan, laat staan een vogel.

Met grote walging schep ik het dode vogeltje op, ik griezel als ik het oogje zie en gooi het gauw weg. Er zitten ook iedere dag heel wat robins (en een heel aantal andere vogelsoorten) in de tuin en de katten zitten telkens voor het raam alsof het een filmscherm is!

Om verdere moorden te voorkomen neem ik Snickers mee naar binnen en Cosmo mee naar Whole Foods. Het is voor hem ook weer een ervaring telkens, om mee in de auto te gaan.

Voor vanavond koop ik zalm, stokbrood en spinazie voor Rick, Katja en mezelf. Kai en Saskia, die niet van vis houden, zullen kip nuggets (organisch, zonder antibiotica etc, zoals het Whole Foods betaamt) krijgen. Ik heb ook B vitaminen en Calcium tabletten nodig.

En wat ziet mijn oog? Calcium chocolaatjes met 500mg per snoepje, precies, wat ik lekker vind! Ik neem de pure chocolade en die smaakt fantastisch, ik zou zo een zakje leegeten! Bestaat er ook zoiets als calcium overdose?

Het is lunchtijd en ik zie een heerlijke ceviche en een "spring vegetable" salade met echte tuinbonen (precies zoals ik ze me uit Nederland herinner). Die neem ik mee om thuis op te peuzelen! Het smaakt heerlijk, ik zal mezelf moeten bedwingen om morgen niet voor dezelfde lunch terug te gaan!

Terwijl ik geniet van mijn lunch (waar Cosmo zijn neus in wilde steken), gaat hij bij Snickers op de stoel liggen! Nu proberen we het liggen op meubilair af te leren, maar hij heeft echt een blik van "Als hij het mag, mag ik het ook!". Ik moet er enorm om lachen. Wat zou het leven saai zijn zonder huisdieren!


Even later vermaak ik me alweer kostelijk, want Snickers heeft de kikkervisjes op Kai's kamer ontdekt. Hij is hard bezig ze te "vangen", maar ja, er zit glas tussen, heel vervelend voor hem!

Inmiddels schijnt de zon lekker en ik installeer me met Libelle, Vriendin (dank je wel, Petra!!) en mijn boek op de stoep voor het huis. Katja komt thuis met haar sunroof en ramen naar beneden, het is lekker lenteweer.

Ze heeft lunch gehaald bij Whole Foods en komt het naast mij opeten. Tommy, onze 22-jarige buurman, komt net thuis en ik vraag hem om zijn puppy Dallas (een maand ouder, dan Cosmo) naar buiten te nemen. De hondjes vinden het heerlijk te spelen.

Helaas begint het nu net te regenen, dus arme Cosmo moet met ons mee naar binnen. Het wordt een fikse onweersbui, de eerste van het seizoen. Gelukkig blijft de stroom werken, want het bliksemt flink.

Na de storm komt de zon weer en neem ik mijn plaatsje op de stoep weer in. Mijn boek "Shopaholic and Baby" is bijna uit en ondanks de mindere reviews geniet ik ervan. Sophie Kinsella schrijft naar mijn mening heel leuk. Haar karakters leven.

Iedere keer vraag ik me weer af, of we nu Becky, aka Shopaholic, voor het laatst hebben gezien. Ik hoop het eigenlijk niet, want ik vind haar persoontje erg sympathiek. Met genoegen heb ik ook dit boek gelezen, misschien wel omdat er gewoon niets kwaadaardigs bij zit, zonder overdreven zoetig te zijn.

Saskia heeft twee vriendinnetjes te spelen. Vandaag heeft haar klas de eerste email van een groep 7 in Ermelo, Nederland, ontvangen, dankzij Larissa. Saskia, Kayleigh (die ook 4 jaar in Nederland heeft gewoond) en Aoife vertellen er vol enthousiasme over. Ze benijden de Nederlandse klas, want die hebben een mooi uitzicht (hun klas zit dit jaar in een sta-caravan) en een electronisch schoolbord!

En stomme jongetjes (Saskia's woorden) vroegen, of er auto's waren in Nederland en of er een McDonald's was. Ieder kind kreeg twee vragen te beantwoorden en ze mochten hun eigen vragen voor de Nederlandse kinderen bedenken. Leuk, hoor! Ik ben blij, dat Saskia's teacher hier open voor staat.

Katja gaat naar haar werk, maar is al vroeg weer terug, omdat het helemaal niet druk was. Saskia gaat vanavond naar de Math and Science Share, waar de kinderen hun wetenschappelijke experimenten ten toon kunnen stellen. Dit soort Science Fairs worden ieder jaar gehouden, vanaf de lagere school. Op de middle en high schools wordt het serieuzer, hoewel Kai geluk had dit jaar, het was een sneeuwdag op de Science Fair dag en daardoor kwam die te vervallen.

Het is alweer donderdagavond, ER tijd, misschien is de show vanavond wel degene, die vorige week werd opgenomen (lijkt me sterk, maar goed). Het is alweer bijna weekend, ik kan niet wachten tot we weer wat uit kunnen slapen, iedereen is doodmoe!

9 reacties:

Anoniem zei

Quote: Bestaat er ook zoiets als calcium overdose?

@. Ja, je kan ook te veel aan calcium binnenkrijgen, kijk daarvoor uit.
Google maar eens op "te veel calcium".
Let daar echt voor op, ook i.v.m. jouw pijnlijke spieren.

Anoniem zei

Brrr, wat een weer bij jullie. Hier wordt het 24 graden van het weekend. Gelukkig gaat het weer beter met Cosmo. Ook ik heb het laatste boek net gelezen van Kinsella. Echt smullen. In 1 adem lees je het uit. Volgens mij komt er nog wel een deel want het eindigd met een open verhaal. Veel lees plezier nog.

Anoniem zei

Inderdaad, wat een weertje daar bij jullie. Nou ja, toch is het inderdaad wel genieten, lijkt me zo. Zoals je al zelf zei, de belofte van de lente, dat de zomer er weer aan gaat komen. Heerlijk die seizoenen! Ik ben zelf nu bezig met “Everything is Illuminated” van Jonathan Safran Foer. Niet echt een chick-lit maar wel mooi. Daarvoor las ik “The Devil Wears Prada” van Lauren Weisberger. Ik had de film al eerder gezien, maar in een boek moet de schrijver toch wat meer trucjes uithalen om je er echt in te kunnen trekken. En dat lukt Lauren erg goed, naar mijn mening. Nog een fijne dag verder! Groetjes!

Anoniem zei

jakkes wat is en blijft het koud bij jullie. Zag vanmorgen op de tv dat er zelfs sneeuw in Colorado ligt!

Anoniem zei

Ben je al achter het mysterie van de dode robin, misschien nog een beetje speurwerk als Cherlock Holmes.....
Wat jammer dat de temperaturen bij jullie omlaag gaan. In Nederland wordt voor zondag a.s. 25 gr voorspeld. Dat is voor de Rotterdam Marathon lopers niet zo gunstig, veel te warm, maar goed de Kenianen zijn hier goed vertegenwoordigd en die kunnen wel goed tegen de warmte, ben benieuw welke tijd er neer wordt gezet.
Fijn weekend en rust lekker uit.

Anoniem zei

Oh jakkie! Zielige Robin! Gelukkig dat Cosmo weer 'beter' is. Vreemd dat dat altijd maar zo kort duurt bij een dier.
Kinsella is super! Lekker om tussendoor te lezen. Ik ken de nieuwste nog niet. Oh, ik ben trouwens nog even gaan zoeken naar de volkorentortilla, mar bij de 'groene' winkel bij ons hebben ze ze! Van de week ga ik ze halen èn eten!

Larissa zei

Ik vind het echt zó leuk om te horen dat Saskia en haar klasgenootjes zo enthousiast zijn! Ik kan niet wachten totdat ik de brief van hen ontvang en die aan mijn klas kan laten zien!

Wat is Cosmo gegroeid zeg!! Eigenlijk zouden honden wat langer klein moeten blijven in plaats van zo hard te groeien. Onze hond was ook zo schattig als puppy, zo lief!

Ik heb thuis 2 boeken van Shopaholic liggen maar ik ben er nog niet aan begonnen, misschien toch maar eens doen! Maar ach, ik heb in de zomervakantie zeeen van tijd! (al duurt dat nog wel 2,5 maand helaas)

Becs zei

Fijn dat Cosmo weer beter is.........Zielig voor het vogeltje, maar helaas gebeuren dit soort dingen nu eenmaal

Anoniem zei

Ik vind het zo jammer dat ER zo laat komt, ik lag alweer op 1 oor. En we kunnen hier helaas niet opnemen...
Heb je vandaag ook genoten van het zonnetje? Morgen maar weer de wonterjas aan...helaas.
Fijn weekend!