Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 25, 2007

Laat eens weten, wie je bent!

Wednesday 25th April 2007

Pageloads: 351
Unique visitors: 193
First time visitors: 133
Return visitors: 60

Dit is niet eens de drukst bezochte dag van de week, maar bijna 200 unieke bezoekers! En dan heb ik 12 commentaren. Daar ben ik hartstikke blij mee, want die waardeer ik ontzettend. Maar wie zijn die 181 andere bezoekers dan? En op andere dagen zijn er nog meer! Ik heb weinig familie, die geinteresseerd is in dit weblog, daarin verschil ik met anderen. Maar ik houd het wel bij als een soort dagboek. Maar het is iedere ochtend weer zo leuk de opmerkingen te lezen. Degenen, die dat trouw doen dank ik daar hartelijk voor. Al is het maar een "ik heb het gelezen, leuk stukje".
Ok, geen uiteenzetting hierover, maar om de zoveel keer vraag ik me toch af, waarom er zo weinig commentaren zijn, met zoveel bezoekers!

62 reacties:

Rita Meyer zei

Ik ben er een van! Ik lees je stukjes met veel plezier en wilde dat ik net zoveel discipline en talent had als jij!

Anoniem zei

Hoi,

Ben niet zo'n schrijverig type maar moet nu toch eens wat laten horen. Ik lees al zo'n jaar lang frequent je berichten, soms thuis vaak ook op mijn werk.
Als wannabee amerika-ganger altijd interessant om ervaringen van anderen te lezen. Of het er ooit van komt om zelf de stap te wagen weet ik niet maar je weet maar nooit! Groeten van Rene

Anoniem zei

Hi Petra,

Ik lees al 2 jaar lang elke dag met veel plezier jouw blog. Gelijk om 7 uur 's ochtends, voordat ik met werken start, lees ik jullie avonturen. Ik vind het erg leuk om te lezen hoe dingen in Amerika gaan. Soms verschilt het erg met hoe dat in Nederland gaat. Verder vind ik vooral je verhalen over de trips die jullie maken leuk (wij komen in augustus jullie kant op, dus ik heb veel aan de tips die je geeft). En ook je foto's zijn altijd erg mooi.
Ik beloof plechtig om in de toekomst wat vaker te reageren.

Groetjes,
Sandra

Anoniem zei

Hallo Petra,
ook ik ben een lezeres die niet veel reageerd, maar die wel elke ochtend om 7 uur nltijd als eerste jouw dagboek leest. Aangezien wij voor een jaar naar Amerika komen haal ik ook tips van jouw site. En natuurlijk de mooie vakantieplekjes die je ons veelvuldig aanbied.
Groetjes van Jolanda

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ik lees al heel lang elke ochtend jouw blog als eerste. Je blog is leuk om lezen en je maakt er echt werk van om elke dag een lang stukje te plaatsen. Het is leuk om de avonturen van een gezin met kinderen in dezelfde leeftijd te volgen. Onze meiden zijn 12 en 15.
Reageren heb ik nog niet vaak gedaan. Zal proberen dat wat meer te doen. Ik heb zelf een blog en weet hoe leuk het is dat mensen reageren.
Ik woon trouwens in België. Toen ik 7 was hebben we een jaar in Richmond gewoond en dat is voor Amerikaanse begrippen toch dicht bij jou.
An
http://www.bloggen.be/an

kastelke zei

Mij ken je al. ;-)
Ook mijn familie leest mijn blog niet. Mijn vrienden wel, maar die reageren altijd per mail en nooit in de commentaren. Dat vind ik hatelijk! :-(
Verder denk ik -afgaande op wat ik in de statistieken van mijn blog zie- dat er heel wat mensen toevallig op je blog komen via een zoekterm (en geloof me, dat kunnen de meest waanzinnige dingen zijn, zoals bij mij 'crocks schoenen' en 'omgekeerde kerstboom'. Je weet echt niet hoe vaak mensen daar op gezocht hebben!
Verder nog heel wat search engines. Dat is ook werkelijk niet te doen!

Maar jij hebt echt wel heel erg veel bezoekers, en heel wat mensen zullen trouw terugkeren, want het is altijd zo leuk om hier te lezen!

Anoniem zei

Van de nederlandstalige expat community verzamelt op http://expat-blogging.blogspot.com/ ben jij een van de actiefste bloggers. Dit zal waarschijnlijk ook nog wel wat hits opleveren.

Paul

Anoniem zei

Hoi Petra,

ik lees ook altijd je weblog. Iedere dag als ik op mn werk kom begin ik met die van jou en dan lees ik er nog n paar van andere aNederamerikanen. Ikzelf ben jaloers op het feit dat jullie in Amerika wonen en ik zou dat zelf ook graag willen. Tot nu toe is t maar een droom maar wie weet wordt t ooit werkelijkheid. Wel ga ik gem. 2 keer per jaar richting Amerika voor vakantie. Vindt het daarom ook leuk om de verhalen over jouw uitstapjes te lezen. Ik ben al een aantal keren in het Oosten van de USA geweest maar heb om een of andere vage reden Washington overgeslagen. Na het lezen van jouw verhalen ben ik van plan om daar binnenkort toch ook eens heen te gaan. Verder lees ik ook altijd het forum van amerika.pagina en jouw tips zijn altijd interessant. Ik zal beloven om voortaan een berichtje achter te laten.

Mvg,
Evy

Anoniem zei

Hoi,

Ik lees ook elke dag je blog. Ik vind het leuk om te lezen wat jullie zoal meemaken. Maar ook de verschillen tussen jullie en hier vind ik erg leuk. Wij zijn helemaal gek van amerika (met zijn voors en tegens maar die heb je hier ook) en het is dus erg leuk om te lezen hoe het bij jullie bijv. op school aan toegaat en hoe jullie in de buurt met elkaar omgaan. Die verschillen nogal met hier. In september gaan we weer naar florida. Maa rik hoop ook gauw weer naar pennsylvannia en virginia te gaan. Ik vond het daar erg mooi. A.s. juni ga ik naar Castine naar een schoolcampus voor mariniers als ik me niet vergis. Ik ga daar een weeklang classes volgen die te maken hebben met mijn hobby, miniaturen en poppenhuizen 1:12. Ben heel benieuwd. Bedankt dat je al die dingen met ons via je blog wilt delen.
Groetjes,
Christa.

Anoniem zei

Zit nu even "illegaal" even een berichtje te typen. wordt niet echt gewaardeerd geloof ik als ik in de baas zijn tijd jouw blog zit te lezen maar om deze tijd (rond acht uur) zijn eer nog maar weinig mensen in het pand.
Ik lees je stukjes met veel plezier maar ben zelf niet zo'n schrijver. vind het altijd leuk om te lezen hoe het dgelijksleven in de States zijn gangetje gaat. Ik zal proberen wat vaker te reageren maar meestal hebben anderen al zoveel gezegd dat ik niks meer toe te voegen heb. groetjes.

Anoniem zei

Ik lees al tijden mee, geen idee hoe ik ooit op je site terecht kwam, maar ik vermoed via het amerika.prikbord.
En waarom ik steeds terug kom? Je bent een trouwe schrijver, niet een die elke post begint met "sorry dat ik al drie maanden niets heb geschreven." Dat maakt het volgen van je leven & denken een stuk aangenamen.
En over dat leven... Het is zo anders dan dat van mij. Alles is bij jullie groot en rijk. Drie kinderen, kast van een huis, meerdere keren per week take out of uit eten, tienerdochter met een auto die wij met twee werkenden niet eens kunnen betalen, dagelijkse tripjes naar de mall, iedere dag wandelingen en sport voor jou, nieuwe hond, (vlieg)vakanties voor het hele gezin.
Dat zou heel snel irritant en arrogant kunnen worden, maar je geniet er zo enorm van zonder al te veel op te scheppen, dat ik het enig vind om te lezen en lekker verder droom.
Met een beetje geluk wonen wij begin volgend jaar ook een tijdje in de VS, voor vriendliefs werk. Dan maak ik zeker gebruik van je enthousiaste verhalen over de verschillende tripjes die je hebt gemaakt!

Anoniem zei

Ik heb het al een keer eerder geschreven, het eerste wat ik 's morgens doe als ik de computer aanzet is jouw blog lezen, ik ben helemaal weg van je hond en de foto's, ik laat ze zelfs aan collega's zien.
Door jouw verhalen ben ik ook naar Virginia op vakantie geweest, kortom ik vind je verhalen heerlijk.
En ik weet dat ik een luie terugschrijver ben. Maar weet dus dat ik geniet.

Groeten,

Anoniem zei

Goeiemorgen Petra,

Je weet dat wij al een aantal jaren met veel plezier je blog lezen. Het is voor mij vaste routine bij het opstarten van de PC 's-ochtends om eerst je belevenissen van de vorige dag te lezen. Dat niet meer lezers reageren is denk ik net als bij een dagelijkse column in de krant: die sla je nooit over, maar je schrijft zelden of nooit een ingezonden stukje als reactie daarop. Overigens is je behoefte aan wat meer respons van je lezend publiek wel heel logisch. Het feit dat zoveel mensen elke dag je blog opzoeken zegt echter ook veel!

Groeten uit Den Bosch.

Anoniem zei

Heyy,,

Ik lees ook elke dag je blog op mijn stage,,
Ik zelf ben amerika gek en gaat van de zomer voor het eerst naar amerika,, Het is leuk om te lezen wat er dagelijks gebeurt bij jullie,, Dit is mijn eerste post ;)

Mike uit rotterdam

Anoniem zei

Hoi Petra, ik ben natuurlijk ook nog steeds van de partij! Zeker nu Cosmo bij jullie hoort vind ik het leuk om te zien en te lezen hoe hij steeds weer groter en 'volwassener' wordt! Groetjes, Michelle

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik ben ook één van de regelmatig terugkerende lezers van jouw blog. Ik vind het altijd heel leuk om te lezen wat een ander in het dagelijks leven meemaakt. Ik ben een tijdje geleden via het AA-forum op jouw blog terechtgekomen. In mijn 'favorieten' staan een groot aantal blogs die ik lees. Ik zal ook eens wat vaker een berichtje achterlaten, ik vind het zelf namelijk ook altijd heel leuk als iemand wat schrijft na het lezen van mijn website.

Groetjes,
Bianca

Anoniem zei

O, ik ga me bijna schamen ;-) Maar ik heb wel vaker een commentaar achtergelaten, dus helemaal anoniem ben ik niet. Ik lees je blog al een tijdje en langzamerhand is het er in geslopen dat ik bijna iedere dag lees. De reden dat ik terug kom is natuurlijk omdat jouw leven in Virginia zo heel anders is dan het leven hier, dus leuk om te lezen, maar ook omdat je veel schrijft en er dus altijd iets te lezen is. Toch knap trouwens, dat je je blog zo trouw blijft bijhouden!

Anoniem zei

Hoi Petra, Ook ik geniet dagelijks van je blog, maar ik ben niet iemand die snel op iets reageert. Ik vind het erg leuk om te lezen over Amerika, omdat ik het een geweldig land vind en er inmiddels diverse keren geweest ben, o.a. in Washington en ik vond dit een fantastische stad. Je blog is daardoor op veel momenten een feest van herkenning! Keep up the good work! Groeten, Marieke

Larissa zei

Meestal laat ik een reactie achter, maar de afgelopen weken ben ik erg druk geweest dus dan lees ik je blog meestal allen even snel door.

Ik heb vanaf morgen meivakantie dus dan krijg je elke dag weer een comment van mij ;)

Ik heb gemiddeld zo'n 30 bezoekers per dag (niks vergeleken bij jouw aantal bezoekers, haha) en af en toe heb ik rond de 10 comments maar meestal maar 1 tot 5 ongeveer.

Anoniem zei

Ik ben ook een trouwe lezer, maar dat wist je vast al. ;-) Al sinds de start van je weblog in sept. 2003 ?? volg ik je belevenissen.

Ook heb ik het geluk gehad om je al 2x in levende lijve te ontmoeten en heb je mij (en Marjan) mooie gebieden in je omgeving laten zien. Dat geeft dan toch een speciale band vind ik. Hopelijk ga je nog lang door, ik geniet dagelijks van je weblog.

Groetjes,

Roland

Anoniem zei

Hoi Petra,
Ik ben ook een van die lezers die 's morgens begint met het lezen van jouw verhaal, voordat ik aan mijn werk begin! In het verleden heb ik wel eens een reactie achter gelaten, maar dat is een beetje versloft. Ik ga proberen mijn leven te beteren...
Groetjes vanuit een zonnig Breda
Wilma

Annemiek zei

Mij ken je al :) Maar ik ben ook een van de stillere.

Anoniem zei

Ik lees je blog pas sinds een paar maanden. Heb wel al her en der een reactie geplaatst, maar ik vind ’t ook zo flauw om alleen achter te laten dat ik ’t heb gelezen. Het liefste wil ik proberen inhoudelijk te reageren, maar goed. Ik ben in ieder geval erg blij met je blog, en vooral het er dagelijks genieten van. Ben overigens een 20 jarige student in ’t zuiden van Limburg. Ik ga komende september beginnen aan de Kunstacademie in Maastricht. Groetjes en ga vooral zo door! Marc

ilse zei

Klopt volledig wat je schrijft. Ik vraag het me ook altijd af. Veel vrienden reageren via mail of skype, bang voor een virus via blog??? Anderen doen of ze het niet lezen maar ik ondervind dan wel telkens dat ze bepaalde dingen weten die ik hun nooit zelf verteld hebben.

Nel zei

Hoi Peet

mij ken je ondertussen wel, al geef ik niet elke keer (elke dag dus) een reactie. Maar jij bent wel één van de trouwe lezers van de mijne, leuk dat je dikwijls langs komt.
Het blijft wat met die reacties, ik heb er wel niet zoveel als jij maar vind het toch leuk als er commentaar wordt gegeven. Alhoewel mijn blog een heel stuk minder uitgebreid is dan je jouwe ben ik verguld met alle lezers.

Maar als ik zo het aantal reacties vandaag zie op je blog, haalt het het aantal bezoekers niet. Het blijft een raadsel voor iedereen waarom er zo weinig reacties komen. Gemakzucht ? Desinteresse ? Toevallige bezoekers ?

Afijn, misschien komen we er ooit nog wel eens achter.

Anoniem zei

Mij ken je ook al.
En ook ik ervaar hetzelfe als jij (al evenaar ik niet jouw aantallen hits)en merk dat de hoeveelheid reacties niet het aantal bezoekers weerspiegelt.
Velen lezen het gewoon maar laten geen commentaar achter. Jammer.

Anoniem zei

Ik ben Nonaj van het AA-forum en lees je weblog bijna dagelijks.

Anoniem zei

Hier dan trouwe lezer nummer zoveel..:-).
Ja,ik lees je blog ook iedere dag zodra ik de computer aanzet, en probeer minimaal 1 per week ook even een berichtje achter te laten. Je blog is zo leuk en afwisselend om te lezen, had ik zelf altijd maar zoveel inspiratie voor een goede of leuke reactie op je dagelijkse stukjes!
Alleen de opmerking dat ik het weer gelezen heb, daar zit je volgens mij ook niet op te wachten....en soms voelt inhoudelijk reageren wel een beetje als bemoeizucht mijnerzijds....weet je gelijk wat mijn 'reactie dilemma' is..:-)
Desalniettemin....ik blijf lezen hoor!

Groetjes vanuit een zonnig maar beetje fris (zeewind) Den Haag.

Anoniem zei

Ik lees al een hele tijd mee op je blog, reageer eigenlijk nooit. Ik vindt het leuk je verhalen over je gezin en Virginia te horen. Wij wonen ook in Virginia , vlakbij het Shenandoah Park en hebben 3 zoons. ik zal proberen vanaf nu af en toe te reageren, vindt je verhalen altijd erg leuk om te lezen. Groetjes, Els

Anoniem zei

Hallo,

Mijn naam is Joop en ik ben een man(jongen) van 45 jaar oud, getrouwd en helemaal gek van amerika,ik lees veel weblogs uit amerika maar ik vind er maar een stuk of 5 waard om iedere dag even te lezen en jij bent daar een van,ik ben al een paar keer in amerika geweest en zou er wel willen wonen,maar helaas ik ben niet alleen op de wereld 2 van de 3 kinderen willen in nederland blijven en alleen de jongste van 14 zou wel meewillen. maar niet getreurd ik kan ook erg genieten van mensen die wel hun droom hebben waargemaakt,maar verder wens ik jou en je gezin veel plezier in het leven.

Groetjes Joop,
ps: het lijkt me leuk om ook van jou eens een berichtje te ontvangen.(email joophelmer@planet.nl )

Anoniem zei

Mij ken je ook al:)
Blijft toch leuk he veel reacties!
groetjes!

Anoniem zei

Ik ben Ella, een getrouwde housewife met 4 kids (20,18,15,12) en een zwarte prettig gestoorde Labrador. Na 7 jaar op Curacao gewoond te hebben wonen we nu sinds 99 in Cedar Rapids, Iowa.
Ik lees al een tijd je weblog en love it. Zeker nadat we in 2005 in Washington DC op vacantie geweest zijn. Veel dingen komen heel herkenbaar over en met de foto's erbij is het een heel gezellig weblog.

Guus zei

Ik lees je site trouw, uiteraard!

De laatste paar maanden gebruik ik een RSS programma.

Anoniem zei

Je aardige stukjes behoeven waarschijnlijk weinig commentaar.
Lezen is waarschijnlijk voor velen leuk genoeg.

Ditty zei

Als frequent Amerika ganger lees ik met veel plezier logs over Amerika. Ik zou ook best graag in Amerika willen wonen, maar hou het nu nog bij regelmatig vakantie-bezoek, ook niets mis mee. Ik vind het leuk om je verhalen te lezen, te zien hoe het leven in Amerika soms verschilt met dat in Nederland. Door jouw verhalen krijg ik soms het "Amerika-gevoel"....

Anoniem zei

Hallo, hier een reactie van Henny (Henky op het AA-forum)uit Spijkenisse. Ik lees je blog elke dag, je staat bij m'n favorieten. Heb je blog 'gevonden' via het AA-forum. Mijn man en ik zijn USA-verslaafd en enkele jaren geleden zijn wij een paar maal in Virginia geweest, maar toen hadden wij nog geen computer! anders had ik veel van je tips kunnen gebruiken. Ik reageer wel eens op je blog en vind het erg leuk dat jij ook wel eens een reactie op mijn weblog achterlaat. Ik blijf je weblog met veel plezier lezen.
Hartelijke groetjes uit Spijkenisse van Henny en Ruud.

Unknown zei

Karen hier, van New England.

Ik lees altijd trouw je blog, maar kom niet altijd toe aan commentaar. OK, ik geef toe, bijna nooit commentaar.

Maar, ik vind je fotos geweldig en geniet er altijd erg van.

Dank je!

Karen

SVO zei

Ik ben geen trouwe lezer, maar ik ben dan ook niet zo'n blog lezer. Je staat zeker wel bovenaan mijn favoriete blogs met nog een paar anderen. Ik kan zien dat mijn blog ook regelmatig wordt bezocht, maar niemand laat een berichtje achter .. op Rebecca (Becs) na ; ))

Ach ja .... het is leuk voor ouders en schoonouders om te lezen over hun kleinkinderen ; ))

Groetjes,
Sandy

Margaret zei

Hoi Petra,

Ik lees je elke dag maar laat eigenlijk bijna nooit een commentaar achter, waarom niet? Ik weet het eigenlijk niet eens, omdat ik denk dat ik verder toch niets interessants te zeggen heb?
Ik vind het in ieder geval erg leuk om elke dag te lezen wat je gedaan heb die dag!

Anoniem zei

Hoi Petra,

Sinds een jaar of 2 lees ik elke dag je blog en geniet daar van. Het is voor mij herkenbaar omdat onze kinderen ook de leeftijd van die van jullie hebben én omdat we elk jaar in Amerika op vakantie gaan en weleens in Washington zijn geweest. Deze zomer komen we weer en logeren in een hotel bij Tysons Corner in de buurt. Je begrijpt dat ik extra let op je toeristische tips!
Groetjes van Marion2

Anoniem zei

Wow, wat een reacties heb je al. Nou, ik reageer nog even op de blog van gisteren: wat een prachtige foto's weer. Je omgeving ziet er al echt zomers uit. Rick zal blij zijn uit de winterse buien weg te zijn.
Goh, en alweer een gezellig damesavondje, het is je week wel hoor!
Ik ben benieuwd hoe Katja haar project gaat; zeker een uitdaging om ergens tegen te moeten zijn als je er in het echt precies anders over denkt.
Geniet van het zomerse weer. Ik ga mijn koffer pakken... Florida, here I come!!

Anoniem zei

Heee lieve Peet! Al ruim 40 reacties! Leuk om te lezen hoe en waar iedereen je verhalen leest.

Anoniem zei

Hoi Petra, ik ben Manja van het AA forum. Ook ik lees elke dag je blog.
Via het forum ben ik hier terecht gekomen. Ik heb een heel rijtje bij mn favorieten staan die ik elke dag even langs ga. Leuk om al jullie verhalen te lezen!!
Groetjes Anja

Anoniem zei

Hoi Petra,

Ik ben Ellen en lees eigenlijk bijna elke dag je web-log. Ben er zo gekomen door Petra uit Driebergen.Door haar vakanties met jouw blijf ik elke dag je verhalen volgen en lees dus elke dag trouw de web log van jullie beide.

Misschien ken je het verhaal van Petra een paar weken geleden in Den Haag daar was ik ook bij mijn broer loopt ook hard en is runningman.

Misschien komt het je bekent voor.

Groetjes en blijf vooral zo door loggen.
Ellen

Anoniem zei

Hoi hoi,ik ben Karin uit Bonaire,dat weet je natuurlijk wel, ik lees elke dag je blog,echt elke dag!!ook al ben ik laat thuis,of ook al heb ik weinig tijd,en ook al ben ik ziek,maar ook al heb ik genoeg tijd.Reageren die ik niet altijd,omdat ik vaak je comments aanklik,en het gewoonweg te lang duurt eer ik die pagina krijg!!(van de week nog mijn snelheid was 1 kb)belachelijk gewoon,dus daar kan ik helemaal niks mee.sinds 4 dagen kan ik ook je foto's opeens niet meer zien,krijg ze gewoonweg niet te zien,ik weet niet waarom,heb al iest aan mijn instellingen geprobeerd maar tevergeefs......als iemand tips heeft,hoor ik het graag.maar ik ben en blijf een hele trouwe bezoeker aan je blog,al 2 en half jaar lang!!en geniet elke dag weer van je fantastische manier van schrijven.nou heel veel groetjes en blijf zo door gaan!!! en mischien tot hier op Bonaire.
Groetjes Karin

Petra zei

Fantastisch, al die commentaren en een heel aantal mensen leren "kennen", waarvan ik het bestaan niet wist :). Bedankt voor de reacties op mijn oproep! Wat ik leuk vind om te zien, is, dat zowel vrouwen als mannen meelezen en uit veel verschillende leeftijdsgroepen.

Een paar individuele reacties:

@Elke -- Inderdaad, er zijn soms vreemde zoekacties (sommigen zal ik maar niet herhalen ;)), waardoor mensen hier terecht komen. Maar de meesten zijn mensen, die vaker komen.

@Evy -- Als je deze kant op komt, laat het dan even weten. Ik geef graag advies en vind rondleiden ook leuk :).

@Emma in Amsterdam -- Wat leuk, dat je dat zo schrijft. Ik ben altijd een beetje bang, dat ik opschepperig over zal komen. Maar ik geniet inderdaad met volle teugen van ons leven nu. Het is lang niet altijd zo geweest, toen Rick en ik trouwden had ik je hard uitgelachen, als je dit had voorspeld. We hebben werkloosheid en veel lichamelijke problemen gekend, geen van beiden goede dingen hier in de VS en zeker niet gecombineerd! Zijn beslissing om uiteindelijk voor Microsoft te gaan werken heeft ons leven compleet ten goede veranderd. Maar de vroegere ervaringen maken dus wel, dat ik me nog zeker drie keer per week knijp, dat we het nu zo hebben (en eerlijk gezegd soms bang ben, omdat voorspoed niet eeuwig kan duren).

@Ilse -- Hier leest ook familie mee, dat weet ik ook, heel, heel af en toe krijg ik een email daarvan.

@Els -- Hee, wat leuk, een fellow Virginian! Waar wonen jullie, wij komen ook weleens die kant uit.

@Ella -- Jouw kinderen verschillen dus ook niet veel in leeftijd met de mijne.

@Sandra -- Hm, ik heb jouw blog in mijn Bloglines, maar die laat nooit updates zien. Heb hem er nu opnieuw opgezet, kijken of het nu wel werkt!

@Marion2 -- Als wij er in die tijd ook zijn en jullie hebben tijd, lijkt het me heel leuk je te ontmoeten!

Allemaal superhartelijk bedankt voor het schrijven! Het maakte mijn hele dag leuk!!

Anoniem zei

Hoi naam genoot. Mij "ken" je ook al. Bij mij weet ik dat van de weinig familie die ik heb er trowuwe lezers bij zijn. Wat mij opvatlt is dat mijn familie en persoonlijke vrienden vaak in het gastenboek reageren en via de mail en mensen die ik niet " persoonlijk" ken schrijven vaker een commentaar.

Ik vind het intressant om te lezen wat andere mensen mee maken. Wat ze bezig houd en waarom.

gr Petra

Anoniem zei

Hoi hoi,

Jij reageert inderdaad vaker op mijn blog dan ik op de jouwe. Sorry, sorry, maar ik lees ze wel allemaal!

Groetjes vanaf een zonnige westkust van Californië,

Monique

USA2007 zei

Hi,

Ik lees altijd wel maar reageer niet zo vaak. Ik ben Sue vanuit Los Angeles. Ik ben destijds op je pagina terecht gekomen door een link op het Amerika forum toen ik meer info wilde over emigreren op een green card. En sindsdien lees ik je weblog regelmatig. Erg leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt in Virginia.

Anoniem zei

Hoi Petra. Ook ik bezoek je log als ik net uit bed rol. Heerlijk met een bakkie koffie lezen wat je weer beleefd hebt. Ben ook altijd benieuwd wat voor weer het bij jullie is dus het weerplaatje komt goed van pas. 'Het pleintje nu' vindt ik helemaal geweldig. Iedere keer zie je weer een verandering. Zelf ben ik niet zo'n schrijver. Om iedere keer te zeggen van leuk, mooi, dat is genieten, enz. voegt niet zoveel toe. Maar ik lees trouw je dagboek. Vooral omdat jou leven een wereld van verschil is met die van de mijne.
Lieve Petra, ga zo door. Zo smaakt mijn 1ste bakkie koffie van de dag toch het lekkerst. ;o))

Nancy zei

Beste Petra en familie,

Ook ik ben een trouwe lezer van jouw blog. Vind het super om al je verhalen + belevenissen te volgen. Ook via het Amerika forum ben ik hier terecht gekomen.

In 1993 heb ik een Amerikaans meisje uit Fair Lawn, New Jersey leren kennen. Met haar softbalteam speelde ze in NL tegen mijn team. Al die jaren zijn we vriendinnen gebleven en hebben we samen in Europa en in Amerika mooie plekjes gezien. En komende zomer ga ik weer. Jessica woont inmiddels in Royersford, P.A., maar we gaan op zeker weer de leuke plekjes van de Oostkust opzoeken en 5 dagen naar Chicago!

Haar broer + vrouw wonen ook in Vienna, dus ik herken de plekken in je verhalen. Erg leuk.

Mijn dag begint altijd goed met het lezen van jouw blog!

Groetjes uit NL,
Nancy

Marsha zei

Hoi Petra,
en mij ken je ook al:-)
Ik reageer ook niet zo vaak, en dan vooral omdat ik vaak vanop mijn pda lees en op een of andere manier het ding steeds crashed als ik probeer een reactie te plaatsen. Dus dat probeer ik niet eens meer. Leuk excuus hé;-)'t Begon tijdens het voeden 17 maanden geleden en het is nog steeds een gewoonte...
Marsha

@ndrea zei

Mij ken je ook al, lees mee sinds ik je vorig jaar ontdekte toen wij net in Amerika beland waren. (http://andrea.zwanebloem.nl). Grappig hoe bekend een persoon voor je kan zijn, terwijl je hem/haar nog nooit ontmoet hebt!

Anoniem zei

Hi Petra,Ik ben ook zo iemand die ontzettend geniet van je beschrijvingen over jullie leven in Vienna maar ook niet altijd je blog van commentaar voorziet...Blijf vooral lekker schrijven, vooral van Cosmo kan ik genieten!

groetjes Mariet

Anoniem zei

Geweldig veel reacties op je oproep, alhoewel ik een beetje minder ben gaan bloggen en reageren vind ik het nog steeds leuk om te lezen en natuurlijk ook zelf te doen.

Anoniem zei

Hi Petra,

Ben via via op je log gekomen en lees nu bijna dagelijks. Zelf wonen mijn man (ook Nederlander) en ik en onze 4 kinderen al 12 jaar in San Francisco en gaan binnenkort verhuizen naar Denver. Ik vind het leuk om verhalen te lezen van andere Nederlanders in Amerika. Heel herkenbaar allemaal. Ik blijf vast lezen!
Margreet

Anoniem zei

Lieve Petra,

Hier ook een trouwe lezer, weliswaar niet elke dag, maar je staat in mijn favorieten. WE hopen ooit nog een keer mee te maken om weer terug te gaan naar de states al is het dit keer dan voor 3 jaar. Dan zullen we elkaar zeker vaker zien ook. Groetjes en ga maar lekker door...

Hugs and laughs

Petra zei

Nogmaals, allemaal heel hartelijk bedankt voor de reacties! Nancy, waar wonen de familieleden van je vriendin?

virginie zei

hey Petra,

tijdens mijn bevallingsverlof heb ik bijna dagelijks jouw blog gelezen. maar sedert ik terug aan het werk ben, was ik het wat uit het oog verloren. sedert een week heb ik de draad weer opgepikt. en ik moet zeggen dat het wel 'verslavend' is. ik benijd je soms, je hebt zo'n gezellig druk leven.
'shame on me' dat ik nog nooit een reactie heb geschreven, maar ik beloof er in de toekomst wat meer aan te denken.

groetjes,
ginie

Anoniem zei

Hi Petra, ik heb me al eens eerder voorgesteld en lees je blog trouw, maar reageer (te) weinig - maar ik beloof dat ik m'n leven zal beteren! :o)

Groetjes uit Amsterdam,
Claudia

Anoniem zei

Hoi Petra!

Als nr. 61 voel ik me bijna verplicht om hier een berichtje achter te laten. Door een voorbije chaotische week heeft mijn pc een weekje vakantie gehad!
Tot hier ben ik bijgelezen en zoals altijd zijn de verslagen boeiend en voorzien van de mooiste foto's. Ook bij jullie is de natuur op dit moment prachtig en dan de hertjes, heel bijzonder.
In principe schrijf je je belevingen op voor jezelf, maar wat is het altijd leuk om daar reacties op te krijgen. Daar zijn we het samen heel zeker over eens!!!

Anoniem zei

Hoi Petra, ik heb ooit je blog gevonden toen ik zelf naar Amerika ging. Toen was ik niet zo'n trouwe lezer, sinds jullie Cosmo hebben, kom ik bijna dagelijks terug. Waarom? Omdat ik een fobie voor honden heb en ik het erg interessant vind hoe jullie met de hond omgaan. Verder vind ik het leuk om te lezen hoe het leven aan de andere kant van de wereld is. Waarom ik nog niet eerder hebt gereageerd, is omdat ik geen idee heb wat ik moet schrijven.
Hester