Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 15, 2007

Pet weer = Bioscoop

Zaterdag

Een van de grote voordelen van het weekend is het uitslapen. Gelukkig hebben we een hond getroffen, die redelijk uitslaapt. Maar om kwart voor negen horen we toch de "ehm ehm ehm", teken, dat meneer uit moet.

Rick heeft het na een week van vroeg opstaan echt nodig om uit te slapen, dus ik offer me op. Maar goed ook, want ik heb om tien uur afgesproken met Christine te gaan wandelen.

Gelukkig is er een Barnes and Noble in haar buurt, want Saskia voelt zich wat beter en wil nu naar het verjaarspartijtje, waar ze voor is uitgenodigd. Alleen heb ik er nog geen cadeautje voor. Het feestje heeft een literair thema, dus ik koop een boek met allerlei spelletjes om met vriendinnetjes te doen.

Als ik thuiskom is iedereen net op. Niemand heeft nog met Cosmo gelopen en eerlijk gezegd wordt ik daar wat boos over. De hele week geef ik hem de wandelingen en aandacht, die hij nodig heeft. In het weekend hoop ik dan, dat iemand anders dat over neemt, tenslotte ben ik niet de enige hier, die zo graag een hond wilde. Maar de werkelijkheid is anders.

Na de wandeling speel ik nog een tijd buiten met Cosmo. De zon schijnt nog vaagjes, dus ik wil zoveel mogelijk buiten zijn. De hond geniet met volle teugen en dan is hij uitgeput.

De rest van de middag werk ik aan mijn foto's van de vakantie. Het weer wordt steeds slechter en tegen de tijd, dat we erop uit gaan, regent het.

Het plan is eerst om met Saskia en Kai naar Blades of Glory te gaan. Maar zij zijn te moe, dus blijven thuis. Ik zie mijn kans schoon, ik wil allang "300" zien, geen film die Saskia leuk zou vinden en Kai heeft hem al gezien.

Net voor Rick en ik op weg naar de bioscoop willen gaan komt Katja thuis, het was niet druk op haar werk, dus ze mocht vroeger weg. Zij heeft ook wel oren naar "300". Met ons drieen rijden we naar Tysons Corner en halen de kaartjes. Dan vinden we een tafeltje vrij bij Gordon Biersch.

Het is gezellig om eens alleen met onze oudste op weg te zijn. We eten lekker, maar ik zal nooit weer "Wahoo" bestellen! Dit is een witte vis, zoals kabeljauw, en ik heb het al eerder gegeten, bij Ricks vader. Maar toen was het gefrituurd.

Nu krijg ik het met een soort room-citrus saus en ik kan zeggen, dat het echt niet lekker is! Droog, smakeloos en saai! En dat voor de "special" voor $20! Nee!!! Bah! En dat zeg ik niet gauw tegen voedsel.

Voor de film gaan we nog even Barnes and Noble binnen. Katja vindt er boeken voor haar SAT, de eerste moet ze in mei doen.

Net als de film begint zitten we in onze stoelen met wat popcorn en water. 300 is precies, wat ik ervan verwacht. Een episch gevecht, dat helemaal de oude overlevering volgt. Er is veel geweld, maar het is bijna cartoon achtig. Ik vind het een prachtfilm! Natuurlijk ben ik dol op mythologie en de Griekse en Romeinse oudheid, maar deze film heeft ook prachtige cinematografie en acteurs/actrices. Zeer de moeite waard!!

Zondag

De regen klettert op het dak, hoor ik om acht uur vanochtend. Het ziet er niet erg lekker uit buiten. Cosmo vindt echter, dat hij wel uit moet.

Als ik hem voor een wandeling meeneem rond het vijvertje dichtbij (met ganzenpoep, die hij maar al te graag zou opeten!) is het vrijwel droog. Onderweg komen we een (natte) mevrouw tegen met een Duitse herder. Zij waarschuwt ons, want ze hebben net een vos gezien, die niet bang was van de hond. Cool! Helaas zie ik er niets van.

Rick, Kai en ik gaan naar Washington DC, we willen de Lions 3D IMAX in het Natural History Museum zien. We parkeren in het Reagan gebouw en eten daar ook gelijk lunch. In het food court bestel ik een "low fat" burrito bij het Mexicaanse standje.

Gesterkt door het eten (en later zijn we blij, dat we hier aten, want in het museum staat een enorme rij!) lopen we naar het museum. Daar kopen we kaartjes voor de IMAX en dan hebben we nog een uurtje om rond te kijken.


De hal van het Natural History Museum

We beginnen met de orchideen tentoonstelling. Die is prachtig, maar zo druk, dat je er niet lang wilt blijven. De insektenzoo is dicht (ik denk dat daar de nieuwe vlindertuin komt) en er staat een enorme rij om de juwelen en mineralen te zien. Het is drukker in dit museum, dan ik het ooit gezien heb, en ik ben hier tientallen keren geweest. Waarschijnlijk alle toeristen, die er voor het Cherry Blossom Festival zijn en met dit rotweer toevlucht zoeken in de musea.




We kijken wat rond bij de fossielen, die wel heel interessant zijn. Vooral de gefossileerde druivenpitjes zijn onvoorstelbaar. Hoe weten die archeologen zulke kleine dingen uit de grond te zoeken!! Dit blijft een fantastisch museum, iedere keer vinden we wat nieuws!


Deze gigantische T-Rex kijkt op ons neer




Een van twee beelden van het Paaseiland, die zich in de VS bevinden


Precies op tijd melden we ons voor de IMAX. Het zit vrijwel vol! De film is onvoorstelbaar, een gevoel, dat ik bij de meeste IMAX films heb, maar vooral de 3D. We lijken met de leeuwen daar te zijn! Hoe zo'n filmcrew het doet is me een raadsel. Ademloos kijken we hoe er babies worden geboren, eten wordt vergaard en de oude koning door een nieuwe "stud" wordt vervangen. Het is een harde wereld, de natuur!

Onder de indruk lopen we terug naar de auto. Het plenst nog steeds, bah! We moeten onze ID's en tassen laten zien en mogen dan weer naar de auto. Net als we thuis komen gaat Katja op weg naar haar werk.


Regenachtig Washington

Saskia vraagt of ze een vriendinnetje mee mag nemen naar de film (we gaan naar Blades of Glory). Uiteindelijk vindt ze Aoife bereid om mee te gaan.

Deze film speelt Fairfax Corner in de "Director's Hall", iets duurder en je krijgt zitplaatsen toegewezen. Saskia en Aoife bestellen Icees en popcorn en dan nemen we plaats op onze rij.

Het is een ontzettend grappige film, wel met heel wat seksuele inuendo's, waar Aoife hem niet leuk vindt. Zij blijft Saskia vragen, of we weg kunnen, zeer ergerlijk! Maar we laten ons er niet door afleiden en genieten van deze comedy.

Blades of Glory gaat over twee kunstschaatsers, de een een nogal verwijfde mooie jongen, de ander een ruwe "sex addict" (Will Farrell). Er zijn allerlei echte kunstschaatsers in te zien, zodat het allemaal heel waar lijkt. Regelmatig liggen we dubbel, het is gewoon idioot om twee mannen zo samen te zien kunstschaatsen!

Voor anderhalf uur vergeten we het sombere weer buiten en als we de bioscoop uitstappen is het zowaar droog! We besluiten om een van de restaurants in Fairfax Corner te kiezen voor ons avondeten. Het wordt P.F. Chang's, waar we een heel goede serveerster treffen.

Wel zeg ik Saskia, dat we een tijdje geen vriendinnetjes van haar meer meevragen. Na de hele film gezeurd te hebben, wil Aoife nu hetzelfde eten als Saskia (Honey Chicken). Als ik vraag, of ze een portie kunnen delen (had ik achteraf gezien gewoon moeten doorzetten), zeggen de dames, dat ze daar te veel honger voor hebben.

Als het eten komt, eet Aoife welgeteld twee stukjes kip! Gelukkig kunnen we het gerecht mee naar huis nemen en komt Katja later hongerig uit haar werk. Zo is het toch niet weggegooid, gelukkig!

Voldaan na een leuke dag rijden we naar huis. Daar kijken we een nieuwe aflevering van "Desperate Housewives", wat een leuke serie blijft, en rollen daarna moe ons bed in.

9 reacties:

Anoniem zei

Hey, nu is aan mij de eer om de eerste reactie te plaatsen. ;-) Wat een contrast met het weer hier. Het is al sinds afgelopen donderdag super. Gisteren was het vroegste zomerdag in de archieven van het KNMI. Hier in ’t zuidelijke staartje van Nederland hebben we al zaterdag de 30˚C weer overschreden. Als we dit nou maar op een briefje konden krijgen voor de rest van de zomer…

Ik lees dat je een druk programma heb gehad dit weekend. Dat museum in Washington DC ziet er geweldig uit. Lijkt me super om eens te bezoeken. En over Cosmo, het verbaasde me dat je alsnog zelf bent gegaan. Is natuurlijk wel zielig, maar wel te gek voor woorden dat het in ’t weekend ook weer op jou aankomt. Maar goed, daar kan Cosmo natuurlijk ook niets aan doen. Las dat je ook druk in de weer was met de foto’s van de vakantie. Ik kijk naar ze uit. Het zijn altijd juweeltjes om te bekijken. Groetjes en nog een fijne dag verder!

Annemiek zei

Mooi die orchideen, ik geloof dat het in Washington was toen we er de laatste keer waren, en er een orchideen tentoonstelling was.
Ik vraag me af of ik bij het zien van die paaseiland beelden nu altijd "dumdum want gumgum" zal moeten denken.
Tim doet in mei ook zijn eerste SAT, en ik moet hem er echt voor aansporen om wat te leren. Hij heeft een CD met oefenvragen. Hij heeft wel al een oefen-SAT achter de rug. Wel goed, hij kwam er achter dat hij sneller moet werken. We zullen zien wat hij ervan brouwt.

Becs zei

Zo zo, dat was een duk weekend, maar zoals altijd klinkt het wel reuze gezellig! Wel minder dat het weer niet zo goed was, daar gaan wij de komende dagen ook last van hebben.........Helaas!

ilse zei

Soms kan ik me ook zooo ergeren aan het gedrag van de vriendjes van de kinderen. Niet dat die van ons perfect zijn hoor.
Wat een weekend met drie films. Kan me voorstellen dat je zondagavond geen zin meer had om nog iets te schrijven.

Anoniem zei

Jullie naar de bioscoop met slecht weer..... ik heb kennissen die met de hitte (die wij afgelopen weekend hadden in Ned.) naar de bios gaan omdat ze het dan lekker vinden om in een aircoruimte te zitten!?!?!?!

Wat een geluk dat Katja hongerig was en dat de kip nog lekker gegeten kon worden. Er zijn veel kinderen wiens ogen groter zijn dan hun maag, vooral in restaurants. Wellicht is dat jammer genoeg bij Saskia's vriendinnetje ook het geval geweest!

PS: Mooie foto's van de bloemen!!

Anoniem zei

Ik las het net op NU.nl, en moest gelijk aan jullie denken. Het zal wel enorm schrikken zijn. Alles goed daar? Hopelijk wel. Jullie zijn in ieder geval in m’n gedachten.

Anoniem zei

Goh ik had weer heel veel om bij te lzen. De tijd ontbreekt een beetje, jammer want ik vind de blogs erg leuk om te lezen. Momenteel volgen we het nieuws uit Virginia wegens de schietpartij, wat verschrikkelijk is dit, onze gedachten zijn bij de nabestaanden.

Groetjes uit Nederland

Anoniem zei

Tja een hond is ieder zijn verantwwording van het gezin...het kan niet altijd op een iemand zijn verantwoordelijkheid neerkomen, zeker wanneer je dat al de hele week doet! Je hebt een druk maar leuk weekend achter de rug, dat museum lijkt me prachtig, er is nog zoveel waarvoor we terugmoeten naar DC..
Een verjaardagspartijtje met een literair thema??
Is koekhappen etc niet meer in? ;-))
Groetjes van beneden

Anoniem zei

Nog steeds geen lente bij jou. Je moet toch wat he met deze koude natte dagen. Musea en bios zijn zeker een leuke optie. Ik hoop voor je dat de warmte snel in aantocht is. En dat zeker voor je gezondheid. Sterkte.