Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 18, 2007

Rust

Al heel vroeg staat Rick op, want hij moet vanochtend een presentatie geven op Union Station in Washington. Het verkeer is soms zo slecht, dat hij voor die dertig kilometer anderhalf uur moet rekenen.

De zon straalt door de lamellen, eindelijk! Het maakt opstaan zo'n stuk makkelijker!! Christine belt, dat ze zich voelt als na 9/11, down en een beetje op zoek naar de zin van het leven. Die gevoelens herken ik helemaal. Katja heeft haar gevoelens gisteravond ook zo benoemd. Zij voelt zich vanochtend niet lekker en blijft het eerste "uur" (90 minuten) thuis.

Nadat ik Katja op school heb afgezet ga ik met Cosmo wandelen. Vandaag wil ik iets gaan doen om de zinnen te verzetten. Mijn hoofd is als een drukke snelweg, allerlei gedachten malen rond en die wil ik stillen!

Rick belt, dat het zo mooi is buiten met de blauwe lucht, het Washington Monument is imposant zo. Daardoor denk ik eraan om naar Washington te gaan en email mijn vriendin Mary om te zien of ze vrij is om samen te lunchen.

Maar terwijl ik met Cosmo door het park loop begint het alweer te bewolken. En thuis is er een mailtje van Mary, dat ze vandaag heel veel vergaderingen heeft en lunch niet gaat lukken. We spreken af op een latere datum.

En eigenlijk heb ik ook niet zo'n zin om helemaal met de metro naar de stad te gaan. Ik heb behoefde aan rust, aan iets, dat er altijd zal zijn, hoe dan ook: de natuur. Ik ben al een tijd niet naar Great Falls geweest en nu heb ik een hond, die daar ook van zal genieten.

Bij Whole Foods haal ik een sandwich, zodat ik in het park kan picknicken. Mijn maatje, de hond, wacht geduldig in de auto. Wat vind ik het leuk om zo'n hond te hebben!!!

We rijden naar Great Falls en onderweg zie ik een lekker dikke groundhog zich tegoed doen aan de grassen langs de weg. Ik voel me alweer beter. In het park laat ik mijn National Parks pas zien, die tot juni geldig is.


Als ik parkeer zie ik de razende rivier al door de bomen. Razend, kolkend bruin water, dat hoger staat dan de meeste rotsen, behalve de hoogste. Het zijn geen vriendelijke watervallen vandaag, maar een boze rivier. Hoe treffend, schiet het door mijn hoofd, zelfs de natuur is kwaad. Deze kolkende razernij zien wij in de Potomac maar zelden.




Cosmo vindt het allemaal prachtig. We eten met uitzicht op de watervallen (we, want hij mag een stuk van mijn ciabatta hebben, het is tenslotte onbeleefd om alleen te eten). Maar al gauw wordt Cosmo ongeduldig en hoor ik "ehm, ehm, ehm", zijn klaagje, dat hij nu iets anders wil.


Vooruit, we gaan verder. We lopen naar de andere twee uitkijkplatforms en ik geniet van de prachtige wilde bloemen en het prille lentegroen. Cosmo ruikt en ziet van alles, hij geniet zichtbaar. De cardinaaltjes en een enkele bluebird vliegen rond.


Een paar van de mooie bloemen



Het is heel rustgevend om hier rond te lopen, het geraas van de rivier, het gezang van de vogels en een heel happy hondje. Graag zou ik dit gevoel vasthouden, helemaal weg van alle narigheden in de wereld.


Met tegenzin ga ik terug naar de auto, Cosmo is duidelijk moe, dus ik durf niet verder met hem te wandelen. Bovendien zouden we verder veel dichter bij het razende water lopen en ik zie, dat hij bang is voor dat lawaai.

Op de weg terug naar huis stop ik voor de tweede keer in zoveel dagen bij Vienna Aquarium om een muis voor Kai's slang te kopen.

Vanochtend had ik het genoegen (ahem) om de vorige dood muis in Cosmo's bek te vinden. Waarschijnlijk heeft Meike of Snickers (ik denk de laatste) de muis ontdekt en hem gedood, waarna Cosmo het een leuk speeltje vond. Hij en Snickers lijken zo wel goede "partners in crime"!

Als we op huis aanrijden zie ik Kai net terug lopen van de schoolbus. Ik bied hem een lift en vertel hem over de muis en dat ik nu wel verwacht, dat hij deze meteen voert.

Katja komt thuis en vertelt, dat ze vandaag hebben uitgevonden, dat een van de slachtoffers bij Virginia Tech een basketbal teammate van Leah was. Ik krijg een email van Leah's moeder, waarin ze schrijft hoe moeilijk dit (natuurlijk!) is voor hun kinderen. Beiden zijn direct geraakt door deze tragedie en dat maakt het voor Katja ook erg dichtbij.

En nu vandaag wordt bekend hoe voorbereid deze man was. Tussen de twee schietpartijen stuurde hij een pakketje naar NBC. Werkelijk om koud van te worden!

Rick stelt voor om onze "date night" van woensdagavond te hervatten. Nou, mij hoor je niet klagen! We kiezen een Afghaans restaurant hier in Vienna, waar we al jaren niet zijn geweest: Panjshir II.

Het is een gezellig restaurant, redelijk druk als we binnen komen. Het duurt dan ook even voor we bediend worden. Maar het menu is heel bijzonder en lekker. We bestellen twee voorafjes om te delen. Ingredienten zijn yoghurt, groene uitjes, gehakt en tomatensaus.

Als hoofdgerecht neem ik lam met een saus van appel, tomaten, pruimen en walnoten en dat smaakt werkelijk heerlijk! Een ongewone combinatie, die ik moet onthouden! Rick is dol op spinazie, dus hij bestelt de lam met spinazie. De gerechten (behalve de kabobs) hebben lamsvlees als vleessoort. Meestal ben ik daar niet dol op, maar er zit hier geen vet bij en het smaakt heerlijk mals.

Als toetje delen we een bakhlava. Het smaakt heerlijk! Het is goed weer eens samen erop uit te zijn. Als we dit niet doen raken we al gauw verward in allerlei gedoe rond het gezin en/of Rick werkt aan de computer tot laat in de avond.

Met zo'n etentje krijgen we de kans weer eens rustig bij te praten. Vanavond was het gebeuren in Blacksburg toch een groot deel van de conversatie, want we hebben het beiden nodig onze gedachten daarover te uiten. Tijdens zo'n etentje lukt het eindelijk eens ongestoord te praten.

Thuis hebben de kinderen onder leiding van Katja pasta gegeten. We kijken American Idol en eindelijk wordt Sanjaya (of hoe je zijn naam ook schrijft) weggestemd. Gelukkig,want die arme jongen kan gewoon niet zingen!

Saskia gaat naar bed, maar een uur later staat ze voor ons: ze kan niet slapen. Op mijn vraag waarom niet komt een "ehm en ah". Katja was ondersteboven van het laatste nieuws over de schutter en toen wilde Saskia de foto's ook zien. Dat had ik tegen moeten houden, want die zijn veel te suggestief.

Maar goed, gelukkig hebben we een slaapzak en plaats naast ons bed, waar Saskia vannacht bivakkeert. Het zal nog even duren, voor het leven weer helemaal "normaal" is.

14 reacties:

Anoniem zei

Het is verschrikkelijk wat er zich allemaal heeft afgespeeld op die school.
Vandaag ook hier de beelden en foto's gezien die op NBC te zien waren, kreeg er kippevel van.
Ik hoop dat het leven weer snel normaal wordt bij jullie.

Anoniem zei

Wat is het water bij Great Falls woest in vergelijking met 3 maanden geleden toen Marjan en ik er met jou waren. Leuk om te zien hoe het nu is.

Hopelijk kunnen je kinderen alles goed verwerken. Het zal nog wel even moeilijk voor ze zijn. Zolang ze er maar open met jullie over kunnen praten, kunnen ze het straks wel een plaatsje geven.

Sterkte met alles!

Roland

Anoniem zei

Dank voor je berichtje terug gisteren!

En wat een goed idee: date night! Thuis komt het toch niet snel van praten met z'n tweetjes, de computer of tv lokt te veel.

Het is fijn te lezen over jullie hechte gezin, echt een inspiratie. Zeker na die vreselijke gebeurtenissen die hier ook nog steeds headlines zijn.

Anoniem zei

vreselijk allemaal. Vooral als het zo dichtbij is en je sommige slachtoffers 'kent'. Ik hoop dat de kinderen hier goed mee opgevangen worden.
Mooie rivier overigens. Zo woest. Ik kan mij voorstellen dat Cosmo al dat geraas van het water maar niets vond.

Marsha zei

Wat vreselijk toch allemaal hé. Voor mij voelt het ook wat dichterbij aan dan voor andere belgen, gewoon omdat ik jou ken en jouw gezin en vrienden/bekenden er zo door getroffen worden, dat maakt het veel concreter. Bij al de beelden die ik zie, denk ik niet alleen aan hoe verschrikkelijk dit niet is, maar ook aan jullie en hoe het een deel is van jullie realiteit... Heel veel sterkte ermee nog hoor!
En wat leuk, dat maatje van je:-)
Die date-night, die hebben wij voor de komende maand ook al vastgelegd met een babysit, maar dan op vrijdagen. Door vakanties (allemaal heel leuk natuurlijk) en andere uitjes zijn we veel te weinig onder ons tweetjes weggeweest, en zo'n avondje geeft zoveel energie!
liefs van ons allen!

Anoniem zei

Het is echt eng en onbegrijpelijk. Dat zo'n jongen zoiets kan doen. Waarschijnlijk altijd al een vreemde eend in de bijt geweest, en dan doet ie ineens zoiets. Geen woorden voor. Voor mij voelt het ook dichterbij door het meelezen van jou blog en daardoor het gevoel heb dat ik jullie een beetje ken. Sterkte ermee.

Zo'n woeste rivier is dan wel heel erg symbolisch, en mooi. Precies nu is hij zo. Fijn dat je erop uit gaat en tracht je gedachten te verzetten. Met die lieve leuke Cosmo en prachtige natuur kom je een heel eind.

Ingrid

Anoniem zei

Ik kan ook zo van de rust van de natuur genieten. Moeten we eigenlijk allemaal veel meer doen...

Dat idee van een date night vind ik schitterend en ik denk dat wij dat ook eens meer moeten doen. Ik lanceer het idee alvast bij Roel! Het is ook nodig om af en toe eens rustig alleen met je partner over allerlei dingen te praten. En het gaat vlotter als de kinderen niet in de buurt zijn... Het geeft jullie ook de kans om het tragedie op VT op jullie eigen manier te verwerken.

Groetjes,

Anoniem zei

Sorry, ik vergat mijn naam te vermelden. Dat was ik dus...

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Anoniem zei

Onvoorstelbaar zo "anders" als de rivier er nu uitziet. Vooral de bruine kleur is opvallend.

Heel treffende gezegd Petra: "zelfs de rivier is woest". Heel bijzonder eigenlijk hoe de natuur, evenals muziek, onze gevoelens kunnen weergeven c.q. beïnvloeden.

Het is een rot tijd voor jullie allemaal en zeker voor de kinderen. Toch is het goed denk ik dat ze er nu over praten en zich rot voelen. Dat is beter dan de boel wegstoppen. E.e.a. heeft tijd nodig om dit drama te verwerken en een plekje te geven.

Sterkte met alles en liefs van Marjan

Anoniem zei

Wat fijn dat je er met Cosmo zo op uit kunt trekken, zo zie je maar wat een kameraadschap je van zo'n beestje kunt hebben...En wat leuk, zo'n date night, gezellig samen even weg. Ik hoop ook voor jullie dat het gebeurde snel een plaatsje krijgt. Vergeten doe je het nooit, maar het ebt na een poosje wel weer weg.
Groetjes Ludy.

Becs zei

Wat hebben jullie toch een heerlijke stukjes natuur in de omgeving. Ik kan me voorstellen dat je daardoor tot rust kunt komen!

Het zal voorlopig nog wel even moeilijk blijven en zoals een van mijn voorgangers al zei, vergeten doe je nooit, maar het ebt idd na een tijdje wel weer weg......... Sterkte nog de komende tijd.

ilse zei

Ik heb de beelden vandaag ook gezien en vind deze opnieuw een slag in het gezicht van alle andere studenten.
Natuurlijk is dit beangstigend voor de kinderen om naar te kijken. Het doet de anderen nog een(onnodig) schuldgevoel krijgen.

Anoniem zei

Goed dat je weg bent gegaan. De rust van de natuur en dan vooral het mooie Great Falls doet een mens goed.
Het water ziet er inderdaad woest uit zeg!
Als afsluiter gezellig met je man gaaan uiteten is helemaal prima toch. Koppie op hoor!!

Anoniem zei

Ook hier nog elke dag berichten in de krant over dit verschrikkelijke onderwerp en dan al die suggestieve verhalen er bij.

Je hebt er goed aan gedaan om er lekker met Cosmo op uit te trekken.

Mooi filmpje van de Great Falls.