Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 24, 2007

Dromen zijn (soms gelukkig!) bedrog

Mijn hemel, wat heeft mijn blog van gisteren mijn nachtrust beinvloed! De hele nacht droom ik over werken! Ik ben op zoek naar werk en niet alleen vind ik het, maar het is ook nog een nachtdienst!

Natuurlijk kan ik dat (ook in mijn droom) helemaal niet aan en het is een geschipper van jewelste! Maar er spelen allerlei figuren uit mijn verleden mee en het is zo echt, dat het soms echt lijkt of ik wakker ben.

En het gekke is, dat ik tussendoor wel wakker word, maar daarna, als in een vervolgverhaal, gewoon doordroom! Het is geenszins een nachtmerrie, het voelt allemaal wel leuk en het lukt me ook allemaal goed, alleen, dat gebrek aan nachtrust... Toch wel lachen, hoe de gedachtengangen van de avond ervoor doorwerken in een droom!

Uiteindelijk is het "verhaal" natuurlijk een cliffhanger, want de wekker gaat om kwart over zes en Cosmo krabt zichzelf eens hard, wat met zijn "cape" nog meer lawaai maakt. Poef, weg is de droom!

Alweer daagt een perfecte zomerdag! De zon straalt de kamer binnen. Ik voorzie Saskia van ontbijt, maar vandaag mag ik niet mee naar school lopen.

Ze wil met Aoife samen gaan. De Math SOL's (op die site kun je zelf je kennis uitproberen, wel leuk) zijn vandaag en Saskia is daar wat zenuwachtig voor, dat is niet haar sterkste vak. Onderweg gaan ze voorbeeldvragen doornemen (hoeveel ze daarvan in 500 meter opsteken zal altijd een raadsel blijven).

Cosmo's wond ziet er een stuk beter uit en zijn energie niveau is ook weer helemaal normaal. Ik besluit dus de wandelingen weer op te gaan bouwen en vandaag bijna 2 mijl te lopen. Ik neem mijn gewichten mee, zodat ik er ook echt wat aan heb, kwa beweging.

Het gaat prima, al krijgen we heel wat opmerkingen over zijn "skirt", de blauwe kraag lijkt daar ook wat op. Hij likt echter vrijwel niet meer, dus als het er morgen allemaal goed uitziet, haal ik de kraag eraf. Het kan Cosmo in ieder geval geen moer schelen, dat ding. Bij een volgende operatie (hopelijk zijn die er niet, maar je weet nooit) hebben we weer wat geleerd.

Rick is vanochtend thuis, een electricien werkt aan al zijn geautomatiseerde lichtknoppen. Voor mij is dat allemaal abracadabra, maar nu kunnen we ook van verre bepaalde lichten in huis aandoen. Dat is natuurlijk voor veiligheid en dergelijke wel heel nuttig. Althans, dat laat ik mij vertellen.

Na een gewichtenroutine in de tuin, natuurlijk met "hulp" van Cosmo, douche ik en laat dan de heren aan hun automatisering. Bij het postkantoor vul ik de douane declaratie in en stuur dan mijn pakje richting Petra.

Karin heeft mij voor de lunch uitgenodigd en ik tref haar in hun zwembad aan. Wat een luxe, zeg! Als ik dat zie lijkt het me toch heerlijk een zwembad in de tuin te hebben. Maar voor ons zou dat belachelijk zijn, want het buurtzwembad ligt schuin tegenover ons. Dat gaat gelukkig zondag open en dan kan de zomer officieel beginnen.


Heerlijk, toch, zo'n zwembad!

We kletsen wat in de warmte van de zon en dan heeft Karin een heerlijke lunch van zelfgebakken bruin brood, kaas, ham en komkommer. En, decadent, een glaasje rose erbij, dat is genieten!

Net voor tweeen nemen we weer afscheid, Karin moet Danielle van school halen, ik ga naar Linens 'n Things en World Market.

Daar zoek ik eigenlijk nog een donkergroene Adirondack stoel voor op ons deck. We hebben er (al jaren, ze blijven goed) vier, maar ja, natuurlijk zijn we een gezin van vijf. Helaas hebben ze wel beige en licht groen, maar donkergroen is uitverkocht.

Thuis installeer ik me natuurlijk weer op het deck met laptop. De Robin vader (of moeder) tsjirpt kwaad tegen de katten en Cosmo, die van boven het nest bekijken. Helaas zijn er al twee vogeltjes uitgevallen.

Het nest zit zo hoog, dat zo'n val alleen te overleven zou zijn, als de vogels kunnen vliegen. Helaas is dat nog niet het geval en hebben Rick en ik de onplezierige taak van het opruimen van een dood baby vogeltje gehad. Zielig, hoor!

Cosmo is stout, hij grijpt Katja's waterfles en rent ermee de tuin in. Als hij erbij kan pakt hij het en rent ermee de tuin in! Het commando "Drop it!" is iets, waar hij (nog) lak aan heeft, tenzij er iets heel lekkers onder zijn neus wordt gehouden.


Er is ook echt zo'n blik bij: "Probeer het eens!" Maar pindakaas is sterker, ha ha!

Katja vindt haar SAT scores uit en is er niet erg blij mee: Math 510, Verbal 580, Writing 570. Maar dat is voor een eerste keer en vrijwel zonder extra studeren, als ik het zo nalees, helemaal niet zo slecht. Voor de volgende keer zullen we bijles voor haar regelen en de scores hopelijk wat opvijzelen.

Toch plaatst PrincetonReview.com haar nog met gemak in Virginia Tech met die scores. Maar, zoals anderen in mijn commentaren hebben geschreven, we gaan een gespannen jaar tegemoet. Vooral met iemand als Katja, voor wie "goed genoeg" niet voldoende is.

Intussen is Saskia druk bezig met posters maken en speeches schrijven voor haar "run" voor de SCA vice president. Ze heeft het internet al afgezocht voor slogans en heeft een aantal goede gevonden ("You won't get into a tangle, if you vote Saskia Engle" is er een). Er is nog een politieke carriere voor haar weggelegd!

Kai is nog steeds niet zeker, of hij aan de Relay for Life mee wil doen. Ik heb hem gezegd, dat hij zichzelf moet zijn, hij hoeft geen copie van Katja te worden. Als dit zijn "ding" niet is, is dat prima. We zullen zien. Hij heeft twee weken om een team bij elkaar te krijgen, iets waar ik een hard hoofd in heb. Maar je weet nooit met tieners!

14 reacties:

Anoniem zei

Drop it, ja righ. Hij kijkt erbij of hij zeggen wil, je kan me wat. Waar ken ik die blik van...? Ik heb op dit moment ook zo'n liefje in huis die overal mee sleept. Hij trekt mij slippers van mijn voeten en gaat ermee vandoor en kijkt erbij met een blik van . Ik doe toch niks verkeerd....

gr Petra

Annemiek zei

Drop it is hier ook onbekend voor de honden.

Ik vroeg of Tim hier zijn SAT resultaten al heeft, nog niet zegt hij. Lekker dat het zwembad alweer zo snel open gaat.

Anoniem zei

Ik zwem toch liever in een prive zwembad dan een buurtzwembad.
Hou absoluut niet van openbare zwembaden, vies idee.
gr Linda Simonis.

Anoniem zei

Ja een eigen zwembad in de tuin, heerlijk!
Zwemmen wanneer je maar wilt, lekker aan het zwembad liggen zonnebaden met een goed boek.
Wat een luxe!
Ik heb ook iets met openbare zwembaden, gewoon het idee van al die vreemde lichamen die van alles en nog wat meeslepen en deponeren.
Maar dat is heel persoonlijk dus!
Heb jij er al aan gedacht om een boekenlijst op je website te plaatsen waarin je laat zien welke boeken je gelezen hebt of aan het lezen bent.
Mischien leuk idee?
Fijn weekend toegewenst!
Annemarie Kensel

saskia zei

Eigenlijk vind k dat hele systeem van die tests ondertussen compleet belachelijk.

Die tests zijn eigenlijk bedoelt om de kennis van iemand te testen. Maar ondertussen bestaan er dus zeer dure bijlessen en boeken om je als student perfect voor te bereiden op zo een test. Waardoor het hele resultaat uiteindelijk niks zegt.

Toen k mijn GREs moest doen, had k het zo druk met andere dingen dat k het niet deftig heb kunnen voorbereiden. Toch heb k zeer hoog kunnen scoren, maar de meeste die die tests doen, bereiden zich daar maanden op voor.

Maar dat Katja zo goed scoort met zo weinig voorbereiding is een goed teken. Dan weet ze ook zelf zeker dat ze de studies zal aankunnen en nu kan ze altijd nog ervoor zorgen dat ze met dezelfde voorbereiding als anderen nog veel hoger scoort en zo naar haar lievelings college kan gaan en daar misschien zelfs nog een beurs voor krijgt.

Guus zei

Alvast een fijn Memorial Day weekend gewenst Petra & alle lezers!

Anoniem zei

Cosmos ziet er "vorstelijk" uit met zijn cape! Wat een geinige slagzin van Saskia, goed gevonden.
Veel plezier als straks het zwembad weer opengaat en ook van mij een fijn Memorial Day weekend, met hopenlijk beter weer als er voor ons Pinksterweekend voorspeld wordt.

Anoniem zei

Ook in Nederland is er altijd discussie over de toetsen. Dit is dan in het basisonderwijs. De eind cito is zo'n momentopname en tegenwoordig veel te veel trainbaar door allerlei instituten die zich daar alleen maar mee bezig houden.
Gelukkig hebben we in Meppel gekozen om geen eind cito te doen. Hier wordt de keuze voor het voortgezet onderwijs bepaald op de resultaten van de laatste 3 jaar en het advies van de basisschool. Veel evenwichtiger samengesteld advies dus!!

Marsha zei

Nathan is helemaal gek op Cosmo!!! Zat ik net je blog te lezen met hem op schoot, begint hij opeens helemaal enthousiast oooohhhhh wooooeef te roepen. Als de foto uit beeld is, is hij helemaal niet blij meer:-):-):-)
Ik scroll dus maar verder naar meer Cosmo'tje!
Marsha

Anoniem zei

Karin's zwembad ziet er heel uitnodigend uit!
Vandaag de kraag bij Cosmo er af gehaald? Hij zal wel opgelucht zijn...weer lekker spelen en rennen en gek doen zonder dat 'ding' om z'n hals.
Wat een te gekke slogan van Saskia! Superleuk.

Lisa heeft de magnetron alvast ingesteld op de popcorn....

Anoniem zei

Deze warme dagen zullen voor Cosmo met zo'n kraag om wel niet zo fijn zijn...
Maandag hier bij het zwembad groot feest met een bbq, al is het niet in de tuin ik ben er wel blij mee!
Fijn weekend!

Anoniem zei

Nou.... zo'n zwembad in m'n achtertuin(tje) lijkt mij wel wat hoor!! Helaas in onze tuin is er dan geen ruimte meer over om te lopen, hahaha. Een gezellig Memorial Day-weekend gewenst vanuit Spijkenisse.

SVO zei

Haha die kraag van Cosmo is wat voor het konijn van ons. Wij hebben volgens mij een konijn met smetvrees, hij likt voortdurend een wondje aan zijn hieltje open ..

ilse zei

Goed van Katja om het op eigen houtje toch goed te doen. Dat wil al iets zeggen voor de SAT's.
Een eigen zwembad lijkt me ook wel leuk maar dan moet je wel al je vrienden en kennissen er ook bij nemen. Weet uit ervaring dat je dan plots veel meer kennissen hebt die het in de zomer heel erg warm kunnen hebben. Op de duur nodigen ze zichzelf wel uit.
Voor mij volstaat het buitenzwembad ook al is het publiek. Ik zit er niet mee. Hier worden om het uur stalen genomen en het ziet er best wel proper uit.