Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, mei 05, 2007

Drukke zaterdag

Van uitslapen komt vanochtend helaas niet veel. Saskia staat om zes uur aan ons bed, ze heeft hoofdpijn. Na een Advil gaat ze verder slapen.

Een half uurtje later maak ik Katja wakker, die moet vandaag haar eerste SAT test doen. Gisteravond was ze daar flink nerveus onder, maar Rick en ik hebben haar gezegd gewoon haar best te doen. Ze heeft zich goed voorbereid en dat is alles wat ze kan doen.

Als Leah om half acht komt rijden ze samen naar Oakton High School. Twee heel nerveuze tieners, want dit is een van de belangrijkste testen voor toelating bij de colleges.

Tot negen uur doezel ik nog wat door, maar dan ben ik toch echt wakker. Rick slaapt nog langer en Kai en Saskia liggen ook nog op een oor. Het is lekker zonnig buiten en met Cosmo eet ik mijn Crispix buiten op het deck.

Daarna pak ik mijn vijftien pond gewichten en werk alle grote spiergroepen af op het deck. Het is heerlijk weer en lekker warm, zo'n 22 graden. Als ik dan krachttraining moet doen, dan liever lekker buiten. Door alle bomen om ons heen kan niemand me zien, dus ik kan er lekker "raar" uitzien (volgens Saskia is dat zo).


Saskia (op haar step) en ik nemen Cosmo mee voor een wandeling naar het hondenpark. Hij vindt het daar zo heerlijk, zijn tong hangt ongeveer op de grond. Er is een beagle, die het niet na kan laten hem te "rijden". De eigenaresse loopt er met een waterspuit achteraan, maar de hond houdt vol. Cosmo vindt het niets, maar ik vind het goed om te zien, dat hij niet agressief wordt.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Onderweg naar het hondenpark komen we langs de volkstuinen in Nottoway Park, ergens vind ik het grappig, dat die hier ook zijn, met al die ruimte. Aan de andere kant zijn er ook veel apartementen en die mensen vinden tuinieren waarschijnlijk ook leuk (ik heb er een hekel aan, dus begrijpen doe ik dat niet).

Een paar filmpjes van spelende honden:




Met een doodmoeie hond lopen we terug en onderweg begint het te druppen en dan echt te regenen! Hee! Er was maar 20% kans op regen en nu zitten we er middenin! Het is ook meteen tien graden kouder, Saskia en ik lopen rillend naar huis.

Na de lunch maken Rick en ik zo'n 30 hamburgers. We hebben daar een heel handig hamburger apparaatje voor, ik vind het nog leuk om te doen ook! Volgens Katja en Leah komen er zeker vijftien kinderen, waaronder een stel jongens met grote honger. Katja was dan ook zeer bezorgd, dat we niet genoeg te eten zouden hebben. Met 30 hamburgers en 32 hot dogs zullen we, hoop ik, een heel eind komen.

We snijden zes enorme tomaten en twee nog grotere uien op. Het is inmiddels al twee uur geweest en Katja is nog niet thuis. Eindelijk komt ze net na tweeen, helemaal moe, thuis. Het was een hele kluif, die test. Nu maar hopen, dat ze een goede score krijgt, maar gelukkig heeft ze het hele volgende jaar nog om die test herhaalde malen over te doen, mocht dat nodig zijn.

Leah's ouders hebben gezorgd voor de snacks, het drinken en de salades bij de hamburgers en hot dogs. Ze komen dit alles net bezorgen, als ik op het punt sta naar het vliegveld te vertrekken om Martijn op te halen. Rick is nergens te bekennen. Volgens mij denken Leah's ouders, dat wij vreselijke mensen zijn, want ik ben helemaal nerveus.

Maar Katja vertelde ons eergisteren pas, wat de plannen waren. Zonder ons te vragen werd de aanvangstijd van het feest op 15 uur gezet, terwijl ik dan net naar het vliegveld zou gaan. Vandaag blijkt, dat ze ook vrijwel meteen willen eten, dus Rick moet al het grillen en serveren alleen doen!

Gauw rijd ik naar het vliegveld, denkend, dat Martijn al uit de douane zal zijn, tegen de tijd, dat ik aankom. Zijn vliegtuig is al meer dan een half uur eerder geland. Maar ik zie het niet op de monitor, dus vraag aan de informatiebalie, of KLM 651 al is geland. Ja hoor, maar die zitten nog wel even bij de douane, krijg ik te horen.

Pff, heb ik voor niets zo snel gereden (gelukkig niet gepakt!). Maar zo'n twintig minuten later komt er iemand, die aan Martijns beschrijving voldoet uit de dubbele deuren. Grappig is dat toch, als je iemand enkel van een foto kent, ik keek nog naar andere mannen met brillen (ik wist zeker, dat hij een bril draagt), die onzeker rondkeken. Maar nee, die waren het toch niet. Gelukkig heb ik geen vreemdelingen aangesproken, het was meteen raak.

Martijn heeft een goede reis gehad, hoewel er wel een bijna ruzie in het vliegtuig was tussen een Amerikaan, die Nederlands verstond, en wat Nederlanders om hem heen. Die Nederlanders hadden commentaar over de verscherpte regels om de VS binnen te komen. De Amerikaan nam daar aanstoot aan. Ik kan me het standpunt van de Amerikaan goed begrijpen. Martijn ook.

Thuis is Rick al bezig met opruimen. De hamburgers en hot dogs zijn al verorberd en de tieners vermaken zich buiten. Gelukkig regent het niet meer, al is het bepaald niet warm in vergelijking met voorgaande dagen. Er zijn dus helemaal geen foto's van het feest, want na het eten is het nogal ongeorganiseerd.

De helft gaat karaoke spelen en anderen kijken een film in ons theatertje. Wij eten intussen onze eigen hamburgers met alle lekkere salades. Martijn krijgt zo meteen de stereotypische Amerikaanse hamburger te eten. En dan te bedenken, dat we die gemiddeld twee of drie keer per jaar eten! Maar het smaakt goed, Rick heeft de nieuwe grill al helemaal door.

Na het eten gaan de kinderen (Kai, Saskia en Madison, die hier ook logeert), Martijn en Rick naar Blockbuster om een dvd te huren. We kijken met zijn allen naar Accepted. Wel een leuke film, al ben ik blij, dat Madisons ouders het ook niet zo nauw nemen met de "ratings", want de taal in deze film laat soms flink te wensen over.

Het was vandaag Cinco de Mayo, gewoonlijk doen we daar wel iets aan. Maar vandaag was gewoon vreemd. Martijn is een gezellige gast, die om 21 uur echt zijn ogen niet meer open kon houden.

Rond tien uur nemen de meeste gasten afscheid. Wat me opvalt is, dat vrijwel iedereen ons netjes gedag komt zeggen en bedankt voor de gastvrijheid. Het zijn stuk voor stuk leuke kinderen, of eigenlijk jonge volwassenen. Voor ze weggingen werd de basement ook nog helemaal opgeruimd. Zo kunnen we nog wel een paar parties hebben!

14 reacties:

virginie zei

leuk dat jullie terug een gast hebben. hoe hebben jullie mekaar leren kennen?

Anoniem zei

Leuk zo'n hondenpark. Is ook een uitstekend middel voor Cosmo om aan andere honden te wennen. Bovendien heeft Cosmo er reuze veel plezier zo te zien. :)

Hopelijk heeft Katja de test goed gedaan. Zal voor haar duimen!

Veel plezier met je gast. Uit ervaring weet ik dat je een goede gastvrouw bent. ;-)

Roland

Anoniem zei

Wat een enorm drukke dag toch weer. Het lijkt me, ook voor de ouders, heel spannend zo'n SAT test. Maar wel een geruststellend idee dat het herkanst kan worden. Fijn ook dat het feestje zo geslaagd was.

Anoniem zei

30 Hamburgers en 32 Hot dogs, jeetje wat een werk zeg. Wel leuk dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad, weet je tenminste waar je het allemaal voor gedaan hebt.
Katja, succes met de SAT test uitslag.

Annemiek zei

Hier duurde die SAT ook een uur langer dan we dachten, door alle pauzes die tussen de stukken zaten. Tim was helemaal niet nerveus, wat een zelfvertrouwen :)
Dat zijn nogal wat gasten zo op 'short notice'.
Ik ben ook benieuwd wie Martijn is :)

Petra zei

De KL651 is een vluchtnummer wat ik niet snel zal vergeten. Met die vlucht zijn wij en de doggies ook naar Amerika gekomen. Gek dat bij het lezen er van, dit alles weer even terug kwam.
Veel plezier met het bezoek!

Anoniem zei

Gezellige party en dat kan allemaal maar met jullie gastvrijheid!

Ga je de komende dagen weer voor gids spelen Petra?

Fijne week!

Anoniem zei

Gelukkig dat ze met die goed gevulde buiken de basement ook nog hebben opgeruimd:)

Hopelijk krijgt Katja een goede uitslag!

Fijne zondag...

Anoniem zei

leuk, die filmpjes van de spelende honden!

Anoniem zei

Spannend voor Katja en Leah. Weten ze wanneer ze de uitslag krijgen?

Leuk om alle hondjes te zien spelen! Wat een dominante hond om boven op Cosmo te springen! Een palntenspuit is ook niet echt een hulpmiddel om dat af te leren. Een duidelijke FOEI en in het nekvel grijpen!

Lekker die hamburgers en dogs....
Fijne dagen met Martijn!

Anoniem zei

Ik sta er verbaasd van zo groot als Cosmo is geworden in die paar maanden. Juist nu je hem kan vergelijken met andere honden, zie je het pas goed.

Veel plezier met jullie gast.

Groetjes Marjan

blips zei

Oh nee volktuintjes, Ik haat tuin.
Leuke video's trouwens, is dat het mens met de plantenspuit, hahahaha daar trekken de meeste honden zich niets van aan.

Anoniem zei

Ik denk dat ik het weet! Martijn is de geschiedenisleraar die op het AA-forum vertelde dat hij weleens op een school wilde kijken in Amerika? Toch?

Gaaf joh, onze zoon Peet mag met Kory, die net voor haar gradution zit, ook een dag mee naar school!

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Ik denk dat ik het weet! Martijn is de geschiedenisleraar die op het AA-forum vertelde dat hij weleens op een school wilde kijken in Amerika? Toch?

Gaaf joh, onze zoon Peet mag met Kory, die net voor haar gradution zit, ook een dag mee naar school!

Groetjes,
Monique