Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 23, 2007

Een hele ochtend lopen!

Om kwart over twee word ik uit een diepe slaap gewekt. Saskia staat huilend aan ons bed, zo'n erge hoofdpijn heeft ze! Ze heeft daar redelijk vaak last van, helaas. Of het nu door spanning (vanwege de SOL testen en de SCA verkiezingen) of allergie (de graspollen zijn enorm hoog op het moment en ze is erg verstopt) komt weten we niet.

Nadat we haar voorhoofd met Mineral Ice hebben ingesmeerd, komt ze naast ons in bed liggen. Alleen lukt dat niet meer zo makkelijk, met zijn drieen in een queen size. Ik kan zo niet slapen en Rick offert zich op en gaat in een slaapzak op de grond slapen.

Zo slapen we de rest van de nacht redelijk goed, al moet Rick bij het opstaan toch even flink strekken na het slapen op de harde grond. Saskia voelt zich gelukkig beter, hopelijk blijft de hoofdpijn nu weg!

Als we onze dochters bij school hebben afgezet gaan Mary Ellen en ik vijf kilometer hardlopen. Hierna gaat zij met maar ouders en schoonmoeder naar Washington. Die ouders kunnen het maar matig met elkaar vinden, dus afleiding is nodig. Gelukkig heb ik haar net verteld over de Old Post Office toren en met het prachtige weer van vandaag zal het uitzicht prachtig zijn.

Aan Cosmo merk ik, dat hij zonder zijn dagelijkse wandeling echt vervelend wordt. Zijn litteken ziet er nu goed uit en zijn energie is helemaal terug. We gaan dus voor een lekkere wandeling door het bos vandaag. Hij geniet zichtbaar (en ik ook, al zie ik het niet aan mezelf, ha ha).


Waarom onderbreek je mijn maaltijd met dan rare toestel? Al is hij al flink groot, hij ziet er ook nog wel echt als een puppy uit.

Terwijl we lopen kom ik allerlei mensen tegen. En soms vraag ik me dan af, hoe die mensen allemaal midden op de ochtend vrij zijn. Zogenaamd werken Amerikanen de langste uren en krijgen ze nauwelijks vrij. Waarom zijn de straten van Vienna dan niet uitgestorven?

Via een ander blog van een Nederlander in New York las ik dit artikel van een columnist in San Francisco over dit onderwerp.

Nu ken ik zelf ook twee mannen, die van huis uit werken. Ook Rick en Chuck hebben de vrijheid min of meer hun eigen uren te zetten. Mary Ellen zit op het moment tussen twee banen in, maar gaat na de zomer weer aan de slag als advocaat. Zeven van de tien vrouwen in onze straat "werken" niet, maar toch zie ik hen nauwelijks. Ze zijn druk met allerlei dingen, waaronder vrijwilligerswerk.

Helaas zal ik zelf door mijn fibromyalgie/ME geen volle baan meer aankunnen, maar zoals de bloglezers weten, ik verveel me geen moment. In ieder geval vind ik het maar wat gezellig, dat de straten niet uitgestorven zijn!

Christine moest wachten op de airconditioning service man, maar die komt al vroeg, dus ze kan gaan lopen. Met haar loop ik nog eens 4,5 mijl door Vienna en dan heb ik echt wel het gevoel, met zeker 8 mijl, dat ik mijn beweging voor de dag wel heb gehad! Van half negen tot na twaalven heb ik gelopen!

Gauw eet ik lunch, ik heb nog heerlijke Gazpacho van Whole Foods en leftovers van het avondeten van gisteren. Bij Giant haal ik garnalen voor het avondeten. Die zullen we met tortellini eten. Een beetje een vreemde combinatie, maar ik heb er gewoon zin in.

Eigenlijk vind ik het iedere keer weer bedenken van het avondeten een crime! Behalve Saskia, hoewel die ook steeds meer lekker begint te vinden, hebben we geen bij uitstek moeilijke eters. Maar de een vindt dit niet lekker, de ander dat, zodat er uiteindelijk maar bar weinig keuze overblijft.

Ook bij Giant koop ik wat microwave popcorn en de Seventeen voor Petra's dochter, Lisa. Morgen kan het pakketje op de post. Het is leuk zo wat dingen bij elkaar te rapen voor hen.

Thuis nestel ik me met laptop op het deck. Mijn doel voor vandaag is de foto's, die ik tijdens het bezoek van Martijn hier heb gemaakt, online te zetten. Terwijl ik dit typ is er nog 170 mb te gaan met uploaden naar Webshots. Maar voor ik naar bed ga, hoop ik het klaar te hebben.


Mijn uitzicht, als ik op het deck zit (die laptop is dan wel in mijn schoot)

Het avondeten smaakt, ondanks de vreemde combinatie, opperbest! We kijken naar de laatste aflevering van American Idol. Eigenlijk had Melinda Doolittle moeten winnen, zij is absoluut de beste zangeres. Maar aan de andere kant is zij misschien net ook weer te klassiek voor een "Idol". Ik ben benieuwd, wie er gaat winnen!

14 reacties:

Annemiek zei

Dan heb je ook nog al die mensen met een onregelmatige baan die nachtdiensten of weekenddiensten draaien en daardoor op de gewone kantooruren vrij hebben... Dat heb ik altijd het fijne van mijn baan gevonden; vrij hebben als anderen werken. Ok, ik moet er wel weekenden en feestdagen voor inleveren :(
Ik vindt ook dat Melinda had moeten winnen! Nu hoop ik op Jordan.

Petra zei

Inderdaad, ik was de shift werkers nog vergeten. Mijn zwager werkt alleen nachtdiensten, bijvoorbeeld. Daarom zijn hier ook 24-uurs fitness centra, bijvoorbeeld.

Anoniem zei

Ik heb ook altijd onregelmatig gewerkt. Inderdaad is het heerlijk om vrij te zijn als anderen moeten werken. Ik geniet nu van mijn "vrijheid" Zo'n baan als dit krijg ik nooit weer.

gr petra

Becs zei

Ik vind mijn kantooruren eigenlijk wel lekker, maar dat komt denk ik ook doordat Dan min of meer dezelfde uren maakt.

Anoniem zei

Wat grappig dat jij jullie bed queen- size noemt, is dat anders dan king-size?? Zo noemen wij dat nl. Even een vraagje over jouw laptop, wat voor scherm zit daarin?? Wij hadden er nl. een gekocht met een lcd bright(?) scherm, maar door de lichtval zie je daar helemaal niks op, het blinkt enorm. Wij ruilen hem dan ook om, dat mag gelukkig!!

Anoniem zei

Grappig, ik vroeg me dat ook al af, hoe al die shopping malls kunnen bestaan in Amerika, terwijl iedereen zogenaamd werkt.

Ik heb ook zo'n glimmend beeldscherm en het is enorm irritant wanneer je buiten zit. Waar ik heb gekocht heb waren alleen maar wat dat soort schermen. Al is het met een 'dof' scherm iets minder, volgens mij zijn laptops niet gemaakt om buiten te zitten,

Anoniem zei

Ook hier is het verzinnen van het avondeten een probleem. Max is een moeilijke eter en ook de rest heeft zijn/haar voorkeuren. Aan moeders de ondankbare taak om iedere dag iets gezonds en lekkers op tafel te zetten.
Dus wat zou het jou beter gaan dan mij, haha?
Ik heb me bedacht dat we voortaan in het weekend samen bepalen wat er de daarop volgende week wordt gegeten. Dan kan niemand achteraf zeuren dat ie er geen zin in heeft.
Zou het helpen?

Anoniem zei

Hier het zelfde probleem met de laptop. Scherm is waardeloos buiten. Helaas heeft ie de geest weer gegeven, dus ik ga morgen op pad voor een nieuwe. Zal me eens goed laten voorlichten...
Zit nu op het oude laptopje vna de kids en dat wil nog al eens een rij achter me opleveren.....

Anoniem zei

Laptop buiten is hier geen succes, maar jij hebt wel een prettig uitzicht, dan zou er mij sowieso niks van werken terecht komen hahaha. Enne...niet werkende moeders bestaan niet. Ieder zijn situatie is anders, zolang vrouwen maar happy zijn met de situatie waar ze inzitten (ook al is dat net als in jou geval niet altijd een bewuste keuze). Door ziekte, scheiding of wat ook heb je niet altijd de keuze. Maar hoe je ermee omgaat daar heb je wel een keuze in. Ik wens je een fijne dag Petra ! Samen met je fijne gezin...

Anoniem zei

Zoals verwacht heeft Jordin gewonnen, Melinda vond ik ook erg goed en een mooie personlijkheid.

Lekker weer he!

Anoniem zei

Grappig dat je dat zegt, wij horen tenminste altijd dat Amerikanen altijd maar werken! Maar volgens mij zijn er ook genoeg vrouwen die niet werken, met name de vrouwen waarvan de man een beter betaalde baan heeft en ze dus niet perse hoeven te werken. Ik zie het tenminste regelmatig bij Dr Phil of The Nanny.
Een keer een diner met bij elkaar 'geraapt' voedsel is best lekker. Wij hebben soms ook van die vreemde combi's.

Anoniem zei

Bijna 4 uur heb je gelopen! Dat is hartstikke veel joh!
Namens Lisa en natuurlijk namens mij al reuze bedankt!
Heeft Sas geen last meer van de hoofdpijn gehad?
Hier is het ook een ramp qua eten hoor, R&L eten niet zo veel, dus ik maak standaard 2 dingen klaar....voor hun en voor Erik en mij.
Het ziet er zalig uit op de cam....

Petra zei

@Ludy -- nee, ons bed is helaas geen king size, die is hier de grootste. Je hebt twin (eenpersoons), double (smalle tweepersoons), queen (brede tweepersoons) en king (nog bredere tweepersoons).

Mijn beeldscherm is inderdaad zo'n spiegelend scherm. Maar als ik in de schaduw zit vind ik dat niet zo erg.

@ndrea zei

Ja, jammer van Melinda, ik zal haar steunen door haar cd straks te kopen... Maar voor nu: GO JORDIN!