Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 03, 2007

National Arboretum

Voor het eerst deze week schijnt de zon niet bij het opstaan. Het is dan ook meteen een stuk moeilijker om wakker te worden! Saskia is doodmoe en voelt zich niet lekker, denkelijk allergien (de pollen zijn op het moment zo erg, dat je al groen uitslaat, als je naar buiten stapt als het ware!).

Vooruit, ze mag van mij thuisblijven. Dat kan over een paar jaar, als ze naar middle school gaat, niet meer zo makkelijk, dus nog maar even genieten van de mogelijkheid.

Samen eten we gezellig ontbijt en dan rijden we naar het W&OD pad. Ik ben helemaal in de ban van de vosjes en hoop ze zo weer te zien! Op de heenweg zien we niets, behalve een chipmunk, waar Saskia ook al helemaal lyrisch over is. Ik maak er nog wel een wandelaarster van!

Het is, in tegenstelling tot de vorige dagen, heel rustig op het pad. Als we teruglopen, horen we geritsel en kijken zo een baby vosje aan, vlak naast het pad! We schrikken ervan en hij ook, want hij schiet weg, voor ik een foto kon maken.

We bedenken, dat we misschien meer kans hebben hem weer te zien, als we Cosmo niet bij ons hebben. Dus die zetten we gauw terug in de auto (zo dicht bij de weg zit dit nest!).

Als we terugkomen, zien we opeens drie vossekopjes in de omgevallen houten schuur verderop. Ze zitten daar goed beschut, als je niet rustig gaat kijken, zou je ze niet opmerken. De vos, die ik gisteren fotografeerde, moet de moedervos geweest zijn, want deze vosjes zijn veel kleiner en wolliger. Zo schattig!!!

Saskia wil proberen er dichter bij te komen, maar ik hou haar tegen. Het blijven tenslotte wilde dieren en voor hen is het beter om niet te veel aan mensen te wennen. Zeker een kwartier blijven we kijken, achter de bomen zien we nog een broertje of zusje lopen (of misschien een van de ouders?).
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De foto's zijn beslist geen prijsmateriaal geworden, hopelijk komen er later betere, want natuurlijk gaan we de komende dagen weer kijken. Maar je kunt de kleine vosjes goed zien.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Thuis halen we gauw water en een snack en gaan dan met zijn drieen op weg naar het National Arboretum in Washington. Dit enorme park in het noordoosten van de stad is het hele jaar door prachtig, maar op het moment bloeien de azalea's en dat is een kleurenpracht, die bijna niet te beschrijven valt.

Na een rit door de binnenstad, langs het Capitool en door de historische (en mooie!) Capitol Hill buurt, rij ik natuurlijk mis. Opeens zit ik op Massachusetts Avenue en niet meer op Maryland Avenue.

Nu kom ik in een buurt, waar je liever de weg niet kwijt wilt raken, dus ik maak gauw rechtsomkeerts. Het noordoostelijke gedeelte van de stad is het gevaarlijkst. Gauw doe ik de autodeuren op slot, hoewel ik denk, dat het zuiver psychologische angst is, want het ziet er allemaal zeer onschuldig uit. Gelukkig vinden we daarna zonder kleerscheuren de ingang van het arboretum en nog de laatste parkeerplaats bij de azalea's.

We lopen het bos in en mijn fototoestel werkt overtijd. Wat een prachtige struiken en mooie bloemen zijn azalea's toch! Er staan allerlei kleuren: roze, paars, rood, wit en gemengd. Ook de dogwoods bloeien nog en met het prille lente groen is het ronduit idyllisch te noemen. Overal staan dan ook houten bankjes, waar je in alle rust van de kleuren kunt genieten.

De foto's zeggen meer dan woorden (een vriendelijk stel bood aan ook een foto van ons drieen te maken, vandaar de zeldzame foto met mij erop):
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Na een uurtje genoten te hebben van al deze kleurenpracht gaan we hongerig huiswaarts. Saskia kiest Subway voor de lunch en daar ben ik het zo mee eens, want hun wraps zijn super lekker met veel groente en hebben weinig calorien.

Kai en Katja komen thuis en Katja's examen is redelijk goed gegaan. Dan komen Sylvia en Anja, met de kinderen Leander en Teddie langs. Het is zo bijzonder, want Anja kent Petra en zo is de cirkel rond!

Het wordt een heel gezellig bezoek, we kletsen wat af. Leander speelt met Cosmo, die dat allemaal prachtig vindt en Teddie vindt meteen Saskia's Barbies. Als ze weer weg zijn realiseer ik me, dat ik de koekjes, die ik gisteren speciaal voor dit bezoek had gekocht, niet eens heb geserveerd! Oeps, slechte gastvrouw, dat ik ben! Maar als excuus, "koekje bij de thee" is geen Amerikaanse gewoonte en ik ben het na meer dan twintig jaar verleerd!

Een half uurtje later komen Christine en Mallory. We hebben van alles te vieren, dus besluiten een fles champagne open te maken (of liever bruisende Chardonnay, maar net zo lekker). We klinken op van alles en bestellen pizza's van Joe's Place. Wat zal ik dit straks missen, als zij helemaal in Huntsville, Alabama, wonen!

Het grote nieuws hier is, dat Koningin Elizabeth II op bezoek is hier in Virginia, samen met Prince Philip. Ze zijn hier voor de 400ste verjaardag van Jamestown, the First Settlement. Grappig is, dat Virginia genoemd is naar haar naamgenote, Elizabeth I, the Virgin Queen.

24 reacties:

Anoniem zei

Schattig die kleine vosjes! En wat een prachtige foto's/kleuren van die azalea's, wat zal dat genieten zijn geweest.

kastelke zei

Mooi, zo'n gestolen 'moeder-dochter'-dagje. :-)
Is dit nou maar een indruk van me: het lijkt dat Saskia haar haren zo snel groeien!

Anoniem zei

hee, mijn reactie was ineens weg, nog maar een keer proberen.
Mooi he dat arboretum? Wij gingen er toen we in Maryland woonden ook altijd heen met familie die op bezoek was. Is het japanse hoekje met de bonsai er nog?
Inderdaad in die wijk wil je niet verdwalen. Ik moest er altijd door op weg naar het vliegveld (national) en de deuren waren dan ook altijd op slot!
Goed weekend

Anoniem zei

Hoi,

Wat leuk die foto van jullie 3-en. Het is altijd goed om de mogelijkheid te gebruiken om zelf ook op de foto te gaan. Ik sta ook altijd achter de camera waardoor je achteraf pas merkt dat je er zelf erg weinig op staat. Soms is dat jammer voor je omgeving.
En wat leuk dat je al zo vaak van de week die vosjes hebt gezien.

Groetjes,
Christa.

Anoniem zei

Leuke foto van jullie in de kleurenpracht van de bloemen.
De koningin was hier gisteren in Richmond, ben zelf niet in de rij gaan staan:)

Anoniem zei

Wat prachtig al die bloemen in het park.
En die vosjes zijn ook schattig.

Anoniem zei

Sorry, anonymous ben ik.

Annemiek zei

Wat leuk dat je die vosjes zo kunt zien. En wat een mooie azalea's!

Anoniem zei

Lief die vosjes. En wat een prachtige natuur. Hier is het nu winderig en regenachtig dus dat wordt een snel blokje om voor mij en onze hond en hopen dat het later op de dag beter is;-)

Anoniem zei

Wat leuk dat je deze week bijna dagelijks de vosjes opgezocht hebt. Misschien moet je een volgende keer een statief meenemen. Wellicht lukt het om dan de foto's die je ingezoomd hebt wel scherp te krijgen? Blijf het overigens mooie foto's vinden.

Ook prachtige foto's van de azalea's en Cosmo die overal mee naartoe gaat. Volgens mij kan hij zich geen betere baas wensen... ;-)

Anoniem zei

Al die kleuren op de foto's, prachtig. En die vosjes zien er zo lief uit, kan me voorstellen dat Saskia dichterbij wilt kijken.
We gaan elke zaterdag bij Subway lunchen. Is werkelijk onze favoriet voor lekkere broodjes.
Fijn weekend, Groetjes

Anoniem zei

Gezellig zo samen weg met je kind. Leuk dat ze ook van wandelen houdt. Die Cosmo boft maar met zulke baasje.
En idd schattig die kleine vosjes.

Nel zei

Wat een snoepies van vosjes, leuk die glimoogjes in de struiken. Misschien gaan ze je wel een beetje kennen als je daar zoveel wandelt.

Verbaasde me over het feit dat Cosmo al zo groot is en dat zie je pas goed als hij naast één van jullie op de foto gaat. Maar het is en blijft toch een heel bijzondere hond. Nogmaals een goeie keus.

Een fijn weekend. Ik zag dat de vooruitzichten voor a.s. week bij jullie een stuk beter zijn dan hier, maar ja wij hadden al een aardige voorsprong.

Anoniem zei

Ach, wat een dotjes die vosjes! Je zou ze zo willen aaien...
Gezellig een dagje met Saskia op stap.

Anoniem zei

Wat een kleurenpracht, schitterend.
Het is nu wel op z'n mooist, dus geniet zo veel mogelijk Petra!

Leuke foto van jullie 3-tjes!

Fijn weekend met Rick weer thuis?!

Groetjes, An

ilse zei

Die vossen vind ik wel echt speciaal hoor. Zo maar wilde dieren tegenkomen. Natuurlijk zien ze er (zeker voor de kinderen) ongelooflijk schattig uit.
Weer prachtige foto's.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Tjonge, wat een prachtige foto's weer, leuk, jullie met Cosmo!

Enne, ik moest gisteren wel lachen. Het nieuws hier vertelt enthousiast dat 'the Queen' op bezoek is. Van welk land behoeft hier duidelijk geen toevoeging.

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Wat prachtig is die foto waar Saskia op het bankje zit met Cosmo naast haar, omringd door roze kleurenpracht! Zelfs Cosmo lijkt hier wel te poseren ;-)

Anoniem zei

Wat een mooie foto's van de vosjes, bijzonder om die zo vlakbij huis te zien!
En wat een schat van een man is Rick toch, om je zo een hart onder de riem te steken vanaf de andere kant van het land.
De dvd met het hele gezin bekijken is een goed idee, lijkt me. De kinderen mogen best weten hoe jij je elke dag voelt en de manier waarop jij je dagen invult en hoe je in het leven staat, is hoe ze jou later zullen herinneren en niet iemand die altijd pijn heeft!!

M@riet zei

Wat een leuke foto van jullie 3-en!
En wat is Cosmo ontzettend gegroeid, wat een prachtige hond...

Petra zei

@Elke -- Ja, haar haar lijkt inderdaad snel te groeien.

@Annet -- Ja, hoor, de Bonsais zijn er nog!

@Roland -- Het probleem is vooral, dat ik al zoveel mee te sjouwen heb, meestal. Een statief is dan net te veel. Op latere leeftijd misschien ;). Vandaag ben ik maar gaan liggen om de foto's scherp te krijgen.

@Monique -- Ha ha, inderdaad! Ik sta daar niet eens bij stil en toen ik het Rick vandaag vertelde, snapte hij niet, waar ik het over had. Maar ook wel logisch, natuurlijk, hier geen koningshuis, maar het meest "verwante" is het Britse.

Anoniem zei

Wat lief dat Rick je die bloemen stuurde, zo'n romanticus!

Alweer prachtige foto's, Petra!

Groetjes,

Anoniem zei

Hoi Petra! Je foto's van alle lentepracht zijn prachtig - zelf hier in de stad (Amsterdam) geniet ik iedere dag van alles wat in bloei staat, maar ik vind het super om ook van jullie omgeving mee te kunnen genieten. Wat mij betreft is de lente dan ook het meest inspirerende seizoen van het jaar!

De vosjes zijn ook geweldig; ze deden me denken aan 'Grizzly Man', omdat hij bevriend raakte met een vos die 'm uiteindelijk overal achterna liep. Ze wennen onder bepaalde omstandigheden dus inderdaad aan mensen!

Nu ik er zo over nadenk zijn je foto's en je liefde voor dieren dan ook twee belangrijke redenen dat ik je blog al zo lang volg, so keep up the good work! ;o)

Anoniem zei

Leuk dat je nu de jonkies ook gevonden hebt, misschien kun je ze wel volgen tot ze hun eigen weg gaan. Wat een bloemenpracht in het arborethum zeg, mooie kleuren allemaal, de foto van jullie drietjes is ook heel leuk. Fijne week!!!!

Groetjes Ludy.