Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 31, 2007

Termieten!

Het wordt nog saai, maar alweer een prachtige zonnige en warme dag daagt. Cosmo en ik lopen met Saskia naar school en gaan dan weer Nottoway Park in. Daar is het lekker lopen in de schaduw, want zelfs zo vroeg is het al flink warm voor hem.

Nu neem ik iedere keer behalve zijn trainings"snoepjes" ook een flesje water mee, als we gaan wandelen. Hij weet al meteen weer, waar we zijn en begint te trekken richting hondenpark. Nu disciplineer ik hem wel voor het trekken, maar loop inderdaad richting hondenpark.


Er komt maar weinig zon door het bladerdak heen!



Gisteren heb ik hem eigenlijk wat te moe gemaakt door nog wat extra te wandelen, maar nu gaan we er linea recta heen. Alweer zijn er een aantal honden aanwezig, waaronder een border collie, die maar 13 dagen jonger is dan Cosmo. Schattig spelen ze!

Cuckoo, de border collie, blijkt bij een gezin te horen met vier kinderen, waarvan de oudste drie dezelfde leeftijd en sekse hebben als onze kinderen! Ze wonen niet eens zo ver weg, dus wie weet wordt dat nog een leuk contact.

De honden vinden elkaar in ieder geval fantastisch en samen met Tina en haar twee jongsten loop ik weer richting huis. Cosmo gaat gewillig mee, want zijn vriendje komt ook. Maar zodra onze wegen zich splitsen zet meneer zich af! Hij wil terug, echt net een kind en ik merk, dat ik ook zo tegen hem praat.


Lekker met Cuckoo spelen

Heel erg moe en warm drinkt hij de halve waterbak bij thuiskomst leeg. Omdat voor hem dit weer toch wel erg heet is, bestel ik online een bandana, die verkoeling geeft, en een bed, dat verkoeling geeft. Dit is nog maar het begin van de zomer en niet het heetst en vochtigst, dat het kan worden!

Op ons antwoordapparaat staat een berichtje van Superior Pest Control. Ik heb hen gisteren gebeld om een termieten inspectie te laten doen.

De inspecteur kan er over een paar minuten zijn (ik had de afspraak voor 15-17 uur vanmiddag gemaakt) als dat goed uit zou komen. Nou, eigenlijk komt dat prima uit, zo hoef ik vanmiddag niet thuis te blijven om te wachten!

Al noemt de Wikipedia website Noord- en Zuid-Amerika niet, op dit continent komen allerlei soorten termieten voor. En als je huis wordt uitgekozen door een colonie kan dat zeer dure gevolgen hebben.

Ons huis is relatief nieuw (acht jaar oud) en bij het bouwen wordt er een anti-termieten behandeling gedaan. Dus ik verwachtte eigenlijk, dat de inspecteur zou zeggen, dat alles goed was, maar dat hij een preventieve behandeling aanraadde (die ik zeker had genomen).

Tot mijn grote verbazing word ik halverwege de inspectie naar buiten geroepen. De inspecteur, Stacey, heeft in de grond vlak naast onze garage termieten gevonden. In het kleine stukje grond, dat hij in zijn handen heeft, zie ik de griezels wroeten. Bah, en wat voor schade hebben die al aan het huis aangericht?

Dat kan hij me niet vertellen en volgens hem kan niemand dat, want de apparatuur daar voor is veel te kostbaar. Hij stelt me echter enigszins gerust door te zeggen, dat hun eerste voedingsbodem de houtsnippers, die rond onze planten liggen, zijn.

Ook zijn deze termieten niet het soort, dat zich in een huis vestigt, dus zal een behandeling met hun chemicalien verdere voortplanting stopzetten. Natuurlijk teken ik daar onmiddelijk voor, ik heb visioenen van een tot stof in elkaar vallend huis met al die knagende beestjes!

Stacey belt met zijn hoofdkantoor en ze kunnen vandaag nog iemand sturen, ben ik de hele dag thuis? Nou, nee, dat was niet mijn plan, dus ik geef mijn mobiele nummer, zodat ik binnen het half uur thuis kan zijn als hun technicien langs komt.

Stacey is nog geen tien minuten weg, of mijn mobieltje rinkelt al: "Hi, this is Thomas from Superior, I'm supposed to call you when I'm a half an hour away from your home." Nou, zeg, dat is nog eens service! Geen wonder, dat Christine ze aanraadde (en omdat een andere klant ons heeft doorverwezen krijgen we $200 korting op de behandeling, niet slecht).

Thomas blijkt een heel aardige man te zijn, die helemaal uitlegt, hoe hij gaten in ons trapje bij de voordeur gaat boren. Hij beantwoordt al mijn paniekerige vragen (ja, sinds mijn jaren in Afrika heb ik een heilig ontzag voor termieten opgebouwd, iets, dat Rick niet lijkt te delen) heel geduldig en geruststellend. Hoe een klein insektje angst in kan boezemen! Hopelijk is het nu afgelopen met de lieverds en ik zal zeker ieder jaar de garantie verlengen, van nu af aan!

Om een uur of twaalf is het allemaal gedaan en neem ik Cosmo mee in de auto, omdat ik een paar heel snelle boodschappen moet doen. We hebben geen zonnebrandspul (zeg je dat zo in het Nederlands? Het Engelse "sunscreen" is zo lekker kort en makkelijk) meer. En vooral Saskia moet heel erg uitkijken in deze felle zon.

Onderweg zet ik de airconditioning keihard aan, zodat de auto lekker koel is voor Cosmo. Ik parkeer in de schaduw en doe de ramen op een flinke kier. Bij CVS haal ik vijf flessen sunscreen: 30SPF spray van Banana Boat en 50SPF spray van Coppertone.

Voor mij is het heel belangrijk, dat er ook Avobenzone of Titanium Dioxide in zit, die beschermen namelijk ook tegen de UVA stralen. Het is wel duur, een flesje kost maar liefst $9,99! Maar nadat onze buurman op 40-jarige leeftijd een melanoma heeft weg laten halen neem ik geen risico meer met onze huid!

Bij de Exxon tank ik benzine. Dan rijd ik naar Leslie's Pool Supplies en koop gauw een paar zwembrillen. Ieder jaar koop ik die en om de een of andere reden zijn ze het volgende seizoen weer pleite! Gelukkig zijn ze niet duur!


Bij het tankstation

Als ik niet meer dan vijf minuten, nadat ik de auto heb verlaten, naar buiten loop, spreekt een oudere vrouw me aan. Ze vraagt, of de van met de hond erin van mij is. Als ik beamend antwoord, zegt ze, dat het illegaal is een hond met deze temperaturen alleen in de auto te laten, zelfs met de ramen open, al is het maar vijf minuten. Volgens haar kan de politie, als ze dat zien, mijn hond van me afnemen.

Nu denk ik niet, dat het zo'n vaart zal lopen, toch haal ik Cosmo bij mijn volgende stop uit de auto. Vlak voor de Subway zet ik hem vast en ga even gauw een wrap met kippenborst en groentes halen. Ik kan hem vanuit de winkel zien en hij begroet iedereen die voorbij komt allerhartelijkst. Hij blaft niet en gaat allerliefst zitten wachten.

De woorden van die vrouw malen toch door mijn hoofd en ik probeer voor mezelf uit te maken, wat nu het beste voor hem is. Hij vindt het heerlijk in de tuin, maar als het zo warm en vochtig is, is dat echt veel te warm voor hem. Mee in de auto zal dus ook niet altijd kunnen, dan toch maar zijn bench in de koele basement. Gelukkig klaagt hij niet meer, als hij daar in moet en het is nooit voor een lange periode.

Als Katja thuiskomt gaan we samen richting zwembad. Kai is met een vriend mee naar huis om een film te maken voor een projekt en Saskia volgt ons al gauw naar het zwembad.

Het water is nog lekkerder dan gisteren en ik zwem weer 20 baantjes. Dan klets ik gezellig met vriendin Chris en als de volgende fluit voor het kwartier pauze voor de kleintjes gaat, gaan Katja en ik een bal naar elkaar gooien.

Het is grote lol, maar een van mijn nieuwe zonnebrillen gaat eraan, terwijl de bal die niet eens raakt! Zonder gekheid zou ik aan het begin van het seizoen twintig zonnebrillen kunnen hebben en er in september op zijn hoogst een overhebben! Dit is al de tweede, die zo breekt!

Vriendin Susan komt bij me zitten en we kletsen wat af over onze dochters. Haar derde is zo oud als Katja, terwijl zij slechts twee jaar ouder is dan ik. Ik mag Susan enorm graag en als ze vertelt, dat ze een fiets heeft gekocht ben ik helemaal enthousiast. Hoe meer gezelschap tijdens het bewegen, hoe beter!

Helaas komt er net na zessen een abrupt einde aan de gezelligheid bij het zwembad. Er zijn al een paar dagen problemen met de nieuw aangelegde rioolleidingen en nu weer. Al is het zwembad zelf prima schoon, de kleedkamers en toiletten zijn dat niet meer en dat mag niet van de Health Department.

Iedereen dus uit het zwembad en naar huis en maar hopen, dat het morgen eindelijk gemaakt wordt (vooral omdat ik mezelf een kinderloze paar uur daar had beloofd!).

Thuis is de barbecue kip in de crockpot klaar en het geurt lekker. We eten er aardappelpuree en worteltjes met erwten bij. Alweer kunnen we buiten eten, want de luchtvochtigheid is lang niet zo erg als voorspeld en van mij mag het nog weken dit weer blijven!

14 reacties:

Anoniem zei

Bah, eng idee, die termieten. Hopelijk blijven ze nu voorgoed weg. $ 9.99 duur voor zonnebrandspul? Dat spul is in Nl een stuk duurder, voor een goed merk betaal je hier heel wat meer.
Veel zwembadplezier dit weekend!

Anoniem zei

Vreselijk lijkt me dat een termietenplaag! Gelukkig zijn die mormels in de kiem gesmoord. Zonnebrandspul kan prima hoor, weet iedereen wat je bedoelt.....zonnebrandcreme zal trouwens wel het echte woord zijn...
Inderdaad helemaal niet duur hoor bij jou in vergelijking met hier.

Grappig dat je zo'n oer nederlandse uitdrukking als dat 'iets pleite is' nog herinnert en gebruikt.
Sowieso vind ik het heel knap dat je het Nederlands nog zo goed beheerst.

Geniet van het mooie weer, ik zal duimen dat het zwembad weer ok is voor het weekend!

Groetjes vanuit een voorzichtig zomers Den Haag

kastelke zei

Zonnecrème noemen wij het. Nivea heeft hier heel leuke, zo'n spray met een appelblauw-zeegroen kleurtje. Bestand tegen water en zand. (als je het uitsmeert over je lichaam zie je niets meer van die kleur hoor)
Een rashond zoals Cosmo zou ik in België nooit 'onbewaakt' achter laten bij zo'n 'hier wacht ik op mijn baasje' plaatsen aan de winkel. Vorig jaar zijn hier in de streek heel wat rashonden gestolen, zelfs uit de tuinen van de mensen!

Anoniem zei

Een hond in de brandende zon achterlaten in de auto zou ik ook niet zo snel doen, al is het maar voor even. Nou ken ik je goed genoeg om te weten dat je Cosmo nooit langer dan noodzakelijk in de auto zult achterlaten en alleen als het niet anders kan. Toch kan ik me de reactie van die mevrouw wel een beetje voorstellen. Zij weet immers niet hoe lang Cosmo al in de auto zit? Als het voor kort is, misschien de motor (en dus de airco) aanlaten en de auto afsluiten met een 2e sleutel?

Wij hadden vroeger ook honden met een dikke vacht (Elandhonden). Die hadden het in de zomer soms ook best zwaar, gelukkig konden die altijd wel een schaduwplekje vinden. Bij jouw huis zijn achter toch ook redelijk veel schaduwplekken? Al is de buitentemperatuur in de zomer wel hoog, de grond geeft in de schaduw natuurlijk ook genoeg koeling. Misschien Cosmo voor die ritjes thuis laten?

Anoniem zei

Nu maar hopen dat de termieten wegblijven, enge beestjes hoor.
Zonnebrand voor $ 9.99 is een koopje, in NL een flesje Nivea zonnebrand € 15.00 en precies het zelfde flesje Nivea in Turkije € 25.00 (pas ervaren)
Laatst in Baarle Nassau een 7 maanden oude baby overlededen, "vergeten"..... door de moeder uit de auto mee te nemen. De moeder werkte nata bene op een school. Dus ik kan me wel een klein beetje voorstellen waarom die mevrouw zo reageerde, ik geloof alleen niet dat het jouw zou gebeuren want je bent hardstikke gek op Cosmo.

Anoniem zei

Termieten brrrr wat erg. Nu maar hopen dat er afdoende maatregelen tegen genomen kunnen worden.

Annemiek zei

Brr termieten, maar goed dat ze er meteen werk van gemaakt hebben.
Hier is het ook al zo warm, maar dan is het bij jullie nog warmer.

Anoniem zei

Ja jakkes, termieten (hier vaak boktor) komen hier ook voor. Goed de boel nakijken helpt een hoop. Wat een zalige dagen! Lekker naar het zwembad. Genieten hoor. De groente/fruitkraampjes zien er heel aantrekkelijk uit. Wij hebben hier de echte Hollandse aardbeien...zo zoet, het lijken wel snoepjes!

Ik neem Spot nooit mee in de auto, alleen als het echt zo hard regent dat we met de auto naar het bos gaan. Maar ik kan me de woorden van de vrouw wel voorstelen.....in B en NL nu 2 keer een klein kindje wat overleden is in een dichte, warme auto. Je moet er niet aan denken.
Over zonnenbrand....bij de Etos was het laatst 2 halen 1 betalen! En Peet van de aanbiedingen heft dat natuurlijk niet voorbij laten gaan....

Hopelijk kunnen jullie vandaag weer naar de overkant om te plonsen!
Smakkerdesmak!

Anoniem zei

Wat leuk dat een hond voor leuke contacten kan zorgen. En dan bedoel ik natuurlijk de vrouw bij de uitlaatplaats en niet die zei dat je Cosmo niet in de auto mag laten! Maar dat laatste is i.d.d. wel iets om over na te denken. Je zou niet willen dat je Cosmo kwijt zou raken!
Termieten, ik kan me voorstellen dat je hier de kriebels van krijgt. Ik heb in Gambia de termietenheuvels gezien en die zijn echt enorm!

Anoniem zei

Ja, bananaboat is heel goed spul. Sinds wij op Curacao gewoont hebben gebruiken wij dat altijd. En zijn eigenlijk niet meer verbrand. Mijn moeder was hier laatst over uit NL en wil dat niet gebruiken omdat ze dan niet bruin wordt, zo ze smeerde een zonnebankmiddeltje zonder filters. En daar kan ik me dan aardig kwaad over maken.
Ik had laatst 2 grote tubes voor $9.95 te pakken bij Walmart. Kunnen we de hele zomer voor smeren!
Die termieten zijn eng. En ik dacht ook dat je wel goed zat in een nieuw(er) huis. Niet dus.

ilse zei

Die termietenplaag zou mij ook zorgen baren hoor. Stel je maar voor wat ze met je huis zouden aanrichten.
Ik moet dringen naar de US om een voorraad zonnecreme in te slaan. Hier is dit ook stukken duurder.

Anoniem zei

Ja Petra, we hebben het over dezelfde Els! Die arme meid heeft gisteren haar elleboog gebroken!
Kleine wereld he!

Anoniem zei

Il existe considérablement identifié seulement cette botte UGG se révèle être l’une un ensemble de garnis la majorité des à vocation plus réputés mais aussi abordables de presque tous les pays . Dans les fait cette enseigne your la grosse [url=http://www.pascheruggclassicfr.com]ugg australia pas cher[/url] diversité au sein de chaussures fort classés unesco de la plusieurs sortes . La couleur de Ugg Boots UK est en effet [url=http://www.uggfrclassictall.com]bottes ugg pas cher[/url] réelle et c'est la même chose ce n'est pas grave l'intérieur ou à l'extérieur . boots ugg chaussure femme “Mais le domaine trench-coat automne doivent se présenter [url=http://www.uggfrclassictall.com]ugg short classic
Ceux-là se trouvent être de fait la selection “tendance” complet afin de passer un bien-être décontracté mais aussi los angeles fra? cheur, put ce faire il suffit relatives au placer quant aux garnis permet 0 quel point vous en votre for intérieur exposez continuer si tendances put l’hiver .  UGG Bottillons BRITISH ISLES valent réellement la pratique du statut relatives au monarque relatives au l’industrie [url=http://www.uggfr-baileybutton.info]ugg bailey button[/url] un ensemble de garnis
[/url] comme alignés . Mais aussi au [url=http://www.pascheruggclassicfr.info]botte ugg pas cher[/url] moyen d’ le révélation généreuse mais aussi bienveillante, celle-ci possède gagné la pratique du c?ur relatives au quantités astronomiques de personnalaités . “Couches soufflées ne ze trouvent être pas plus longtemps [url=http://www.frclassicuggstocker.com]ugg classic cardy[/url] belles en ce qui concerne les profils touchant à corps.[/p]
[p]Comme, UGGs demeurent la majorité des [url=http://www.pascheruggclassicfr.info]ugg australia pas cher[/url] acquérir!

[url=http://forum.e-forologia.gr/posting.php?mode=quote&f=7&p=16527]They are a fashion store statement made ugg boots0s[/url]
[url=http://bowangadmin.c87.163ns.cn/Shownews.asp?id=762]we are a fashion store statement made ugg3m[/url]
[url=http://www.cafe-au-lait.info/%7Egekikuri/d/sunbbs.cgi?mode=form&no=252&page=1%5D%F0%E8%F1%EE%E2%E0%FBM%3Cbr%3Cbr]we are a fashion store statement made discount ugg5s[/url]

Anoniem zei

If you want to study more about vimax, If you want to study far more about vimax
If you want to learn more about vimax, If you want to discover a lot more about vimax
If you want to learn far more about vimax, If you want to learn more about vimax
If you want to understand more about vimax, If you want to discover additional about vimax
If you want to study a lot more about vimax, If you want to study more about vimax
If you want to study far more about vimax, If you want to discover a lot more about vimax
If you want to discover more about vimax, If you want to study far more about vimax
If you want to understand much more about vimax, If you want to study more about vimax
If you want to understand more about vimax, If you want to find out much more about vimax
If you want to understand a lot more about vimax, If you want to understand a lot more about vimax
If you want to find out a lot more about vimax, If you want to discover far more about vimax