Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 29, 2007

Toch wel handig, die 24-uur economie

Eigenlijk ben ik nu helemaal klaar voor de zomervakantie en het weer om zes uur afgaan van de wekker hoeft voor mij niet meer! Kreun, kreun, kreun, vooral na de gezellige avond bij de Glovers gisteren!

Maar het weer werkt alweer heel erg mee, de luchtvochtigheid is weg en we kunnen om acht uur al zo mouwloos naar buiten lopen. Wat een genot! Ik neem mijn acht pond gewichten mee en Cosmo en ik lopen zeker twee mijl.

We komen daarbij allerlei vrolijke mensen tegen. Het is ook werkelijk perfect weer! Alleen tegen de bejaarde Indiase dame, helemaal in witte doeken gekleed, blaft Cosmo zonder ophouden. Ik schaam me ervoor, maar hij houdt maar niet op! Ik krijg wel het gevoel, dat hij mij zou beschermen, als iemand me iets aan zou willen doen. Hij is vriendelijk met mensen en andere honden, maar ook duidelijk geen allemansvriend.

Na thuis wat opgeruimd te hebben na het lange weekend, rijd ik naar Whole Foods. Daar ontmoet ik Kirsten voor onze wekelijkse tien kilometer. Eigenlijk wilden we ergens anders heen gaan, maar Kirsten heeft veel te doen vanmiddag, dus wordt het toch weer het W&OD pad.


Om er toch wat variatie in te brengen, lopen we dit keer in oostelijke richting. We komen langs de plek, waar de vosjes zaten. Er is echter geen vos te zien. Ik las online, dat ze hun puppen om de zoveel tijd verhuizen, misschien is dat nu gebeurd.

We lopen over de brug over de Washington Beltway (I-495), die hier acht banen breed is. Het verkeer raast onder ons door en een trucker toetert. Ja, ja, we zien er nog goed uit voor onze leeftijd, hi hi!


De Beltway

Na zo'n anderhalf uur en tien kilometer lopen zijn we terug bij Whole Foods. Hier haal ik wat stokbrood en spinazie voor bij de kip en hot dogs, die Rick vanavond gaat grillen.

En ik kan het niet laten, ik tracteer mezelf op wat sushi en edamame voor de lunch. Katja is ook zo dol op sushi, vooral California Roll, dus ik besluit onze hardwerkende dame ook te tracteren (wat in grote dank wordt afgenomen, als ze thuiskomt!).

De rest van de middag zit ik lui buiten. In een artikel uit Woman's Day over hoe je je kosten voor college kunt drukken heb ik een aantal websites met scholarships (een soort beurzen) gevonden. Een ervan is Fastweb.com. Ik vul al onze gegevens in en mijn hemel, duizenden scholarships zijn er!


Intussen ben ik, Cosmo, gewoon lekker stout! Dat vrouwtje en haar waterfles? Nou, hij is leeg, dus ik steel hem, lekker knauw materiaal!



Om voor de meesten in aanmerking te komen, zou Katja een opstel moeten schrijven en dan nog een van de duizenden zijn. Maar toch, er zullen er misschien een paar tussen zitten, waar ze wel gebruik van kan maken.

Saskia is met een vriendinnetje naar het zwembad en Katja maakt zich klaar om wat spullen voor haar vriendin, die morgen jarig is, te gaan kopen. Ze wil brownies maken voor haar. Ook wil ze de vele cheques, die ze voor de Relay for Life heeft liggen, wegbrengen.

Nog geen vijf minuten later komt ze weer binnen: ze heeft haar sleutels in haar auto gesloten! Bij de aankoop heeft ze nooit een tweede sleutel gekregen en om een nieuwe te laten maken kost meer dan $150.

Maar we moeten Baldino's opbellen, die binnen het uur komen om de auto open te maken. Het is inmiddels kwart over zeven, maar ze komen zo. Kosten: $145 Volgende op het programma: een tweede sleutel voor Katja's auto!


Vissen voor het slot, het duurt nog even voor het lukt!



Hoera, we kunnen er weer in!!!

Terwijl ik hier zo buiten zit hoor ik de luidsprekers van het zwembad, zo'n zomers geluid! Maar het is wel een van de eerste jaren, dat we zo vroeg al kunnen zwemmen! Meestal is het water te koud nu.

Maar met de zomerse temperaturen komen ook de insekten weer. Ik zit hier met vier muggenbulten en ondergespoten met Off!.

We eten heerlijk gebarbecuede kip en hot dogs (Kai en Saskia) met spinazie en asperges en stokbrood. Met zijn allen eten we buiten op het deck, het is ook echt lekker weer.


Kai is zeer in trek met zijn stukjes overgebleven kip!

Vanavond besteed ik aan de telefoon, eerst belt Christine, dat haar beste Lori toch geen nierkanker heeft. Een enorme opluchting!!! Daarna belt Annemarie en we kletsen weer eindeloos bij!

9 reacties:

Anoniem zei

Dat is dus een dure les geweest.

Bo hier heeft ook ontdekt dat zij overal op kan kauwen. Mijn slippers ben ik kwijt zodra ik ze uit doe.

gr petra

Anoniem zei

Jakkes, een Kever en de sleutel erin laten zitten, dat hebben wij vroeger met onze Kever ook een paar keer gehad, wat een gepruts om dan de auto weer open te krijgen. Denk dat Katja het nu nooit meer zal vergeten. Heerlijk dat schitterende weer bij jullie, hier wordt het vandaag een zonnige dag, helaas niet warm.

Anoniem zei

Daar staat ie dan....die mooie Kever!!
Sleutel in de auto: dat hebben de meesten onder ons wel een keertje meegemaakt. En de deur van de woning dichttrekken....ook dat komt voor. Wij hebben dan ook van een aantal buren de huissleutel en zij van ons; geeft een veilig gevoel!

Anoniem zei

Duur grapje zo'n sleutel in de auto.....
Lekker dat de kids weer naar het zwembad kunnen. Hier wordt het maar niet echt warm..

Anoniem zei

Zo, dat was dus een wijze les voor Katja... ;-)

Maar ach, kan iedereen overkomen. Zo hebben wij dat al eens op vakantie in het buitenland gehad. Mijn vader kon toen zelf een ruitje verwijderen en zo konden we de auto openmaken.

Prachtig die laatste foto van Cosmo en Snickers (of is het Meike?). De honden en katten bij ons thuis zaten zo ook altijd te wachten of er iets snaaien viel. ;-)

Anoniem zei

Oeps dat was balen, wat een geld he....

Knap hoor zo lang lopen, doe ik je niet na...

Becs zei

Het is mij ook regelmatig gebeurd, maar ik heb gelukkig altijd een reserve sleutel gehad bij mijn vader. Scheelt aanzienlijk in de voorrijd kosten ;-)

ilse zei

Ik ben blij dat wij niet de enige zijn die van die gekke stunten uithalen met sleutels, foute benzine etc..
Geniet van het zonnetje, bij ons is ze ook terug.

Anoniem zei

Heerlijk die zon! Ik zie dat het de komende dagen 30 graden wordt! Stuur maar wat hier naar toe....
Lekker dat je weer zo'n eind gelopen hebt.
Wat ontzettend fijn dat Lori geen nierkanker heeft! Wat een opluchting.