Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 15, 2007

Zomers weer

Een kort logje vandaag, want ik wil niet weer zeuren over de pijnen, die me nog steeds flink parten spelen. En helaas kon ik daar vandaag weer niet onderuit.

Het weer is in ieder geval niet de oorzaak en soms, als het zo erg is, maak ik me weleens zorgen, dat er meer is dan "alleen" fibromyalgie. Maar met mijn verstand weet ik, dat het over een paar dagen weer beter zal gaan.

Vandaag wordt het zomers weer. Daar genieten Cosmo en ik van door door Nottoway Park te gaan lopen. Daarna rijd ik naar vriendin Katja en we lopen door de prachtige bossen van Reston. Helaas gaan zij al 23 juni naar North-Carolina verhuizen. Heel jammer voor mij, maar het moeilijkst voor Katja en haar kinderen, want die hebben het hier ook erg naar de zin.

Als ik wegrijd gaat mijn mobieltje. Het is Laura. Ze is van een trapje gevallen en heeft haar enkel verzwikt (of erger, want hij is al paarsblauw, vertelt ze!) en kan daardoor natuurlijk niet komen om mij te masseren! Even voel ik een golf van wanhoop over me heenkomen! Maar op haar vraag, of ik de massage vandaag erg nodig had, antwoord ik wel bevestigend, maar druk haar op het hart rust te nemen en vooral zeker te zijn, dat het niet gebroken is.

Zo'n enkel doet zo'n pijn, weet ik uit ervaring, dat je je echt moet verbijten. Arme Laura! Dit betekent ook een flink verlies van inkomsten voor haar, dus ik hoop, dat het allemaal meevalt!

Helaas zal ik er toch aan moeten gaan denken om een vervangende therapiste te vinden. Ik heb een hekel aan massages en de meesten zijn nutteloos. Veel therapisten durven niet diep te gaan uit angst om pijn te doen. Maar dat heb ik nu juist wel nodig, dat is het enige, dat de knopen eruit krijgt. En Laura weet dat feilloos te doen.

Bij Giant haal ik de benodigdheden voor onze avondmaaltijd, het worden taco's. Die zijn makkelijk om te maken en gezond.

Voor de lunch haal ik een McDonald's Asian salad, want met de schoonmaaksters in huis kan ik geen lunch maken. Ook koop ik daar Shrek 3 glazen. Ze kosten $1,99 per glas, als je iets te eten koopt. Dit weekend komt de film uit en als het enigszins kan gaan we hem zien.

Kai's beugel past niet meer goed (gevolg van het niet dagelijks dragen!) en bij de orthodontist knippen ze simpelweg een stuk van de achterkant af! Hopelijk wordt hij voortaan iedere nacht gedragen.

Met uitzicht op de bloeiende tulpenbomen en rhododendrons eten we buiten op het deck onze taco's. Dan American Idol, waar nog maar drie kandidaten over zijn. En nu schop ik mezelf naar boven voor een lange nachtrust. Ik hoop zo morgen een "pijnloos" verhaal te kunnen schrijven!

Bedankt voor alle steunbetuigingen iedere keer, ze doen me heel erg goed. Gelukkig weet ik, dat ik met deze ziekte oud kan worden, het is soms alleen zo verdomde vermoeiend!

17 reacties:

blips zei

Natuurlijk kun je er oud mee worden en natuurlijk hoop ik voor iedereen dat je nog heel veel jaren voor de boeg hebt, dat doet me denken aan een ontzettend mooi en bekend stukje waar ik steeds aan denk als ik weer eens wat heb;
'Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in sideways, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming, "Wow - What a ride!"'

Anoniem zei

Sterkte, Petra, ik hoop dat Laura heel gauw in staat zal zijn om je een flinke massagebeurt te geven.
Wat een mooi stukje dat Blips citeerde.

Anoniem zei

Hopen dat het niet te ernstig is met Laura. Een beetje verlichting van de pijn zou wel prettig zijn. Wat erg toch dat er verder niets aan te doen is.
Hier zijn de beugelperikelen trouwens bijna afgelopen. Fabienne draagt m ook alleen nog maar 's nachts en Yannick heeft gisteren twee draden aan de achterkant gekregen en dan mag de beugel er over twee weken uit!!

Anoniem zei

Ik hoop dat je lekker hebt geslapen vannacht en dat je met minder pijn bent wakker geworden.
Sterkte in ieder geval!

Anoniem zei

Sterkte Petra!!!!
Heb je al wat meer nieuws van Laura ondertussen? Hopelijk kan je massagebeurt volgende week doorgaan....
Liefs!
Marsha

Anoniem zei

wat een mooie tekst van Bips.
En kop op, je zult zien Laura is snel weer op de 'been'.
Wbt beugels, ik ben blij dat wijer voor een groot deel vanaf zijn. Zoonlief moet ik ook regelmatig achter z'n broek zitten om dat ding na het eten weer in te doen.

Anoniem zei

Hi Petra,

Ik hoop dat je vandaag een betere dag zult hebben dan de afgelopen dagen.

Ik ben benieuwd naar je taco recept. Wat doe je daar zoal in?

gr,
Bas

Petra zei

Jeetje komt Katja al zo snel?
Is er al bekend waar ze een beetje komt te wonen in NC?

Sterkte met de pijnen. Zelf heb ik na mijn auto ongeluk ook veel pijnen en heb geleerd om op die dagen van andere dingen te gaan genieten. Niet te veel te denken aan de dingen die dan nou net niet even gaan. (heeft iets van 11 jaar geduurd voordat het me een beetje ging lukken hoor) Maar het werkt en heeft mijn kijk op veel dingen veranderd.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Petra sterkte! Hopelijk kan Laura je snel weer wat verlichting brengen.

Mooi stukje Blips!

Anoniem zei

Heel veel sterkte. Hopelijk doet een goede nachtrust wonderen.
Wilma

@ndrea zei

Ik zou zo graag willen dat er een manier was om helemaal van die pijnen af te komen, ik zou er gek van worden! Klaag maar lekker af en toe, je verveelt ons echt niet. Beter op de site dan tegen de mensen om je heen! En een tweede masseuse als back-up is misschien niet zo'n gek idee. Hoop dat je je snel beter voelt. Gelukkig gaat het weer meewerken.

Anoniem zei

Kon ik maar een dagje of wat van je overnemen, qua pijn dan.

Inderdaad een heel mooi stukje van Blips.
Sterkte hoor!! xxx

Anoniem zei

Hoi Petra,

Je zeurt niet hoor. Iedereen mag doodgelukkig zijn dat je niet zo'n ziekte hebt als jij.

Gelukkig weet je dat er ook weer betere tijden aanbreken.

Sterkte ermee en liefs van

Marjan

Anoniem zei

Goh, Katja binnenkort weg en dan Christine volgend jaar. Wat jammer zeg!
Wat sneu voor Laura (en voor jou natuurlijk). Hopelijk geneest ze weer snel.
Geniet jij lekker van de warme zon. Dat maakt het leven altijd een stukje beter...

Anoniem zei

Kan me moelijk voorstellen om steeds pijn te hebben maar het klinkt vermoeiend. Zeker met zo'n druk gezin lijkt het me erg naar dat je niet altijd de fut hebt om alles te kunnen bijbenen.
Ik hoop dat je je snel weer beter voelt!

Anoniem zei

Lieve Petra,
Juist nu je zo veel pijn hebt, kan Laura niet komen: het lijkt de wet van Murphy wel.
Ik hoop dat het met de enkel van Laura meevalt, zodat ze er volgende week weer kan zijn voor jou.
Heel veel sterkte en op naar betere tijden!
Liefs, An

Petra zei

Ha ha, Klaas, ik kende dat gezegde, maar bedankt, want je hebt me gisteravond ondanks de pijn aan het lachen gekregen :).

Iedereen superbedankt voor de lieve berichtjes!

@Bas -- Mijn "recept" is werkelijk zo super simpel, het mag de naam "recept" eigenlijk niet eens hebben. Ik gebruik mager rundergehakt en een potje salsa voor het vlees, dat een tijdje laten sudderen. Dan tomaten, uit en sla snijden, tortilla's warm maken en nog meer salsa.
In de tortilla doe je het vleesmengsel met daarbovenop geraspte kaas, tomaat, ui en sla en nog wat extra salsa, je rolt hem op en voila, de taco. Sommige mensen eten er nog sour cream en/of guacemole bij.

@Petra -- Ja, ze hebben een huis, maar ik vergeet hoe de buurt heet. Het is ongeveer een half uur rijden bij jullie vandaan, zei ze.