Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 17, 2007

Zoofari

Vandaag is een grote dag voor Cosmo! Omdat we besloten hebben hem niet te showen of hem als dek-reu te gebruiken, zal hij vandaag gecastreerd worden. Hij was gisteren 6 maanden oud en volgens de dierenarts is dat de beste leeftijd om het te laten doen.

Omdat Sushi ook een hondsdolheidsprik moet hebben heb ik de afspraak gecombineerd. Rick wil mee om onze baby weg te brengen, dus om kwart over acht lopen we samen met twee dieren de dierenartsenpraktijk binnen. Cosmo loopt niets vermoedend met een assistent mee naar achter, we mogen hem morgen na twaalven weer ophalen.

De dierenarts vindt Sushi werkelijk een prachtige kat. Dat is ze ook, haar combinatie Perzisch-Maine Coon maakt, dat haar neus niet zo plat is als die van een volbloed Pers. Ook heeft ze prachtige tekening. Ze ondergaat haar prik lijdzaam, het arme dier!

Thuis is het een vreemd en leeg gevoel zonder mijn maatje. Gek, hoe snel je je aan een hond hecht. Ik mis hem erg, vooral ook de gewoonlijke wandeling van een paar mijl, die we iedere ochtend maken.

Het is lekker zonnig weer en veel koeler dan gisteren. Omdat onze tuin nu heel prive is door het dichte gebladerte, dat hem omringt, besluit ik buiten mijn gewichtenroutine te doen. Niemand, die me kan zien, en het is veel leuker, dan binnen!

In een half uur werk ik iedere spiergroep af en het voelt goed! Dan rijd ik naar het W&OD pad en stel mijn Garmin in op een interval: 1 minuut hardlopen, 2 minuten rust en dat 15 keer.

Dat is pas leuk, die interval optie moet ik vaker gebruiken! Op deze manier gaat de tijd lekker snel en voor ik het weet heb ik de vijftiende interval en 45 minuten lopen achter de rug.

En dan zie ik voor mij een volwassen vos het pad oversteken. Pa of ma van de kleintjes is het, zo te zien. Hij lijkt groter, dan de volwassen vos, die ik andere keren zag, dus misschien is dit het mannetje wel.

Hij (of zij) gaat voor de ingang van het nest zitten, maar verder is er niets te zien van de kleintjes. Hij gaat bij het zien van mij er gauw vandoor en is me te snel af voor een foto. Jammer! Maar ja, alleen het zien van dit mooie dier maakt mijn dag alweer helemaal goed!

Zodra ik thuis ben gaat de telefoon. De dierenarts belt, dat Cosmo goed door zijn operatie heen is gekomen en dat hij alweer wakker is. Hij zal het een weekje rustig aan moeten doen, dat zal nog een uitdaging worden!

Met het zonnetje is het een zeer aangename temperatuur buiten en met de laptop op het deck, ga ik verder met mijn Los Angeles foto's (de nieuwste vier albums hier). Aan het einde van de middag staan ze allemaal online. Volgende projekt: de foto's, die ik tijdens het bezoek van Martijn heb genomen online zetten. En zo blijft er altijd wat te doen!

Om kwart voor zes komt de taxi, die mij naar de National Zoo zal brengen, voorrijden. We hebben kaartjes voor de Zoofari en Ricks kantoor ligt niet ver van de dierentuin af, dus ik zal hem daar ontmoeten.

De taxi chauffeur is nog nooit bij de dierentuin geweest en weet de weg er niet heen. Gelukkig heb ik een adres gevonden en heeft hij een GPS systeem in de auto. Helaas wijst hem dat de drukste wegen aan, dus we kruipen zo ongeveer naar Washington!

De chauffeur komt oorspronkelijk uit Afghanistan en is via Londen hier in Washington terecht gekomen. Hij wil duidelijk een politieke conversatie houden, maar daar heb ik helemaal geen zin in. Ik knik dus maar wat en ga lezen in mijn boek.

In de binnenstad kijk ik wel mijn ogen uit. Het is druk met mensen, die uit hun werk komen en mensen kijken is nu eenmaal een van mijn hobbies. Het is alweer even geleden, dat ik in dit gedeelte van de stad was. Vooral de architectuur langs Connecticut Avenue is prachtig! Een goede plek om weer eens te gaan fotograferen, ik maak er een mentale notitie van.

Eindelijk, eindelijk komen we bij de zoo aan. Het was snikheet in de taxi, dus ik ben dolblij weer de koele avondlucht in te kunnen! Ik bel Rick op zijn mobieltje en hij heeft helemaal aan de andere kant van de dierentuin moeten parkeren.

We spreken af elkaar bij de kaartjescontrole te ontmoeten, want hij heeft mijn kaartje. Het wordt een ontzettend leuke avond! Er staan meer dan honderd standjes van restaurants en wijngaarden. Bij ieder restaurant standje zijn de lekkerste liflafjes te krijgen.


Amstel Light is ruim vertegenwoordigd

We doen ons tegoed aan o.a. tonijntartaar met zalmeitjes, kreeftsoep, heerlijke hapjes met filet mignon, bonbons, mini-cakejes en nog veel meer! Intussen proef ik allerlei heerlijke wijnen en Rick geniet van de verschillende biersoorten, die aangeboden worden.


De heerlijkste gekruide miniburgertjes!



Kleine desserts om je vingers bij af te likken en dan een heerlijk glaasje wijn ernaast halen

Tussen het eten door luisteren we naar het bandje, dat speelt, en dansen wat. Omdat we in de dierentuin zijn, willen we ook nog wat dieren zien, natuurlijk. We lopen door het kleine zoogdieren huis en het reptielen huis, erg leuk, zo 's avonds!


Het stukje bij het reptielenhuis



Er staan ook educatieve standjes en hier ziet Rick een gevaarlijke parasiet, die raccoons bij zich dragen door de microscoop

We doen er zeker twee uur over om langs alle tenten te lopen, zoveel staan er! Al zijn de hapjes allemaal klein, aan het einde voelen we allebei, dat onze magen flink vol zijn! Voldaan lopen we terug naar de auto en zijn om tien uur weer thuis.

De Zoofari hebben we vele jaren geleden ook al een keer gedaan en het was weer net zo leuk als toen!

21 reacties:

Anoniem zei

Leuk!! Super leuk. Wat ziet dat er vreselijk leuk èn lekker uit!
Hopelijk kan Cosmo het een beetje rustig aan doen...ik kan mer van Spot nog wel herinneren dat hij binnen een halve dag alweer liep te rennen, niet naast de fiets, want toen was hij nog veel te jong daarvoor, maar hiervoor op het veld.
Leuk hè intervallen met Garmin? Kreeg je ook van die gezellige piepjes?

Anoniem zei

Klinkt heerlijk, al die lekkere hapjes.

Anoniem zei

Wat een leuke opzet een dierentuin met al die eettentjes. Moet toch echt genieten zijn. Ook Cosmo moest er aan geloven. Hopelijk ik hij morgen weer bij je thuis in blakende gezondheid.

Nel zei

Wat een leuk idee een Zoofari. Ik verwonder me steeds over al die aparte leuke dingen waar jullie elke keer weer naar toe gaan.

Is Cosmo al wat opgeknapt, hij is nu denk ik al weer thuis. Knuffel hem maar een keertje extra.

Nel zei

Oh nog wat vergeten : mijn complimenten voor de prachtige foto's van jullie vakantie. Vooral Death Valley vond ik schitterend !!!

Petra zei

Wat fijn dat Cosmo weer veilig thuis is na zijn 'ingreep'.
Ik merk dat er hier in de omgeving vaker honden gecastreerd worden dan in NL. Wat was de reden dat jullie dit nu gedaan hebben als ik vragen mag. Wat ik wel zie is dat ze het bij pensions soms ook als eis stellen. Heel raar in mijn ogen eerlijk gezegd.

Anoniem zei

Leuk die foto's van LA!

Misschien is deze vraag al 24x eerder gesteld, maar ik vroeg me af of Rick en of de kinderen je weblog wel eens lezen? Kunnen ze Nederlands lezen en of schrijven? Je weblog zou daarvoor ideaal zijn! Wat vinden ze van je blog?

Ik was nog vergeten te reageren op die filmpjes van toen je met Saskia in het bos liep en ik 'jullie taaltje' kon horen: erg grappig!

Anoniem zei

Trouwens..dat beest (vleermuisachtig-iets) dat onder Yellowstone Animal staat afgebeeld "is freaking me out!" :D

Petra zei

@Petra -- Al zolang wij huisdieren hebben, zowel honden als katten, ook in Nederland (dus het is daar ook niet zo ongewoon, althans niet voor 1983, de dierenarts van mijn ouders raadde het ook altijd aan), hebben we ze gesteriliseerd/gecastreerd. Het wordt hier inderdaad erg aangeraden en dan vooral op jonge leeftijd.
Ik weet, dat men er hier zo voor is, omdat er al zoveel zwerfdieren en ongewilde dieren zijn. Je kunt zelfs korting krijgen van de Society for Prevention of Cruelty to Animals om je dier te laten steriliseren (heb ik dit keer geen gebruik van gemaakt).

Petra zei

@Gina -- Ja hoor, Rick en de kinderen lezen het log weleens, vooral als het over een van hen gaat ;). Nederlands lezen is niet zo moeilijk voor ze, schrijven wel, dus dat kunnen ze ook niet goed.

Anoniem zei

Leuk hoor zo'n Zoofari. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft ook zoiets: Blijdorp by night. Het enige verschil is dat je dan zo rond 21.00 uur een diner krijgt en daarna een rondleiding met vrijwilligers bij de (veelal) slapende dieren! Erg leuk om te doen! Ik vond vooral de slapende giraffen leuk! Daar kon ik muisstil minutenlang van genieten!
Groetje van Henny Breedijk.

Anoniem zei

Wilden de kinderen niet mee op de Zoofari? Ik had graag mee gewild hoor!!
Arme Cosmo. Even rustig aan zal niet makkelijk worden.

Petra zei

@Wendy -- Kai en Saskia hadden er bijna niets lekker gevonden, Katja wel, maar we kregen twee tickets van Ricks werk en individuele tickets kostten $125. Bovendien moest Katja werken.

Annemiek zei

Dat is nog eens een anders dan anders dierentuinbezoekje.
Even terzijde, hoe is het met Kai's kikkervisjes?

Petra zei

Nog eventjes....
Niet dat je mij een verklaring schuldig bent hoor. Het is inderdaad jullie "kind" natuurlijk en je moet het altijd zo doen waar je je goed bij voelt. Maar in NL denkt men daar anno 2007 toch anders over.
Kan me overigens wel iets voorstellen om katten te laten steriliseren, omdat die alleen buiten lopen. En ook nog bij teefjes i.v.m. de loopsheid.
Dit is een hele duidelijke site van een zeer verantwoord dierenarts. Zijn uitleg over steriliseren is denk ik zoals men in tegenwoordig NL dit benaderd. ;-) Vandaar ook dat die andere denkwijze mij opviel hier.
http://www.whgdierenartsen.nl/html/docdb.asp?id=84

groetjes Petra

Petra zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Petra zei

Hoi Petra,

Hoewel ik je bezorgdheid op prijs kan stellen, is er nu niets meer, dat we eraan kunnen doen. Ik heb de link, die je stuurde gelezen, en als we ooit nog een hond krijgen, zullen we er misschien anders over denken.
Nu wil ik er gewoon voor zorgen, dat Cosmo's wond goed heelt, zodat hij snel weer met zijn vriendjes bij het hondenpark kan gaan spelen :).

Anoniem zei

Dat is nog eens wat anders dan gewoon in de dierentui kijken. Wel apart hoor en leuk. Ik hoop dat Cosmo snel opknapt. Ja kan me voor stellen dat je hem miste.

Fijn weekend Petra

Anoniem zei

Oei dat was dus een domme vraag van mij. Ik realiseerde me niet dat de entree prijs zo ontzettend hoog was!!!

Petra zei

@Wendy -- Nee, hoor, geen domme vraag! Het was zo duur, omdat het een fundraiser is voor de zoo en $100 van de tickets kunnen van de belasting worden afgetrokken. Het was ook allemaal wel duur en bijzonder voedsel en ongelimiteerde wijn, dus zo heel duur vond ik het op zich niet. Maar wel om voor de kinderen te betalen, als die vrijwel niets lekker zouden vinden :).

Anoniem zei

Dat ziet er gezellig uit. En vooral ook heel lekker allemaal. Leuk idee zo'n fundraiser in de Zoo. Wat dat betreft zijn de amerikanen dar erg goed in.
off topic; Ik kan trouwens bij de nieuwe posting niet reageren(?) maar fijn dat Cosmo weer thuis is. Pretig weekend.