Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juni 02, 2007

Prom

Zaterdag

Het belooft alweer een warme dag te worden en ik besluit banen trekken in het zwembad mijn sporten van vandaag te maken. Het is gewoon te warm om hard te lopen en zin in een gewichtenroutine heb ik niet.

Katja gaat al om half acht naar school om de biologie SAT test te doen. Gelukkig komt ze daarvan positief terug, ze denkt er een goede score voor te krijgen. Alweer mooi meegenomen!

Saskia komt al voor negen uur terug van haar logeerpartij bij Tabatha. Tabatha heeft training voor het zwemteam. Dat gaat er echt hard aan toe en daarom willen onze kinderen het nooit doen.

Er moet iedere middag direct na school getraind worden en in het weekend beide dagen vroeg in de ochtend! Als de zomervakantie eenmaal begint is het iedere ochtend vroeg trainen.

Ze leren er wel heel goed zwemmen door, maar Katja heeft het een jaar geprobeerd en dat was helemaal geen succes. De andere twee wilden het al helemaal niet en ik heb er nooit op aangedrongen, want het komt erop neer, dat je de hele maand juli vast zit.

Omdat we nog heel wat oud brood hebben stelt Rick aan Saskia voor de eenden en ganzen in de vijver vlakbij te gaan voeren. Cosmo gaat natuurlijk ook mee en wil eigenlijk het liefst het water in achter de ganzen aan.

Die moeten ook helemaal niets van hem hebben, vooral de ouders van de baby ganzen blazen, dat het een lieve lust is! Hier blijkt ook, hoe Saskia nog zo heerlijk kind is. Ze zorgt, dat ze het brood netjes verdeeld en geeft wat extra aan de ganzen, die telkens door de brutalere worden weggejaagd.


Racen voor het stukje brood!



Het kroost moet verdedigd worden!



Beiden zouden best dichterbij willen komen!


Met Saskia ga ik vlak na de lunch naar het zwembad. Kai heeft geen zin, die is vreselijk moe van zijn logeerpartij bij Charlie, waar ze ongetwijfeld hun ogen maar weinig gesloten hebben. Rick volgt later.

Het water voelt heerlijk aan, precies koel genoeg met dit hete weer. Bij elkaar trek ik veertig baantjes, eerst meteen 24, wat ik in minder dan 20 minuten doe.

Eigenlijk wil ik alle 40 in een keer zwemmen. We hebben maar een zwembaan en die kan ik gewoonlijk goed met een ander persoon delen. Dit keer komt er echter zo'n gezette vrouw bij, dat ik er nauwelijks langs kan. Ik besluit de rest dan maar later te doen.

Bij de eerstvolgende "break", als alle kinderen onder de 15 het water uit moeten voor een kwartier, zwem ik de overige 16 banen en heb zo een kilometer gezwommen. Weer voldoende beweging voor vandaag en ik ben "in" mijn boek, dus nestel me in de schaduw op een van de ligstoelen en zo vliegen de uren voorbij. Wat een vakantiegevoel geeft dit!

Inmiddels hebben Katja en Leah hun nagels laten doen en hun haar laten opsteken. Dat komen ze even in het zwembad laten zien. Gauw gaan Saskia en ik naar huis, waar ik Katja help met haar make up en aankleden voor de Prom van vanavond.

Het is toch wel handig, hoor, zo'n moeder, die veel heeft, want er wordt ruim van mijn voorraden gebruik gemaakt en in mijn zilverkleurige gala tasje passen al haar spulletjes precies.

Om een uur of half zeven lopen we naar het huis van de Stieglers, waar Leah ook al helemaal in vol ornaat is. Janet, Paul en ik maken allerlei foto's van de meisjes samen. Ze stralen en zien er zo mooi uit!


Leah en Katja duidelijk beste vriendinnen!




Mark, Leah's vriendje, komt prachtig in pak gekleed en langzaam druipen de andere vrienden, met wie ze uit eten zullen gaan, binnen. We maken groepsfoto's, binnen en buiten.


De meisjes

Een paar kinderen uit de buurt kijken vol adoratie naar Katja. Vooral voor de kleine meisjes ziet zij er natuurlijk als een sprookjesprinses uit. Ook met hen moet ze op de foto en dan nog met Cosmo.





Katja's "date" voor de prom is haar vriendin Stephanie. Geen van beiden hadden ze zin om met "zomaar" een jongen te gaan en het is goedkoper, als je je tickets als stel koopt. Aan het gegiebel en gelach van de hele groep te horen zal het een bijzonder leuke avond worden!


Samen met Stephanie



Genoeg van al het serieuze geposeer, we zijn ook nog kinderen!

Om half acht vertrekt de hele groep in verschillende auto's. Dit jaar hebben ze ervoor gekozen zelf te rijden, in plaats van een dure limousine te bekostigen. Katja en Leah zullen na afloop bij een vriendin logeren, die dicht bij het hotel, waar de Prom wordt gehouden, woont. Wel zo fijn, want de gedachte, dat ze midden in de nacht nog een stuk moeten rijden, vond ik maar niets!

Voor de andere kinderen haalt Rick eten bij KFC en zelf hebben we een reservering bij Bazin's. Hier willen we al een tijdje weer eens heen. Het is een vrij nieuw restaurant in het centrum van Vienna en het heeft een interessant en redelijk geprijsd menu.

We krijgen meteen een gezellig tafeltje bij het raam. Het enige nadeel van dit restaurant is dat de akoestiek maakt, dat het erg luid is. Men heeft geprobeerd het wat te dempen, door het plafond te verlagen, maar echt geholpen heeft dat niet, vinden wij.

Omdat het al half negen is hou ik het vanavond bij appetizers. Met Rick deel ik een crab spring roll, die werkelijk om je vingers bij af te likken is! Als "hoofdgerecht" bestel ik het (rauwe) tonijn tartaartje en de asperge salade met champignon salsa en geitenkaas.

Het smaakt allemaal voortreffelijk en de bediening is heel erg goed, ondanks een grote tafel naast ons (soms betekent dat veel minder aandacht van de serveerder, dit keer niet). We zullen hier dus zeker vaker terugkeren, de akoestiek op de koop toe nemend!

Voor het naar bed gaan kijken we nog naar de melige film "Big Momma's House II", zeer vermakelijk! En om half twee word ik gewekt door Katja, die, zoals ik gevraagd had, vermeld, dat ze bij Kate's huis zijn aangekomen en dat ze een heerlijke avond hebben gehad.

Zondag

Het moest er na al die droge en zonnige dagen natuurlijk eens van komen: een flinke regendag. Dankzij de overblijfselen van tropische storm Barry zal het de hele dag blijven regenen en waaien. De natuur heeft het vocht hard nodig, maar waarom komt zoiets altijd op het weekend?

We slapen lekker lang uit, want het werd toch laat gisteravond. Katja komt al om tien uur weer thuis. Rick biedt aan om McDonald's te halen als ontbijt, altijd lekker na een late nacht. Als ze haar Egg McMuffin op heeft duikt Katja meteen haar bed weer in.

Mary Ellen maakt een eind aan mijn twijfels, of we wel of niet zullen gaan hardlopen. Zij denkt, dat het enkel miezert en eigenlijk heb ik ook wel zin om even buiten te zijn. Het is een tropisch regensysteem, dus de temperatuur is een aangename twintig graden.

Maar als ze een kwartiertje later voor de deur staat, plenst het! Toch besluiten we ervoor te gaan, we zullen niet smelten. Dit is nu het voordeel van met iemand anders lopen, want alleen was ik niet gegaan!

Ondanks onze regenjassen komen we als twee verzopen katten weer thuis! Het ging onderweg over van plensregen in harde plensregen! Als het hier regent, dan ook meteen goed! Maar het was ook lekker fris om te lopen en ik ben blij, dat we gegaan zijn.

Als Saskia terugkomt van haar logeerpartij gaan we naar Tysons Corner. Ik heb haar een nieuwe bikini beloofd.

Natuurlijk zijn wij met dit weer absoluut niet de enigen, die in de mall onze toevlucht zoeken. Toch vind ik al gauw een zeer gunstige parkeerplaats en binnen valt de drukte erg mee.

Saskia wil bij PacSun kijken, want daar heeft ze online leuke bikini's gezien. Inderdaad slaagt ze meteen met een leuke rood wit gestreepte en een groene met witte stippeltjes bikini. Hopelijk is ze nu voor de zomer klaar, want goedkoop zijn ze niet!

Gisteravond heeft Cosmo mijn nette witte sandalen in een onbewaakt ogenblik kapot geknauwd. We gaan dus een aantal schoenenwinkels af voor nieuwe, maar ik vind ze niet. De sandalen, die er zijn, hebben of een veel te hoge hak, of geen hak of zijn veel te tuttig. Dat wordt nog moeilijk, dus!

Saskia en ik kunnen het natuurlijk niet laten ook een blik in The Limited (voor mij) en Limited Too (voor haar) te werpen.

Het is leuk mijn eigen fashion consultant mee te hebben, want ze kiest een paar heel leuke outfits uit voor mij! Een rood mouwloos truitje met een zwart met wit zijden (kort!) rokje en een felblauw topje met een witte capri, die ze me (haar woorden) supermooi vindt staan. Nou, als mijn dochter dat zegt, moet ik ze natuurlijk wel kopen!

Bij Old Navy vindt Saskia een paar topjes en een short om over haar zwempak aan te doen. Als laatste vinden we het nieuwste Dear Dumb Diary boek bij Barnes and Noble. Ik hoor Saskia op de terugweg niet meer, die zit meteen te lezen!

Voor het avondeten zijn we uitgenodigd bij Mary Ellen en Phil, die vlakbij het zwembad wonen. Het wordt een gezellige avond. Rick en Phil leren elkaar zo beter kennen, want Mary Ellen en ik kennen elkaar al van het hardlopen en Bunco. We genieten van de lekkernijen, die geboden worden en nemen dan afscheid. Het is een schoolavond, dus iedereen ligt vroeg op bed. Het is nu elf uur, dus niet zo vroeg voor mij, maar het weekend was weer fantastisch!

15 reacties:

Anoniem zei

Wouwwww wat een mooie meid! Schitterend hoor die jurken. Toen wij vorig jaar aan het winkelen waren zei mijn Amerikaanse tante tegen Shirley dat ze straks ook zo'n jurk nodig had. Shirley keek ernaar alsof ze dacht: Zo'n jurk dat nooi. Ze zat hier nog geen maand op school en waar keek mevrouw naar in de Mall? juist dergelijke jurken. Ja mam zo een wil ik straks... Mijn klomp nrak dat begrijp je. Hoezo de omgeving beinvloed...

gr petra

Anoniem zei

wat een knappe dochter! Leuk die foto's van die mooi geklede meiden.
Lijkt me lekker zo'n zwembad vlabij huis huis, wel de voordelen maar niet de nadelen van een zwembad. Nou ja, af en toe kom je natuurlijk wel een dikke dame tegen dan.

Anoniem zei

Lekker onder het genot van een kopje koffie je blog gelezen. Wat een prachtige dochter heb je toch!
Wij hebben hier in Breda een zonnig weekend gehad, gewoon heel lekker weer. Nu weer snel aan het werk.
Groetjes, Wilma

Anoniem zei

Erg leuke foto's van de jeugd zo uitgedost voor de Prom. Een Prom is toch iets typisch Amerikaans vind ik. Ik had zoiets vroeger ook graag een keer meegemaakt.

Roland

Anoniem zei

Wat een mooie meiden, Katja en Leah en vriendinnen. Helemaal met die prachtige jurken! En de jongens net in het pak, dat zie ik ze in NL niet zo snel doen, hoor.

Anoniem zei

Wat schitterend!! De meiden zien er prachtig uit. Bij Fabienne op school is ook altijd 1 keer per jaar een gala feest. Hier dan ook altijd in het lang en jongens in het pak. Het heeft wel wat speciaals vind ik!!

Annemiek zei

Ze staan er zo mooi op. Zal ik hier waarschijnlijk nooit zien, mijn jongens naar de prom; ze vallen nog liever dood.
Hier gaan trouwens alleen de seniors. Onze laatste exchange student was een junior en mocht eigenlijk niet, maar ze heeft toch een ticket los weten te peuteren.

Nel zei

Wat een prachtige foto's van evenzoveel prachtige meiden.

Jullie kunnen met recht trots zijn op Katja.

Even wat anders, ik heb per ongeluk mijn hoofdblog gedelete. Het gaat lekker..... weet jij wat ik kan doen, uit de helpfuncties en discussiegroepen word ik ook niet wijzer. Het wordt denk ik een nieuwe aanmaken. Jammer, want ik heb helemaal geen enkele posting ergens anders staan, alles kwijt dus.

Anoniem zei

Wat ziet Katja er prachtig uit!
Leuk hoor, krijgen we ook nog een verslag van de prom, ben wel benieuwd hoe dat er aan toe gaat?

Goed hoor lopen in de regen, zoveel motivatie heb ik niet...

Anoniem zei

Poeh ik had weer eenhoop bij te lezen. wat een mooie foto´s van die meiden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de jurk van katja het mooiste vind. Mooie snit, pachtige kleur blauw en het staat haar werkelijk prachtig.

ps: wat houd dat in die break in het zwembad, moeten dan de kleine kinderen er even uit om plaats te maken voor de baantjestrekkers?

Anoniem zei

Katja ziet er prachtig uit! Wat zul jij trots zijn!

Anoniem zei

Wat een mooie dames! Die jurk staat Katja echt prachtig. Fijn dat de Biologie SAT goed ging!
Jij ook al doorweekt door de regen!
Leuk dat Saskia dingetjes voor je uitzocht. Rode top.....komt me bekend voor.
Thx voor alles!!! De Fitness is echt super, en de Oprah ook en Lisa is ook helemaal blji en Spot ook en het topje is alweer onderweg naar Dannielle.

blips zei

Ik vind je dochter er schitterend uitzien, ze is ook mooi, maar ja wat wil je met zo'n moeder. :)

Anoniem zei

Schitterend ziet Katja eruit. Staat haar echt mooi dat hemelsblauw. De groepsfoto is geweldig. Wat een feest om te zien. Vindt de foto van Saskia en Cosmo bij het water zo lief. Die 2 genieten echt van elkaar.

An zei

Katja ziet er stralend uit in haar mooie blauwe jurk. Wat ik vooral in haar waardeer: het zit bij Katja niet alleen aan de buitenkant, ze heeft ook een prachtige binnenkant! Je mag met recht trots zijn op zo'n dochter.