Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 04, 2007

Tysons Tunnel

De tropische storm is gelukkig alweer verder naar het noorden getrokken en het is droog als we opstaan. Het voelt nog wel heel klam aan, als ik naar buiten loop, maar ik doe toch mijn gewichtenroutine maar buiten.

Rick is ook nog thuis en heeft onder zijn nette overhemd het t-shirt van TysonsTunnel.org aan. Zoals degenen, die weleens in Washington Dulles zijn aangekomen, misschien weten, is er geen trein, die vanaf het vliegveld naar de stad Washington gaat.

Het Dulles Corridor Metrorail Project moet daar, als het in 2015 af is, verandering in brengen. Behalve naar Dulles zal deze lijn ook door het drukke Tysons Corner gebied lopen.

En nu is er een groot gevecht gaande, want in het huidige ontwerp zullen die rails in Tysons Corner boven de grond lopen. Dat staat niet alleen ontzettend lelijk, maar zal ook een nachtmerrie betekenen voor het nu al zeer drukke verkeer in dat gebied.

Voorstanders van het huidige ontwerp beweren, dat de lijnen boven de grond laten lopen vele malen goedkoper zou zijn, dan onder de grond. De actiegroep TysonsTunnel.org is het daar niet mee eens.

Wij ook niet en daarom is Rick vanochtend naar een vergadering van de Fairfax County Board of Supervisors geweest met honderden anderen om zijn stem te laten horen ten gunste van het tunnel project.

Helaas kan ik niet mee, want ik heb al twee weken van Cosmo's trainingen moeten missen en meneer vertoont echte "tiener" trekjes! Maar Rick vertelt, dat het er beredruk was en dat de Board of Supervisors de projectmanagers flink aan de tand voelde. Ze waren nog niet klaar om over het geheel te stemmen, dus we weten nog steeds niet of de tunnel er nu komt! Hopelijk wel, met zo'n vertoon van support in de county bij die vergadering!

Intussen oefenen we bij Petsmart weer de geleerde commando's met onze hondjes. Volgende week is de "graduation", maar omdat een heel stel van ons tenminste een les gemist hebben, hebben we de maandag erna ook nog een les.

Zoals altijd is Cosmo na de les uitgeput en erg rustig. De trainer raadde Greenies aan om zijn tanden schoon te houden, dus ik koop daar een doos van. Thuis geef ik hem er een en die valt om het zacht te zeggen zeker in goede aarde!


Moe na al dat getrain!

Met Saskia moet ik naar de orthodontist. Daar krijgt ze goed nieuws, ze hoeft haar nachtbeugel niet meer in nu haar hoektanden er zijn. Het wachten is nog op een kies, die gewisseld moet worden, en dan is het tijd voor haar volgende volle beugel.

Ze heeft een ingewikkeld gebit, want ze mist genetisch een voortand en een kies. Dr. McGrath is er nog niet uit, of ze een implant nodig zal hebben, of dat hij haar hoektand naar het midden zal trekken.


De lelies bloeien



Op de terugweg gaan we langs Giant. Vanavond is het weer Nederlandse damesavond en het is mijn beurt om het voorafje mee te nemen. Het thema is vegetarisch, dus ik haal drie verschillende soorten hummus (knoflook, spinazie en artisjokken en tomaat met basilicum) en mini pitas om erin te dippen.

Rick en de kinderen gaan in mijn afwezigheid zwemmen en bestellen dan pizza in het zwembad. Het voelt echt of de zomer al helemaal is begonnen zo!

9 reacties:

blips zei

Werkelijk schitterende foto's van die bloemen, ze springen het beeld uit.
Die greenies moet ik ook eens proberen (niet voor mezelf maar voor de hond natuurlijk)

Anoniem zei

Gert-Jan is met onze Rhomar 2 jaar op curcus geweest. Wij hebben er veel plezier van gehad. Hij loopt hier vrij rond en luisterd eigenlijk altijd. Weet precies wat wel en niet kan. Je zult hier veel plezier van hebben.

gr Petra

Anoniem zei

Goed hoor, dat zoveel mensen hun stem laten horen tegen de bovengrondse spoorlijn. Bij ons in het dorp is ongeveer net zoiets gaande, maar gelukkig wil de gemeente hier zelf een ondergrondse tunnel.
Wat goed dat Saskia haar nachtbeugel uit mag. Maar dat wordt, zo te horen, nog een heel gedoe om het gebit goed te zetten. Het zou jou nachtmerries opleveren, of niet??

Anoniem zei

Het zou wel mooi zijn wanneer er een verbinding komt tussen het vliegveld en Washington....
Goed dat er wordt gestreden voor de beste oplossing!

Anoniem zei

Heerlijk he die zomer, zeker met een zwembad in de buurt!
Moet alleen wel zeggen dat ik erg blij ben met de airco in ons appartement.
Groetjes

Anoniem zei

Goed dat jullie je niet gelijk gewonnen geven, het is het waard om voor te strijden. Het is toch beter om al dat drukke verkeer niet nog meer te belasten. Ik hoop dat het goed uitpakt voor jullie.
Je recept ziet er smakelijk uit, ik denk dat de dames wel zullen smullen.

Anoniem zei

Vreselijk zo'n trein boven de grond in een toch al erg druk gebied! Hopelijk doen ze wat met deze tegenstand.

Hoe was je Hollandse avond? De hapjes klinken zalig!

Anoniem zei

Zo Petra ik ben weer even bijgelezen. Wat een plaatje is jou dochter. ik dacht dat die rode jurk haar goed stond maar deze blauwe is stunning ! We hebben weer genoten van jouw land en jouw omgeving. Onze date komt echt nog een keer. We zeiden elke keer tegen elkaar we moeten terug. Ivo heeft al aangegeven dat hij graag de opleiding in wil en daarna nog twee jaar een liaison functie wil vervullen (die mede dankzij zijn hulp op de kaart is gezet). Dat zou dan pas rond 2011 zijn, maar toch geduld is een schone zaak. Als mijn wens uitkomt, dan weet ik alvast wie ik als gids ga aanschrijven...hahaha.

Groetjes uit Waddinxveen...

An zei

Goed van Rick om niet langs de kant toe te kijken. Te veel mensen denken dat het toch niet helpt, maar ik heb onlangs het tegendeel ondervonden!
Succes met het Tunnelproject!