Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 17, 2007

Vaderdag en veel meer

Zaterdag

Na de bunco avond hebben Rick en ik nog een uurtje "Raad het tv deuntje" gespeeld. We hadden een site gevonden met allerlei muziekjes en ik was eigenlijk wel verbaasd, hoeveel van de oude series ik wel herkende.

Maar ja, al die pret leidde wel tot een heel late bedtijd. Vanochtend hebben we dus maar eens flink uitgeslapen en ik sta pas om half tien op, super laat voor mijn doen!

De rest van de familie ligt nog op een oor, alleen Cosmo is, zoals we dat hier zeggen "bright eyed and bushy tailed". Ik besluit hem dus mee te nemen voor een wandeling naar het hondenpark.

Het is vandaag (nog) niet zo warm, dat het te vermoeiend voor hem zou zijn om te lopen. Voor mij is het een gelegenheid mijn beweging te krijgen. Ik neem mijn acht pond gewichten mee en doe al lopend arm- en schouderoefeningen. Dat moet maar genoeg zijn voor vandaag!

Cosmo speelt weer, dat de stukken eraf vliegen en sjokt op de terugweg moe achter me aan. Zo'n speelsessie mat hem helemaal af, we horen of zien hem dan uren niet meer!

Als ik thuis kom, is Katja al weg naar haar werk. Ze moet vandaag van half een tot half tien werken! Een volle werkdag, dus, iets waar ze bepaald niet blij mee is.

Na de lunch, die bestaat uit overgebleven lekkers van gisteravond, ga ik met Rick naar de Dive Shop. Voor vaderdag geef ik hem een regulator voor zijn scuba uitrusting.

Hij heeft me wel laten zien welke hij graag zou willen hebben, maar ik heb liever dat hij erbij is, als ik hem koop. Maar goed ook, want de verkoper (iedereen, die in die winkel werkt is een die-hard duiker) raadt hem zijn keuze af. Aangezien Rick nog niet zoveel gedoken heeft, luistert hij naar de expert.

Bij de ernaast gelegen Starbucks koop ik mijn afscheidscadeautje voor Katja B. We hebben elkaar destijds bij een Starbucks ontmoet, dus dat lijkt me passend. Ze hebben een handige mok met een drinkdeksel erop, zodat je hem ook mee de auto in kan nemen. Daarbij doet ik een cadeaukaartje, zodat ze bij iedere Starbucks kop koffie (hopelijk) voorlopig aan ons zal denken.

Kai gaat de hele middag met vrienden zwemmen, maar zin in een logeerpartij hebben de heren niet. Saskia bekokstooft daarentegen wel een "sleepover" met Kaylee en Aoife. Kai zal als "babysitter" fungeren, want Rick en ik hebben een feestje.

Net voor we vertrekken klaagt Saskia echter over haar buik en ze moet herhaalde malen naar de wc. Waarschijnlijk is de hot dog, die ze eerder vandaag bij Madisons zwembad at.

Helaas voor haar lijkt het ons dus niet aan te raden de andere twee meisjes te laten overnachten. We bellen de ouders, die hen al gauw op komen halen. Met een Immodium gaat het al gauw beter met Saskia, maar ze is doodmoe, dus heeft hard een rustige nacht nodig.

Rick en ik vertrekken naar de Taste of Reston. Dit is een soort braderie met van alles te doen. Daaronder valt het proeven van de verschillende restaurants uit Reston. We hopen zo ons avondeten bij elkaar te proeven, net als we een maand of zo geleden bij de Zoofari deden.

Echter, de meeste gerechten zijn of gefrituurd of zoet en daar hebben we geen zin in. We besluiten naar het Market Street Bar and Grill in het Hyatt hotel te gaan en daar te eten.

Hier hebben we al vaker heerlijk gegeten, maar we waren vergeten hoe astronomisch hoog de prijzen er zijn! We nemen aan, dat we vanavond op Katja's feestje ook nog wat snacks zullen krijgen, dus we houden het bij voorafjes.

Bij elkaar is dat minder duur, dan een hoofdgerecht en je krijgt verschillende dingen te proeven. Rick begint met een Caesar salad en ik bestel de kreeft met kerriesaus op een "bed" van aardappel en augurk stukjes. Super lekker is het en een flink stuk kreeft voor de prijs!

Als tweede gerecht nemen we allebei de tomatensoep met witte bonen en peper vodka. Ook dit smaakt eerste klas. Als laatste krijgt Rick een crabcake met garnalen gerecht en ik de tonijn en biefstuk carpaccio.

We smullen allebei en hebben absoluut genoeg gegeten! Bij het afrekenen krijgen we nog een schaaltje met gedroogd fruit gedoopt in chocolade. Ook erg lekker. En zo kun je met voorafjes alleen een heerlijke maaltijd hebben!

Om half negen komen we bij Katja en Cengiz aan, die ook in Reston wonen. Het wordt een heel gezellig feestje met een goede mix van Amerikanen en Nederlanders. De meesten van ons maandelijks groepje komen en Katja's Amerikaanse buren en vrienden.

Rick en ik hebben een heel leuk gesprek met haar vriendin Christine, die onder anderen portretten schildert. Wij vinden het portret, dat ze van Katja's kinderen heeft geschilderd, zo mooi, dat we er serieus over denken haar te vragen onze kinderen ook te schilderen. Tenslotte wordt dit onze Katja's laatste jaar thuis en is het hoog tijd een portret van de kinderen te hebben.

Saskia belt telkens, wanneer we nu thuiskomen, dus net na elven nemen we afscheid. Katja gaat nu best dicht bij Petra in NC wonen, met wie ze ook al contact heeft gehad. Ik ben dan ook vast van plan in het komende jaar die richting op te gaan om hen beiden te bezoeken!

Zondag

Al om zes uur word ik wakker door de felle zon, die onze kamer binnen schijnt. Omdat we vrijdag zo'n "vakantiedag" hadden, denk ik even, dat het maandag is. Maar de heerlijke realisatie, dat het pas zondag is, komt snel en ik draai me nog lekker om.

Om kwart voor negen word ik uit een vreemde waak-droom gewekt door de telefoon. Het is Mary Ellen, of we om negen uur of kwart over negen kunnen gaan hardlopen, want ze willen Phil mee uit brunchen nemen voor vaderdag. Ik kies kwart over negen, want ik moet even wakker worden!

Tot mijn verbazing staat Rick tegelijk met mij op en is Kai al beneden! Het warme weer geeft zeker meer energie! Het is warm, als Mary Ellen en ik gaan lopen, maar er staat ook een lekker briesje. Het gaat super vandaag!

We hebben geen van beiden last van onze stijve spieren en halen de vijf kilometer in precies een half uur. Voor ons is dat een persoonlijk record (er moet bij geschreven worden, dat het parcours ontzettend heuvelachtig is en dit keer hebben we dat goed doorstaan!). Misschien komt het ook, omdat we beiden twee dagen min of meer rust hebben genomen. In ieder geval voelt het heerlijk om al om kwart voor tien klaar te zijn met het sporten voor vandaag!

Op mijn vraag, of Rick ook uit brunchen wil, antwoordt hij negatief. Liever heeft hij de nieuwe sausage mcskillet burrito van McDonald's met een grande, non-fat, sugar free hazelnut latte van Starbucks.

Ook voor de anderen haal ik McDonald's, maar zelf bestel ik een kalkoen bacon met witte cheddar en ei muffin van Starbucks. Die vind ik niet te versmaden!

Na het ontbijt vertrekken Saskia en ik met Cosmo naar het hondenpark. Het is er alweer lekker druk. Grappig is, dat Cosmo met de puppies onder een jaar oud het meeste speelt. Net alsof ze elkaars leeftijd weten. Vandaag is daar Tiki, een boxer puppy van vier maanden. Ze spelen schattig!


Schattig, toch, die twee puppies? Tiki is veel kleiner dan Cosmo, hoewel dat op de foto's niet zo uitkomt



Thuis is Katja ook op en we geven Rick de rest van zijn cadeautjes en kaarten. Kai en Saskia geven hem dvd's, een van Pan's Labyrinth en een van Scary Movie 4.

Dan gaan we met zijn allen bij Whole Foods lunch halen. Daar kunnen we ook wijn proeven en ik doe dat als eerste.

De man, die de wijn schenkt, zie ik net een kopje achterover slaan. Hij heeft een rood gezicht en is nogal onbeschoft, volgens mij is hij dronken! Hij schenkt mijn wijn ook zo heel voorzichtig in, als iemand, die zichzelf niet helemaal meer onder controle heeft. Maar misschien verbeeld ik het me maar.

Even later vraagt Rick om het bier, dat hij in de aanbieding heeft, te proeven. Ook hij vindt, dat de man onbeschoft is. Ik zie hem, terwijl ik daar rondloop, drie keer een kopje wijn achterover gieten! Ik ben benieuwd, wanneer het management van Whole Foods door zal hebben, dat hier een dronkenlap staat! Op een gegeven moment zullen mensen gaan klagen, neem ik aan.

Na de lunch gaat Katja naar haar werk. Ze heeft vandaag haar evaluatie en tot onze verbazing (en eigenlijk ook wel boosheid, want we weten, hoezeer ze haar best doet) is die "below target". En daarbij wordt dan niet vermeld wat "on target" zou zijn.

Hopelijk heeft Katja de moed om dat wel te vragen, want ze heeft het gevoel, dat een van de managers haar helemaal niet mag. Ze vindt deze baan allang niet meer leuk, ze wordt constant in de kleedkamer gezet, terwijl haar verschillende functies beloofd waren.

Maar ze wil proberen het een jaar vol te houden, dat staat beter op de (zo langzamerhand vervloekte, door Rick en mij dan) college aanmeldingen! Intussen is ze niet happy en dat voelt niet goed!

Saskia's buik doet nog steeds raar, dus zij blijft met Cosmo thuis. Rick, Kai en ik gaan naar Woody's Golf. Hier is een heel leuke mini golfbaan. Het is een jungle thema en je loopt door de bamboe (die met dit 30+ graden weer heerlijke schaduw biedt).


Langs het parcours staan animatronische figuren, zoals deze

Natuurlijk is het vandaag druk met vaders en kinderen en gezinnen, dus we moeten even wachten, voor we kunnen beginnen. Het wordt een enorm leuke paar uur. Bij iedere put is er weer iets anders te zien: slingerende apen, stropers, grote spinnen, een krokodil en meer. Dat alles vergezeld door muziek van Indiana Jones en andere avontuurlijke films, het is werkelijk een hele ervaring.


Slangen slapen in de bomen en apen slingeren rond, je waant je in Afrika



Kai in actie

We hebben grote lol, maar het duurt allemaal net iets te lang om ons schema goed te laten lopen. Rick wilde namelijk ook nog graag naar Fantastic Four, een film in de trant van Superman en Spiderman. Maar door de drukte bij de golfbaan zijn we daar te laat voor. We beloven hem er of woensdagavond of in Florida heen te gaan.

"Wie weet, waar het goed voor is", zei mijn Oma altijd. En ik denk, dat dit een heel ware wijsheid is. We zijn lekker een paar uurtjes thuis en de telefoon gaat. Het is mijn zusje en ze heeft fantastisch nieuws: in februari verwachten wij een nieuw neefje of nichtje!!! Hartstikke leuk!

Om kwart voor acht hebben we een reservering bij Texas de Brazil in Fair Oaks Mall. Helaas kan Katja er niet bij zijn, die moet nog werken, maar ze zou dit restaurant heerlijk vinden.

Dit Braziliaanse steakrestaurant is "all you can eat" (maar niet te vergelijken met de Amerikaanse "all you can eat" restaurants). Om te beginnen kunnen we opscheppen van een enorme salad bar. Dit is niet alleen groentes, maar ook tonijn, zalm en garnalen. Aan de andere kant is een sushi bar, met al de sushi, die je maar wilt.

Als we genoeg van de salades hebben kunnen we ons kaartje op groen zetten. Dan komen er zwaarden vol met allerlei vleesgerechten voorbij. Ik doe me tegoed aan de filet mignon (perfect gegrild!) en de flank steak.

Kai vindt de kip met een Parmezaanse kaas korst lekker en Rick neemt van alles wel wat. Saskia heeft geen honger, dus die neemt zo af en toe een hapje mee. Het wordt een smakelijk maal en volgende keer komt Katja hopelijk mee!

Omdat hij zijn film in de bioscoop heeft gemist, wil Rick een van de films, die hij van de kinderen heeft gekregen, kijken. Het wordt Pan's Labyrinth.

Eerlijk gezegd weet ik niet, wat ik ervan moet denken. Ik vind het mythologische en sprookjesachtige ervan prachtig, maar het oorlogsgedeelte wil ik liever niet zien en er is veel (te veel) wreedheid. Ik moet echt een heel aantal keren mijn hoofd afwenden om de gruwelijkheden niet te hoeven aanschouwen! Deze film heeft al heel wat prijzen gewonnen en dat is wel terecht, vooral de speciale effecten zijn bijzonder.

10 reacties:

Anoniem zei

Je hebt weer een leuk weekend achter de rug!
Jammer dat Katja B. gaat verhuizen, maar zo heb je wel weer een nieuw plekje om te ontdekken als je op bezoek gaat.
Wat sneu voor (jouw) Katja dat ze het niet naar haar zin heeft, maar wel goed dat ze door wil zetten.
En tot slot: van harte gefeliciteerd met je aanstaande nieuwe neefje of nichtje! Dat wordt weer een spannende tijd.

Anoniem zei

Wat leuk een nieuw nichtje of neefje!
Lekker eten he Texas de Brazil, hier heb ik woensdagmiddad een (ja gratis) lunch daar, mmmm

Anoniem zei

Heerlijk weekend zo te lezen ! Jammer dat Katja een below target kreeg, ik kan me daar bij haar niks bij voorstellen. Mar misschien is ze gewoon te goed voor die zaak, en is ze elders beter op haar plek. Gefeliciteerd net het as nieuwe nichtje of neefje. Altijd weer leuk. Attent dat je een meeneem mok aan Katja geeft, wij hebben ze ook meegenomen uit de USA en denken daarbij altijd aan Amerika, ze zal dus absoluut aan je denken ! Groetjes ...

Anoniem zei

Je wordt weer tante! Gefeliciteerd!
Ik heb gelijk gekeken of we hier ook een Texas de Brazil hebben, maar helaas :(. Het klinkt in ieder geval allemaal erg lekker.
Groetjes

Anoniem zei

Aaaaah een baby'tje op komst! Ontzettend gefeliciteerd. Van de week heb ik een schattig slabbetje gekocht van www.liefdoorgeert.nl

Heerlijk weekend weer! Gaaf om op zo'n segway door de stad te crossen!

Hoe vind je die man bij Whole Foods....wat erg, hij was gewoon dronken! Schandalig.

Zou Katja geen andere baan kunnen vinden? Ja toch? Zo'n enthousiaste jonge meid met een super motivatie, wie wil dat nu niet in zijn winkel?

ilse zei

Van harte gefeliciteerd, tante..

Becs zei

Wat hebben jullie weer een heerlijk weekend gehad!

Ik heb Pan's Labyrinth ook gezien en ik vond het ook een goede film.

Overigens gefeliciteerd met de zwangerschap van je zusje!

Anoniem zei

Hoi Petra, het is alweer even geleden dat ik hier was, en ik vond dat ik nog even voor de vakantie langs "moest" komen. Jullie hebben weer een leuk weekend achter de rug, alleen jammer dat Saskia niet helemaal lekker was. Ook vind ik het sneu voor Katja, dat ze het niet naar haar zin heeft op haar werk. Dat zou toch leuk moeten zijn voor haar,jammer hoor!!! Hopelijk keert het snel ten goede, of vindt ze een ander leuker baantje. Ik wens jullie alvast een fijne vakantie (of duurt dat bij jullie nog even?) Hier gaan de kinderen nog deze week en volgende week naar school. Volgende week vrijdag gaan wij weg, we hebben er veel zin in!!
Tot na de vakantie, groetjes Ludy.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met ... ja daar moeten we nog even op wachten. Wel spannend hoor.

Wat zal Katja zich rot gevoelt hebben. Je best doen en dan nog een below target krijgen. Is niet erg motiverend.

Ge petra

blips zei

Leuk zeg zo'n golfbaan, klinkt ook echt als een oerwoud op dat filmpje.