Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 26, 2007

Dagje vriendinnen

Met moeite hijs ik mezelf om kwart voor acht het bed uit. Ik heb weer om kwart over acht afgesproken met Kirsten om te gaan lopen, namelijk. Rick verklaart me voor gek! Waarom zoveel moeite, als ik lekker had kunnen uitslapen?

Maar als ik een half uur later gezellig met Kirsten en Cosmo door Vienna loop is die vermoeidheid alweer vergeten. Het is heerlijk loopweer, warmer dan gisteren en op het W&OD pad laat ik Cosmo bij de hondenfontein drinken. Hij geniet net zo van de wandeling, als wij!

Dit is de laatste keer, dat we zo vanaf het zwembad gaan wandelen, want het zwemteam seizoen is na dit weekend voorbij. Kirsten en ik spreken nog een laatste keer af voor maandag, daarna vertrekken zij naar Denemarken.

Nu gaan de meeste mensen op vakantie, velen zijn hier de hele maand juli vanwege het zwemteam. Vanaf zaterdag zullen drie van mijn vriendinnen zich in Nederland bevinden. Sylvia en Karin zijn er al en Christine vertrekt op zaterdag (hopelijk nemen ze wat zon mee hiervandaan!).

Om Christine en Mallory nog een keer te zien, voor we allemaal vertrekken (de volgende keer, dat we ze zien zal 25 augustus zijn!), spreken we af bij CPK in Tysons Corner.

Saskia en ik gaan wat vroeger naar de mall, want ik wil een luisterboek kopen voor mijn rit naar Philadelphia op dinsdag. Ik vind een verkorte roman over een vrouw, die scheidt van haar rijke Hollywood man, en daarna allerlei avonturen meemaakt. Lijkt me smeuiig! De rest van de luisterboeken trekt me niet echt, veel historisch en thrillers. Al zijn die laatsten vast heel spannend, ze duren ook 10+ uur en zo lang zal ik niet in de auto zitten!

Voor Christine belt, dat ze in de mall zijn aangekomen, hebben we nog even tijd om naar Wet Seal te gaan. Hier vindt Saskia twee leuke topjes. Grote prints zijn in, het is weer een heel andere mode opeens!

Bij CPK moeten we even wachten op een tafeltje en dan hebben we een superlekkere lunch. Christine en ik bestellen hetzelfde als we altijd in dit restaurant nemen (al moedigt het menu ons aan iets nieuws te proberen). We delen de "potstickers" en nemen dan een halve Thai Crunch salade, die werkelijk fantastisch smaakt.

Ook de meisjes smullen van hun pizza's. Mallory's is een "BLT" pizza (bacon, lettuce and tomato), zonder de tomaat, want daar houdt ze niet van. Van de rest wel, want er blijft maar weinig over!

Saskia bestelt een honey chicken pizza, want ze vindt de honey chicken bij de Chinese restaurants zo lekker. Deze smaakt echter vreemd, vindt ze. Ze haalt alle kip eraf en eet dan de kaaspizza, die overblijft.

Na het eten gaan we nog even kijken bij Delia's, waar beide meisjes een paar leuke topjes vinden. Dan nemen we afscheid voor een hele maand, want we zullen elkaar pas 25 augustus weer zien!

Precies op tijd voor Laura zijn we terug. Gelukkig voelt ze zich weer beter en geeft me een heel nodige massage. Al voel ik me met dit zomer weer vele malen beter, dan als het koud is, de individuele spieren verkrampen nog erg.

Cosmo is al een tijdje niet in het hondenpark geweest. Als ik hem vraag: "Ga je mee spelen met je vriendjes?" staat hij meteen bij de deur. Hij speelt heerlijk met een bulldog en een zwarte labrador, terwijl ik word opgegeten door de muggen. Dat wordt met Off! inspuiten voor we de volgende keer gaan!


Om kwart voor zeven hebben we bij de Cheesecake Factory afgesproken met Annemiek en Micky en hun drie zonen.

Zij overnachten hier in Tysons Corner op doorreis terug naar New York State. Ze hebben vakantie gehouden in Hampton, Virginia.

We moeten even op een tafeltje wachten en drinken wat aan de bar. Daarna wordt het een heel gezellige maaltijd! De jongens eten enorme hamburgers en Annemiek maakt een foto van het gigantische bord salade, dat ze voor haar neus krijgt.




De porties kennende houd ik het bij twee "appetizers": gegrilde artisjokken en crabcakes. Het is lekker eten, gezellige conversatie en met moeite nemen we om kwart over negen afscheid. Jammer, dat we zo ver uit elkaar wonen, want we kunnen het super met elkaar vinden.

16 reacties:

ilse zei

Tof al die afspraken. Hier beginnen we ook stilaan ieder aan onze eigen vakantie. Augustus blijkt hier ook de maand te zijn dat iedereen vertrekt. Wij moeten nog een weekje wachten.

Anoniem zei

Lekker dagej hoor. Leuke dingetjes voor Saskia gekocht en gezellig geluncht met Christine en Mallory. Leuk ook om Annemiek met haar gezin te zien. Je haar zit goed!!

Jasmino zei

Leuk, al die
"internet"ontmoetingen! Je wereld groeit toch uit op een bijzondere manier!

Anoniem zei

Valt mij altijd op in foto's dat jouw rechteroog er nogal vreemd bijhangt.
Heb jij iets mis met je oog?

Lia van Zandt

Anoniem zei

Ja, wat moeten we toch zonder internet, heerlijk al die ontmoetingen!

Enne, die zon..... die is heel erg welkom hier!

Petra zei

Wat leuk jou en Annemiek op 1 foto te zien. Super toch dat bloggen zo.

Anoniem zei

Wat leuk zo'n ontmoeting met Annemiek. Het zou me ontzettend leuk lijken om eens een reis te maken langs alle NL-Amerikanen.....
Dat roze staat je erg goed Petra!!

Petra zei

@Lia -- Nee, hoor, ik knijp het gewoon meer dicht als ik echt lach. Leuk eerste berichtje, bedankt!

Anoniem zei

Wat leuk om elkaar zo te ontmoeten. Toevallig dat ze bij je in de buurt was want inderdaad in NY best ver van Virginia vandaan

gr petra

mexigirl zei

Petra wat blijf je netjes! Als iemand het over je oog hebt. Maar het was ook de eerste x dat ze een komentaar gaf toch.
Weet ff niet meer wat ik wilde zeggen. ok tot morgen

kastelke zei

Zo'n luisterboeken lijken me heerlijk. Bestaan er trouwens van die boeken die je dan op je MP3-speler kan beluisteren? En waar heb je een grote keuze in zo'n boeken (ook voor kinderen)?
Amai, wat een borden!
'k Heb Annemiek ook een keer mogen ontmoeten, en ik vond het ook een fijne en lieve dame!

Anoniem zei

Ik was ook even verbaasd over de vragenstelster!!! Nou ja........

Ziet er gezellig uit op de foto's en jij.....als een piepjonge blom!

Fijn weekend!

@ndrea zei

Alles is relatief, zeker de afstanden hier. Leuk he, hoe je kan 'klikken' met internet'vriendinnen'!

Anoniem zei

Hoi Petra,
je hebt er weer een gezellige dag van gemaakt. Hebben jullie kinderen nu ook vakantie? Ik heb al een hele tijd niks meer gelezen,(kan dus zijn dat het in een vorige log staat)ben dus niet meer zo op de hoogte. Het lijkt trouwens op de foto van de honden dat die bulldog een poot mist, klopt dat? Het ziet er een beetje vreemd uit, maar misschien is het schijn hoor!! Fijn weekend en ik kom weer vaker langs hoor!!!
Groetjes Ludy.

Petra zei

@Elke -- Die luisterboeken kun je online downloaden voor MP3's (hoewel ik niet weet hoe of wat, ik lees dit op een Nederlandse email lijst). Hier kun je ze ruimschoots bij Barnes and Noble of Borders krijgen.

SVO zei

Niets mis met jouw ogen Petra .. je ziet er altijd prachtig uit op de foto! Deleten zo'n opmerking ..

Leuk die ontmoetingen via Internet .. Wat heeft Annemieke toch op haar bord? En wat een enorme borden zeg! ; ))

Ziet er gezellig uit!