Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 04, 2007

Happy birthday, America!

Het is weer lekker warm buiten, dus zoals iedere ochtend, is mijn eerste actie de deur naar buiten open te zetten. Terwijl ik dat doe, hoor ik het volkslied, dat bij het zwembad wordt gespeeld. Wat een passend begin van deze 231e verjaardag van ons land!

Even later open ik het filmpje hieronder op het AllesAmerika forum en ik voel me helemaal blij om deel te mogen uitmaken van dit volk en prachtige land:


(Wacht tot "America, the Beautiful" klaar is (of klik op de pauze knop van de grijze balk onder aan het blog), voor je op de video klikt, anders hoor je twee liedjes door elkaar)

Mary Ellen komt en we lopen weer vijf kilometer hard. Het is vandaag een stuk warmer en vochtiger, dan gisteren, maar het lukt ons toch het vol te houden.

Bij Mary Ellens huis kom ik Rick en Cosmo tegen en samen lopen we nog een paar mijl. Rick vindt het altijd leuk andere buurten te verkennen en er is net een nieuwe buurt gebouwd aan de overkant van de snelweg.

Het is leuk te zien, wat mensen met hun huis doen, bij eentje hangen witte plantenbakken met plastic tulpen. Vreselijk kitsch! Maar verder ziet de buurt er leuk en smaakvol uit.

Nu hebben we even een paar rustige uurtjes en dan begint straks om vier uur de cul de sac barbecue. Wij gaan alleen om te buurten en wat snacks te eten, want we gaan 4 juli vieren met een etentje bij Cafe Renaissance. Van daaruit kunnen we naar het Community Center lopen, waar om 21:15 het officiele Vienna vuurwerk zal worden afgeschoten.

Deze plannen zijn allemaal onder voorbehoud, want net heeft de National Weather Service een tornado watch afgeroepen tot 22 uur vanavond. Allemaal even duimen, dat we het droog houden en de festiviteiten gewoon doorgang kunnen vinden!

Update 17:35: En daar zitten we dan, binnen. Het eerste evenement, de picknick met de buren is al in het water gevallen. Er is een "tornado warning" afgeroepen voor ons gebied tot 18:15 en het rommelt vervaarlijk in de verte.

De National Mall is vanwege het gevaarlijke weer ontruimd en duizenden mensen hebben hun toevlucht moeten nemen in de musea. Zijn wij even blij, dat we daar niet heen zijn gegaan!

Hopelijk waait het allemaal (letterlijk!) over en kan het vuurwerk vanavond wel doorgaan.

Update 22:37: We hebben een heerlijke maaltijd gehad bij Cafe Renaissance en vanaf hun balkon prachtig vuurwerk gezien. Katja was met vrienden en vriendinnen aan het kijken en als ik weer aan tafel zit gaat mijn mobieltje. Katja vraagt angstig, of wij ok zijn. Ja?

Het blijkt, dat een van de vuurwerk bommen in de menigte is afgegaan en dat nog wel vlakbij Katja! Ze heeft heel wat bloed gezien en het getuigt van hoe angstig ze was, dat ze vijf minuten later Cafe Renaissance binnen komt lopen. De eigenaar, die ons goed kent, geeft haar meteen een gratis dessert en Katja is erg aangedaan.

Ze moet haar kevertje nog terug naar huis rijden, dus Saskia en ik rijden met haar mee, zodat ze niet alleen hoeft te zijn. Onderweg zien we een trauma helicopter wegvliegen en veel zwaailichten van ambulances en brandweerauto's. Vreselijk, dat zo'n viering zo slecht moet aflopen!

Thuis zien we het nieuws en het is breaking news. Zeven mensen zijn gewond en twee ernstig. Wij zijn blij, dat Katja net niet op die plaats stond, maar zij is er ernstig van onder de indruk! Geen saaie 4 juli, dat is zeker! Tornado's zijn elders gezien en hagel van knikker grootte, dat heeft ons allemaal niet geraakt, gelukkig! Vuurwerk blijft een gevaarlijk iets, op het nieuws horen we, dat er in Washington ook problemen waren met ernstige verwondingen.

Ondanks dit alles zagen wij het vuurwerk heel mooi, hier een filmpje van toen we nog van niets wisten:


10 reacties:

An zei

Grappig verslag van Cosmo; hij zou het zelf geschreven kunnen hebben!

Mooi lied "America, the Beautiful", vind ik altijd leuk om te horen.

De foto's van Florida zijn ook meer dan de moeite waard om te bekijken. Je hebt heel mooie opnames gemaakt van de zonsondergangen....complimenten!

Annemiek zei

Hier zijn heel zeker heel veel barbeques in het water gevallen, de hele dag heeft het hard geregend. Zullen veel mensen jammer vinden. Ik moest werken dus zat toch al droog. Ik zal even voor je duimen dat het vuurwerk door gaat. Wat gebeurd er met het vuurwerk in Washington als het niet door zou gaan?

Hans Hendriks zei

Hier niet echt vuurwerk en gelukkig geen tornado's en de regen valt ook mee. Volgende keer gaan we wel naar een grote stad voor wat meer spektakel, have fun

Anoniem zei

Leuk om je blog te openen en dan meteen muziek te horen, mooi! Gelukkig dat gisteren alles goed afgelopen is.
Heb nog geen tijd gehad om je Florida verslag te lezen, ga ik binnenkort doen, als mijn reisverslag klaar is!
groetjes, Ineke

Annemiek zei

Wat vreselijk voor Katja. Was dat hetzelfde vuurwerk als waar jullie naar keken?

Petra zei

@Annemiek -- Volgens mij is 5 juli de "raindate" als het vuurwerk in DC niet doorgaat. En ja, het ongeluk gebeurde met hetzelfde vuurwerk, waar wij naar keken, maar wij zaten er verder vandaan. We vonden het wel telkens heel laag gaan, dat wel. Het hele gebeuren was vanochtend zelfs op CNN Headline News.

ilse zei

Ik heb, om een of andere reden, een panische angst voor vuurwerk en mij zal je niet zo snel aantreffen op de plaats zelf. Vanop een afstand vind ik het wel mooi.
Gelukkig is je dochter ongedeerd maar ze zal ook wel angst opgelopen hebben.

Anoniem zei

Wat een geluk heeft Katja gehad, zeg! Zo zie je maar hoe iets, wat de meesten als iets redelijk onschuldigs zien, zo gevaarlijk kan zijn.

Anoniem zei

Jeetje wat een angstig moment voor Katja. Kan me voorstellen dat ze daarvan overstuur is.

Anoniem zei

Ja,ik zag het vanmorgen ook op CNN terwijl ik aan het strijken was. Ik moest meteen aan jullie denken. Gelukkig zijn jullie ongedeerd...
Wel schrikken, zeg!

Groetjes,