Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juli 28, 2007

Laatste weekend met maar een kind

Zaterdag

Saskia heeft werkelijk alles uit haar tijd met mij en Rick alleen gehaald en is duidelijk van plan dat deze laatste paar dagen zonder broer en zus voort te zetten!

Laura wordt om tien uur opgehaald en dan stelt Rick voor om met Cosmo naar de hoofdstraat in de stad te lopen. Saskia gaat op de step mee. Het is zo'n drie kilometer lopen en erg warm, maar in de schaduw (de vele bomen leveren die) goed te doen.

Bij Coldstone Creamery halen Saskia en Rick een ijsje. Ik prefereer een iced, non fat, double latte met caramel siroop van Starbucks. Op het terrasje, al mensenkijkend, doen we ons tegoed aan die versnaperingen.


Een mooi lelie onderweg

De terugweg gaat langzaam, want met dit mooie weer zijn veel mensen buiten in de tuin aan het werken. Cosmo krijgt allerlei aandacht en we maken een praatje met Nina (spreek uit "Naina", heel origineel!), een van Ricks collega's, en haar man.


Deze vlinder is nu overal te zien, het is dan ook de staatsvlinder

Thuis belt Rick onze buren om te vragen, of we een lading wasgoed in hun machine mogen doen. Al sinds maandag is onze wasmachine stuk en de Maytag monteur, die volgens de reclames zich maar bezig houdt met kabeltv, omdat Maytag nooit problemen heeft, kan pas donderdag, 2 augustus, komen!

Kennelijk is er toch wat meer repareerwerk, dan de reclames doen voorkomen! Gelukkig hebben we goede buren en Rick, die het per se wil doen, gaat er een was draaien.

Intussen gaan Saskia (en Laura) en ik zwemmen. Ik begin met veertig banen trekken, want ik weet van mezelf, dat ik dat meteen moet doen, anders komt het er niet van. Het water voelt super lekker, net iets koel, maar je bent zo door.

Overal liggen mensen het Harry Potter boek te lezen, kinderen en volwassenen. Sommige families hebben meerdere copieen, zo zie ik een moeder en dochter samen lezen. Maar kennissen van ons hebben helemaal een interessante methode: iedereen mag tien bladzijden lezen, dan is de volgende aan de beurt. Ze zijn met zijn zessen, dus het zal even duren, voor het boek uit is!

Het wordt erg gezellig met allerlei bekenden en de tijd vliegt. Dit vind ik een van de heel leuke dingen aan het zwembad: lekker dobberen en ontspannen kletsen met vriendinnen. Gedurende het schooljaar zien we elkaar wel, maar dit is zoveel leuker.

Met moeite neem ik om half vijf afscheid. We willen vroeg gaan eten en daarna naar de film. Bij Uncle Julio's Rio Grande Cafe in Fairfax Corner vragen we om een tafeltje op het terras. Het is wel heel warm buiten, maar buiten eten hoort bij de zomer, vinden wij.

Er zitten nog niet zoveel mensen, maar terwijl we eten loopt het helemaal vol en worden er "beepers" uitgedeeld voor een tafeltje. Maar goed, dat we vroeg waren!


Voor het druk werd

Zoals ik wel vaker doe bestel ik twee "appetizers" (die zijn vaak al een maal op zich, want bedoeld om te delen met anderen). Dit keer de ceviche royale, een heel lekkere vissalade en groente tamales. Het smaakt voortreffelijk en de bediening is heel erg goed.

We hebben nog tijd over voor de film begint en lopen door het gezellige Fairfax Corner winkelcentrum. Het doet een beetje aan een modern Europees centrum denken. Ricks sandalen zijn in Los Angeles kapot gegaan, dus hij is op zoek naar nieuwe.


Fairfax Corner

REI heeft hier een enorme winkel en een goede selectie sportieve schoenen. Rick slaagt al snel, maar ook ik vind er mooie Teva's. Die van mij zijn alweer acht jaar oud en wel aan vervanging toe. Deze zitten heerlijk!!!

En dan komt de grote schokker: Saskia wil dolgraag Crocs en wij geven toe! Zelf zal ik er niet op gaan lopen en Rick absoluut ook niet. Maar bij kinderen staan ze wel erg leuk, vind ik. Saskia heeft erg brede voeten, waardoor ze gauw klaagt, dat schoenen niet lekker zitten. Crocs zijn breed en perfect voor haar. Dolgelukkig is ze met haar lichtblauwe paar!

Vijf minuten voor onze film begint, lopen we de bioscoop binnen. We verwachtten niet, dat Hairspray na een week nog zo populair zou zijn en zijn verbaasd, dat we op de eerste rij moeten zitten, zo stampvol zit het enorme theater!

Maar gelukkig is er genoeg ruimte tussen die rij en het scherm, dat het niet pijnlijk is voor mijn nek (heb ik met kleinere theaters last van). De kinderen en ik hebben een paar jaar geleden de Broadway show van deze musical gezien, dus Saskia en ik wisten wel een beetje, waar het over zou gaan.

Rick echter had geen idee en zei zelfs van tevoren, dat Saskia en ik er wel samen heen konden, hij was niet zo geinteresseerd. Aan het einde van de film is hij helemaal verbaasd, hij vond hem fantastisch! En dat is hij ook!

Het is een en al energie: een boeiend verhaal met goede "plot" (weet het Nederlandse woord niet), meezingers als liedjes en de spelers, Michele Pfeiffer, Queen Latifah en meer, super. Maar de topprijs gaat naar John Travolta als de moeder! Echt een grote aanrader is deze film, zelfs als je (zoals Rick) geen grote musicals fan bent!

Zondag

Voor het eerst in weken is het bewolkt bij het opstaan. We slapen (voor ons doen) flink uit, tot na negenen. Rick stelt een ontbijtje van McDonald's voor en na alle cereal vind ik dat een welkome afwisseling. De Egg McMuffin gaat er heel goed in!

Rick moet vandaag naar Atlanta en vertrekt om elf uur richting vliegveld. Ik vind het wel fijn, dat hij vroeger op de dag weggaat, anders zitten we de hele dag op zijn vertrek te wachten. Vooral op zondag vind ik dat deprimerend, door de week is het anders, dan hebben we allemaal ons schema al.

Zodra we afscheid hebben genomen neem ik Cosmo mee naar het hondenpark. Het is flink bewolkt en lijkt ieder moment te gaan regenen. Maar het blijft droog en er zijn een heel aantal honden aanwezig. Ik laat hem lekker een uurtje raggen en neem dan een doodvermoeide puppy terug naar huis. Ik weet, dat hij moe is, als hij zich weer gewillig aan laat lijnen.

Het weer wordt steeds slechter en een uur later regent het pijpestelen en bliksem en donder wisselen elkaar rap af. Daar gaan Saskia's en mijn plannen om lekker te gaan zwemmen! En Rick tekst, dat zijn vlucht flink vertraagd is, want er is een grondstop.

Dan zegt Saskia opeens, al tv kijkend en verveeld: "Ik heb zin om te gaan bowlen!". We hebben een Bowl America met veertig banen vrijwel om de hoek en daar gaan we veel te weinig heen! Ik vind het een prima idee voor deze regenachtige middag!

We huren een baan en spelen meer dan drie uur! We zijn allebei vreselijk slecht (echt, mijn beste score is 95!), maar een lol, dat we hebben! Morgen zal ik mijn arm wel voelen, want we hebben zeker tien spelletjes gespeeld en dat met een 11 pond bal!


Nummer 14 is "onze" baan

Het is verder vrij druk en ik kijk mijn ogen uit. Als we aankomen spelen kennissen van ons met hun 4 en 6 jarige jochies ook. De railings zijn bij hen omhoog en er is een soort glijbaantje, dat de jongste gebruikt om zijn ballen te rollen.

Maar Saskia is nu groot genoeg voor het serieuze werk, zonder railings (hoewel ik een heel stel kinderen van haar leeftijd er nog wel mee zie spelen). Het is duidelijk, dat ze geniet en ik ook!

Naast ons speelt op een gegeven moment een dame, die heel goed is! Ze gooit de ene turkey na de andere (drie strikes achter elkaar) en ik zie, dat ze met een spelletje maar liefst 208 punten haalt. Saskia en ik zijn onder de indruk!

Maar de meeste spelers zijn vaders of moeders met kleine kinderen. Onze laatste "buren" zijn een Engelsman met zijn drie zoontjes. Wat een humor hebben die mensen toch, weer heel anders, dan de Amerikanen. Ik lig dubbel om zijn commentaren, wat mijn spel niet ten goede komt!

Na meer dan drie uur spelen zijn onze armen en schouders echt moe. Jammer, want ik zou langer willen blijven, alleen om de atmosfeer. Dit moeten we echt vaker doen (maar ja, er zijn zoveel dingen, die we vaker zouden moeten doen, tijd ontbreekt!).

Thuis nemen we allebei een douche. Rick belt, dat hij goed is aangekomen en Kai, dat ze veel verkeer hebben op hun terugweg en onderweg eten. Saskia en ik zijn dus ook samen voor het avondeten.

Zij mag het restaurant uitkiezen en dat neemt nog wat tijd. Ik wil niet ver weg, want ik ben moe, dus het moet in Vienna zijn. Haar keuze valt op That's Amore.

Voor $3,99 krijgt zij daar haar favoriete maal: fettucine Alfredo. De kinderportie zou meer dan genoeg zijn voor mij en Saskia krijgt het niet op (gelukkig!). Ik bestel weer twee voorafjes: bruschetta en calamari. Hun calamari hebben veel "benen" (zoals Saskia ze noemt). En die zijn mijn favoriet. We smullen allebei!

Saskia haalt me over om nog een ijsje te halen bij Baskin Robbins. Ik blijf in de auto, terwijl zij haar aardbeienijsje haalt. Onze laatste dag met zijn tweeen was weer heel speciaal!

Tabatha belt om te vragen of Saskia kan komen logeren. Natuurlijk mag dat, weer eens wat anders, dan een extra kind hier. En dan ben ik even alleen thuis, ook weleens lekker.

Maar een uurtje later gaat de bel en daar staan Kai, Charlie en Susan. Het was een moeilijke rit naar huis en Kai is heel blij om thuis te zijn. Hij laat zijn gewonnen beker zien en vertelt over zijn avonturen. Hij heeft duidelijk genoten! Nu kan hij ons in Bonaire of Aruba ook rondzeilen!

14 reacties:

Anoniem zei

Weer prachtige foto's, Petra! Ja, ik moet ook dringend eens lessen nemen... Hoewel ik er nergens vind tijdens de dag ;-( Misschien moet ik toch maar eens online gaan. Welke cursus volg(de) jij?

Ook wij hebben dit weekend aan het zwembad gezeten... Brengt heerlijk verkoeling in deze hitte, niet?

En bowlen hebben we ook al regelmatig gedaan, maar is weer een tijdje geleden. Wat leuk dat je er zo van genoten hebt!

Hoelang blijft Rick weg? Ik hou er niet van als Roel op zondag vertrekt op zakenreis, maar je hebt best een leuke zondag gehad.

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Jasmino zei

Ik sta altijd versteld van jullie drukke weekenden, jullie maken genoeg mee! De gezelligheid spatte ervan af.

Anoniem zei

Prachtig de foto van die vlinder, jammergenoeg zie je die bij ons maar heel weinig.

Voor morgen, alvast een goede reis.

Anoniem zei

Bowlen, dat is iets wat ik al jaren niet meer gedaan heb. Ik denk de laatste keer met een verjaardagsfeestje van Yannick zo'n 4 jaar terug.
Mijn vader bowlde vroeger in een team en deed vaak wedstrijden. Knap hoe hij die bal met veel effecf over zo'n baan kreeg.
Heerlijk hè even helemaal alleen thuis. Gebeurt hier ook erg weinig, maar kan ik dan ook des te meer van genieten.

Annemiek zei

Mooie foto's. Hier had ik er ook wat gemaakt van zo'n zelfde vlinder, en die lelies heb ik hier ook in de tuin staan.
Toch wel leuk voor Saskia om mam zoveel zoor zichzelf te hebben. Dat bowlen doen wij ook graag als een familie samen, maar ook veel te weinig!

Anoniem zei

Grappig, vorige week zijn wij ook met de kinderen gaan bowlen, vanwege het slechte weer. Leuk spel om af en toe te doen!
Fijn dat Rick heelhuids is aangekomen en Kai later op de avond thuis is gekomen. Dat wordt inderdaad zeilen op Aruba. Gaan jullie trouwens nog deze zomer?

Anoniem zei

Geweldig, die vlinderfoto!! Heel mooi! Saskia zal veel plezier hebben van haar Crocs, comfortabeler kun je het niet hebben. Ze verdienen geen schoonheidsprijs, maar wat je zegt, bij kinderen staan ze leuk!
Groetje van Henny Breedijk.

Anoniem zei

Ikzelf loop dag en touw op de Holey Soles, ze zien er het zelfde uit als de Crocs maar dan is de naam anders. Ik wouw ze eerst ook niet dragen, maar nu draag ik ze 7 dagen in de week en bijna 24 uur.Dus zoal je kunt berijpen zitten ze best wel lekker. En ze zweten niet. Tja ik kan wel begrijpen als je wat ouder bent(dat je dan denkt van ze staan toch niet bij mij). Maar eerlijk gezegd ben ook niet meer jong, eigenlijk wel jong maar geen 10 meer. En ze staan best wel goed bij mij. Maarja gelukkig dat je een eigen mening hebt over bepaalde dingen.

Anoniem zei

Toen we vorig jaar in Amerika waren zagen we heel veel mensen op crocs lopen, maar wisten wij veel wat dat waren.
Wij verklaarden 'die Amerikanen' voor gek, want wie loopt er in de zomer nou op van die plastic 'klompen'. Zal wel lekker stinken als ze die uittrekken.
Eenmaal terug in Nederland werden we weer met die dingen geconfronteerd. Omdat ik mijn badslippers ergens in een Amerikaanse hotelkamer heb achtergelaten moest ik wat nieuws hebben voor in de zaak. Een klant van mij raadde de crocs aan. Ik heb ze gekocht en nu hebben Fred en Robin ze ook al. Ze lopen zalig en zweten helemaal. Max wil ook een paar. Wij gaan er niet mee de straat op maar gebruiken ze in huis i.p.v. slippers of pantoffels. Ik wil ze niet meer missen!

Anoniem zei

Ik bedoelde natuurlijk dat ze helemaal NIET zweten.

Anoniem zei

Tjonge jonge, wat een super weekend weer! Saskia op Crocs, leuk!
Fijn dat Kai het zo leuk heeft gehad, hij kan straks mooi zijn kunsten vertonen op Aruba. En dan ergens aanleggen om te snorkelen....in dat azuurblauwe water, met een zonnetje boven je....wacht even hoor, even verder dromen...

Goeie reis morgen en geniet van je 'boek'!

Anoniem zei

Ik moet toch wel erg lachen hoor dat jullie nu ook croqs in de familie hebben. Er is nogal wat om te doen geweest dat ik er op loop. Voor kinderen zijn ze zeker wel leuk met die kleurtjes en de leuke dingetjes die je erop kan kopen.

De foto van die lelie vind ik éénmalig...

Gr. Marjan

Anoniem zei

Jullie hebben een gezellig weekend gehad denk ik.Mooie foto's, vooral van die vlinder. Zwemmen met deze hitte is ook zalig. Ik wist niet dat Crocs zo comfortabel zitten ze hangen hier ook overal,ik zal ze eens passen.

blips zei

Dat is alweer enige jaren geleden dat wij gebowld hebben, vond dat altijd wel leuk. Trouwens die lelies zijn nu mooi he, volgens mij heb ik precies dezelfde gefotografeerd. (Http://blipsfoto.com)
Had er ook een vlinder bij maar een hele andere dan jullie daar hebben.