Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 24, 2007

Neefjes en nichtjes

Na gisteravond gezellig met A en de kinderen te hebben gekletst en geknuffeld gingen we toch redelijk op tijd naar bed.

Het is altijd een beetje anders bij het opstaan, als we logees hebben. Ik wil dan graag beneden zijn, voor zij opstaan en koffie en dergelijke klaar hebben staan. Gelukkig helpt de zon alweer en wekt mij na een heerlijke nachtrust al om zes uur!

Rick staat om zeven uur op, maar ik hoor beneden nog niets, dus sta mezelf toe nog een uurtje te doezelen. Dan komt Cosmo eens even kijken, waar ik nu blijf. Hij was met Rick mee naar beneden gegaan, maar miste mij kennelijk. Tegen al die likken kan ik niet op en sta op.


Altijd als ik gasten heb is het even creatief zijn, hoe ik mijn nodige beweging zal krijgen. Cosmo heeft zijn wandeling nodig, dus ik besluit hem een flink stuk te gaan uitlaten. Dan wil N ook mee. Natuurlijk laat ik een gelegenheid om met dat knolletje te zijn niet voorbij gaan!

Cosmo vindt het maar vreemd om naast een wandelwagen te moeten lopen. Maar met veel "left"s lukt het en N vermaakt zich kostelijk met de "silly dog". Omdat zij mee is, besluit ik naar de grote vijver te lopen om naar de eenden en ganzen te kijken.

Wie daar meer opgewonden over is, zij of Cosmo, weet ik niet! Zo schattig, het kindermondje staat niet stil. Ik geniet er helemaal van zo met die twee! Deze tweejarige is zo verbaal, het is gewoon kostelijk!

Het is inmiddels lekker warm en we besluiten de kinderen mee naar het zwembad te nemen. Er is daar bijna niemand. Daar spelen ze lekker, al krijgt S het al snel koud. Na een uurtje keren we huiswaarts.

Na de lunch gaat A zich verkleden en komt in een leuk topje en zwarte rok weer boven. Ze moet vanmiddag een presentatie houden in de Marriott Wardman en is er zenuwachtig voor. Ze houdt niet van publiek spreken, maar het is duidelijk, dat ze haar materiaal goed kent.

N doet haar middagslaapje en S speelt met de autootjes bij mij op het deck. Saskia heeft Laura te spelen en dus is iedereen happy. Tijd om Harry Potter weer op te nemen! Ik zal in dit blog niets weggeven, maar dit boek vind ik veel beter, dan de laatste twee!

Rick komt vroeg thuis en rond half vier hoor ik het hek van de achtertuin opengaan en Cosmo begint te blaffen. Daar zijn mijn jongste broer , zijn vrouw hun kinderen van 7 en  5. Zij wonen in Hengelo en zijn hier voor een vakantie van drie weken.

Het wordt beregezellig! S heeft eerder vandaag de vlinders op onze vlinderstruiken (die doen hun naam echt eer aan!) ontdekt en wil ze nu dolgraag vangen. J en R zijn daar meteen voor te vinden!



R vindt het na een tijdje maar saai, maar J en S, met hun mengelmoes taaltje van Nederlands en Engels, zijn vastbesloten. Eindelijk vangen ze een heel klein vlindertje, dat ze ook weer loslaten.



De mannen bespreken de nieuwste GPS horloges

Als N om vier uur wakker wordt moet ze eerst even op mijn schoot wennen aan de nieuwe mensen. Ik vind het bijzonder, dat ze mij al zo vertrouwt, na een paar bezoeken aan elkaar deze zomer. Het is zo leuk met al die nichtjes en neefjes!

De meisjes, Saskia (en Laura, tot ze wordt opgehaald), J en N vermaken zich enorm binnen. Ze rennen rond, spelen met poppen en ondanks de leeftijd
sverschillen is het gegiechel niet van de lucht.


Lekker rennen samen!

Intussen zijn de jongens samen echte belhameltjes! Ze halen happen (droge) klei uit de grond en gooien die over de oprit (hopelijk regent het snel!). S vertelt, dat ze ermee wilden tekenen.

Om de tuin in goede staat te laten verder geef ik ze een doos met stoepkrijt. Niet veel later ziet S eruit als een kleine Hulk, helemaal groen! Gelukkig weet ik, dat A heel makkelijk is wat kleding betreft. Maar maak hem toch maar zo goed en zo kwaad als het gaat schoon met natte papierenrol. De rest van de avond blijft hij eruit zien, alsof hij een nare ziekte heeft, groen rond de neus en mond.

Als ik opmerk, dat Kai nooit zo druk was, zegt M, dat R dit ook nooit zou doen zonder aansporing. Het is grappig, hoe de neefjes verschillen. R en K zijn rustig en stil (tot ze aangespoord worden, dat is nu met Kai nog steeds het geval) en S en S (die we hopelijk later in de zomer zullen zien) zijn juist drukker.

In ieder geval vermaken alle kinderen zich voor 100+ % en dan vind ik ons huis en tuin weer zo fantastisch. Er is lekker de ruimte om te raggen en geen gevaar van auto's of wat ook.

De volwassenen kunnen het ook prima vinden. E en Rick zoeken naar een horloge met GPS en M en ik kletsen over van alles en nog wat. A's presentatie is goed gegaan en zij komt er ook bij. Ik geniet!

We hebben taco's als avondeten, want we wisten niet, wie er zou blijven eten en dit is makkelijk om te meerderen/minderen. Het ruikt zo lekker, dat iedereen wel een taco wil!

Het wordt een heel leuke en geanimeerde maaltijd met zijn tienen. De volwassenen en de jongetjes eten buiten aan de tafel en de meisjes binnen. Alles gaat schoon op en smaakt voortreffelijk.



En de meisjes met grote lol

Dan gaat A richting haar Deense vriendin Gitte en E en M naar het apartement van haar ouders, dat maar een mijl of zo van ons huis is verwijderd. A en de kinderen zullen we begin september weer zien. E en M komen begin augustus terug in dit gebied en we gaan, als het goed is, op 6 augustus nog eens met hen eten.
 
We wonen honderden en in E en M's geval duizenden mijlen van elkaar vandaan. Maar na zo'n middagje samen vallen die allemaal weg. We genieten gewoon van elkaars gezelschap. Het helpt te weten, dat de volgende ontmoeting niet zo ver weg is. Maar zo hebben de nichtjes en neefjes wel fantastische herinneringen aan elkaar.

Ze groeien niet samen op, maar hun ouders kunnen het goed met elkaar vinden en als ze samen zijn, is het super leuk. En daar is heel veel voor te zeggen!

16 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk zo'n familie-bijeenkomst, leuke foto's!

Jasmino zei

Wat een bijzondere familie-meeting, zeker als je niet bij elkaar "om de hoek" woont. Ik kan me voorstellen dat jullie daar enorm van genieten!

Anoniem zei

Wat leuk dat het lukt om iedereen tegelijk bij je te hebben. Dat is met korte afstanden vaak al niet mogelijk, laat staan met zulke grote afstanden.

Sylvia zei

He Petra wat leuk dat je broer en zijn gezin zijn geweest! Dat was vast erg lang geleden. Wij staan in de startblokken om vandaag naar NL te vertrekken. Jullie ook nog veel plezier de komende weken met alle vakantie's en bezoeken en ik zie je eind augustus!
Sylvia

Anoniem zei

Wat gezellig zo'n familiebijeenkomst! Het is toch ook altijd afwachten hoe kinderen op elkaar reageren, maar blijkbaar hadden ze veel lol met elkaar.
Ze zijn wel een stuk jonger dan je eigen kinderen, hebben ze ook nog neefjes en nichtjes van hun eigen leeftijd?
Groetjes, Manon

Anoniem zei

Krijg je weleens visite van je ouders??

Anja Groening
Amersfoort

Anoniem zei

Oh, wat is het leuk om al die kinderen zo samen te zien spelen! Je hebt absoluut gelijk dat kinderen fijn met elkaar spelen als de ouders het goed met elkaar kunnen vinden. Leuk om je broer en schoonzus op de foto te zien.

Marsha zei

Hoi Petra,
hier ben ik weer eens, lang geleden dat ik nog tijd had om eens op je blog bij te lezen...
Wat heb je dit ook weer mooi neergeschreven... het geluk straalt ervan af, van je verhaal en de foto's... Wat kan dat toch genieten zijn he, tijd doorbrengen met mensen waar je je goed bij voelt...
Marsha

Anoniem zei

Wat heerlijk, (bijna) de hele familie compleet! En wat fijn dat de kinderen het zo goed konden vinden, ondanks dat niet iedereen elkaar kenden! Kinderen zijn zo makkelijk wat dat betreft.

@ndrea zei

De gezelligheid knalt van je site af! Leuk, al die nichtjes en neefjes. Je zou bijna niet meer aan Harry Potter toekomen. Ik kan er niets aan doen, als ik aan zo'n boek begin, moet het uit. Vanmorgen was het zover, precies 2 minuten voordat de wekker van manlief ging, sloot ik het boek... Zucht. Dit boek was inderdaad geweldig.

Becs zei

Wat heerlijk om zo een familie bijeenkomst te hebben! Dat moet echt genieten zijn geweest!

Vind je het niet moeilijk om afscheid te nemen?

Anoniem zei

Wat een gezellige boel, maar net als Rebecca vraag ook ik me af of het niet moeilijk is om afscheid te nemen.

Anoniem zei

Heel bijzonder zo'n dag als vandaag. Aan jouw verslag en de leuke foto's is te merken dat je een superleuke dag hebt gehad. En dan ook nog het vooruitzicht dat zowel je broer als zus binnenkort weer komen....toppie!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; daarbij gelden geen afstanden of tijd, toch?!

Petra zei

@Anja -- Nee, en de redenen daarvoor zijn te prive om hier op te schrijven

@Rebecca en Carola -- Dit keer was het niet zo moeilijk, omdat we beide gezinnen vrij snel weer zullen zien. Maar sowieso raak je er na jaren aan gewend om gewoon heel erg te genieten van de tijd, dat je elkaar wel ziet. Met internet e.d. voelen de afstanden toch al kleiner.

Anoniem zei

Ja, de tijd die je samen (broers en zussen) doorbrengt is beperkt, maar ik geniet er meer van als vroeger...

Wat een heerlijke famieliebijeenkomst!!

Groetjes,

Anoniem zei

Het is extra genieten van elkaar als je ze zo weinig ziet. De gezelligheid straalt uit deze blog.